Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@03:01:10 GMT

کرونا با کارگران روزمزد و کاسبان چه کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۸۳۶۸۲

کرونا با کارگران روزمزد و کاسبان چه کرد؟

شیوع کروناویروس آثار بسیار مخربی را بر روی اقتصاد و مشاغل مختلف به ویژه کارگران روز مزد و کاسبان داشته که همین امر موجب عدم آرامش و ثبات اجتماعی شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ شیوع کرونا، تأثیرات اقتصادی فراگیری داشته است؛ بسیاری از کسب‌وکارها، مانند سالن‌های سینما، کنسرت، تئاتر و حتی هتل‌ها در برخی استان‌های کشور، به کلی تعطیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تعطیلی این کسب‌وکارها، ضرر بسیاری برای صاحبان آن‌ها به همراه داشته است. علاوه بر این موارد کسب‌وکارهای دیگری مانند رستوران‌ها، آژانس‌ها، کافی‌شاپ‌ها و...نیز بعد از شیوع کرونا، وضع‌شان کساد شد.

مشتریان این مشاغل به شدت کاهش یافته و آن‌ها بخش بزرگی از فروش‌ خود را از دست داده‌اند همچنین صنعت گردشگری کشور نیز به سبب شیوع کرونا آسیب بسیاری دیده است اما باید گفت که اگر بحران کرونا طولانی شود، خسارت‌های ناشی از آن نیز به‌صورت تصاعدی افزایش پیدا می‌کند و حتی برخی از کسب‌وکارهای خُرد را به تعطیلی می‌کشاند.

واضح است یکی از اقشاری که رکود اقتصادی کرونایی تاثیر فراوانی بر معیشت آنها گذاشته کارگران هستند، به‌طوری که خیلی از آن‌ها در حال حاضر در فقر به سر می‎برند زیراکه این افراد در معرض از دست دادن شغل هستند. به خصوص کارگرانی که درآمدشان روزانه است و شغل ثابتی ندارند و حتی بیمه هم نیستند.

جهانبین نیوز در این گزارش به چگونگی وضعیت کسب و کار و زندگی کارگران در روزهای کرونایی پرداخته و به راه های مقابله با این بحران اشاره کرده است.

ای کاش دولت فکری به حال مشاغلی مانند بازاری‌ها و کاسبان می‌کرد

حسین پور به عنوان یک مغازه‌دار به جهانبین نیوز؛ گفت: از 10 اسفندماه سال گذشته مغازه را تعطیل کردم و خانه‌نشین شدم.
 
وی با بیان اینکه برای کاسبان اسفندماه اهمیت بالایی دارد ادامه داد: تمام سال یک طرف، اسفند یک طرف، ما در این ماه بیشترین فروش را داریم و متاسفانه امسال هم که کاسبیمان بهم خورد.
 
حسین پور یادآور شد: ما همان اوایل اسفند تعطیل کردیم اما برخی از همکاران ما که بیشتر سرکار آمدند نیز راضی نبودند چون مشتری نداشتند.


 
 

این کاسب گفت: اجناس‌مان را از اصفهان خریداری می‌کنیم و وقتی از فروشندگان برای بدهی‌هایمان درخواست زمان کردیم با این جمله که "اصفهان بازار باز بوده و شما هم نباید تعطیل می‌کردید" مواجه شدیم، علاوه بر اینکه پولی برای گذران زندگی نداریم اجاره خانه، اجاره مغازه و چک‌هایمان هم مانده که باید پرداخت شود.
 
وی افزود: ای کاش دولت فکری به حال مشاغلی مانند بازاری‌ها و کاسبان می‌کرد چون با وام یک میلیونی که ما کاری نمی‌توانیم انجام دهیم.

روزمزد هستیم؛ کار کنیم حقوق می‌گیریم وگرنه خبری از پول نیست
 
علی کارگر روزمزد است، او درباره وضعیت معیشتی این روزهای کارگران به جهانبین نیوز گفت: وضعیت مالی‌مان نامساعد است، تا زمانی که کار کنیم حقوق دریافت می‌کنیم، با جایی قرارداد نداریم پس اگر کار نکنیم پولی هم نخواهیم داشت.



 
 

وی با بیان اینکه در این شرایط اقتصادی مشکلات بسیاری داریم و حتی برای تامین مواد غذایی هم با مشکل مواجهیم، ادامه داد: همسرم بیمار است و در شرایطی که تامین 100 هزار تومان هم برایم سخت است حالا باید 500 هزار تومان هم برای انجام آزمایش‌هایش تهیه کنم و همین موضوع شرایط را برایم سخت‌تر کرده است.
 
تعطیلی بسیاری از کسب و کارها موجب مشکلات معیشتی، سلامتی و رفاهی مردم می‌شود
 
بهروز مردانی نژاد کارشناس امور اقتصادی، در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ کرونا را یکی از مهم‌ترین پدیده‌هایی عنوان کرد که در حال حاضر تمام ذهن‌ها را به خود مشغول کرده است.
 
وی با بیان اینکه این بیماری با شیوه گسترده خود سلامت بشر را در سرتاسر جهان به خطر انداخته است افزود: از همین‌رو است که می‌توان گفت کرونا پدیده فراگیر قرن بیست و یکم می‌باشد.

مردانی نژاد با اشاره به اینکه کرونا یک بیماری پیش‌رونده است و علاوه‌بر تاثیرات مهم و خطرناکی که  برای سلامت بشر دارد، تبعات سنگین اقتصادی به‌خصوص در اقتصاد خرد در سطح جهان را نیز به دنبال خواهد داشت.

این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: زمانی که یک بیماری این‌گونه در سطح جهانی فراگیر می‌شود، قاعدتا نخستین موضوعی که مطرح می‌شود، قرنطینه است و این بدین معناست که بسیاری از کسب و کارها ملزم به تعطیلی می‌شوند چراکه بحث ممنوعیت تجمعات مطرح می‌شود.

وی بیان داشت: در این شرایط بسیاری از واحد‌های تولیدی کوچک و بزرگ می‌بایست طبق پروتکل‌های مشخص فعالیت کنند و یا به دلیل عدم توانایی در انجام پروتکل‌ها به واسطه محدودیت‌های تعریف شده باید فعالیت خود را پایان دهند.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان داشت: اقتصاد شامل یک وابستگی لحظه‌ای گسترده در سطح جهانی است، قطع بر یقین تبعات اقتصادی این موضوع، دامان تمام کشورهای جهان را می‌گیرد، حتی کسب و کارهای خرد نیز در صف نخست این بحران هستند.





 

وی با اشاره به اینکه اقتصاد بر محور نظام سرمایه‌گذاری است، گفت: معیشت بسیاری از کسب و کارها وابسته به کار میزان فعالیت آن‌ها در کار است و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها موجب مشکلات معیشتی، سلامتی و رفاهی مردم می‌شود.
 
آسیب‌پذیرترین قشر در بحران کرونا افرادی هستند که وابستگی مستقیم به درآمد و کسب و کار دارند

مردانی نژاد تصریح کرد: شاید به دلیل پرداخت یارانه‌های سنگین از سوی دولت چه به صورت آشکار و چه نهان این امر محسوس نباشد اما در بسیاری از کشورهای جهان بروز اینگونه مشکلات در چنین وضعی قابل مشاهده بوده و بسیار واضح است.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اولین قشر آسیپ‌پذیر این بحران، افرادی هستند که باید بازوی کار خود را رها کنند و دست از ارائه خدمات بکشند چراکه معیشت و رفاه این افراد وابستگی مستقیم به درآمد و کسب و کار دارد.

وی با اشاره به تبعات منفی این بحران به قشر آسیب‌پذیر جامعه گفت: در حال حاضر اصلی‌ترین وظیفه دولت توجه ویژه به این قشر به‌منظور فراهم کردن مایحتاج و نیازمندی‌ها برای جلوگیری از آسیب‌پذیری است.

 مردانی‌نژاد بیان کرد: در این شرایط دولت باید با نظارت جامع مانع افزایش قیمت‌ها شود چراکه در حال حاضر روند صعودی تقاضا نسبت به تولید موجب افزایش قیمت در بازر خدمات و همچین کالا می‌شود لذا بازرسی‌ها باید بسیار گسترده تر و به صورت جد پیگیری شود.
 
به گزارش جهانبین نیوز؛ ادامه روند قرنطینه و تعطیلی مشاغل می‌توانست مشکلاتی جدی برای خانواده‌هایی که ادامه زندگی‌شان وابسته به کار کردن است ایجاد کند این درحالی است که تعطیلی بیش از حد کشور نیز دیگر امکان‌پذیر نبود و لازم است در این شرایط مردم به کمک خودشان بیایند و اجازه ندهند این بیماری بر آن‌ها غلبه کند؛ با رعایت بهداشت و خروج از منزل فقط در شرایط ضروری، مسیر راه را بر این بیماری ببندند، اما در این بین از وظایف دولت و مسئولان در نظارت بر رعایت فاصله‌گذاری در مغازه‌ها و وسایل نقلیه عمومی نیز نباید غافل شد.

از سوی دیگر یکی از نیازهای اساسی اقتصاد، امنیت و آرامش به منظور تولید مستمر است و در این زمینه اگر هر مساله‌ای امنیت و آرامش را بر هم بزند، قطعا شرایط تولید و توسعه نامناسب و زیان آن بر اقتصاد مشهود می‌شود.

این‌که یک مساله مانند شیوع بیماری کرونا تا چه میزان بر نیروی انسانی و هم‌چنین فرار سرمایه، اثرگذار خواهد بود، مساله‌ای است که باید مورد بررسی قرار بگیرد، زیرا تولید به این موارد وابسته است.

در این زمینه اگر اثرگذاری این بیماری بر نیروی انسانی و فرار سرمایه در کشور زیاد باشد، اقتصاد نیز به میزان زیادی متضرر می‌شود.

کروناویروس قطعا بر اقتصاد کشور اثرگذار است، اما باید حجم این اثرگذاری بررسی شود. اثر این بیماری در کوتاه مدت می‌تواند کم باشد اما در بلندمدت اگر این بیماری پابرجا بماند می‌تواند اقتصاد کشور را دچار خسارت و آثار منفی کند.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جهانبین نیوز مردانی نژاد حال حاضر شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۳۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • کارگران نقش ویژه‌ای در اعتلای اقتصاد و تولید کشور دارند
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند