Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسین آصفری اظهار داشت: دولت اگر در دو سال گذشته ظرفیت و زمانی را که صرف مذاکره و چانه زنی با اروپایی ها برای حفظ برجام و تامین منافع اقتصادی از کانال اینستکس کرد برای توسعه روابط با همسایگان، کشورهای غرب آسیا و آسیای میانه کرده بود به مراتب دستاوردهای بیشتر و پایدار تری داشت، اگر بتوان گفت مذاکره با اروپا دستاوردی داشته است!

دکتر محمد حسین آصفری منتخب مردم اراک در مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی را یکی از حوزه های توجه و حساسیت مجلس اینده عنوان کرد و گفت: امروز یکی از الزامات توسعه ، داشتن ارتباطات و روابط قوی در عرصه بین‌المللی و تعامل گسترده و فعال در عرصه جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آنچه ما در بحث سیاست خارجی باید بدان توجه داشته باشیم عزتمندی جمهوری اسلامی  همراه با توجه به حکمت و مصلحت تا مثل گذشته تمرکز و اصرار بر رفع برخی از مشکلات و موانع اقتصادی سبب چشم پوشی و غفلت از حوزه های دیگر نشود. هرچه توانمندی ما بالاتر برود قدرت چانه زنی ما بالاتر خواهد رفت. برای این مهم باید به استقلال و خودکفایی بر مبنای اقتصاد مقاومتی و توان داخلی دست یابیم. اولین مرحله توانمندی کشور در همه ابعاد امنیتی، نظامی اقتصادی و تولیدی است.

آصفری اظهار داشت: مجلس امروز دو وظیفه دارد یک ریل گذاری برای اینکه دولت برنامه های خودش را در سیاست خارجه بر مبنای راهبردهای نظام پیش ببرد و دوم نظارت بر سیاست خارجی دولت به نحوی که به عزت کشور و تامین منافع و مصالح کشور منجر شود.

عضو اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دولت همه تخم مرغ های خود را ابتدا در سبد برجام و مذاکرات هسته‌ای و پس از خروج ترامپ از این توافق و اثبات نقدها و هشدارهای منتقدان این توافق که دولت بر آنها برچسب دلواپس زد، در سبد اروپایی ها  گذاشت و از دیگر حوزه‌ها  مثل آسیای‌ میانه و به ویژه همسایگان و کشورهای منطقه غفلت کرد، تصریح کرد: دولت روحانی اگر نیمی از این ظرفیت را در حوزه خلیج فارس، غرب آسیا و آفریقا گذاشته بود به مراتب دستاوردهای اقتصادی بیشتری داشت. اما  دولت هنوز هم با وجود تجربه دو سال گذشته و خروج آمریکا از برجام تمایل دارد مشکلاتش را از طریق اروپایی‌ها حل کند.

منتخب مردم اراک در مجلس یازدهم اضافه کرد: این ناشی از مشاوران بد و مشورت های بدی است که به آقای روحانی داده می شود و حضور افرادی در دولت که هنوز تلاش دارند اینستکس و توافق با تروئیکای اروپایی را بزک کرده به به ایشان بقبولانند.

وی گفت: جای تعجب دارد که رئیس جمهور نیز علی رغم اینکه می بیند دو سال است اروپایی ها زمان می کشند و ایران را سر می‌دوانند و به هیچ یک از تعهداتشان عمل نکرده‌اند باز هم تصور می کند از این دیگ آبی برای دولت او گرم می‌شود در حالی که اروپایی‌ها شریک دزد هستند و رفیق قافله.مجلس آینده باید تمرکز سیاست خارجی بر اروپا را از بین ببرد

آصفری خاطرنشان کرد: در یکی دو سال اخیر البته پاره‌ای اصلاحات در دیدگاه و راهبرد دولت نسبت به محیط پیرامون و کشورهای همسایه و ظرفیت های منطقه‌ای صورت گرفته که اتفاقی مثبت است اما کافی نیست و باید تمرکز سیاست خارجی ما در همه حوزه های امنیتی، اقتصادی و فرهنگی بر توسعه روابط منطقه ای خصوصا با همسایگان ما باشد که مفر ما برای شکست دادن تحریم هاست.هرچه روابط ما با همسایگان و کشورها و ظرفیت‌های منطقه‌ای توسعه یابد  خود به خود توسعه روابط ما با اتحادیه اروپا هم رقم خواهد خورد.

وی تاکید کرد: تا وقتی ما متمرکز بر وعده‌های اروپایی‌ها باشیم و منتظر گشایش و کمکی از طرف آنها این اتفاق رخ نخواهد داد  چون آنها عملا دنباله رو آمریکا هستند  یا در نگاه خوشبینانه قادر نیستند مخالف با سیاستهای آمریکا قدامی انجام دهند.

وی با اشاره به سیاست قطره چکانی اروپا در راه اندازی اینستکس و محدود کردن آن به مبادلات دارویی وغذایی، این ترفند را برای سرگرم کردن و امیدوار نگه داشتن دولت روحانی برای ماندن و امتیاز دادن عنوان کرد و گفت: زمان به سرعت در حال از دست رفتن است و در صورتی که نگاه دولت در حوزه سیاست خارجی تغییر بنیادی نداشته باشد روحانی فرصت را از دست خواهد داد مجلس یازدهم نباید اجازه دهد این زمان از دست برود.

وی در خصوص موانعی  توسعه روابط منطقه‌ای گفت: مانع اصلی  نگاه بی‌اعتمادی است که بین کشورهای منطقه وجود دارد و دولت باید از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی در بسترهایی همچون اتحادیه بین المجالس، اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی، اتحادیه مجالس شش کشور منطقه و اتحادیه  اوراسیا برای غلبه بر این فضا بهره بگیرد. دولت فکر می کند اگر با بزرگ و ارباب برخ کشورها توافق کند نوچه‌های انها هم به طرف ما خواهند آمد اما اینگونه نیست و آنها همواره به دنبال تخریب هستند.

آصفری اظهار داشت: آمریکایی‌ها بخاطر منابع ارزشمند منطقه مترصد حضور و تاثیر گذاری و مدیریت روابط کشورهای آن هستند. اولا دولت‌ها باید متوجه این واقعیت باشند. آمریکا برای استفاده از این منابع ایران هراسی می‌کند. باید با این روش مقابله کرد. مجلس هم خودش ظرفیت خوبی در روابط پارلمانی دارد هم در هدایت و راهنمایی دولت.

خوشبختانه در ایام اخیر برخی وقایع مثل بحران ناشی از کرونا سبب شد تا برخی کشورها قدری واقع بینانه به مسائل نگاه کنند و اتفاق های خوبی در روابط ما با کشورهای منطقه رخ داد که می تواند آغاز یک دگرگونی باشد اگر دولت هوشیارانه آنرا مدیریت کند و اجازه ندهد جریان های افراطی و حکومت‌های معاند مثل عربستان این فضا را به هم بزنند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در عراق هم دولت قانونی در حال سامان گیری است و دیدیم که تلاش های آمرکایی‌ها برای به قدرت رساندن یک چهره نزدیک و همگرا با آنها به نتیجه نرسید.تشکیل دولت قانونی و کابینه جدی در عراق قطعا زمینه توسعه بیش از پیش ما با عراق را که نقش موثری هم در تعاملات منطقه‌ای ما و هم در مقابله با تحریم ها دارد فاهم خواهد آورد.

وی گفت: در افغانستان هم عملکرد هوشیارانه در مسیر کمک  به حل برخی چالش های سیاسی موجود می‌تواند روند شکل گیری دولت جدید و توافق ملی و بی الافغانی را تسهیل کند و مانع از تخریب بسترهای موجود روابط اقتصادی، فرهنگی و امنیتی و سیاسی بین دو کشور شود. بی شک مجلس در این حوزه‌ها حساسیت لازم را دارد و از ظرفیت هدایت و نظارت خود استفاده خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیاست خارجی مذاکره با اروپایی ها اینستکس توسعه روابط منطقه ای توسعه روابط با همسایگان عراق افغانستان آسیای میانه انتخابات مجلس یازدهم قدس آنلاین سیاست خارجی توسعه روابط اروپایی ها منطقه ای حوزه ها دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۳۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«حجت الاسلام مصطفی معلمی» از حوزه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی در مجلس آینده

حجت الاسلام مصطفی معلمی، در گفتگو با خبرنگار مهر در قالب «پویش با مهر انتخاب کنیم» در رابطه با این پرسش که تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی مجلس آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کند، پاسخ داد: هنوز تعدادی از نمایندگان باید در مرحله دوم انتخاب شوند اما با توجه به فهرست‌های اعلامی گروه‌های سیاسی، فعلاً بیشترین درصد نمایندگان منتخب به اصولگراها تعلق دارد و درصدی هم از مستقلین و اقلیتی هم از گروه‌های سیاسی دیگر هستند.

مهمترین موضوعاتی که با توجه به حوزه تخصصی باید در مجلس مورد توجه قرار گیرد

کاندیدای حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی مهم‌ترین موضوعی که باید مجلس آینده مورد توجه قرار دهد را با توجه به حوزه تخصصی‌اش (تحصیلات حوزوی و دانشگاهی) مسئله فرهنگ برشمرد و گفت: نقشه جامع مهندسی فرهنگی کشور که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پایان دولت آقای احمدی‌نژاد تهیه شد، در دولت آقای روحانی تنها استان فارس توانست برش استانی آن را فراهم کند و البته در این دولت هم اقداماتی صورت گرفته و تعدادی از استان‌ها، تهیه برش استانی این نقشه را شروع کردند.

وی با تأکید بر اینکه این نقشه جامع باید پیاده‌سازی شود، پیگیری انجام، اجرای و پیمودن آن مسیری که نقشه راه تعیین کرده را نیازمند همت مجلس و دولت دانست و گفت: زمینه‌های قانونی برخی از الزامات این نقشه را باید مجلس فراهم کند و نظارت آن را هم باید مجلس برعهده داشته باشد.

حجت الاسلام معلمی از دیگر موارد مورد توجه برای مجلس آینده، در حوزه استان مازندران به تداخلات اراضی، منابع طبیعی، مستثنیات، موقوفات و حرائم راه‌ها که عرصه را بر مردم تنگ کرده است، اشاره کرد و گفت: مجلس در برخی موارد باید قوانین گذشته را اصلاح کند و در برخی موارد نیز نظارت خوبی بر دولت داشته باشد تا دولت به بهانة اجرای برخی قوانین سلیقه‌های شخصی خودشان را اعمال نکنند.

اولویت حضور در کمیسیون

این کاندیدای مجلس دوازدهم اولویت حضور خود در مجلس آینده را در کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و فرهنگی عنوان کرد و توضیح داد: با توجه به چالش‌های استان مازندران شاید توقع این باشد که بنده در کمیسیون کشاورزی یا صنایع حضور یابم اما با توجه به تخصص بنده اولویتم، کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و فرهنگی است اما عدم حضور در یک کمیسیون به این معنا نیست که نماینده نتواند در موضوعات دیگر کمیسیون‌ها اثرگذار نباشد؛ نماینده می‌تواند در کمیسیون فرهنگی یا کمیسیون آموزش و تحقیقات و یا کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی باشد اما پیگیر مسائل صنعت، کشاورزی و دیگر مسائل هم باشد.

مهمترین چالش‌های مازندران

وی چالش مهم استان مازندران را مسئله اشتغال و بیکاری برشمرد و از دیگر چالش‌ها به مشکلات کشاورزان، پایین بودن قیمت محصولات کشاورزی در مقایسه با هزینه‌های تولید، مسائل مرتبط با منابع طبیعی و راه‌ها اشاره کرد و گفت: بویژه در حوزه راه‌ها حداقل در حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی، محور سوادکوه خدمات ملی ارائه می‌دهد اما متأسفانه از اعتبارات ملی در زمینه بهبود، بهینه‌سازی و احداث پل‌های مسیر بی‌بهره است که موجب ترافیک در مسیر شده و راه دسترسی را برای شهروندان سخت کرده است.

حجت الاسلام معلمی چالش دیگر را مسئله شهرک‌های صنعتی حوزه انتخابیه دانست و گفت: به‌عنوان مثال ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست در شهر پل‌سفید غیرفعال است و در شهرک صنعتی بشل نیز با همین معضل مواجه‌ایم که مشکل عمده این شهرک‌ها دو عامل عدم نظارت بانکی (نظام بانکی به برخی تسهیلات داده اما نظارت بر این نداشته که آیا تسهیلات در شهرک‌ها سرمایه‌گذاری شده یا خیر) و نبود نقدینگی و سرمایه در گردش لازم است و همچنین، تغییر سیاست‌های ارزی دولت هر از چند گاهی از چالش‌های جدی صاحبان صنایعی است که معاملات ارزی (صادرات و واردات) و تعهدات به طرف خارجی دارند و این چالش‌ها باید در مجلس پیگیری شود.

وی دیوان‌سالاری اداری کشور را نیازمند نظارت جدی مجلس دانست و با بیان اینکه مجلس در مقوله نظارت جدی واقعاً تعطیل است، به اشتهای ورود برخی از نمایندگان مجلس در سال ۱۴۰۰ و متعاقب آن تذکر علنی رهبر معظم انقلاب اشاره و خاطرنشان کرد: این فضای فکری در میان نمایندگان موجب می‌شود که آنها نتوانند نظارت جدی بر دولت داشته باشند و اگر مجلس در نقش نظارتی قوی‌تر ظاهر شود شاید بسیاری از مشکلات حل شود.

این کاندیدای دوره دوازدهم مجلس با اذعان بر اینکه در رابطه با شرکت‌های دولتی، نه دولت و نه مجلس نظارت خوبی ندارند، چشم اسفندیار این مملکت را شرکت‌های دولتی با آن بودجه کلان دانست و گفت: حتی شفاف‌سازی عملکرد مالی آنها در دولت سیزدهم هم نتوانسته جلوی بسیاری از فسادها را بگیرد.

کد خبر 6095240

دیگر خبرها

  • ثبات بازار ارز یکی از دستاوردهای عملیات وعده صادق بود
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • کالافیوری: یوونتوس؟ فقط روی کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا با بولونیا تمرکز کرده‌ام
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است