Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش الف بلومبرگ یادآور شد فروش دارایی های ایران درصندوق به یک کشور ثالث نیز از دیگر راهکارها است.

« شیوع ویروس کرونا اقتصاد ایران را با دشواری روبرو کرده است. مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه جهان که شاهد کاهش درآمدهای صادراتی خود بوده اند، ایران نیز با بحران پرداخت ها روبرو شده است، اما این بحران با پویش تحریم های دولت ترامپ موسوم به "فشار حداکثری" تشدید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"برایان هوک" مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا به تازگی ادعا کرده دولت ترامپ دسترسی ایران را به 90 درصد از درآمدهای خارجی اش محدود کرده است. ایران حتی اگر بتواند به این منابع مالی دسترسی داشته باشد، به دست آوردن تجهیزات پزشکی برای آن دشوار خواهد بود. "جان اسمیت" مدیر سابق اداره کنترل دارایی های خارجی در وزارت اقتصاد آمریکا گفته است، تحریم ها "احتمالا سبب شده است بسیاری از شرکت ها تمایلی به صادرات تجهیزات پزشکی به ایران نداشته باشند..."

ایران هم برای مدیریت این مشکل و به منظور تسهیل واردات تجهیزات پزشکی، از صندوق بین المللی پول (IMF) درخواست 5 میلیارد دلار وام اضطراری کرده است. از طریق ساز و کار موسوم به ابزار تامین مالی سریع IMF حتی کشورهای کم درآمد و نیز کشورهای در حال توسعه که به دلیل تاثیر شیوع کرونا با چالش پرداخت مواجه هستند، می توانند 50 میلیارد دلار تامین مالی شوند.

گرچه ایران آخرین بار 60 سال پیش از این صندوق وارم دریافت کرده بود، همچنان روابط خوبی با آن دارد. ایران بند مشورتی شماره 4 صندوق را سال 2018 اجرا و ثابت کرده که مایل است پیشنهادات اصلاحی اقتصاددانان این نهاد را اجرا کند؛ از جمله از طریق کاهش یارانه های سوخت. 

اما آمریکا احتمالا مانع از دسترسی ایران به وام درخواست شده خواهد شد آن هم به بهانه های مرتبط با تروریسم. سهم رای دهی آمریکا در صندوق 16.51 درصد است و این به معنای آن است که آمریکا در هیات مدیره صندوق بین المللی پول حق وتو ندارد اما حتی اگر نتواند مانع از پرداخت وام شود، می تواند با استفاده ازتحریم ها، توزیع کمک های مالی را مختل کند.

اتحادیه اروپا گفته است از درخواست وام ایران حمایت خواهد کرد و در همین حال مقامات زیادی از دولت ترامپ خواسته اند در زمان بحران ناشی از شیوع کرونا، فشارهای اقتصادی اش را بر ایران کاهش دهد. ولی مقامات دولت ترامپ با بی توجهی به این مساله تلاش کرده اند میزان حمایت از درخواست وام ایران را کاهش دهند، آن هم به این بهانه که احتمال دارد این مبلغ را صرف مقابله با کرونا نکند...

IMF می تواند گام هایی بردارد که نگرانی های دولت ترامپ برطرف شود. نخست این صندوق می تواند در پرداخت وام، دلار را نادیده بگیرد... ایران حتی می تواند این وام را به یورو دریافت کند به ویژه با توجه به آن که اتحادیه اروپا، مهم ترین تامین کننده کالاهای پزشکی برای ایران است. 

دومین راه آن که می توان این وام را به حسابی واریز کرد که بانک مرکزی ایران در اروپا دارد. این بدان معنا است که وام مورد نظر در چارچوب نظام مالی اروپا هزینه خواهد شد و لذا تحت نظارت تشکیلاتی هستند که با هماهنگی با همتاهای آمریکایی خود، هرگونه سوء استفاده احتمالی را رصد خواهند کرد. 

دولت ترامپ خود سیستم مشابهی را پیشتر اجرا کرده است. این سیستم بخشی از ساز و کار موسوم به "توافق تجاری انسان دوستانه سوئیس" است؛ یک شبکه مالی که در فوریه راه افتاد و به بانک مرکزی ایران اجازه می دهد به ازای صادارات اقلام بشردوستانه از جانب شرکت های سوئیسی، از اموال موجود در این کشور اروپایی استفاده کند.

مقامات دولت آمریکا می دانند پرداخت وام به ایران را می توان "خطر زدایی" کرد، آنچه آنها دنبال میکنند جلوگیری از یک شکست سیاسی است. برای این منظور صندوق بین المللی پول می تواند در پی شیوه ای کاملا مجزا باشد تا این کمک مالی را فراهم کند: این صندوق می تواند دسترسی ایران را به دارایی های نقد شونده به ارز خارجی تقویت کند؛ آن هم از طریق فروش برخی از دارایی های ایران در این صندوق، به شخص ثالث نظیر یک کشوراروپایی.

در این سناریو، صندوق بین المللی پول بخشی از ذخایر سهام اموال و دارایی های ایران را به خریدار اختصاص می دهد، که سپس می تواند در قالب ارز خارجی نظیر یورو آن را به تهران بپردازد، آن هم به حسابی که ایران نزد بانک مرکزی خود در خارج از کشور دارد. 

نحوه مصرف این مبالغ نیز با نظارت هایی صورت خواهد گرفت که به آن اشاره شد. چنین معامله ای به تایید شورای حکام IMF هم نیاز ندارد...

این کار شدنی است. مساله این است که آیا صندوق بین المللی پول می خواهد آن را انجام دهد یا خیر؟»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۱۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم

عباس علی‌آبادی ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارتخانه برای توسعه تجارت، گفت: ما آماده تعامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشور‌های شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏م عدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها ارائه مو زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت ۳ برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازار‌های خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشور‌های منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالا‌های ایرانی به بازار‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازار‌های جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارز‌های محلی و توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ماست.

وی اضافه کرد: اکنون ایران و با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشور‌های همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشور‌های دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تعاملات سازنده‌ای با کشور‌ها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. در سازمان دی ۸ با ۸ کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشور‌های جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

دیگر خبرها

  • رکورد وصول مطالبات صندوق توسعه ملی شکسته شد
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!