Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@02:22:56 GMT

کرونا مانع فعالیت ‌فرهنگسراها نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۸۸۱۸۵

کرونا مانع فعالیت ‌فرهنگسراها نیست

محمدرضا جمالی مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه ۱۰ و رئیس فرهنگسرای عطار نیشابوری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره فعالیت‌های این مرکز اظهار داشت: ویروس کرونا عامل بروز بحران در کشور و سبب تعطیلی امور هنری و فرهنگی شده است و فرهنگسراها می‌توانند با استفاده از فضای مجازی بار این تعطیلی‌ها را به دوش بکشند. این رویکرد می‌تواند ابعاد گوناگونی اعم از هنری، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و دینی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تلاش کرده‌ایم که نمایشگاه‌های مجازی با موضوع هنرهای تجسمی و حجمی برگزار کنیم که با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد، به طوری که این امر برای ما چندان متصور نبود. این فضا امکان ارتباط دوسویه را برای مخاطبان فراهم آورده است و گفت وگوهایی بین مخاطبان و صاحبان اثر شکل می‌گیرد.

جمالی درباره علل موفقیت نگارخانه‌های مجازی گفت: قبل از شرایط موجود، همیشه این بهانه وجود داشت که فرصت برای بازید از نمایشگاه‌های هنری فراهم نیست، اما با راه‌اندازی نگارخانه‌های مجازی این امکان برای مخاطبان فراهم شد و آن‌ها در هر موقعیتی می‌توانستند بازدیدکننده نمایشگاه‌ها باشند. البته تأکیدمان این است که زمان این نمایشگاه بیش از ۱۰ دقیقه نشود تا همه فرصت تماشا داشته باشند.

مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۰ ادامه داد: در میان مناطق مختلف تهران، منطقه ۱۰ بیشترین میزان برنامه‌سازی در فضای مجازی را به خود اختصاص داده است. این استقبال برای ما یک افسوس هم داشت، زیرا از این ظرفیت غفلت کرده‌ایم، درصورتی‌که این اتفاق می‌توانست سال‌های گذشته رخ دهد. در فعالیت‌هایمان سعی کرده‌ایم از اطناب و بیهوده‌نویسی جلوگیری کنیم، زیرا دریافته‌ایم که سه مقوله سرعت، صحت و دقت می‌تواند باعث موفقیت اقداماتمان شود و در غیر این صورت به نتیجه مطلوب دست نمی‌یابیم.

وی در پاسخ به اینکه مخاطبان فعالیت‌های مجازی چه اقشاری هستند، گفت: بیشتر زنان مخاطبان اقدامات فرهنگسراها هستند، چون به لحاظ زمانی این امکان برایشان مهیاست و برای همین تلاش می‌کنیم که سلیقه و خواست آن‌ها را در نظر بگیریم.


گفتنی است؛ علاقمندان برای بهره مندی از برنامه‌های مجازی مراکز فرهنگی هنری منطقه ۱۰ می‌توانند از صفحات اینستاگرام به نشانی: @farhangsara_attar khane.farhang.hara، @mojtama.farhangi.etemad ،@tohidkhf10
و@museum_martyrs_eghbali بازدید کنند یا برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن :۵۵۷۱۸۱۴۳ تماس بگیرند.

کد خبر 4899690

منبع: مهر

کلیدواژه: فرهنگسرای عطار شیوع کرونا کووید 19 ویروس کرونا شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شیوع کرونا شهر تهران فاصله گذاری اجتماعی قوه قضاییه نیروی انتظامی آموزش مکمل سیدابراهیم رئیسی کمیته امداد امام خمینی طرح ترافیک محسن هاشمی منطقه ۱۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۸۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می شود.

ایرنا نوشت:بیش از دو هزار و ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارند، امسال همه ناشران در فضای مسقف جانمایی شده اند و هیچ سازه از پیش ساخته شده‌ای در نمایشگاه کتاب سی و پنجم وجود ندارد، همچنین با برنامه ریزی های انجام شده نمایشگاه کتاب در بخش‌ ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک نیز شاهد افزایش فضای تخصیصی است.

۷۰ دستگاه‌ مختلف از جمله شهرداری تهران، شرکت ملی پست، مجموعه مصلی امام خمینی(ه)، بانک ملی ایران، سازمان اورژانس و آتش نشانی و ...در برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب مشارکت دارند.

از دیگر تغییرات مثبت این دوره نمایشگاه افزایش اعتبار بن‌های خرید کتاب و میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه است، سال گذشته بن خرید۶۰۰ هزارتومان بود و امسال دانشجویان و اساتید دانشگاه ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند. میزان یارانه تخصیص یافته برای اساتید دانشگاهی نیز ۸۰۰ هزار تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت می‌شود. همچنین یارانه‌ اختصاص یافته در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و طی کردن مسافت از آن بهره‌مند شوند.

مرکز پاسخگویی نمایشگاه هم با حضور ۱۰۰ پاسخگو با شماره‌های ۹۱۰۰۹۸۹۸ درباره نمایشگاه اطلاع رسانی‌های لازم را انجام می دهند. علاوه بر رسانه های داخلی، ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه‌های خارجی با همکاری معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نمایشگاه مستقر هستند. شبکه‌های اجتماعی بله و نشان نیز در جست‌وجوی ناشران و پیدا کردن کتاب‌ها به کمک نمایشگاه آمده‌اند.

نمایشگاه خدماتی همچون مشاوره‌ کتاب دارد که در بخش‌های مختلف شبستان و بخش کودک مستقر هستند و مخاطبان را برای خرید کتاب راهنمایی می‌کنند.

ناشران دیجیتال، پلتفرم‌ها و ناشران صوتی همچنان در رواق دوم شرقی مستقرند و دارای ورودی مجزا هستند.

شهر سمنان پایتخت کتاب ایران در این دوره نمایشگاه کتاب حضور دارد و روستاهای مختلف و عشایر دوستدار کتاب برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شده اند و ویژه‌ برنامه‌های مفصلی نیز برای روستاهای دوستدار کتاب درنظر گرفته شده است، مکان استقرار آنها نیز در ایوان ورودی و بلوار امام رضا(ع) و پشت ناشران خارجی است.

امسال برای اولین ‌بار ماشین‌های اختصاصی معلولان در ورودی شهید بهشتی در نظر گرفته شده است که تا روی پشت بام مصلای امام خمینی و ورودی بخش‌های مختلف حرکت می کنند و بازدیدکنندگان را به هر نقطه از نمایشگاه کتاب که مدنظر آنهاست می‌رسانند. تعداد درهای ورودی به نمایشگاه هم بسیار بیشتر از قبل شده است، بنابراین مردم به نسبت سال‌های گذشته دسترسی راحت‌تری به نمایشگاه دارند.

برنامه‌های فرهنگی متعددی برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در نظر گرفته شده است، از جمله دو ویژه برنامه یکی برنامه‌های مرتبط با مردم غزه است، همچنین به مناسبت همزمانی دهه کرامت برنامه‌هایی برای زنان و دختران در نظر گرفته شده است.

در روزهای روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت نیز نمایشگاه میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران در بخش خارجی خواهد بود. این رویداد به منظور معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرح‌ریزی شده است، حدود ۲۰ ناشر و کارگزار ادبی (آژانس ادبی) در این مراسم حضور خواهند داشت. آنها در دراین مدت از مراکز چاپ و کتاب‌فروشی ها بازدید می کنند.

در کل حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر هستند که این ناشران حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی به نمایشگاه آورده اند این در حالی است که سال گذشته ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی در نمایشگاه کتاب ارائه شد. امسال یمن مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904208

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: بنای دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • بنای  دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • رونق فعالیت های فرهنگی اردبیل با محوریت کانون های مساجد
  • رویکرد تربیتی در برنامه‌های تابستانی کانون‌های مساجد اردبیل
  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب