Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:14:36 GMT

راه اندازی سیستم پرورش موش‌های آزمایشگاهی در موسسه رازی

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۸۳۳۱۹

راه اندازی سیستم پرورش موش‌های آزمایشگاهی در موسسه رازی

ایسنا/البرز معاون تحقیق و تولید فرآورده‌های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از راه اندازی سیستم نگهداری و پرورش موش‌های SPF  در این موسسه خبر داد.

 علی آمقی رودسری با اشاره به اهمیت انجام تست‌های تضمین کیفیت موسسه بر روی واکسن‌های تولیدی اظهار کرد: به طور معمول واکسن ها بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد سنجش قرار می گیرند که یکی از پرمصرف ترین حیواناتی که در پروسه کنترل کیفیت واکسن ها استفاده می شود، موش های آزمایشگاهی از سویه‌ها و نژادهای مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه قدمت بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی به حدود ۷۵ سال پیش باز می گردد، افزود: از آن زمان تاکنون این بخش در موسسه رازی به عنوان خدمات رسان به سایر بخش های تولید کننده مطرح بوده و پایه ای برای کنترل صحیح واکسن های موسسه محسوب می‌شود.

معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این مسئله و با در نظر داشتن استانداردهای روز دنیا در بحث کنترل واکسن و داروهای جدید تاکید شده که باید از حیواناتی استفاده شود که به صورت پیش فرض عاری از یک سری عوامل بیماری زا باشند که در همین راستا ماموریت جدیدی به دکتر نوید داداش پور دواچی به عنوان رئیس این بخش از نیمه دوم سال ۹۸ واگذار شد تا تغییری در سیستم پرورش ایجاد شود و به تکنولوژی تولید و پرورش حیوانات SPF به ویژه موش SPF دست یابیم.

وی با بیان اینکه دستگاه های مذکور که برای پرورش و نگهداری حیوانات هستند، سال های پیش در موسسه خریداری شده اما عملیاتی نشده بود، ادامه داد: در مرحله نخست راه اندازی آزمون های کیفی بر روی دستگاه انجام شد تا از سلامت دستگاه اطمینان حاصل کنیم و پس از انجام تست ها واجرای پاره ای از اصلاحات مورد نیاز در خصوص استانداردسازی تولید حیوانات SPF، مبادرت به نگارش پروتکل بر اساس استانداردهای روز دنیا نمودیم.

آمقی با اشاره به اینکه در کنار خرید حیوانات SPF و پرورش آن ها، به تولید این حیوانات نیز مبادرت ورزیده شد که نتایج بسیار قابل توجهی را برای کشور در بردارد، افزود: در حال حاضر بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی این امکان را دارد که خدمات لازم در خصوص فروش حیوانات SPF را علاوه بر تامین نیاز داخلی موسسه برای مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی انجام دهد.

معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی گفت: نکته مهم آنکه با توجه به شرایطی که در سایر کشورها از نظر استانداردسازی بخش حیوانات آزمایشگاهی وجود دارد، در راستای بهبود کیفیت تولیدات موسسه، رایزنی هایی با سازمان جهانی بهداشت انجام شده که تمام استانداردهای مرتبط با پرورش حیوانات آزمایشگاهی مطابق تاییدیه WHO و ICLAS انجام شود تا به زودی توانایی صادرات حیوانات را نیز داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه این یکی از ماموریت های واگذار شده به بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی بود و ماموریت بعدی که در راستای بهبود و ارتقا سیستم کنترل کیفی موسسه است، مرحله تولید حیوانات مدل است، تصریح کرد: با توجه به سال "جهش تولید" که توسط رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده، در آینده ای نزدیک شاهد اخبار خوبی در این حوزه نیز خواهیم بود.

دکتر آمقی بازسازی کلونی قدیمی موسسه را از دیگر وظایف این بخش عنوان کرد و افزود: در این راستا نیز اقدامات لازم توسط ریاست بخش صورت گرفته و علاوه بر سویه های معمول سویه جدیدی از موش آزمایشگاهی به نام DBA۲ تهیه شده که در آینده ای نزدیک آماده ارائه خدمات به بخش تحقیقات موسسه و سایر مراکز و دانشگاه ها است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی موسسه رازی پرورش حیوانات آزمایشگاهی تولید و پرورش حیوانات موسسه رازی حیوانات SPF واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۳۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد

سعید نارویی ایجاد اشتغال برای روستائیان را از مهمترین اهداف راه اندازی گلخانه های خانگی در سیستان وبلوچستان عنوان کرد و افزود: با توجه به مشارکت مردم استان در اجرای برنامه‌های توسعه‌ای بخش کشاورزی و در راستای ارتقای تولید، ساخت و توسعه گلخانه‌های خانگی در دستورکار سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در این راستا از سال گذشته تاکنون پنج هزار و ۳۲۹ پرونده گلخانه خانگی یا کوچک مقیاس از طریق سامانه سماک در سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت که منجر به صدور سه هزار و ۳۵۴ مورد پروانه تاسیس شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از این تعداد حدود ۲ هزار گلخانه‌ خانگی در سطح ۵۷ هکتار موفق به کسب پروانه بهره برداری شده و به چرخه تولید پیوسته‌اند.
وی بیان کرد: کشت در محیط های بسته یا گلخانه بدلیل مصرف آب کم و تولید بالا در واحد سطح امروزه مورد توجه بوده و نقش بسزایی در اشتغال روستائیان دارد.
نارویی خاطر نشان کرد: گلخانه های خانگی یا کوچک مقیاس در سطح ۹۰ تا ۲۹۹ مترمربع ساخته می شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها