Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@09:32:10 GMT

چهره های ادبی و هنری که قربانی کرونا شدند

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۸۱۵۶۹

چهره های ادبی و هنری که قربانی کرونا شدند

یکی از آسیب هایی که ویروس کرونا برای بشریت به ارمغان آورده است، گرفتن جان افرادی است که برای ارتقاء احساس در بشریت خدمت کردند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با شیوع بیماری کرونا افراد بسیاری جان خود را از دست دادند و افراد بسیاری نیز هم اینک با آن درگیر هستند اما در این میان برخی از نوابغ و مشاهیر عرصه ادبیات، موسیقی و هنر نیز قرار داشتند که  در گذشت هر کدام، ضربه بزرگی به فرهنگ و هنر جهان محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه بیشتر با آن ها آشنا خواهیم شد:

یکی از افرادی که این بیماری جان وی را گرفت حامد جلالی کاشانی، فعال حوزه مستند سازی بود. وی درسال ۱۳۶۷ متولد شده بود و کارگردانی چند ویدیو کلیپ برای حامد زمانی را به عهده داشته و جزو تیم تحقیقات مستند " ایکسونامی" بود. وی بر اثر مشکلات حاد ریوی ناشی از کرونا در ۳۱ سالگی از دنیا رفت.

فریبرز رئیس دانا نویسنده، استاد اقتصاد دانشگاه تهران و عضو کانون نویسندگان ایران بود که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در سن ۷۱ سالگی درگذشت. وی که متولد ۲۹ دی ۱۳۲۳ بود نویسنده بیش از ۱۵ کتاب در موضوعات و مسائل اقتصادی و سیاسی بود و علاوه بر پژوهش و تدریس رشته اقتصاد فعالیت های اجتماعی مطبوعاتی و ادبی نیز داشت.

علی بهزاد نویسنده و روزنامه نگار پیشکسوتی بود که در اثر ابتلا به کوید ۱۹ درگذشت. وی در روزنامه " کیهان"، "آزاد" و "ایران ویچ" سابقه قعالیت داشت؛ همچنین دوکتاب" پیشگامان صنعت غذا" و" صد سال عشق" را نیز به رشته تحریر در آورد.

کیومرث درمبخش نویسنده و فیلم نامه نویس ایرانی مقیم پاریس نیز به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد. وی به دلیل بیماری به بیمارستان مراجعه کرده و در آنجا به کرونا مبتلا می شود و در سن ۷۴ سالگی زندگی را وداع می گوید. درمبخش ساخت فیلم " بوف کور+ زندگی و مرگ صادق هدایت" و مستند های درباره طبیعت را در کارنامه کاری خود دارد.

ادمان آیوازیان نقاش و معمار ارمنی نیز به دلیل ابتلا به بیماری کرونا درگذشت. آثار او در مساجد، کلیسا ها، موزه ها و بسیاری از اماکن عمومی  نگهداری می شوند. ادمان شرکت در بیش از ۴۰ نمایشگاه را در کارنامه خود دارد. نقاشی های وی را می توان در محل شرکت نورثروپ در لس آنجلس، موزه سن لاتزارو در ونیز، موزه آرام خاچاطوریان در ایروان ، موزه مانوکیان در تهران، گالری ملی ایروان و موزه دریایی در کورن وال بریتانیا مشاهده کرد.

 نویسنده پست مدرن بلژیکی، مارسل مورو نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا و در بیمارستانی در شهر بویینی فرانسه درگذشت. او را یکی از بزرگترین و درعین حال کم شناخته ترین نویسندگان بلژیکی  دانسته اند. مورو در ۱۹۳۳ در بوسو بلژیک متولد شد. وی در مسیر کاری خود با آلبرکامو مصاحبه داشته است همچنین نویسنده بیش از شصت اثر ادبی بود که از جمله آن ها می توان به " درفش کف"، آواز ناگهانی"، زمین آلوده مردان" و "کوینتس" که مورد تحسین سیمون دوبوارنیز قرار گرفت اشاره کرد.

ژانک کای، دیگر قربانی این ویروس بود. وی کارگردانی چینی است که طبق گزارش روزنامه گاردین نشریه چینی Caixin در ۱۴ فوریه و پس از ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد.

ترنس مک نالی  در سن ۸۱ سالگی بر اثر ابتلا به ویروس کویید ۱۹ جان خود را از دست داد. مک نالی از سرشناس ترین نمایش نامه نویسان معاصر، فیلم نامه نویس و نویسنده اهل ایالت متحده آمریکا بود که موفق به دریافت ۴ جایزه تونی شده بود. نمایش نامه "کلاس پیشرفته" به ترجمه نسیبه فضل اللهی و "بوتیچلی" به ترجمه بهرنگ رجبی؛  از وی به زبان فارسی موجود هستند.

پاتریشیا باسورث نیز به دلیل عفونت ریوی ناشی از کرونا  و در سن ۸۶ سالگی درگذشت. وی زندگی نامه چندین ستاره هالیوودی را به رشته تحریر درآورده است که از جمله آن ها می توان به مارلون براندو، مونگومری کلیفت، جین فوندا و دایان آربوس اشاره کرد. وی علاوه بر این به بازیگری، ویراستاری و کار در نیویورک تایمز و مجله نیویورک نیز اشتغال داشت.

مارک بلوم بازیگر تئاتر و سینمای آمریکایی نیز در اثر ابتلا به کرونا در ۶۹ سالگی جان خود را از دست داد. وی متولد نیوجرسی بوده و کار خود را در تئاتر آغاز کرد و سپس در سینما و تلویزیون نیز نقش هایی را ایفا کرد. از جمله فیلم های نام آشنایی که بلوم در آن به ایفای نقش پرداخت می توان به " ۱۲ مرد خشمگین" اشاره کرد.

اندرو جک  مربی و هنر پیشه بریتانیایی نیز در ۷۶ سالگی و به علت ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد. وی  در مجموعه فیلم های "جنگ ستارگان" به ایفای نقش پرداخته بود. از دیگر فیلم هایی که وی در آن نقش ایفا کرده بود می توان به " ارباب حلقه ها" اشاره کرد. همسر این بازیگر گفته بود او هیچ دردی نداشته است و در کمال آرامش دنیا را ترک کرده است.

لوچیا بوزه از ستارگان سینمای ۱۹۵۰ و۱۹۶۰ اروپا و متولد شده در میلان نیز به کوید ۱۹ مبتلا و در سن ۸۹سالگی درگذشت. وی در اصل به دلیل ابتلا به ذات الریه بستری بود اما آنچه باعث مرگ وی شد ورود ویروس کوید ۱۹ به بدنش بود. از جمله فیلم هایی که وی در آن ها نقش ایفا کرده است می توان به " زیر درختان زیتون صلحی وجود ندارد" و " مرگ یک دوچرخه سوار" اشاره کرد.

آلن گارفیلد متولد ۱۹۳۲و هنر پیشه آمریکایی نیز از دیگر قربانیان ویروس کرونا است. گارفیلد به دلیل بازی در فیلم کارگردانانی چون وودی آلن، فرانسیس فورد کاپولا، رابرت آلتمن، و ویم وندرس توانسته بود شناخته و سرشناس شود. از جمله آثار او می توان  به " پلیس بورلی هیلز۲"، "تولد بهترین دوستم"، "مجستیک" و... اشاره کرد.

والاس رونی از نوازندگان معروف آمریکایی نیز جان خود را بر اثر بیماری کرونا از دست داد. رونی متولد فیلادلفیا بود و در سن ۵۹ سالگی از دنیا رفت. او برای آلبوم "بزرگداشت مایلس" توانست جایزه گرمی را از آن خود کند.

آدام شلزینگر نیز خواننده، ترانه سرا و نوازنده بیس، گیتار و کیبورد اهل آمریکا است که کرونا به او اجازه نداد بیش از ۵۲ سال عمر کند. او توانسته بود سه بار جایزه امی را از آن خود کند و برای جوایز اسکار، گلدن کلوب و تونی نیز نامزد شود.

امانوئل ان جوکی معروف به دی بانگو یکی دیگر از قربانیان این ویروس در دنیای هنر است، دی بانگو موسیقیدان اهل آفریقا و از نوازندگان بزرگ ساکسوفون بود. وزیر فرهنگ فرانسه گفته بود با درگذشت او جهان موسیقی یکی از افسانه های خود را از دست داد. دی بانگو سبک موسیقی جاز، فانک و موسیقی سنتی کامرون را توسعه داد همچنین نامزد جایزه یونسکو برای صلح در سال ۲۰۰۴ نیز بود چراکه اقداماتی برای مقابله با گرسنگی در جهان، آزادی نلسون ماندلا، آزادی بیان و... انجام داده بود. دی بانگو دریافت جایزه لژیون دونور را نیز در کارنامه خود داشت.

کد خبر 418581

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هنرمندان کرونا در جهان ویروس کرونا ادبیات نویسنده های مشهور موسیقیدان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جان خود را از دست دلیل ابتلا ابتلا به ویروس اثر ابتلا ویروس کرونا بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۱۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس