Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@23:05:33 GMT

ساخت دستگاه خالص ساز هوا بر مبنای نانو ذرات

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۰۷۳۴

ساخت دستگاه خالص ساز هوا بر مبنای نانو ذرات

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، عزیزالله شفیع خانی استاد برجسته فیزیک و عضو هیئت علمی و پژوهشگر آزمایشگاه کربن دانشکده فیزیک دانشگاه در سومین اختراع خود موفق به ساخت سامانه خالص سازی هوا بر اثر فوتوکاتالیستی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم این سامانه در چهار بخش دمنده، یون‌ساز کمکی، هسته نانوساختاری و مدار الکترونیکی شامل پنل کنترل، مدار یون‌ساز و ترانس‌ها، لامپ فرابنفش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ویژگی‌ها و مزایای اصلی این سامانه می‌توان به آنتی‌باکتریال و آنتی ویروسی محیطی، طول عمر بیش‌تر هسته اصلی سامانه، خاصیت خودتمیزشوندگی سطوح هسته، خاصیت آبگریزی سطوح هسته، راندمان بالاتر نسبت به موارد مشابه، کاهش دهنده آلاینده‌های محیطی VOC از جمله CO ۲، NOx، NH ۳، آرماتیک‌ها و غیره،کم مصرف و بدون نگهداری ویژه و قابل استفاده در محیط‌های مسکونی، آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و صنعت بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی اشاره کرد.

شفیع‌خانی در تشریح جزئیات بیشتر این سامانه گفت: همان‌گونه که می‌دانید ویروس‌های خانواده‌ کروناویروس ساختمان مشابهی داشته و همگی دارای یک غشای لیپیدی بسیار نازک هستند و در زیر این غشا دارای تعداد بیشماری پروتون آزاد (H+) ناشی ازترکیبات بیوشیمی درون سلولی هستند.

او افزود: حال اگر بتوان به روشی این پروتون‌ها را از غشای ویروس خارج کرد باعث به هم خوردن توازن آن شده و غشا شکاف برداشته و RNA منفجر می‌شود (شکل ۴و ۵). اندازه پروتون‌ها در حدود یک فرمی (۱۰-۶ نانومتر) است که می‌توان با کم‌ترین نیروی کولمبی آنرا جذب و از غشا خارج کرد. برهمین اساس حال باید به روش و مکانیزمی بار الکتریکی منفی در مجاورت این ویروس‌ها ایجاد نمود. پس از جذب رادیکال با بار الکتریکی منفی توسط غشا، بر اثر نیروی کولمبی، به سادگی بار مثبت و یا همان پروتون زیر غشای لیپیدی جذب می‌شود.

این استاد برجسته فیزیک ادامه داد: برای این منظور بر اساس مطالعات چندین ساله صورت گرفته نتایج پژوهش توسط اینجانب در مقاله چاپ شده در Scientific Reports Nature, ۲۰۱۹, Vol. ۹، ۱۶۶۴۸ می‌توان از اثر فوتوکاتالیستی دی‌اکسید تیتانیوم به عنوان یک نیمه‌هادی با گاف انرژی حدود ۳.۲ eV که به روش ویژه‌ای با ساختار کریستالی anatas بر روی مش‌های آلومینیومی در یک فرآیند چند مرحله‌ای ساخته می‌شوند، استفاده کرد.

او ادامه داد: پس از سنتز این ساختار، بر اثر تابش فوتون‌های فرابنفش به این لایه‌ها یک الکترون و یک حفره به ترتیب در باند هدایت و باند والانس ایجاد می‌شود. از آنجا که در محیط اطراف همواره مولکول آب وجود دارد الکترون‌ها در محیط واکنش احیا و حفره‌ها واکنش اکسایش انجام می‌دهند. در نتیجه در این زنجیره‌ی واکنشی، رادیکال‌های هیدرواکسیل و سوپراکسیل تولید شده نقش بار منفی را بازی نموده و در مدت زمان کم‌تر از پیکوثانیه باعث نابودی ویروس می‌شوند و پایان فرآیند مولکول آب اولیه مورد استفاده قرارگرفته در نهایت به آب و یا هیدروژن و اکسیژن تبدیل می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا در ادامه با اشاره به یک پرسش مهم مبنی بر اینکه چرا ماده فوتوکاتالیست نسبت به موادی مانند کلر، واکنش پذیری بیشتری دارد، اظهارداشت: در پاسخ این پرسش باید گفت که مواد فوتوکاتالیست قدرتمند‌ترین ابزار در فرآیند اکسایش هستند که این توانمندی در تولید رادیکال‌های OH- (هیدرواکسیل) نهفته است. آن‌ها می‌توانند چند میلیون بار آهنگ واکنش را بیش‌تر تسریع کنند. این واکنش بر مبنای تبدیل حالت شیمیایی عناصر از حالت پایه به تراز‌های بالاتر است.

بیشتر بخوانید: اقدام جهادی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی برای مقابله با کرونا

شفیع‌خانی ادامه داد: در حالتی که مولکول و یا اتم در حالت برانگیخته توان ترکیب شیمیایی بیشتری دارند. بدین ترتیب قدرت واکنش با ملکول‌ها طی چند مرحله در تراز‌های بالاتر به محصولات اکسیدی مانند: تبدیل می‌شوند. رادیکال‌های یکی از عوامل قدرتمند در فرآیند اکسایش بحساب می‌آید و نسبت به کلر Cl، فلور F و ید I پتانسیل خیلی بیش‌تری دارند که در جدول نسبت به کلر مقایسه شده است.

استاد برجسته فیزیک دانشگاه الزهرا همچنین بیان کرد: تاکنون آزمایش‌های بسیاری با بعضی از میکروارگانیزم‌هایی هم‌چون E-coli، مواد آلی هم‌چون Methyl Orange، و ترکیبات آلی مانند بنزن، دی اکسید کربن، اتانول نتایج بسیار بالاتر از حد انتظار را به همراه داشته است.

گفتنی است: عزیزالله شفیع خانی از دانش آموختگان نسل اول فیزیک ایران، دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف و از پژوهشگران سرآمد فیزیک در ایران هستند.

طراحی و ساخت این سامانه نیز سومین اختراع این استاد برجسته است که با شماره ۹۹۹۴۳ مورخ ۹۸/۱۰/۱ با تائید علمی ستاد نانو، ثبت اختراع گردیده است.

پیش‌تر نیز این استاد برجسته موفق به طراحی و ساخت دستگاه خالص ساز هوا بر مبنای نانو ذرات و طراحی، ساخت دستگاه منحصر به‌فرد لیزر دی اکسید کربن در آزمایشگاه‌های این دانشگاه شده است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاهیان استاد برجسته شفیع خانی دی اکسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۰۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا | ویدئو

دریافت 10 MB کد خبر 847203 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها خبر ویژه ایالات متحده آمریکا فلسطین

دیگر خبرها

  • خشونت پلیس آمریکا ضد دانشجویان
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • اخراج استاد دانشگاه نیویورک به دلیل حمایت از فلسطین+ فیلم
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • مبنای انتصابات در دستگاه‌ها شایسته سالاری است
  • بازداشت خشونت آمیز استاد دانشگاه اموری آمریکا
  • لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا | ویدئو
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • رقابت ۲ هزارو ۵۰۰ داوطلب رشته ریاضی فیزیک در آذربایجان غربی