Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@21:00:35 GMT

ترامپ: حرف آخر را من می زنم!

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۴۳۷۴

ساعت 24-در حالی که داده‌شمارها پیش از طلوع خورشید در شرق آمریکا شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا را بیش از دو میلیون تن ثبت خواهند کرد، دونالد ترامپ می‌گوید کاخ سفید اختیار آن را دارد که به فرمانداران ایالت‌ها دستور دهد قرنطینه را لغو کنند. قدرتی که کارشناسان قانون‌ اساسی‌ آمریکا آن را در دست فرمانداران می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصر دوشنبه (۱۳ آوریل) خبرگزاری آسوشیتدپرس عبور آمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا از مرز ۲ میلیون تن را ارسال کرد، هر چند داده‌شمار هوشمند دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا تا نیمه‌شب دوشنبه به وقت شرق آمریکا، هنوز این رقم را یک میلیون و ۱۹ هزار تن و آمار جان‌باختگان را هم در مرز ۱۲۰ هزار تن گزارش می‌داد.

آمریکا با ۲۳ هزار قربانی و بیش از ۵۸۰ هزار مبتلا حالا در جدول داده‌شمار دانشگاه جانز هاپکینز وخیم‌ترین اعداد را به خود اختصاص داده است و همین وضعیت موجب شده تا پیکان انتقادی رسانه‌های این کشور هم تیزتر به سوی دونالد ترامپ و عملکرد دولت او نشانه رود.

عصر دوشنبه، پائولا رید، خبرنگار شبکه سی‌بی‌اس نیوز، آن چنان عملکرد ترامپ در ماه فوریه را زیر سوال برد که میان او و رئیس‌جمهوری آمریکا برای چند دقیقه جدال لفظی در گرفت و هیچ کدام حاضر به ساکت شدن و گوش کردن به دیگری نبودند.

با وجود این، ترامپ که نحوه پوشش خبری رسانه‌های آمریکا از عملکرد دولتش را نمی‌پسندد، با دفاع از تصمیمات خود مدعی شد که اگر او به عنوان رئیس جمهوری به این نتیجه برسد که قرنطینه و محدودیت‌های ایالتی کرونا باید لغو شود، فرمانداران نمی‌توانند از دستور او عدول کنند.

او گفت: "این رئیس جمهوری ایالات متحده است که تصمیم‌گیرنده است".

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان می‌گویند، قانون اساسی آمریکا اختیاراتی از این دست را به عهده فرمانداران ایالات آمریکا گذاشته و حتی در صورت دستور ترامپ برای بازگشایی کسب و کارها، فرمانداران الزامی برای اجرای آن ندارند.

دوشنبه کنفرانس مطبوعاتی ترامپ با خبرنگاران بسیار جنجالی شده بود چرا که با انتشار گزارش‌هایی در چند روز اخیر، ترامپ متهم شده که با وجود هشدارهای مشاوران و مقام‌های کابینه خودش، شیوع کرونا را دست‌کم گرفته و در خلال ماه‌ فوریه دست روی دست گذاشته است.

نیویورک تایمز، در گزارشی که هفته گذشته منتشر کرد مدعی شد، به ایمیل‌ها و مکاتباتی دست یافته که نشان می‌دهد چند مقام و مشاور ارشد کاخ‌سفید به ترامپ درباره خطرات ناشی از شیوع کرونا هشدار داده بودند اما او آن‌ها را به "حساسیت بیش از حد" و داد و قال راه انداختن متهم کرده بود.

از سوی دیگر دکتر فاوچی، رئیس مرکز بیماری‌های عفونی و آلرژی آمریکا که این روزها در رسانه‌های آمریکا به لقب "دکتر آمریکا" و "عقل سلیم کابینه" شهرت گرفته در مصاحبه‌ای پذیرفته که اگر اقدامات محدودکننده در آمریکا زودتر به اجرا گذاشته می‌شد، آمار جان‌باختگان و مبتلایان کرونا در این کشور کمتر از آمار فعلی می‌شد.

آمریکا تا پایان روز دوشنبه حدود ۳ میلیون تست کرونا از افرادی که نشانه‌های کووید-۱۹ را بروز داده‌اند، گرفته است که از این میان بیش از ۵۸۱ هزار تن مبتلا به این ویروس شناسایی شده‌اند. هم‌زمان وب‌سایت داده‌شمار دانشگاه جانز هاپکینز، آمار جان‌باختگان کرونا در آمریکا را هم تا پایان دوشنبه به وقت شرق این کشور، ۲۳ هزار و ۶۰۸ تن ثبت کرده است.

نکته قابل تامل در آمار کرونا در آمریکا مربوط به ایالت نیویورک است. در این ایالت تا روز دوشنبه حدود ۵۰۰ هزار تست کرونا گرفته شده که نتایج آن برای ۱۰۳ هزار و ۲۰۸ تن مثبت بوده است. به عبارت دیگر از هر ۵ فردی که در ایالت نیویورک تست کرونا داده‌، یکی مبتلا به این ویروس بوده است.

نیویورک با بیش از ۱۰ هزار جان‌باخته، به تنهایی حدود نیمی از آمار قربانیان کرونا را به دوش می‌کشد. با وجود این، اندرو کومو، فرماندار این ایالت گفته است با توجه به ادامه روند نزولی آمار تازه مبتلایان و آن‌هایی که نیاز به بستری دارند، او در صدد آماده کردن برنامه برای کاهش تدریجی محدودیت‌های آمد و شد در نیویورک و بازگشایی کسب و کارهاست.

در استرالیا با وجود ادامه صاف شدن نمودارها طی دو هفته گذشته، اسکات موریسون، نخست‌وزیر هشدار داده که این کشور با برداشتن محدودیت‌ها هنوز هفته‌ها فاصله دارد. موریسون به مردم کشورش گفته است باید به تجربه سنگاپور و سوئد توجه کنند که با وجود تدابیر اولیه و کنترل آمارها، اکنون با حذف محدودیت‌ها شاهد صعود دوباره آمارها بوده‌اند.

سنگاپور روز دوشنبه بیشترین آمار تازه مبتلایان را ثبت کرد و ظرف یک روز بیش از ۳۸۰ تن را مبتلای جدید به ویروس کرونا گزارش کرد. سنگاپور می‌گوید اکثر تازه مبتلایان کارگران خارجی در این کشورند که معمولا در خوابگاه‌ها کارگری و دور هم زندگی می‌کنند. سنگاپور گفته است برای جلوگیری از شیوع کرونا در این کشور بنا دارد خوابگاه‌های شناور برای کارگران خارجی تعبیه کند.

در چین که شهر ووهان نخستین نقطه شناسایی ویروس جدید کرونا شناخته شده است، مردم نگران بازگشت موج دوم کرونا هستند که گفته می‌شود با ادامه ورود خارجیان به این کشور ممکن است روی دهد. دولت چین با وجود وضع محدودیت‌های شهری و میان شهری، ورود مسافران خارجی به چین را ممنوع نکرده و در چند هفته اخیر بارها گزارش کرده که اکثریت قاطع تازه مبتلایان به کرونا در چین مربوط به مسافران خارجی و اخیرا اغلب وارد شده از روسیه است.

در هند، نارندا مودی، نخست‌وزیر قرار است در نطق تلویزیونی با بیش از یک میلیارد مردم کشورش سخن بگوید و انتظار می‌رود قرنطینه کرونا را تمدید کند. تصمیمی که در چند روز گذشته به آشوب و بحران در بسیاری از نقاط این کشور منجر شده است، هر چند بنا بر گزارش‌ها دولت مودی در صدد کاهش محدودیت‌های برای برخی کسب و کارهاست تا بلکه دامنه مصائب اقتصادی کرونا را کمتر کند.

در پاکستان، همسایه هند و ایران هم دولت به فکر کاهش محدودیت‌ها و بازگشایی نسبی کسب و کارهاست.

در اروپا، در حالی که اسپانیا تصمیم به بازگشایی بخش‌‎هایی از اقتصاد و کسب و کارها را گرفته، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، محدودیت‌ها را برای ۴ هفته دیگر تمدید کرده است. آلمان هم گزارش می‌دهد که اکنون آمار بهبودیافتگان کرونا در این کشور از آمار مبتلایان به این ویروس پیشی گرفته است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: تازه مبتلایان رئیس جمهوری محدودیت ها داده شمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۴۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • سنای آمریکا لایحه محدودیت «تیک تاک» را تصویب کرد