Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، به تازگی گزارش عملکردی از آن چه که کمیته تحقیقات کووید-۱۹ از آغاز شیوع این بیماری انجام داده است منتشر کرده است. در این گزارش به جزئیات طرح‌های پژوهشی مرتبط با کرونا و کارآزمایی‌های بالینی‌که در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مختلف در حال انجام است اشاره شده است.

براساس آن چه که در این گزارش آمده، یکی از کارآزمایی‌های بالینی‌ که در ایران در حال انجام است، بخشی از مگاترایال SOLIDARITY است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارآزمایی به عنوان بخشی از یک کار آزمایی بزرگ بین‌المللی است که با همکاری سازمان جهانی بهداشت و منطبق بر دستورالعمل اجرای بین‌المللی آن در ایران انجام خواهد شد.

در این کارآزمایی ، چهار داروی تغییر کاربردیافته شامل۱) رمدزیویر ۲) لوپیناویر+ ریتوناویر، ۳) کلروکین یا هیدروکسی کلروکین و ۴) لوپیناویر+ ریتوناویر+ اینترفرون بتا به علاوه درمان استاندارد و در مقایسه با آن مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. این کارآزمایی در ۱۶ شهر (۳۰ بیمارستان) و با جمعیت ۲۵۰۰ نفر انجام خواهد شد.

تاکنون بیش از ۸۰ کشور جهان همچون فرانسه، اسپانیا، آلمان، بلژیک، هلند، لوکزامبورگ، نروژ، سوئد، پرتقال، رومانی، کانادا، بریتانیا، هندوستان، فیلیپین، اندونزی، تایلند، برزیل، آرژانتین، آفریقای جنوبی، قطر و عربستان سعوی با مشارکت بیش از ۲۰۰ بیمارستان در این مگاترایال ثبت‌نام کرده‌اند.

علاوه بر این مگاترایال، بیش از ۱۴۰ کار آزمایی بالینی در سراسر کشور در حال انجام است که براساس اعلام کمیته ملی تحقیقات کووید-۱۹، دانشگاه علوم پزشکی تهران با ۲۵ کارآزمایی بالینی، بیشترین تعداد کارآزمایی بالینی را در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دارد.

پس از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله‌الاعظم(عج) به ترتیب با ۱۸ و ۱۷ کارآزمایی بالینی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

تعداد کارآزمایی‌های بالینی هر دانشگاه در جدول زیر آمده است:

 

فهرست مداخلات در کارآزمایی‌های بالینی مصوب نیز در جداول زیر مشخص است، بخشی از این مداخلات دارویی و بخشی دیگر مداخلات طب مکمل و جایگزین است.

 

براساس اعلام کمیته تحقیقات ملی کووید-۱۹، بررسی ایمنی و اثربخشی داروی Remdesivir در عفونت ریوی حاد پیشرونده ناشی از کووید-۱۹ در ۱۲ دانشگاه در حال انجام است. علاوه بر آن، کارآزمایی اثربخشی رژیم‌ درمانی سه دارویی آزیترومایسین، کورتیکواستروئید و ناپروکسن در مقایسه با همین رژیم درمانی به همراه مکمل‌های ویتامین C و D در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله انجام می‌شود.

یکی از کارآزمایی‌های بالینی‌ که در حوزه طب مکمل و جایگزین دسته‌بندی شده، بررسی  تاثیر نوعی ماءالشعیر طبی در درمان بیماران سرپایی مظنون به ابتلا به ویروس کرونا است که در دانشگاه علوم پزشکی کرمان مصوب شده است.

علاوه بر موارد فوق، مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور "تعیین اثربخشی فرآورده هومیوپاتی ایپکاک(Ipecac) در کنترل تظاهرات بالینی  کووید-۱۹" در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می‌شود.

همه‌ کارآزمایی‌های بالینی مصوب شده، به مداخلات درمانی مربوط نمی‌شوند، دانشگاه علوم پزشکی شیراز طرح بررسی "تاثیر برنامه مشاوره‌ای مجازی بر شاخص‌های فیزیولوژیک، استرس، اضطراب و افسردگی تیم درمانی مراقبت‌کننده از بیماران مبتلا به کووید-" ۱۹را در دستور کار دارد. این دانشگاه، در طرح دیگری، مطالعه بالینی "بررسی اثربخشی دمنوش اندام هوایی گاوزبان ایران در کنترل علائم خفیف تا متوسط ظاهری بیماری کووید-۱۹"را هم انجام می‌دهد.

دانشگاه بقیه‌الله نیز چندین کارآزمایی بالینی مرتبط با طب مکمل را مصوب کرده که از آن جمله می‌توان به کارآیی ترکیب گیاهی zofa در کاهش علائم کووید-۱۹ و بررسی اثر فرآورده طب ایرانی شامل بخش‌های هوایی گیاه درمنه (Artemisia)   و بید(Salix) در بهبود علائم بیماران کووید-۱۹ اشاره کرد.

کارآزمایی بالینی تعیین اثربخشی و ایمنی تجویز داروی توسیلیزومب (Tocilizumab)   در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی استان قم هم که یکی از استان‌های کانون کرونا شناخته شده یک کارآزمایی بالینی را در دستور کار دارد که عنوان آن مقایسه شربت اقحوان(بابونه‌ی گاو چشم ) بر علائم بالینی و شاخص‌های پاراکلینیک بیماران بستری مبتلا به کووید-۱۹-کارآزمایی بالینی موازی است.

کارآزمایی‌های ذکر شده تنها بخشی از ۱۴۱ کار آزمایی بالینی است که محققان دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف کشورمان بر روی آن‌ها مشغول فعالیت هستند. باید دید نتایج فعالیت‌های این پژوهشگران چه زمانی می‌تواند منجر به اعلام راهکارهای قطعی برای بهبود علائم بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شود.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تحقیقات و فناوری ایران استاندارد جهان قطر عربستان بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی علوم پزشکی شهید بهشتی جدول طب ویتامین درمان ویروس علوم پزشکی تهران افسردگی شهید بهشتی استان قم تایلند دانشگاه علوم پزشکی استان طب علوم پزشکی شهید بهشتی هلند بیماران مبتلا به کووید کارآزمایی های بالینی دانشگاه علوم پزشکی مبتلا به کووید ۱۹ کارآزمایی بالینی حال انجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۵۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس

سید ابوالفضل هاشمی اصل گفت: اولویت تیم مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدا، رسیدگی ویژه به پرداخت مطالبات و مسائل رفاهی کارکنان مجموعه تحت پوشش دانشگاه بوده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تلاش شبانه‌روزی کارکنان حوزه سلامت در خدمت‌رسانی به جامعه افزود: اگر چه بی شک این خدمات با پشتوانه انگیزه معنوی صورت می‌گیرد، اما دانشگاه نیز خود را در برابر این تلاش‌ها مسئول می‌داند و با تلاش و پیگیری‌های انجام شده، موفق به پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات اساتید، پزشکان و کارکنان دانشگاه در سال ۱۴۰۲ شدیم.

به گفته او، در سال ۱۴۰۲، ۱۱ ماه از مطالبات پزشکان متخصص، ۱۲ ماه از مطالبات پزشکان عمومی استخدامی و مشارکتی و ۱۲ ماه از مطالبات درمانگاه‌ها پرداخت شده است.

هاشمی اصل ادامه داد: همچنین پرداخت ۱۳ ماه اضافه کار شبکه‌های بهداشت و درمان و ۱۱ ماه از معوقات کارکنان سایر مراکز تحت پوشش، از دیگر موارد انجام شده در سال ۱۴۰۲ بوده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به ابلاغ دستورالعمل پرداخت تعرفه خدمات پرستاری از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در همین راستا طی سال گذشته، ۱۴ماه از مطالبات تعرفه خدمات پرستاری پرستاران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مبلغ بیش از ۳ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • بهترین اتوماسیون اداری برای دانشگاه های علوم پزشکی چیست؟
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • بیمارستان نیایش به ابر بیمارستان تبدیل خواهد شد
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید