Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقدام قابل‌تقدیر مدیران شبکه سه سیما در شفاف سازی میزان پرداخت به یک برنامه تلویزیونی نشان داد که می‌توان بدون فضاسازی‌، به انتقادات پاسخی مستدل داد.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، دستمزد چهره‌های مشهور اعم از بازیگران، ورزشکاران و سیاستمداران، همواره یکی از موضوعات جذاب برای افکار عمومی و رسانه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار اخبار رسمی و غیررسمی از دستمزد یک بازیگر برای حضور در یک پروژه نمایشی یا قرارداد حرفه‌ای ورزشکاران با باشگاه‌های مختلف و البته میزان ثروت آنها در رسانه‌ها یک رویه معمول است. این روند در کشورهای غربی سابقه‌ای دیرینه دارد و به عنوان یکی از مهم‌ترین سرخط‌های خبری رسانه‌های زرد مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در ایران هم به ویژه در چندسال اخیر و باتوجه به گسترش استفاده از فضای مجازی، انتشار این‌گونه اخبار و اظهارنظرها درباره این موضوعات پررنگ‌تر شده است. از سوی دیگر فقدان دو عنصر شفافیت و نظارت از یک سو و نبودن سازکارهای اقتصادی و قانونی لازم برای پرداخت دستمزد سلبریتی‌ها باعث شده تا بازار شایعات در این زمینه داغ باشد.

در آخرین نمونه، این بار رضا رشیدپور مجری و تهیه‌کننده نام‌آشنای تلویزیون که البته دستی هم در عالم بازیگری دارد، سوژه اصلی این گونه گمانه‌زنی‌ها شد. این بار خبرسازی رشیدپور با انتشار یکسری توئیت و بحث در فضای مجازی بین او و علی علیزاده فعال رسانه‌ای و تحلیلگر سیاسی ساکن لندن رقم خورد.

ماجرا از زمانی کلید خورد که رشیدپور با انتشار توئیتی از مردم خواست که باتوجه به محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا و در مضیقه بودن اقشارآسیب پذیر، برای کمک به آنها از روشی مرسوم استفاده کنند:«کار زیبای چند سال پیش را اکنون می‌شود تکرار کرد.به اندازه توانمان مبلغی را به سوپرمارکت مورد اعتمادمان پرداخت کنیم تا به تشخیص خودش از نیازمندها پول نگیرد و یا تخفیف بدهد. حتی می تواند برای حفظ غرور افراد این کار را نامحسوس انجام دهد.

علیزاده در واکنش به این اظهاران مجری 41 ساله تلویزیون نوشت: «رضا رشیدپور برای تهیه هر اپیزود «حالا خورشید» ۴۰ میلیون گرفت. نیمی دستمزد شخصی‌اش بود. ماهی ۴۳۳ میلیون درآمد. دو شب یلدای ۹۸ هم ۵۰۰ میلیون. جناب رشیدپور! چقدر از چند میلیارد دستمزدی راکه علی‌عسگری از جیب فقرا به شما داد حاضرید به فقرایی که به خاطر کرونا در معرض گرسنگی و مرگ‌اند برگردانید؟»

رشیدپور هم در پاسخ به این توئیت نوشت: «جناب علیزاده گرامی بهتر از من می‌دانید که اتهام‌افکنی و حمله به آبروی افراد، غیرشرعی و غیراخلاقی و غیرانسانی است. پس حتماً برای فرمایشتان درباره دستمزد من اسناد معتبر دارید. بنابراین به جای بحث بی‌فایده، منتظر می‌مانم که آن را منتشر بفرمایید.»

علیزاده اما با شاره به این که  در سازمان صداوسیما برای هیچ دستمزدی سندی صادر نمی‌شود  عنوان کرد:هدف این سند صادر نکردن، ایجاد همین ابهام و اجازه مانور برای بچه‌زرنگ‌بازی و سفسطه است. از شما مستقیم می‌پرسم: برای تهیه هر اپیزود «حالا خورشید» چقدر گرفتید؟»

رشیدپور هم  این‌گونه پاسخ داد: «عجب! پس برای اتهامی که زدید، سندی ندارید. این کار گناه نیست؟ حرمت آبروی مؤمن را که حتما می‌دانید... بگذریم. من هم صریح می‌پرسم: رقم دستمزد من برای اجرای فلان برنامه چه ارتباطی به حضرت عالی دارد؟ مسئولیت شما چیست؟ چه کسی این حق یا وظیفه را به شما داده؟»

علیزاده در جواب نوشت: «سوت‌زنی امر رایجی در جهان امروز برای مقابله با فساد است. سوت‌زنی همان کار شریفی است که اسنودن علیه سازمان اطلاعات ملی آمریکا کرد و مظلومان جهان هم خشنود شدند و سوت‌زن‌های باشرف صداوسیما با یقین می‌گویند شما برای هر اپیزود «حالا خورشید» ۴۰ میلیون تومان گرفته‌اید.»

علیزاده همچین در نامه ای سرگشاده خطاب به رضا رشیدپور و علی مدیر شبکه 3سیما  نوشت:«رشیدپور مجری رسمی صداوسیمایی است که با پول بیت‌المال اداره می‌شود. صداوسیمایی که فقط تازگی‌ها از صندوق توسعه ملی 150 میلیون یورو برداشت کرده. چرا باید دستمزد این مجری از چشم مردم مخفی باشد تا او که ماهانه‌ معادل حقوق 300-400 کارگر درآمد داشته بتواند در چشم مخاطب زل بزند و بگوید زندگی‌اش مثل زندگی همه مردم عادی و محصول مدرک‌های تحصیلی‌اش است؟»

اما رشیدپور در گفتگویی که با خبرآنلاین  داشت  از میزان هزینه‌های برنامه «حالا خورشید» و میزان دستمزد خودش به عنوان تهیه‌کننده و مجری گفت و البته اعلام کرد که شبکه سه مجاز است که اسناد قراردادهایش را منتشر کند.

ساعتی از این گفت‌وگو نگذشته بود که  کوروش کمره‌ای مدیر روابط عمومی شبکه سه در شبکه توئیتر در پاسخ به علی علیزاده این چند توئیت را منتشر کرد:

آقای علی علیزاده عزیز از آنجا که در شبکه۳ تلاش کردیم ‎شفافیت را یک اصل بدانیم و از این جهت دغدغه شما را درست می‌دانم، برخلاف رویه‌های‌ جاری اداری توضیحاتی را برای روشن‌تر شدن موضوع منتشر می‌کنم.

آقای علی علیزاده نوشته اید «بر اساس تحقیقات بنده رشیدپور برای تهیه هر اپیزود ۴۰میلیون دریافت کرده و نیمی از این مبلغ(۲۰میلیون) دستمزد شخصی ایشان بوده است».

در صورتی که طبق اسناد ضمیمه شده کل هزینه‌های یک قسمت از برنامه حالاخورشید ۲۲.۵ میلیون بوده است.

۱۳۳قسمت به صورت مستقل و ۸۴ قسمت با مشارکت اسپانسر تولید شده و اسپانسر هم موظف به پرداخت مطابق سند برآورد مصوبِ شبکه است.

آقای علی علیزاده این یعنی آنچه درباره دریافتی رشیدپور فرمودید تقریباً با هزینه تولید یک قسمت از این برنامه برابری می‌کند!

آقای علی علیزاده حتما می‌دانید هزینه‌های تولید هر برنامه شامل دکور، اجاره استودیو (به علت خارج بودن از سازمان)، فیبر نوری، تهیه‌کننده، ۳مجری، تصویربرداران، صدابرداران، گرافیست، ساخت آیتم‌های تولیدی، عوامل تولید و فنی، LED و...) و دستمزد حدود ۵۰ نفری عوامل تولید این برنامه است.‏

اقای علی علیزاده با توضیحات ارائه شده و اسنادی که تقدیم شد چطور ممکن است از ۲۲.۵ میلیون هزینه تولید هر برنامه، ۲۰میلیون تومان دستمزد شخص آقای رشیدپور باشد؟‏

نوشته‌اید «آقای رشیدپور برای ۲شب اجرای یلدا پس از کش و قوس ها و چانه زنی‌ها به مبلغ ۵۰۰میلیون راضی شده‌اید یعنی درآمد شبی ۲۵۰میلیون» !

آقای علی علیزاده جالب است بدانید برنامه شب‌یلدا تاکنون اصلا برآورد نشده است!‏

مشخص نیست بر چه مبنایی عدد و رقم یک برنامه که اساسا برآورد هم نشده است مورد قضاوت قرار گرفته است؟!

لازم به ذکر است برای تولید این برنامه بخشی از مطالبات معوق شبکه به حالاخورشید به صورت علی الحساب پرداخت شده است.

بنده حتما از اینکه جنابعالی با نیت خیرخواهانه به دنبال شفافیت در قراردادهای نامتعارف هستید استقبال می‌کنم و شفافیت را علاج بسیاری از مشکلات می‌دانم، اما طبیعی است که استناد به داده های غلط و مانور رسانه ای بر روی آن، هم به اعتبار فرد مدعی شفافیت ضربه می‌زند و هم به اصل شفافیت.

به این ترتیب بالاخره روابط عمومی شبکه سه در جایگاه حقوقی و رسمی با انتشار اسناد پرداختی به ابهامات مطرح‌شده درباره میزان دستمزد رشیدپور پاسخ داد. ابهاماتی که می‌تواند درباره بسیاری از مجریان و برنامه‌سازان رسانه ملی مطرح شود.

البته علیزاده به عنوان آغازکننده این مباحثه هنوز نسبت به انتشار این اسناد واکنشی نشان نداده است و باید منتظر پاسخ او نیز بود، اما آنچه مهم است اقدام پسندیده شبکه سه سیما در به رسمیت شناختن حق کاوش و کنکاش کارشناسان و مخاطبان در حوزه مسائل مالی برنامه‌سازی است. 

هرچند از ظواهر امر پیداست که احتمالاً عیلزاده تنها بر اساس شنیده‌ها و بدون استناد به اسناد معتبر رقم‌های یادشده را به عنوان دستمزد رشیدپور بیان کرده است.حتی از لحاظ حقوقی این‌گونه اظهارات می‌تواند قابل‌بررسی باشد، اما مدیران شبکه سه ترجیح دادند بدون فضاسازی‌های بیهوده و برچسب زنی به افراد، در حد مقدور به این گمانه‌های شخصی نیز پاسخ بدهند. اقدامی که فارغ از هر زمینه و پیامدی، نشان دهنده اهمیت شفافیت مالی نزد مدیران این شبکه است.

شفافیت حلقه مفقوده ای است که فقدان آن در سال‌های اخیر در تشکیلات صداوسیما باعث وارد آمدن ضربه‌های سختی به این نهاد شده است. درحالی که این امکان وجود داشت تا با سازکارهای از پیش تعیین شده  و تاجایی که از نظر اداری امکان پذیر است، هزینه برنامه‌های تولیدی را به صورت شفاف اعلام کرد.

 از آن جایی که صداوسیما یک نهاد عمومی است این توقع وجود دارد که علاوه بر نظارت‌های مرسوم و حسابرسی‌هایی که نهادهای ذیربط انجام می‌دهند هزینه برخی برنامه‌های تولیدی در قالب‌های مختلف نیز به صورت شفاف اعلام شود. اتفاقی که هم دامن برنامه‌سازان، مجریان و بازیگران  توانمند را از برچسب‌های ناروا مبرا می‌سازد و هم در درازمدت رویه‌های درستی برای  پرداخت به آنها را تثبیت خواهد کرد.

اقدام شبکه سه سیما نشان داد که می‌توان بدون فضاسازی‌های کاذب، پاسخی مستدل و محکمه‌پسند به انتقادات (هرچند نادرست) داد و با مخاطبان نیز صادق بود.چه خوب است که برنامه سازان و مجریان مطرح نیز در ادامه این مسیر با مدیران این شبکه همراه شوند تا فضا برای بدگمانی، تهمت و تخریب افراد تنگ شود.اتفاقی که ساحت هنری و رسانه‌ای ما بیش از هر زمان دیگری به آن نیازمنداست.

 انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: شبکه سه سیما رضا رشیدپور برنامه حالا خورشید علی فروغی آقای علی علیزاده حالا خورشید شبکه سه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۰۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اعتماد گفتگویی با جواد امام فعال سیاسی اصلاح طلب انجام داده که در آن به عفو بابک زنجانی واکنش نشان داده است.

جواد امام، دبیرکل مجمع ایثارگران درباره حکم عفو یکی از محکومان مالی و نجات وی از اعدام گفت: به نظر نمی‌رسد که هیچ انسان نوع‌دوستی از اعدام نشدن افراد یا عفو شدن‌شان ناخشنود باشد، اما درباره این پرونده سوالات و ابهاماتی نزد عموم جامعه وجود دارد که بهتر بود، مسوولان قبل از صدور حکم عفو، پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای به آنها می‌دادند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه یادآور شد: یکی از ابهامات اصلی این است که چه کسی یا بهتر است بگوییم چه کسانی چنین بستری را ایجاد و به این فرد در جرایم ارتکابی‌اش یاری رساندند، یا به تعبیر بهتر شرکای پشت‌پرده او که امکانات زیادی هم در اختیار داشتند، چه کسانی بودند؟ چرا هیچگاه درباره این پرونده اختلاس که در زمان خود رقمی قابل توجه بود، شفاف‌سازی نشد؟ کاش آقایان تحقیق کنند و ببینند که معطل‌سازی دو قوه برای سال‌ها و پخش اطلاعاتی ناقص از پرونده آقای «ز» در رسانه‌ها چه آثاری در افکار جامعه گذاشته است؟

او ادامه داد: امروز یک سوال دیگر این است که آیا مبلغ کلان ارزی که این فرد در حاشیه‌ای کاملا امن و با حمایت اشخاص و جریانی خاص برداشته و آن را سال‌ها در اختیار داشته، قرار است به ‌صورت ملک و املاک به بیت‌المال بازگردد؟ آیا مولفه‌هایی مثل نوسانات ارزی، تورم، عدم‌النفع و... را به این پرونده راه داده‌اند یا خیر؟ خوب است شفاف توضیح داده شود روند بازگشت پول ملت پس از این همه فراز و نشیب چگونه خواهد بود؟

امام یادآور شد: ما در گذشته پرونده‌های زیادی در خصوص جرایم مالی داشته‌ایم که متهم ردیف اول آن را بدون هیچ مماشاتی اعدام کرده‌اند. به عنوان نمونه، می‌توان به پرونده‌هایی نظیر سلطان سکه و قیر اشاره کرد. لذا ممکن است این شائبه ایجاد شود که یا اعدام آنها عجولانه و نادرست بوده، یا پشتوانه آقای «ز» آنقدر قوی بوده که او را از اعدام رهانیده است؛ مگر افراد نباید برابر قانون یکسان باشند؟ در هر صورت یکی از اصلی‌ترین مسائل در امر کشورداری، صداقت و شفافیت در قبال مردم است. نمی‌توان با اظهارنظرهایی ناقص و آشفته، به افکار پرسشگر پاسخ داد. به‌ویژه در جامعه‌ای که میلیون‌ها تحصیلکرده دانشگاهی و اشخاص فرهیخته دارد .به باورم هیچ چیز به اندازه صداقت با مردم و محرم دانستن آنها در خصوص پرونده‌های این‌چنینی، نمی‌تواند جامعه را از عادلانه بودن احکام مطمئن سازد.

دبیرکل مجمع ایثارگران گفت: بدون تردید بخش مهمی از جامعه امروز درباره بخشی از پرونده‌های قضایی، پرسش‌های قابل تأملی دارند، اما متأسفانه پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای به آنها داده نمی‌شود.

امام خاطرنشان کرد: آنچه در پایان می‌توان طلب کرد، درخواست از مسوولان قوه قضاییه جهت شفاف‌سازی هرچه بیشتر درباره پرونده‌های این‌چنینی است؛ اینکه دقیقا چه ابعاد و ارقامی داشته و چه کسانی به بهانه دور زدن تحریم و صدور چنین مجوزهایی بسترساز این جرایم شدند و با او در ارتکاب این جرم بزرگ همکاری و مشارکت داشته‌اند؟ به نظر می‌رسد که حکمرانی خوب که واجد شاخص‌هایی نظیر حاکمیت قانون، شفافیت و پاسخگویی است، ایجاب می‌کند که مقامات و کارگزاران تصمیم‌ساز، نسبت به این‌ شاخص‌ها توجه خاص داشته باشند.

او گفت: باید اضافه کرد که در اندیشه و عمل سیاسی امام خمینی نیز پر واضح است که تغییر وضع موجود به وضع مطلوب دنبال شده است. اندیشه و عمل بنیانگذار انقلاب در راستای شفافیت و پاسخگو کردن مقامات و کارگزاران حکومت بود و این مسیر به کارآمدی نظام و رضایتمندی عمومی رهنمون می‌شد و مشروعیت نظام را به‌دنبال داشت. مرجعیت رسانه‌ای در داخل کشور به ‌شدت متزلزل شده و رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران حرفه‌ای داخلی از نگرانی مواجه‌ شدن با اتهام‌هایی چون «تشویش اذهان عمومی» یا «نشر اکاذیب» و «اقدام علیه امنیت ملی» نمی‌توانند به رسالت حرفه‌ای خود به‌ طور کامل و مطلوب عمل کنند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903384

دیگر خبرها

  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • انتخاب عجیب برای جانشینی لواندوفسکی: داروین نونیز!
  • برکناری رییس هیات ژیمناستیک اصفهان در آستانه انتخابات/ نکویی: وزارت ورزش شفاف‌سازی کند
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • رشیدپور همچنان دنبال جایی برای انتشار «ساعت صفر» است
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی