Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  ویروس کرونا در شرایطی در چین شایع شد که بدبین‌ترین افراد هم انتظار بحرانی مشابه ویروس سارس را داشتند. این خوش‌بینی چه با ترویج ساده‌دلی و چه با دست انداختن به تئوری‌های عجیب و غریب نژادی یا باوری، خیلی زود با شیوع هولناک جهانی آن دود شد و به هوا رفت. از اقتصاد‌های ابرقدرت، چون چین و امریکا تا کشور‌های در حال توسعه و حوزه یورو و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب پس از ابتلا و آغاز اپیدمی چاره‌جویی‌های جدی را آغاز کردند. اکنون دیگر کرونا یک ویروس گذرا با تاثیرات یکی دو ماه و یا فصلی اقتصادی نیست و به اندازه شیوع جهانی ویروس، تبعات آن هم در عرصه اقتصادی بزرگ و بزرگتر می‌کند. اکنون بحث روز دنیای پساکرونا است.

در همین رابطه هادی حق شناس، کارشناس امور اقتصادی و نماینده پیشین مجلس، در رابطه با تبعات شیوع اپیدمی کرونا گفت: فعلا خیلی زود است که بخواهیم راجع به این موضوع کنیم. به بیان ساده‌تر هنوز چشم‌انداز پایان کرونا چندان در افق مشاهده نمی‌شود که بشود در مورد فردای آن و عصر پساکرونا سخن گفت. از سوی دیگر با توجه به اظهار نظر پزشکان واکسن این ویروس بین یک سال تا ۱۸ ماه آینده آماده خواهد شد؛ بنابراین در هر صورت ما سالی که با کرونا آغاز کردیم را با همین ویروس به پایان خواهیم رساند و طبیعتا تا آن زمان بهترین راه جلوگیری از شیوع آن فاصله‌گذاری اجتماعی است.

استاندار گلستان در پاسخ به سوالی درباره میزان تبعات منفی اقتصادی شیوع این ویروس در ایران و جهان تصریح کرد: پیش‌بینی‌های گوناگون بیانگر آن است که هر چه کشور‌ها صنعتی‌تر باشند بیشتر از ویروس کرونا آسیب خواهند دید. به همین دلیل است که دولت آمریکا قصد تزریق دو هزار میلیارد دلار پول به اقتصاد خود دارد و اروپا، چین و ژاپن نیز هر کدام به اندازه توان خود بسته‌های مشابهی را طراحی کردند. این تزریق منابع ناشی از آسیبی است که بیشتر دامن کشور‌های صنعتی را خواهد گرفت. به بیان دیگر میزان ارقامی که قرار است به اقتصاد کشور‌ها تزریق شود معادل میزانی است که اقتصاد این کشور‌ها در سال جاری آسیب خواهند دید.
بیشتر بخوانید: تعطیلی یک ماهه تهدید جدی برای جان مردم است/ کرونا مدیریت نشود به تهدید امنیت تبدیل می‌شود وی تاکید کرد: تاثیرات این ویروس برای کشورهایی، چون ایران که از یک‌سو چندان صنعتی نیستند و از سوی دیگر دو سال رشد منفی اقتصادی را تجربه کرد که نشاندهنده کوچک شدن اقتصاد است را از سر گذرانده کمتر از کشور‌های پیشرفته‌تر آسیب می‌بینند. البته اصلا منظورم این نیست که زیان نمی‌کنند بلکه مقصودم حجم آسیب است که کمتر از کشور‌های توسعه یافته برآورده می‌شود. گرچه در مورد ایران باید توجه داشت که به دلیل اعمال تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا عوارض بیشتری نسبت به دوره نبود تحریم‌ها بر کشور تحمیل می‌شود.

این نماینده پیشین مجلس با اشاره به میزان بارندگی در ماه‌های اخیر گفت: یکی از مهم‌ترین بلند اقبالی‌های کشور در بارش فراوان باران بوده که به طور حتم تاثیر آن را در افزایش تولید کشاورزی مشاهده خواهیم کرد. به همین دلیل و با توجه به اهمیت اتکا به داخل در تامین مواد غذایی و ارزان بودن ایجاد شغل در این بخش، می‌توان با تکیه بیشتر بر کشاورزی از میزان فشار‌های وارده کاست. کشاورزی را نباید صرفا براساس سهم آن به اقتصاد اولویت بندی کرد، زیرا اهمیت تامین غذا در داخل علاوه بر اهمیت اقتصادی، بر کاهش مشکلات امنیتی هم نقش موثری دارد.

حق شناس در رابطه با اقدامات دولت برای کاهش مشکلات خاطر نشان ساخت؛ ببینید اقتصاد ایران ظرفیت خالی فراوانی دارد و چنانچه دولت تدابیر لازم را در دستور قرار دهد می‌تواند امید را تقویت کند. ببینید سیاست‌های پولی و مالی متناسب با شرایط فعلی کشور اگر در کنار کاهش سهم دولت در اقتصاد همراه شود می‌توان امیدوار بود دچار سونامی بیکاری نشویم. از طرف دیگر اگر ابزار مالی و پولی به درستی استفاده شوند می‌توان نرخ تورم را از ۴‍۱ درصد به چیزی میان ۲۰ تا ۳۰ درصد رساند.

او افزود: باید توجه داشت که دولت ایران با توجه به جمیع جهات نمی‌تواند بیکاری را به شکل چشمگیری کاهش دهد یا تورم تک رقمی را ممکن کند چرا که این امکان در ایران امروز نیست، ولی قوه مجریه می‌تواند کاری کند تا شرایط وخیم نشود تا در سال ۱۴۰۰ بهبود واقعی محقق شود.

استاندار گلستان در رابطه با انتظارات منطقی که می‌توان امروز از دولت داشت، گفت: به نظر من همانطور که گفتم تک رقمی شدن نرخ بیکاری ممکن نیست، اما افزایش نیافتن چشمگیر آن ممکن است. می‌توان از دولت انتظار داشت پس از دو سال رشد منفی اقتصادی امسال رشد اقتصادی اگر هم منفی شد به شدت دو سال گذشته نباشد. دولت می‌تواند برنامه‌ریزی اقتصادی را به سمتی هدایت کند که استفاده بهتری از ظرفیت بخش خصوصی شود و مثلا بنگاه‌هایی، چون ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان را بیش از پیش در چارچوب سیاست‌های کلان اقتصاد هم راستا کند. به این ترتیب است که احتمالا می‌توانیم امیدوار باشیم تبعات کرونا کمتر شود.

او تاکید کرد: اکنون مساله مردم قبل از هر چیز سلامتی است و به همین دلیل در یک ماه و نیمه گذشته و در رابطه با مقابله با کرونا بیشتر تصمیمات دولت بدون هیچ چالشی از طرف عموم پذیرفته شدند. دولت از این امکان می‌تواند در اقتصاد کشور هم بهره گیرد و البته باید مردم هم بدانند رونق عملی نیست، ولی جلوگیری از سقوط بیشتر امکانپذیر است.

این نماینده پیشین مچلس تصریح کرد: با این همه یک چیز را باید پذیرفت و آن هم این است که همزمانی تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده و شیوع ویروس کرونا سال سختی را برای اقتصاد کشور خواهد ساخت و از این امر با توجه به شرایط کشور اجتناب ناپذیر است و معتقدم اکنون چاره‌ای نیست جز اینکه به جای کمال طلبی و ایده‌آل خواهی پیشنهاد‌های عملی به دولت داده شود که از شدت مشکلات کاسته شود. منبع: خبرآنلاین لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا ویروس کرونا در ایران کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۹۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، چهل و نهمین اجلاس سالانه ۲۰۲۴ گروه بانک توسعه اسلامی از امروز نهم اردیبهشت ماه مصادف با ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی و به مدت دو روز در ریاض عربستان سعودی برگزار می‌شود.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد پس از ورود به ریاض، جلسات دوجانبه‌ای با نمایندگان کشور‌های مختلف عضو برگزار می‌کند و سپس در جشن طلایی سالگرد تأسیس بانک در سطح وزرای اقتصاد کشور‌های عضو حضور خواهد یافت.

خاندوزی سپس روز دوشنبه در جلسه مجمع عمومی (اعضای هیئت عامل) شرکت خواهد کرد که در این جلسه علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران نیز وی را همراهی خواهند کرد.

وزیر اقتصاد سپس با همراهان خود در جلسه دوجانبه با فیصل ابراهیم وزیر اقتصاد عربستان حضور می‌یابد.

این نشست همچنین با حضور رحمت اله اکرمی خزانه دار کل کشور در جلسه شتابدهی در تأمین مالی اقلیمی از طریق صکوک سبز و پایداری (شامل ارائه راهنمایی در خصوص صکوک پایدار) ادامه می‌یابد و سپس نشست میزگرد اعضای هیئت عامل (جلسه غیرعلنی) با حضور وزیر امور اقتصادی ایران و علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران برگزار خواهد شد.

در نهایت عصر روز دوم و پایانی این اجلاس، کنفرانس مطبوعاتی اجلاس سالانه با حضور  خاندوزی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موتور محرک اقتصاد در کشور مشارکت مردم است
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود