Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌های افغانستان منشوری را منتشر کردند که نشان دهنده چگونگی ساختار حکومت آینده طالبان در این کشور است، اما توسط این گروه رد شد. ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۲ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، یک منبع دولت افغانستان سندی را در اختیار طلوع نیوز قرار داده است که نشان می‌دهد گروه طالبان برای ایجاد نظام آینده خود پیش‌نویسی را تحت عنوان «منشور امارت اسلامی افغانستان» تهیه کرده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این منشور شامل 149 ماده است و در آن طالبان بر ایجاد نظام «امارت اسلامی» و داشتن «پرچم سفید» تاکید کرده‌اند.

طلوع نیوز افزود که منشور مذکور نشان می‌دهد که در طرز فکر و روش حکومتداری طالبان در مقایسه به زمان حاکمیت پنج ساله این گروه هیچ تغییری ایجاد نشده است.

براساس این گزارش، در ماده دوم این منشور بر نظام امارت اسلامی تاکید شده است در حالی که در ماده 13 و 21 آن آمده است که تمامی لایحه‌های امارت اسلامی پس از موافقت شورای رهبری، شورای علما و رهبر طالبان و یا معاون او اجرایی می‌شوند.

در ماده دوم این منشور آمده است:

نظام حکومتی افغانستان "امارت اسلامی" است.

ماده سیزدهم:

موضع امارت اسلامی درباره تمامی مسایل سیاسی در شورای رهبری و از لحاظ شرعی در شورای علما پس از ارزیابی تایید و یا رد می‌شود.

ماده بیست ویکم:

تمامی لایحه‌های امارت اسلامی پس از موافقت شورای رهبری، شورای علما و رهبر طالبان یا معاون واجب التنفیذ می‌گردند.

«جلال الدین شینواری»، دادستان کل سابق رژیم طالبان در این باره گفت: طالبان نظامی را می‌خواهد که عنوانش امارت اسلامی باشد و تاکنون بر آن تاکید دارد.

در ماده بیست وپنجم این منشور آمده است:

امارت اسلامی برای انتخاب رهبر طالبان دو راه دارد:

الف: انتخاب از راه اهل حل و عقد

ب: از طریق انتخاب ولی عهد از سوی رهبر پیشین

در ماده بیست و نهم آمده است:

رهبر طالبان صلاحیت کامل در انتخاب و عزل هر عضو امارت اسلامی دارد، هیچ کس حق سرپیچی از تصمیم او را ندارد.

ماده چهل و پنجم:

امارت اسلامی در ساختارش دو شورا یعنی " شورای رهبری و شورای علما" دارد که برای سرعت ، بهبود کارهای سیاسی و حل مشکلات کمک می‌کنند.

ماده شصت و سوم:

شورای علما در چارچوب شریعت اسلامی تمامی امور را ارزیابی و تمامی لایحه‌ها، فرمان‌ها و قوانین امارت اسلامی را بر بنیاد رهنمودهای شریعت تهیه می‌کند.

از سوی دیگر در ماده هفتاد و چهارم این منشور تاکید شده است که امارت اسلامی به اجرای آن قوانین سازمان ملل متحد مکلف نیست که در تضاد با ارزش‌های اسلامی باشد مانند: آزادی بیان بیرون از چارچوب شریعت اسلامی، حقوق بشر و حقوق مدنی.

ماده یکصدوششم:

امارت اسلامی در تمامی نهادهای آموزشی"مدرسه ها ومکتب‌ها" تا سطح لیسانس فراگیری علوم اسلامی و جدید را لازم می‌داند.

درمکتب‌ها از سی تا پنجاه درصد علوم دینی یعنی "آموزش قرآت، تجوید، حدیث، تفسیر،ابتدایی صرف، نحو و اصول الفقه لازم است».
اما در بخش آموزش این منشور، به چه گونگی آموزش زنان و دختران اشاره نشده است.

خلیلزاد: بازگشت «امارت اسلامی» به افغانستان خط قرمز استمخالفت آمریکا و روسیه با بازگشت «امارت اسلامی» در افغانستانافغانستان: طالبان بطور مداوم توافق با آمریکا را نقض کرده‌ استطالبان از توافقنامه قطر به دنبال چه دستاوردهایی است؟

ماده یکصد و چهل و پنجم:

لایحه امر به معروف و دعوت ارشاد باید در این منشور جای داده شود و اگر نیازی به تعدیل آن بود بازنگری خواهد شد.

طلوع نیوز افزود که طالبان نمی‌خواهد در این باره چیزی بگوید و «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی این گروه این منشور را رد می‌کند.

برای دیدن متن کامل منشور اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/.

R1447/P36446/S8,87,1413/CT10 واژه های کاربردی مرتبط طالبان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طالبان طالبان امارت اسلامی رهبر طالبان شورای رهبری شورای علما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۳۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: میزان تفکیک از مبدا بخش پسماند در سال‌های قبل کاهش پیدا کرده بود، اما در سه سال قبل با اقدامات ویژه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، عدد آن به بالای ۱۰ درصد رسید.

سیدامیر سامع در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از مهم‌ترین دستاوردهای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در سه سال اخیر، تدوین منشوری در دوره ششم شورای اسلامی شهر بود که طبق آن نقاط مهم شهر که باید به آن‌ها پرداخته شود، مشخص شد.

وی با بیان اینکه معاونت خدمات شهری یکی از ارگان‌هایی است که حدود ۱۰ کسب‌کار را مدیریت می‌کند، افزود: این معاونت باید در بخش‌های مختلف به شهروندان خدمت‌رسانی کند که این خدمات شامل ساماندهی فضای سبز، زیباسازی شهر، ساماندهی مشاغل شهر، مدیریت پسماند، آتش‌نشانی و ایمنی و مدیریت بحران است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: کمیسیون سلامت محیط زیست با همکاری معاونت خدمات شهری از سه سال پیش ۲۲ بند را به‌عنوان اولویت اصلی عملکرد خود قرار داد و سعی کرد آن‌ها را دنبال کند، البته در ارزیابی سال جاری مشخص شد، برنامه‌هایی که برای هر حوزه برنامه‌ریزی شده بود، به‌طور کامل انجام شده است.

سامع با بیان اینکه یکی از دستاوردهای این سه سال، پیشبرد عملکرد طبق برنامه مشخص شده است، ادامه داد: این کمیسیون با همکاری معاونت خدمات شهری با یک شاخص و برنامه مشخص به فعالیت خود پرداختند و رعایت نظم در این مسیر یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.

وی با اشاره به سازماندهی فضای سبز اصفهان خاطر نشان کرد: افزایش سرانه فضای سبز یکی دیگر از دستاوردهای کمیسیون سلامت محیط زیست خدمات شهری شورای اسلامی است، البته در این کلان شهر اقدامات خوبی صورت گرفته است و فضای سبز هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی افزایش پیدا کرده است، اما سختی کار این کمیسیون با افزایش ساخت‌وسازها، محدود شدن فضای شهر، کمبود آب، خشکی زاینده‌رود بیشتر شده است.

از مجموع حدود ۹۰۰ تن پسماندی که تولید می‌شود، بیش از ۱۰۰ تن در مبدا تفکیک می‌شود

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مدیریت پسماند اضافه کرد: در این بخش باید اقداماتی از جمله توجه به موضوع کاهش تولید پسماند، اجتناب از تولید، تفکیک از مبدا، استفاده مجدد و تبدیل به ماده و انرژی مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: میزان تفکیک از مبدا بخش پسماند در سال‌های قبل کاهش پیدا کرده بود، اما در سه سال قبل با اقدامات ویژه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، عدد آن به بالای ۱۰ درصد رسید.

سامع گفت: از مجموع حدود ۹۰۰ تن پسماندی که تولید می‌شود، بیش از ۱۰۰ تن در مبدا، بعضی در چرخه‌های دیگر و بعضی توسط موارد غیر رسمی تفکیک می‌شود و پسماندهای تفکیک شده در کارخانه‌های مختلف استفاده می‌شود؛ به‌طور مثال کاغذ آن برای کارخانه کاغذسازی، پلاستیک برای کارخانه‌های پلاستیک استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: در حوزه تبدیل به ماده و انرژی، ۱۰ تن پیرولیز در چند سال پیش و ۱۰ تن نیز در سال گذشته راه‌اندازی شد که این اقدام برای تبدیل مواد پلاستیکی به فرآورده سوخت است، در این مورد ما نیازمند کارخانه هاضم و زباله‌سوز هستیم که امیدواریم قرارداد آن به‌زودی با بخش خصوصی منعقد شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به بازیافت دو هزار تن پسماند ساختمانی ادامه داد: قرارداد این موضوع منعقد شده است و سرمایه‌گذار آن حدود دو هزار تن پسماندی که در حاشیه شهر جمع‌آوردی شده و گردو غبار ایجاد کرده بود را بازیافت کرده است.

وی با اشاره به حوزه شیرابه اضافه کرد: این حوزه نیز با همکاری شرکت دانش‌بنیان آغاز به‌کار کرده است و حدود دو ماه دیگر اقدامات خود را به روش بیولوژیکی آغاز می‌کند.

سامع گفت: سامانه اصپاک یکی از دستاوردهای مهم است که شهروندان می‌توانند با بهره‌وری از آن به جمع‌آوری زباله بپردازند.

وی گفت: اعضای شورا تصمیم دارند تا آخرین روزی که خدمت‌رسان مردم هستند، با سرعت و دقت به امور شهر بپردازند و هیچ کار نیمه تمامی باقی نماند و تمام فعالیت‌ها در یک نظم خاصی به دوره بعد تحویل داده شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: کار در شورای اسلامی شهر محل پذیرفتن و تفکر است، پذیرفتن این مسئولیت بسیار سخت نیازمند تجربه دقت و نظم در فعالیت است.

کد خبر 748053

دیگر خبرها

  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهد
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • حضور طالبان در نشست کشورهای اسلامی
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند