Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخرین آمار کرونا در ایران

دکتر کیانوش جهانپور در خصوص جدیدترین آمار ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی و آزمایشگاهی، ۱۶۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد.

وی با بیان اینکه با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۳۳۰۳ نفر رسیده است، تصریح کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و تا امروز ۴۵۸۵ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در میان ما نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر جهانپور با بیان اینکه تاکنون ۴۵۹۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند، اظهار کرد: ۳۸۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

بیشتر بخوانید:  
   
شمار جان‌باختگان کرونا در کشور به ۴۵۸۵ نفر رسید

احتمال تولید واکسن کرونا تا یک سال دیگر

***

فاصله‌گذاری هوشمند نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی نیست

حجت الاسلام حسن روحانی روز دوشنبه در گفت و گوی تلفنی با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن دریافت گزارش روند وضعیت بهداشت و درمان کشور در سومین روز از اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند و از سرگیری فعالیت کسب و کارهای کم ریسک در استانهای کشور، افزود: اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند نباید موجب سهل انگاری در اعمال محدودیت های لازم و نظارت و کنترل ها باشد و مسیر در پی گرفته شده تاکنون درمورد اجرای پروتکل های بهداشتی باید همچنان با قوت و قدرت ادامه یابد.

بیشتر بخوانید:

تاکید روحانی بر اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی در گفت‌وگو با نمکی

***

پیش‌بینی ۵ سناریو برای مقابله با کرونا

علی ربیعی، سخنگوی دولت در نخستین نشست خبری حضوری با خبرنگاران در سال ۹۹ در ساختمان ریاست جمهوری، گفت: تمامی سیاست‌های مقابله با کرونا با نظر وزارت بهداشت و کارشناسان سلامت دنبال می‌شود، هر گونه اتخاذ سیاست در بازگشایی‌ها، رفع محدودیت‌ها مبتنی بر دیدگاه کارشناسی و نظر نهایی مسوولان سلامت است.

ربیعی ادامه داد: دولت در کنار موفقیت‌های هر یک از آنان از سناریویی که با وضعیت فرهنگی ایران سازگاری بیشتری داشته باشد را دنبال می کند که در این میان پنج سناریو در جلسه گذشته ستاد ملی مبارزه با کرونا مشخص شده است.

بیشتر بخوانید:

سخنگوی دولت: باید از جان مردم مقابل کرونا محافظت کنیم

***

روند ابتلا به کرونا در اکثر استان‌ها‌ نزولی شد

ایرج حریرچی با اشاره به سه راهبرد اصلی وزارت بهداشت در مدیریت بیماری کرونا‌ گفت: اولین راهبرد فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند حداکثری است؛ این راهبرد به این معنا‌ست که مردم بدانند هنوز سیاست در خانه ماندن باید ادامه داشته باشد و خروج از منزل برای کارهای غیر‌ضروری مثل دید و بازدیدها، مسافرت، خریدهای غیر‌ضروری و امثال آن انجام نشود.

معاون وزیر بهداشت شناسایی بیماران بدون نشان را دومین راهبرد در مقابله با بیماری کرونا دانست و گفت: 80 درصد افراد آلوده، افراد کم‌علامت و بی‌علامتی هستند که می‌توانند با جابه‌جایی این ویروس را در جامعه منتشر کنند و تلاش ما آن است که این افراد در مراحل اولیه شناسایی شوند.

حریرچی تصریح کرد: سومین راهبرد شناسایی و جداسازی افرادی است که با بیماران و افراد ناقل مرتبط بوده‌اند که این اقدام در استان زنجان به‌صورت آزمایشی انجام می‌شود و به سایر استان‌ها نیز تسری پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

حریرچی: روند ابتلا به کرونا در استان اصفهان سیر نزولی نداشته است

***

با  این روش مدیریتی نمی توان بیماری را مهار کرد

مهر نوشت: تهران در این روزها با آمار صعودی بستری بیماران کرونایی در بخش های مراقبت های ویژه مواجه است و این یعنی، فاجعه ای در راه است...آن طور که علی رضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، عنوان داشته است وضعیت تهران هنوز قابل پیش بینی نیست و نمی‌توان بر اساس حدس و گمان، وضعیت این بیماری در تهران را ترسیم کرد... رها شدن تهران از برنامه‌های قرنطینه‌ای، می‌تواند زنگ خطری برای لانه گزینی ویروس کرونا در شهر باشد

آنچه مسلم است، با این قبیل برنامه‌های «نیم بند» نمی‌توان امیدوار بود که بتوان این ویروس ناشناخته را کنترل و مهار کرد. در حالی که سایر کشورها و حتی کشورهای همسایه ایران که آمار ابتلای کمتری نسبت به ما دارند، مقررات قرنطینه‌ای را تا دهه اول اردیبهشت تمدید کرده اند. در حالی که قرار است در کشور ما، از اول اردیبهشت، وضعیت به حالت عادی باز گردد. ما می‌خواهیم با این روش مدیریتی، بیماری را مهار کنیم.

گفته می‌شود اگر قرار اجرای نیم بند برنامه‌های کنترلی باشد، باید منتظر فاجعه‌ای از افزایش موارد بستری‌های بیمارستانی و مرگ و میرهای کرونایی بود.

بیشتر بخوانید:

ویروس کرونا در تهران لانه می‌کند

***

در حال شطرنج بازی کردن با کرونا هستیم؛ فعلا هیچکس توان پیش‌بینی ندارد 

سعید نمکی، وزیر بهداشت امروز گفت: باید خودمان را برای موج های سهمگین بعدی کرونا آماده کنیم زیرا هنوز ویروس کرونا را نمی شناسیم. من به رئیس جمهوری نیز گفتم ما کرونا شطرنج بازی می کنیم و مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز نمی تواند آینده کرونا را پیش بینی کند.

نمکی افزود: ویروس کرونا جدید است و با همه کروناهای قبلی فرق می کند. فقیر وغنی هم نمی شناسد و نمی دانیم با گرم شدن هوا مهار می شود یا نه و نمی دانیم با ما در ایران و جهان چه خواهد کرد. امیدواریم اواخر اردیبهشت یا در خرداد موج اول این اپیدمی را مهار کنیم و از این طوفان بلا عبور کنیم اما خیال نکنیم این ویروس چموش ما را رها می کند. ممکن است موجب جدید این اپیدمی را در پاییز و زمستان داشته باشیم و باید خودمان را برای روزهای به مراتب سخت تر آماده کنیم.

وزیر بهداشت گفت: در نیمه دوم امسال کرونا را همچنان خواهیم داشت شاید کرونایی نجیب تر و آرامتر از ویروس فعلی اما همزمان آنفلوانزا را هم خواهیم داشت. درآمد نفتی هم کم شده است. احتمال تغییر ویروس هم هست بنابراین باید برای سخت ترین شرایط آماده باشیم.

بیشتر بخوانید:

وزیر بهداشت: احتمال موج جدید کرونا در پاییز و زمستان وجود دارد

***

پسا کرونا، دوران سخت اقتصادی و سیاسی خواهد بود

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره دوران بعد از کرونا گفت و گویی با خبرآنلاین داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است: 

*از سوی دیگر این مسئله کرونا موجب پدید آمدن کاستی‌هایی در کشور خواهد شد که عمدتا در زمینه های اقتصادی ظاهر خواهد شد که موضوع بیکاری  و اشتغال و ... را در بر می‌گیرد و همه اینها فاکتوری خواهد شد برای آنکه منتقدان از عملکرد دولت انتقادهایی را مطرح کنند و همه اینها احتمالا مصادف خواهد شد با تشکیل مجلس جدید؛ قاعدتا هر مجلسی که تازه سر کار می‌آید نه فقط مختص مجلس یازدهم باشد بلکه در همه ادوار اینگونه است که نمایندگانی تازه نفس وارد مجلس می‌شوند و می‌خواهند از این تریبون اظهار نظر کنند بنابراین هم از این جهت که تازه سکان را به دست گرفته‌اند و هم از این جهت که بتوانند جایگاه‌های خود را تثبیت کنند برخوردهایی را از سوی مجلس شاهد خواهیم بود.

*دوران پس از کرونا یک دوران سختی هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاست داخلی خواهد بود... نمی‌گویم استیضاحی وجود نخواهد داشت بلکه ممکن است چند استیضاح کوچکی مطرح شود اما اینکه تصور کنید استیضاح‌های زیادی در راه باشد و وزرای زیادی از کار برکنار خواهد شد اصلا اینگونه نخواهد بود؛ دلیل آن هم مشخص است اولا آنکه سیاست نظام بر این نیست که دولت در این شرایط با مشکلاتی رو به رو شود که نتواند به کارش ادامه دهد 

* وقتی شرایط کشور بنا بر دلایلی شرایط ویژه‌ای است حمایت‌ها رهبری از آن دولت بیشتر خواهد شد به گونه‌ای که حمایت‌های رهبری جبران آن شرایط ویژه باشد... امروز هم به دلیل مشکلات ریز و درشت اقتصادی و موضوع تحریم‌های اقتصادی و همینطور مشکلی که امروز در نتیجه کرونا بر کشور سایه انداخته است مجموع حمایت‌هایی که رهبری از دولت حسن روحانی انجام داده‌اند به مراتب بیشتر از حمایت‌هایی است که از دولت محمود احمدی‌نژاد انجام داده ‌است این به این دلیل است که شرایط کشور در دولت آقای روحانی با یک شرایط ویژه روبه رو شده است.

* ببینید ما قاعدتا همانطور که شما هم گفتید از قبل پیش‌بینی می‌کردیم که سال 99 سال سختی باشد. مسئله کرونا هم به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به این دامن زد و آن را سخت‌تر کرد اما نکته دیگری هم وجود دارد و آن اینکه مردم ما مردم بسیار فهیمی هستند و در شرایط بسیار سختی که داشته است مردم تحمل بالایی برخوردار هستند یعنی مردم شرایط را از دولت‌مردان بهتر درک می‌کنند درواقع این یک فرهنگ عمومی است.قاعدتا ممکن است که شرایط کشور سخت‌تر شود اما اگر مردم به این نتیجه برسند که این موضوع و مشکلات در نتیجه یک بی‌تدبیری نبوده و به دلیل شرایطی است که از خارج تحمیل شده است مانند مسئله تحریم‌ها یا کرونا که خارج از کنترل مسوولین بوده است این مسائل را مردم به خوبی درک می‌کنند.

*آنچه در آبان رخ داد به این دلیل بود که مردم با شرایطی مواجه شدند که آن را یک بی‌تدبیری در قیمت گذاری و نوع آگاه کردن و اقناع مردم می‌دانستند بنابراین نسبت به این موضوع اعتراض کردند که این اعتراض هم یک اعتراض عمومی و اعتراضی که همه مردم در آن دخیل باشند نبود بلکه اعتراض یک بخش‌هایی بود؛ اما اگر مردم مشاهده کنند که کشور در یک شرایط ویژه قرار دارد که مشکلات به وجود امده در نتیجه عملکرد حکمرانان نبوده است مردم تا میزان زیادی آستانه تحمل خود را افزایش خواهند داد. بنابراین الزاما شرایط سخت اقتصای منجر به یک تنش‌های اقتصادی نخواهد شد.

***

دستمزد ٩٩ کارگران بازنگری می‌شود

ایرنا: تعیین دستمزد ٩٩ کارگران در هفته گذشته که با حاشیه‌های زیادی از جمله امضا نکردن صورتجلسه شورای عالی کار توسط نمایندگان کارگری همراه بود. طبق سال‌های گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید بخشنامه دستمزد را پس از پایان جلسه شورای عالی کار و تعیین دستمزد ابلاغ می‌کرد؛ با توجه به اینکه تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده، پیش‌بینی می‌شود مصوبه مزد ٩٩ دستخوش تغییراتی شود.

بیشتر بخوانید:

 جلسات بازنگری دستمزد کارگران با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی شروع شده است

***

گرفتن سود ۱۲درصد از وام یک میلیونی دولت شرعا جایز نیست

 آیت ‌الله العظمی علوی گرگانی به سوالی درباره گرفتن سود ۱۲درصدی از وام یک میلیون تومانی دولت به یارانه‌بگیران پاسخ دادند.

متن پرسش و پاسخ این مرجع عالیقدر به شرح زیر است:

با سلام خدمت مرجع عالیقدر جناب آیت الله علوی گرگانی

با توجه به اعطای وام یک میلیونی دولت با سود 12 درصدی، تحت عنوان تسهیلات و کمک به معیشت مردم برای تامین نیازهای روزمره در ایام کرونا؛ فروش و توزیع این وام توسط دولت(و نه هیچ موسسهمالی‌ای) انجام میگیرد لذا نمی توان آن را تحت هیچ یک از عقود شرعی بازتعریف کرد و سود 12 درصدی گرفت.

آیا با توجه به این تفاسیر و اختصاص این وام به 23 میلیون خانوار یارانه بگیر آن هم با عنوان کمک؛ آیا وام ربوی نیست؟ و دولت دست به یک ربای آشکار نمی زند؟! و این وام جامعه اسلامی را به رباخواری سوق نمی دهد؟

باسمه تعالی

پاسخ استفتاء شما:

چون این وام به عنوان بهبود وضعیت معیشتی مردم می باشد لذا در قالب عقود مضاربه و مشارکت و وکالت قرار نمیگیرد لذا دریافت سود از این وام شرعا جایز نیست.

لازم به ذکر است که عقد جعاله را در این نوع وامها قبول نداریم.

دفتر حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی - بخش استفتائات

***

درس‌هایی برای مجلس یازدهم

محمدصادق جوادی، حصار فعال سیاسی اصلاح‌طلب در روزنامه آرمان ملی نوشت:  مجلس يازدهم اگر مي‌خواهد موفق ظاهر شود در وهله اول بايد يک کانال ارتباطي مستقيم و شفاف با مردم ايجاد کند تا عملکرد آن بر همگان عيان شود. مجلس نبايد ارتباط خود را با احزاب، سازمان‌هاي مردم‌نهاد و بدنه جامعه قطع کند و صرفا به‌صورت روزانه در پارلمان به امورات روزمره بپردازد. اين ارتباط لازم است که دو طرفه باشد و با لحني صميمي و خارج از بحث و جدل باشد تا ويژگي سازندگي را در خود پرورش دهد و از بازي‌هاي سياسي و سياست‌زدگي دور باشد. مجلس يازدهم تنها با انجام اين اقدام مي‌تواند نام خود را ماندگار کند که با توجه به سابقه‌اي که از برخي نمايندگان ديده‌ايم سخت و دور از تحقق به‌نظر مي‌رسد. با توجه به سابقه کم غالب نمايندگان بعيد به‌نظر مي‌رسد که مجلس يازدهم بتواند قانونگذاري موثري در عرصه داخلي و خارجي کشور داشته باشد. مجلس يازدهم نياز است در گام نخست قوانيني را اصلاح کند که سبب شده کشور به اين حالت برسد. آنچه که سبب مي‌شود اين نگاه به‌وجود آيد که مجلس نمي‌تواند اين اقدامات را انجام دهد اين است که در اين راستا فاقد ابزار کافي است. ابزاري که مهم‌ترين آنها تجربه است. از سوي ديگر مقوله‌اي که موجب ناکامي مجالس مي‌شود اين است که مجلس جايگاه تعيين‌کننده خود را از دست داده است. مجلس ديگر در راس امور نيست. حرف مجلس ديگر بالاتر از ساير نهادها نيست. 

جواد امام فعال سیاسی اصلاح‌طلب در روزنامه آرمان ملی نوشت: همکاري مجلس يازدهم با دولت نيز مساله مهمي براي آينده است. خيلي نمي‌توانيم پيش‌بيني کنيم مجلس جديد با دولت همراه باشد، اما اعتقادم بر اين است که نمي‌توانند مانع جديدي براي ادامه کار دولت باشند. با شيوع بيماري کرونا چالش‌هاي جدي در کشور پيدا شد که حالاحالاها تمامي نخواهد داشت. نمايندگان هم تا بيايند و مستقر شوند براي رقابت‌هاي انتخاباتي دوره بعدي رياست‌جمهوري بايد به تکاپو بيفتند؛ چراکه نياز به بازسازي چهره‌شان دارند. مجلس جديد قاعدتا اگر بخواهد دولت را با چالش جدي مواجه کند بايد هزينه بيشتري بدهد که بعيد است با توجه به اين شرايط اجتماعي که داريم و اين اعتمادي که از بين رفته است، چنين اتفاقي بيفتد. مجلس امروز تاثيرگذاري‌اش را از دست داده است، به‌خصوص بعد از اين انتخاباتي که برگزار شد، بنابراين اين افراد آنچنان سد راهي براي دولت محسوب نمي‌شوند.

***

دورهمی شبانه نمایندگان مجلس یازدهم شبانه 

باشگاه خبرنگاران نوشت: ششم خرداد ۹۹، روزی که مجلس یازدهم به صورت رسمی فعالیت خود را با حضور منتخبان جدید خانه ملت، آغاز خواهد کرد... بستر فضای مجازی فرصت خوبی است که منتخبان دور یازدهم مجلس شورای اسلامی توانستند جلسات خود را به آن سمت ببرند و با تشکیل ویدئو کنفرانس و اتاق‌های فکر آنلاین، به استقبال مجلس یازدهم بروند.

حسین جلالی، منتخب مردم رفسنجان که متولی برگزاری جلسات مجازی مجلس یازدهم است می گوید: دیدیم که بحث خانه نشینی و قرنطینه برای قطع زنجیره کرونا مطرح بود و در بررسی‌هایی که انجام دادم دیدم که اکثریت نمایندگان مجلس یازدهم هم در خانه حضور دارند، ما هم از این فرصت استفاده کردیم و با برخی نماینده‌ها ارتباط گرفتیم... در بررسی‌هایی که در فضای مجازی داشتیم با یک بستر مجازی برای برگزاری کنفرانس‌ها و جلسات آنلاین به نام اسکای روم برخورد کردیم و پس از بررسی‌هایی که انجام دادیم دیدیم که این بستر از امکانات خوبی برخوردار است و با پرداخت هزینه ای، آن را برای برگزاری جلسات مجازی خود انتخاب کردیم... 

آقایان زاهدی، قاضی زاده، نیکزاد، میرتاج الدینی، پژمانفر، آقاتهرانی، تقی پور، حاجی بابایی و خانم رحمانی از افراد شناخته شده‌ای هستند که به صورت منظم در جلسات حضور پیدا می‌کنند؛ به طور میانگین از هر استان یک نفر در جلسات حضور پیدا می‌کند... حدود ۲۰ نفر از نمایندگان مجلس یازدهم در مجلس دهم هم حضور دارند... بحث جلسات مجازی باید ادامه داشته باشد، حتی در زمانی که جلسات مجلس به صورت حضوری هم برگزار می‌شود، باید حداقل هفته‌ای یک جلسه به صورت مجازی برگزار شود.

**

رعایت کرامت افراد در دستگاه قضایی یک الزام است

سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضاییه اظهار داشت: دستگاه قضایی به عنوان مسئول اجرای عدالت، باید عدالت در همه شئون به ویژه عدالت در کرامت انسانی را مورد توجه قرار دهد.

رئیس قوه قضاییه افزود: عدالت در کرامت انسانی از اولویت ‎های دستگاه قضا در سال ۹۹ است که پیگیری آن یک توصیه اخلاقی نیست، بلکه یک الزام برای همه اجزای قوه قضاییه است که ابعاد مختلف کرامت انسان را به‎گونه‎ ای پاس دارند تا برای مردم محسوس و ملموس شود.

رئیسی گفت: با امر رهبر معظم انقلاب و اقدام بنیادمستضعفان ده‌ها هزار خانواده زندانیان نیازمند مورد حمایت معیشتی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:

رئیسی: جهش تولید نسخه شفابخش مشکلات اقتصادی در دوران پساکروناست

منبع: الف

کلیدواژه: نمایندگان مجلس یازدهم بیشتر بخوانید ویروس کرونا مجلس یازدهم فاصله گذاری وزیر بهداشت شرایط ویژه خواهد شد حمایت ها پیش بینی سخت تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۹۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها