Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@03:09:10 GMT

تأخیر ۱۳روزه در اعلام نتایج تست کرونا!

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۷۴۳۸

تأخیر ۱۳روزه در اعلام نتایج تست کرونا!

اگرچه ویروس عالم‌گیر کرونا در دنیا و حتی توسعه‌یافته‌ترین کشور‌های دنیا یکه‌تازی می‌کند و جان می‌گیرد، اما کشور‌های کم‌برخوردار و همچنین استان‌های محروم با شرایط سخت‌تری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.   به گزارش شرق، در تازه‌ترین مورد، از استان کهگیلویه‌وبویراحمد خبر می‌رسد که نتایج آزمایش برخی افراد مشکوک با حدود دو هفته تأخیر اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ماجرای از این قرار است که ده‌ها نفر از ساکنان استان کهگیلویه‌وبویراحمد در روز‌های دهم تا دوازدهم فروردین امسال با علائم مشکوک به ویروس کرونا به مراکز درمانی مراجعه کردند که پس از انجام نمونه‌برداری، بیش از ۱۳ روز منتظر نتیجه آزمایش خود ماندند تا اینکه بالاخره شنبه همین هفته نتیجه آزمایش اعلام شد؛ نتایجی که از آزمایش مثبت دست‌کم ۵۰ نفر آن‌هم با تأخیری ۱۲-۱۳روزه حکایت دارد و این در حالی است که این افراد و خانواده آن‌ها در روز‌های سپری‌شده در قرنطینه جدی نبوده‌اند.
پرداخت‌نشدن بدهی دانشگاه علوم پزشکی به آزمایشگاه خصوصی؟
شنبه ۲۴ مورد و دیروز هم ۵۰ مورد تازه در استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد به ویروس کرونا مبتلا شدند؛ البته این افراد روز‌ها پیش مبتلا شده بودند، ولی نتیجه نمونه‌برداری آن‌ها با تأخیر فراوانی اعلام شد.   درباره این تأخیر هم تاکنون دلایل مختلفی مطرح شده که در بین آن‌ها دو مورد به نظر جدی‌تر می‌آید: یکی بحث بدهی دانشگاه علوم پزشکی به آزمایشگاهی خصوصی در شیراز که نمونه‌های استان‌های هم‌جوار را دریافت می‌کرده است و مورد دیگر هم که به‌تازگی و از سوی برخی مسئولان استانی مطرح شده، از قرمزشدن شرایط استان فارس و خودداری آزمایشگاه‌های این استان از بررسی نمونه‌های دیگر استان‌ها حکایت دارد. نگرانی اصلی مردم این استان حالا ترس از شیوع گسترده این ویروس است؛ چراکه این نمونه‌ها متعلق به حدود دو هفته پیش است و احتمال بالای شیوع کرونا در این استان پیش‌بینی می‌شود.
تأیید تأخیر غیرعادی در اعلام نتایج کرونا
با وجود اینکه مسئولان وزارت بهداشت مدام بر افزایش ظرفیت آزمایش کرونای کشور تأکید می‌کنند و از افزایش دو آزمایشگاه به ۹۰ مورد خبر می‌دهند، اما همچنان چندین استان حتی یک آزمایشگاه با قابلیت تشخیص ویروس کرونا ندارند. نمونه‌های استان‌های بدون آزمایشگاه به استان‌های هم‌جوار ارسال می‌شود که البته در حالت عادی چندین روز طول می‌کشد تا نتایج این آزمایش‌ها به دست افراد مشکوک برسد.   درباره این ماجرا و تأخیر غیرعادی در اعلام نتایج نمونه‌های مربوط به استان کهگیلویه‌وبویراحمد دیروز رئیس شبکه بهداشت گچساران هم خبر را تأیید کرد و گفت: «دو هفته است آزمایشگاه شیراز جواب تست‌های کرونا را تحویل نمی‌دهد». بنابر گزارش رسانه‌های محلی، «سهراب صیدی» دراین‌باره و در جلسه ستاد مقابله با کرونا که در سالن جلسات فرمانداری گچساران برگزار شد؛ گفت: «تا الان ۱۵مورد مثبت قطعی کرونا در این شهرستان به ثبت رسیده است، اما مشکلی که الان وجود دارد این است که نزدیک دو هفته است که آزمایشگاه شیراز جواب آزمایش‌های این شهرستان را هنوز تحویل نداده است.   به‌هرحال ما باید پاسخ‌گوی مردم باشیم و توقع داریم که این امر از سوی متولیان امر پیگیری شود و جواب آزمایش‌ها هرچه سریع‌تر به دست مردم برسد؛ چراکه برخی‌ها در این خصوص همچنان بلاتکلیف هستند. در این مدت نمونه‌هایی که به شیراز فرستادیم، تحویل ندادند که برخی از متولیان امر عنوان کردند که هزینه آزمایش‌ها پرداخت نشده و جواب آزمایش‌ها معطل این قضیه مانده است». این سخنان در حالی است که مسئولان استانی در روز‌ها و حتی هفته‌های گذشته بار‌ها از آغاز به کار آزمایشگاهی در استان خبر دادند، ولی همچنان این اتفاق رخ نداده است.
توضیح و عذرخواهی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
گفت‌و‌گوی «شرق» با یکی از این افراد که دهم فروردین آزمایش داده، اما نتیجه مثبت آزمایش کرونایش دیروز اعلام شد، نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته از سوی مسئولان استان کمترین تذکر یا توجهی به این افراد نشده و تعدادی از این افراد به‌صورت عادی روابط اجتماعی خود را داشته‌اند. دراین‌باره البته دیروز سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با تأیید این تأخیر غیرعادی در اعلام نتایج، ضمن عذرخواهی از مردم دراین‌باره توضیحاتی را ارائه کرد.   «پرویز یزدان‌پناه» روز گذشته دراین‌باره گفت: «خوشبختانه توانستیم در زمان کوتاهی ظرفیت نمونه‌گیری خود را از ۷۰ نمونه به ۲۵۰ تا ۳۰۰ نمونه در روز برسانیم و نتایج این آزمایش‌ها را از آزمایشگاه انستیتو پاستور و شیراز دریافت کردیم. در تاریخ ۱۷ فروردین دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد به دلیل وضعیت قرمز استان فارس و حجم بالای نمونه‌های این استان، قادر به انجام آزمایش‌های دیگر استان‌ها نیستند».   او در توضیح این تأخیر در اعلام نتایج ادامه داد: «به آن‌ها اعلام کردیم فعلا نتایج آزمایش‌های قبلی استان ما را اعلام کنید که مقرر شد روزانه نتیجه صد آزمایش را به ما اعلام کنند و ما پس از دریافت جواب همه نمونه‌های فرستاده شده، دیگر آزمایشی به آزمایشگاه‌های استان فارس ارسال نکنیم.»   یزدان‌پناه درباره ماجرای بدهی این دانشگاه به آزمایشگاهی خصوصی در شیراز هم گفت: «۱۹۲ میلیون تومان بدهی این آزمایشگاه را در زمان مقرر پرداخت کردیم و از قبل نیز ۴۲ میلیون تومان به این آزمایشگاه پرداخت شده بود، اما متأسفانه باز هم جهت اعلام نتیجه تأخیر داشتند که ۲۲ فروردین با ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز تماس گرفته و مجددا جویای نتایج شدیم. با پیگیری‌ها مقرر شد آزمایشگاه پارس خارج از نوبت آزمایش‌های ما را بررسی کند و خوشبختانه در تاریخ ۲۳ فروردین جواب ۲۰۰ نمونه را برای ما ارسال کردند».   این‌طور که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج توضیح داد قرار است از خانواده این افراد آزمایش کرونا گرفته شود: «متأسفانه حجم بالای کار در شیراز، منجر به تأخیر در جوابدهی شد و هیچ ارتباطی به مسائل مالی نداشته است و از مردم شریف استان به سبب مشکلات پیش‌آمده به جد عذرخواهی می‌کنیم. هم‌اکنون یک تیم متشکل از معاون توسعه مدیریت و منابع، معاون بهداشتی دانشگاه و کارشناسان فنی در شهرستان باشت مستقر کردیم تا از تمام خانواده‌های بیماران و افراد در تماس با بیمار نمونه گرفته شود».
این وضعیت البته در چندین استان کم‌برخوردار دیگر هم در روز‌های گذشته اتفاق افتاده و به نظر می‌آید در صورت بی‌توجهی، به یک مشکل اساسی تبدیل خواهد شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تست کرونا دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه اعلام نتایج دراین باره آزمایش ها روز ها نمونه ها استان ها دو هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۷۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن شما چند سال دارند؟

دیجیاتو نوشت: پژوهشگران در پژوهشی به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب آزمایش خون با هوش مصنوعی برای تعیین سن زیستی اعضای بدن می‌تواند به پیش‌بینی بیماری‌هایی مانند آلزایمر کمک کند.

پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه دریافتند افرادی که اعضای آن‌ها سریع‌تر از باقی بدن‌شان پیر می‌شود، ریسک بالایی برای توسعه بیماری در آن عضو در عرض ۱۵ سال دارند.

این پژوهشگران با استفاده از یادگیری ماشینی به بررسی سطح پروتئین‌های خون انسان پرداختند. آن‌ها روی ۱۱ عضو یا بافت بدن متمرکز شدند: مغز، قلب، ریه، کلیه، کبد، پانکراس، روده، سیستم ایمنی، عضلات، چربی و عروق.

تیم پژوهشی برای تمرین‌دادن الگوریتم هوش مصنوعی سطح تقریباً ۵٬۰۰۰ پروتئین را در خون ۱٬۳۹۸ بیمار سالم یک مؤسسه پژوهشی آلزایمر بررسی کردند. این افراد از ۲۰ تا ۹۰ سال سن داشتند، اما غالباً در سنین میانی تا پیری بودند.

پژوهشگران پروتئین‌هایی را که ژن‌های آن‌ها در یک عضو چهار برابر فعال‌تر از اعضای دیگر بود، مشخص کردند. آن‌ها به این ترتیب ۸۵۸ پروتئین مخصوص عضوها پیدا کردند و الگوریتم خود را طوری آموزش دادند که سن فرد را براساس آن‌ها تخمین بزند.

با این روش، آن‌ها آزمایش خونی توسعه دادند که سن زیستی یک عضو را در یک فرد ظاهراً سالم تخمین می‌زند. این سن نشان می‌دهد که ریسک بیماری در عضو مرتبط چقدر است.

پژوهشگران الگوریتم هوش مصنوعی خود را روی آزمایش خون ۵٬۶۷۶ نفر استفاده کردند. تقریباً ۲۰ درصد از این افراد پیری بسیار شدیدی در یک عضو و ۱٫۷ درصد پیری در چند عضو داشتند. پژوهشگران می‌گویند پیری سریع یک عضو می‌تواند ریسک مرگ را ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

تشخیص بیماری‌های زوال عقل در مراحل آغازین می‌تواند کارایی روش‌های درمانی را بسیار بالا ببرد.

ارتباط سن اعضای بدن و ریسک ابتلا به بیماری

طبق یافته‌های این مطالعه، در بیمارانی که دچار پیری زودرس قلب بودند، احتمال توسعه نارسایی قلبی ۲۵۰ درصد بیشتر بود. از طرف دیگر، پیری سریع مغز و عروق می‌توانست نشانه‌ای از پیشرفت بیماری آلزایمر باشد. قدرت این پیش‌بینی از بهترین نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون موجود بهتر بود.

بیماری‌هایی که زوال عقل ایجاد می‌کنند، مانند آلزایمر، می‌توانند دهه‌ها پیش از ظهور اولین نشانه‌ها، در مغز آغاز شوند. بسیاری از درمان‌های جدید تنها در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر کارآمد هستند. درنتیجه، روش‌هایی ساده که بتوان با استفاده از آن‌ها بیماری‌ها را در مراحل اولیه توسعه تشخیص داد، اهمیت بالایی دارند.

به این ترتیب، نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که بررسی آزمایش خون با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پنجره‌ای برای پی‌بردن به اتفاقات درون بدن ایجاد می‌کند.

قدم بعدی پژوهشگران این است که آزمایش خون خود را روی ۵۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ نفر دیگر بررسی کنند. تکرار این نتایج می‌تواند ثابت کند که نظارت بر سلامت اعضای ظاهراً سالم به‌صورت تکی می‌تواند راهی مطمئن برای شناسایی اعضای دچار پیری زودرس باشد. شاید حتی بتوان افراد را پیش از بیمارشدن درمان کرد.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • برگه‌های آزمایش الکی!