Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@04:15:34 GMT

مصرف زیاد نمک باعث چه بیماری‌هایی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۱۲۵۰

مصرف زیاد نمک باعث چه بیماری‌هایی می‌شود؟

خوردن غذاهای پرنمک عوارض جبران ناپذیری برای بدن دارد و سلامتی انسان را به خطر می‌اندازد.

به گزارش مشرق، نمک، به تنهایی باعث بالا رفتن وزن نمی‌شود، اما می‌تواند بیشتر شما را تشنه نگاه دارد. اگر مصرف مایعاتتان، از نوع نوشیدنی‌های شیرین باشد که احتمالا زیاد هم هست، آن وقت نا خودآگاه خودتان را درگیر با اضافه وزن می‌بینید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اینکه از نظر چشایی از غذا لذت ببریم، وجود نمک یک امر ضروری است، اما مصرف زیاد از آن خطرناک بوده و عواقب ناخوشایندی خواهد داشت.

نمک چه مضراتی دارد؟

۱.  افزایش فشار خون

نمک می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهند، تا حدی که ممکن است شما را دچار سکته یا نارسایی‌های قلبی کند. تقریبا یک سوم جمعیت کسانی که سن بالایی دارند، دچار فشار خون هستند، کاهش مصرف نمک و ورزش منظم به شما این باور را خواهد داد که سطح فشار خونتان تحت کنترل است.

بیشتر بخوانید: مرگبارترین مواد غذایی که حتی فکرش را هم نمی‌کردید

۲.  ایجاد سرطان معده 

افرادی که در برنامه‌ غذایی خود مقدار زیادی نمک مصرف می‌کنند، به نسبت دیگران بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند. هلیکوباکتر پیلوری، باکتری است که در بیماری‌های مرتبط با معده همانند سرطان یا زخم معده با هم در ارتباطند. نمک به آستر معده‌ شما آسیب رسانده و آن را در برابر این باکتری آسیب پذیر می‌سازد. به علاوه به یاد داشته باشید که مردان نسبت به زنان به میزان بیشتری در خطر مبتلا به سرطان هستند.

۳. اختلالات کلیوی 

سنگ کلیه بیماری بسیار دردناکی است که متاسفانه این روزها به طور تساعدی در حال گسترش است. مقصرش هم نمک است! زمانی خطرناک خواهد شد که همراه با فشار خون بالا باشد. این دو عامل باعث می‌شود تا کلسیم اضافه از طریق ادرار دفع نشود. زیاد شدن کلسیم نیز باعث به وجود آمدن سنگ کلیه خواهد شد و همچنین فشار خون بسیار بالا هم باعث فشار بیشتری بر کلیه می‌شود.

۴. ایجاد نفخ

نفخ در بعضی موارد به دلیل نگهداری آب درون بدن پدیدار می‌شود. مصرف زیاد نمک می‌تواند شرایطی را به وجود بیاورد که بدنتان تا ۵۰ اونس آب در خود نگه دارد. شما می‌توانید با کم کردن مصرف نمک، بلافاصله شاهد کاهش نفخ معده‌تان می‌شوید.

۵. پوکی استخوان

خانم‌ها به خاطر خواص هورمون‌هایشان شدیدا مستعد پوکی استخوان و استخوان‌بندی ضعیف هستند. زمانی که بین مردان و زنان مقایسه انجام دادیم، زنان ریسک بسیار بالاتری را در این زمینه پذیرا هستند. برنامه غذایی پر نمک، باعث کم شدن کلسیم می‌شود. همچنین مصرف زیاد نمک، رابطهی مستقیم با دریافت زیاد سدیم داشته و سدیم زیاد هم مساوی با ضعف استخوان‌بندی است. زمانی هم که بدنتان کمبود کلسیم داشته باشند، روده‌های شما از استخوان‌هایتان کلسیم جذب می‌کنند. پس یکی دیگر از دلایل پوکی استخوان مصرف زیاد نمک است.

۶. تنگی نفس شما را بدتر می‌کند

نمک مستقیما باعث به وجود آمدن تنگی نفس نمی‌شود، اما عامل بسیار زیادی برای افزایش علامت‌های آسم است. بیماران آسمی اگر مصرف نمکشان را کم کنند، به نتیجه قابل مشاهده‌ای دست پیدا خواهند کرد. افراد بزرگسال نباید بیشتر از ۶ گرم نمک در روز مصرف کنند و کودکان هم خیلی کمتر از این مقدار. کودکان زیر یک سال بیش از یک گرم نمک در روز احتیاج ندارند. این مقداری است که از شیر مادر یا شیر خشک تامین خواهد شد. مصرف متعادل نمک کمک خواهد کرد تا درصد ابتلا به انواع بیماری‌ها کم بشود. بخاطر داشته باشید نمک بیشتر برای مزه است، عاقلانه بخورید و سالم زندگی کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید سلامت نمک مصرف نمک مشرق کلسیم آسم زخم معده افزایش فشار خون سرطان معده پوکی استخوان نفخ معده سنگ کلیه تنگی نفس مصرف زیاد نمک فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۱۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت قند برای بدن امری حیاتی است

مصرف بیش از حد مواد قندی و اختصاص بخش عظیمی از رژیم غذایی روزانه به خوراکی‌هایی مانند قند، شکر، شیرینی و شکلات باعث می‌شود تا اضافه وزن، چاقی، دیابت و بسیاری دیگر از بیماری‌ها گریبانگیر افراد شود، بیماری‌هایی که هرکدام می‌تواند تبعات ناگواری داشته باشد و فرد را به سمت یک زندگی غیر عادی و یا مرگ زودرس سوق دهد. اما این تمام ماجرا نیست و می‌بینیم که افراد برای پیشگیری از بروز چنین بیماری‌هایی به صورت خود سر و یا با مشاوره گرفتن از بلاگرهای فضای مجازی و بدون مراجعه به پزشک متخصص، اقدام به حذف یکباره قند می‌کنند! در واقع از آن طرف بام می‌افتند و بدون اطلاع از وضعیت سوخت و ساز بدنشان، خود را در شرایطی قرار می‌دهند که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های دیگری باشد.

خدیجه رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص علوم تغذیه در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه قند یا گلوگز مهم‌ترین منبع انرژی در دسترس برای تمامی سلول‌های بدن است، گفت: «مغز و گلبول‌های قرمز از قند برای دریافت انرژی استفاده می‌کنند و اصلا به همین دلیل است که مصرف آن به حد نیاز بسیار ضروری است.»

این استاد دانشگاه افزود: «براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، میزان قند دریافتی توسط هر شخص باید بین صفر تا ۱۵ درصد از کل کالری دریافتی در طول روز باشد. همچنین در کنار آن نیز باید افراد کربوهیدرات‌ها را در سبد غذایی خود قرار دهند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تامین کند.»

این متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه بحث افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی وجود دارد،‌ بیان کرد: «دریافت قند برای بدن امری حیاتی است اما مصرف بیش از حد آن انواع و اقسام بیماری‌های مختلف را در پی دارد و حذف آن نیز باعث به وجود آمدن اختلال در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود که اصلی‌ترین آن‌ها مغز است، همچنین افت قند خون شایع‌ترین اتفاقی است که پس از حذف آن رخ می‌دهد و عملکرد گلبول‌های قرمز نیز مختل خواهد شد.»

رحمانی با تاکید بر اینکه مصرف معمول قند مشکلی به وجود نخواهد آورد و حتی بیماران دیابتی نیز به منابع طبیعی قند نیاز دارند، اظهار کرد: «افرادی که نمی‌خواهند قند، شیرینی، شکلات و یا شکر مصرف کنند، می‌توانند روزانه ۳ عدد خرما، ۲ قاشق غذا خوری کشمش، ۲ قاشق غذاخوری توت خشک و سه قاشق عسل را جایگزین کنند تا قند بدن تامین شود.»

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: «در نتیجه حذف کامل قند از رژیم غذایی موضوعی غیر اصولی است و مبنای علمی ندارد و افرادی که بدون اطلاع از وضعیت متابولیکی خود این کار را انجام می‌دهند، باید منتظر بروز بیماری‌های مختلف باشند.»

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر