Web Analytics Made Easy - Statcounter

روندی که منجر به استعفای سلیمان سویلو شد، از شب اعلام قرنطینه ۴۸ ساعته آغاز شد. اپوزیسیون دولت ترکیه، زمان‌بندی اعلام مقررات منع آمد و شد را یک خطای فاحش قلمداد و سویلو را مسئول به خطر انداختن جان ده‌ها هزار نفر از شهروندان ترکیه عنوان کردند. ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۰ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه به منظور جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا، در شب 10 آوریل (22 فروردین) در 31 استان ترکیه منع آمد و شب مقرر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر کشور ترکیه استعفا کرداردوغان استعفای وزیر کشور را نپذیرفت

نکته مهم درباره این قانون، زمان اعلام آن بود؛ به طوری که خبر آن، دو و نیم ساعت پیش از شروع قرنطینه به مردم ترکیه اعلام شد.

همین مسئله باعث هجوم و ازحادم بیش از حد مردم در فروشگاه‌های مواد غذایی شد و انتشار تصاویر آن در فضای رسانه‌ای ترکیه، انتقادات زیادی را روانه وزیر کشور ترکیه کرد و وی مجبور شد استعفای خود را شب گذشته تقدیم رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه کند.

نهاد ریاست جمهوری ترکیه، دو و نیم ساعت پس از استعفای سلیمان سویلو، بیانیه‌ای بدین مضمون منتشر کرد: «ارائه استعفا از طرف یک صاحب مقام، تقدیر خود وی است اما تصمیم نهایی در مورد پذیرش آن بر عهده جناب رئیس‌جمهور است. استعفای وزیر کشورمان پذیرفته نشده است و وی به وظیفه خود ادامه خواهد داد».

وزیر کشور ترکیه در ساعت 21:30 شب گذشته از طریق حساب توییتری خود، استعفایش را منتشر کرد و بابت این تصمیم از رجب طیب اردوغان عذرخواهی کرد.

متن استعفای وی بدین شرح است: «مسئولیت روندی را که با دقت و حساسیت کامل برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا دنبال می‌کردیم و تمام اتفاقات آخر هفته به سبب مقررات منع آمد و شد، از هر بُعدی بر عهده شخص بنده می‌باشد.

تصاویری که در ساعات اولیه منتشر شد، با روندی که به بهترین نحو مدیریت شده بود، سازگاری نداشت. تجربه‌هایم نباید اجازه می‌داد این اتفاقات روی دهد. این اقدام با حسن نیت تمام، برای جلوگیری از شیوع بیماری در آخر هفته هر چند محدود، صورت گرفت.

امیدوارم ملت‌ عزیزم که هیچ‌گاه نخواستم آسیبی به آن وارد شود و جناب رئیس‌جمهور محترم که تا آخر عمر به وی وفادار خواهم بود، بنده را ببخشند. از سمت وزارت کشور که با افتخار در آن خدمت کردم، کناره‌گیری می‌کنم. تمامی دوستان و همکاران را به خداوند منان می‌سپارم. خداوند ملتمان را حفظ کند.»

سلیمان سویلو بلافاصله پس از استعفا به دیدار اردوغان رفت.

سپس نهاد ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه با صدور بیانه‌ای اعلام کرد: «رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور کشور، استعفای سلیمان سویلو، وزیر کشور را نپذیرفته و ایشان به وظیفه خود ادامه خواهد داد.

وزیر کشور بالغ بر یک ماه است که با اقدامات موفقیت‌آمیز خود برای راحتی حال مردم امنیت آن‌ها را تأمین کرده است.

تقاضای استعفا میل شخصی یک مقام سیاسی است اما تصمیم نهایی بر عهده ریاست محترم جمهوری است.

جناب وزیر استعفای خود را به رئیس‌جمهور ارائه کردند اما ایشان این کناره‌گیری را صلاح ندانسته و این مسئله را به جناب وزیر ابلاغ کردند.

جناب سویلو پس از کودتای نافرجام 15 جولای به این سمت منصوب شد و از آن تاریخ اقدامات بسیار موفقیت‌آمیزی انجام داده که تمام آن‌ها مورد تقدیر ملت ترکیه واقع شده است.

سلیمان سویلو در مبارزه قاطعانه با معضل تروریسم نقش بسیار مهمی ایفا کرده است. همچنین در مدیریت آفات و بلایای طبیعی از قبیل زلزله نقش بسیار مثبت و فعالی داشته است.

وزیر کشور در خصوص اتخاذ تدابیر مقابله با ویروس کرونا و حفظ امنیت عمومی نیز بسیار موفق عمل کردند. ایشان طی یک ماه اخیر تدابیر و اقدامات بسیار مفیدی اتخاذ و اجرا کردند و در این مدت هیچ‌گونه مشکل امنیت عمومی ایجاد نشد.»

وزیر کشور ترکیه در سال 2018 از آستانه استعفا برگشت

نخستین ادعای استعفای سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه در پی اختلاف شدید با برات آلبایراک داماد اردوغان  و وزیر خزانه‌داری و دارایی ترکیه در 25 فوریه 2018 مطرح شد؛ به طوری که سویلو در یک کنفرانس خبری در شهر پدری خود ترابزون اعلام کرد: «عقب‌نشینی یک نوع فضیلت است. من سرباز رجب طیب اردوغان هستم. در هر پست و مقامی که باشم، به عنوان سرباز اردوغان باقی خواهم ماند. مرا حلال کنید. مهم‌ترین مقام برای من، نمایندگی مردم ترابزون در پارلمان ترکیه است. بیشترین دلتنگی‌ام برای دختر و پسرم است. ان‌شاءالله بعد از این، زمان زیادی برای بودن در کنار آن‌ها نصیبم خواهد شد.»

رجب طیب اردوغان پس از این ادعای استعفای سلیمان سویلو، اعلام کرد: «در کابینه دولت هیچ تغییری صورت نخواهد گرفت. استعفای رفیقمان به هیچ وجه مطرح نیست. نخواهیم گذاشت ترول‌ها ترکیه را اداره کنند.»

قبل از آخرین استعفای سلیمان سویلو چه اتفاقاتی رخ داد؟

روندی که منجر به استعفای سلیمان سویلو شد، از شب 10 آوریل (22 فروردین) آغاز شد. وزارت کشور ترکیه با صدور حکمی، منع آمد و شد در30 کلان‌شهر و زونگولداغ را صادر کرد که از ساعت 24 بامداد همان روز آغاز می‌شد. این خبر ساعت 21:30 به اطلاع عموم مردم رسید.

سلیمان سویلو نیز همان شب اعلام کرد: «در چارچوب تعلیمات رئیس‌جمهور محترممان، مقررات منع آمد و شد از بامداد شنبه در30 کلان‌شهر و زونگولداغ اعمال خواهد. از هم‌وطنانمان خواهش می‌کنم که به هیچ وجه نگران و سراسیمه نشوند.»

به محض اعلام حکم وزارت کشور، در استانبول و آنکارا ده‌ها هزار نفر به سمت فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها هجوم بردند که باعث ازحادم شدید و حتی درگیری شد.

سویلو بلافاصله با صدور حکم دوم از طریق پخش زنده تلویزیونی اعلام کرد: نانواها و داروخانه‌ها باز، سوپرمارکت‌ها بسته و فعالیت خودروهای حمل‌ونقل عمومی متوقف خواهد بود.

سویلو: انتقادات و توهین‌ها را می‌پذیرفتم!

اپوزیسیون دولت ترکیه، زمان‌بندی اعلام مقررات منع آمد و شد را یک خطای فاحش قلمداد و سلیمان سویلو را مسئول به خطر انداختن جان ده‌ها هزار نفر از شهروندان ترکیه عنوان کردند.

وزیر کشور ترکیه ابتدا با حضور در شبکه تلویزیونی HaberTürk از عملکرد خود دفاع و اعلام کرد: «اگر حکم منع آمد و شد را زودتر اعلام می‌کردیم و مردم زودتر به فروشگاه‌ها هجوم می‌بردند، خوب می‌شد؟»

سویلو روز یکشنبه 12 آوریل با عقب‌نشینی از مواضع اولیه خود، در برنامه احمد هاکان نویسنده روزنامه حریت، اظهار داشت: «تصمیم‌گیری در مورد زمان اعلام حکم منع آمد و شد بر عهده وزارت کشور بود. به صراحت اعلام می‌کنم که انتقادات را شنیدم و قبول می‌کنم و حتی توهین‌ها را هم پذیرفتم.»

آشوب و هرج و مرج در مورد زمان اعلام قرنطینه

ابراهیم کالین سخنگوی زیاست جمهوری ترکیه روز یکشنبه 12 آوریل، پیش از استعفای سلیمان سویلو با حضور در یک برنامه تلویزیونی در مورد اعلام مقررات منع آمد و شد، اظهار داشت: «جمعه شب، پس از اطلاع‌رسانی در مورد مقررات قرنطینه، آشوب و هرج و مرجع به وجود آمد. ای کاش چنین نمی‌شد. متأسفانه از اولین دقایق اعلام مقررات، وحشت‌زدگی ایجاد شد.»

کالین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بار دیگر هم مقررات منع آمد و شد اعلام خواهد شد یا نه، اعلام کرد: «آب و هوا مطلوب شده است و مردم دوست خواهند داشت که بیرون بروند. به همین سبب، تصمیمات بر اساس وضعیت کنترل ویروس کرونا اتخاذ خواهد شد. اگر بگویم بار دیگر مقررات منع آمد و شد اعمال خواهد شد و یا اعمال نخواهد شد، اطلاعات غلط به شما داده‌ام. همه چیز بستگی به سیر تحولات دارد.»

 واکنش دولت باغچلی: از عدم موافقت با استعفای سویلو بسیار خرسندیم

پس از آنکه رجب طیب اردوغان استعفای سلیمان سویلو را قبول نکرد، دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی‌گرا با صدور بیانیه‌ای، خرسندی خود را از این تصمیم ابراز و اعلام کرد: «نباید روح مبارزه را با وقفه مواجه کرد. جناب رئیس‌جمهور با اتخاذ تصمیم عدم موافقت با استعفای وزیر کشور، شایسته تقدیر است.

حزب حرکت ملی‌گرا از عدم موافقت با استعفای مذکور بسیار خرسند است. جناب سلیمان سویلو شخصیتی مصمم، معتقد، با درایت و مبارز دارد و پست وزارت کشور را در حساس‌ترین دوران ترکیه پذیرفته و حق این مقام را با موفقیت به جا آورده است. آرزوی ما تداوم این مسئولیت توسط وی با روحیه‌ای مصمم است.

نویسنده: حمید قدسی آذر

انتهای پیام/

R7650/P/S8,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا ترکیه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ترکیه ویروس کرونا ترکیه مقررات منع آمد و شد استعفای وزیر کشور رجب طیب اردوغان وزیر کشور ترکیه اعلام مقررات ویروس کرونا وزارت کشور رئیس جمهور عدم موافقت خواهد شد بر عهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۳۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است

روزنامه اقتصادی و عبری زبان گلوبز اعلام کرد آذربایجان مهمترین نامزد برای برای کاهش تنش بین آنکارا و تل آویو محسوب می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، این رسانه متخصص در امور اقتصادی در این رابطه نوشت، امروز برای کاهش محدودیت‌های اعمال شده علیه  صادرات ترکیه به اسرائیل چشم‌های تل آویو به آذربایجان دوخته شده است.

دین شاموئل المز نویسنده این گزارش آورده است: در سایه وجود رئیس جمهوری که هم به نتانیاهو و هم به اردوغان نزدیک است امکان نقش آفرینی آذربایجان در زمینه کاهش تنش بین اسرائیل و ترکیه وجود دارد.

در این نوشتار آمده است: روابط بین اسرائیل و ترکیه از زمان آغاز جنگ غزه بحرانی شد، اما طی دو هفته گذشته بعداز تصمیم بی سابقه رجیب طیب اردوغان در رابطه با ممنوعیت صادرات 54 نوع قلم کالا به اسرائیل به نقطه اوج خود رسید، زیرا ضربه به پاشنه آشیل اسرائیل وارد شد به ویژه که صنایع در اسرائیل به دلیل عدم حضور نیروی کار فلسطینی به خودی خود دچار مشکل هستند، به هر شکل آنکارا به شکل هدفمندی کالاهای ممنوعه را انتخاب کرد که در میان آنها می‌توان به سیمان اشاره کرد که 29 درصد از واردات اسرائیل از ترکیه است.

نویسنده بعد از پرداختن به تاریخچه فراز و فرود روابط بین دو طرف معتقد است که راه‌حل خروج از این بحران از باکو خواهد آمد.

او می‌نویسد: محال نیس که روند آرامش از مسیر باکو بیاید، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان یکی از معدود شخصیت‌ها در جهان است ـ اگر شخصیت دیگری وجود داشته باشد ـ که هم به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نزدیک است و هم نزدیکی خاصی به رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دارد، اسرائیل خریدار حیاتی نفت از باکو است، آذربایجان از طریق خط لوله نفت باکو ـ تفلیس نفت به این بندر ساحلی ترکیه رسیده و از آنجا به سوی حیفا بر روی نفتکش‌ها بارگیری می‌شود.

در ژانویه به طور مثال، اسرائیل با 523.5 هزار تن به ارزش 297 میلیون دلار در صدر وارد کنندگان نفت از آذربایجان قرار گرفت.

درهمین راستا احتمال بستن مسیر صادرات توسط ترکیه، یکی از سناریوهای احتمالی اما ترجیحا عملی نخواهد شد.

این مسئله به دلیل روابط ترکیه و اسرائیل نیست بلکه به دلیل روابط ترکیه و آذربایجان است.

روابط بین آنکارا و باکو براساس‌‌ ایده "یک ملت با دو کشور" (بیر ملت، إیکی دولت) استوار است، پس آخرین چیزی که اردوغان به دنبال آن است آسیب رساندن به منافع دوست نزدیکش علی‌اف خواهد بود. از این مبدا می‌توان قدرت تاثیر گذاری دیپلماتیک باکو بر روابط ترکیه و اسرائیل را ملاحظه کرد. در بحران سابق بین ترکیه و اسرائیل هم آذربایجان عامل مهمی در میانجیگری بین دو طرف بود و تا به امروز نیز ظرفیت انجام چنین کاری را دارد.

بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کردمصاحبه|آذربایجان با فشار ایران از کریدور زنگزور صرف‌نظر کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد؟ + فیلم | وقتی دست آقای سیاستمدار روی هوا ماند!
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس