Web Analytics Made Easy - Statcounter

جانباز ۷۰ درصد شیمیایی می‌گوید: جانبازان شیمیایی در خانه‌هایشان شب تا صبح با نفس نفس زدن و سرفه کردن با خدا مناجات می‌کنند. گاهی از ناراحتی ریه تا صبح نمی‌خوابند. ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳ فرهنگی فرهنگ حماسه و مقاومت نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در ایام شیوع ویروس کرونا در سطح کشورهای مختلف، افرادی که دارای ریه‌های حساس و یا بیماری زمینه ریوی هستند بیش از سایرین در معرض ابتلا و مرگ با این ویروس مهلک قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان جانبازان هشت سال دفاع مقدس و مدافع حرم و بالاخص جانبازان شیمیایی جزو گروه‌های خطر محسوب شده و بیشتر دچار مرگ و میر کرونا می‌شوند. جانبازان شیمیایی که به دلیل استنشاق گازهای مرگ آوری که صدام به استفاده آن در دوران هشت سال جنگ تحمیلی اقدام کرد، ریه‌های بیماری دارند و بیش از 30 سال است که با عوارض شیمیایی حملات مسموم رژیم بعث دست و پنجه نرم می‌کنند.

این جانبازان نه تنها با شیوع کرونا در معرض خطر قرار گرفته اند، بلکه به خاطر عوارض مجروحیت، در آلودگی هوا، هوای سرد و بیماری‌های ویروسی و تنفسی نیز ایمن نیستند و سال‌ها شرایط سختی را در ایام مختلف سال گذرانده‌اند. شاید بتوان گفت بخشی از مشکلاتی که امروزه به خاطر بیماری کرونا با آن دست و پنجه نرم می‌شود جزو مشکلات همیشگی این جانبازان است.

در هشت سال جنگ تحمیلی در اثر بیش از 350 حمله شیمیایی، هزاران نفر از رزمندگان و افراد غیر نظامی ایران در معرض آلودگی با این عوامل شیمیایی قرار گرفتند. در حال حاضر بیش از 65 هزار نفر تحت عنوان جانباز شیمیایی با عوارض مشخص ناشی از مصدومیت شیمیایی تحت پوشش بنیاد شهید و مور ایثارگران قرار دارند.

چند روز گذشته رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت ولادت حضرت امام زمان(عج) در 21 فروردین 1399 بیانات گهرباری داشتند که در آن به روزهای تلخ حملات شیمیایی صدام اشاره کرده و فرمودند:

«درست در 32 سال قبل از این، در همین ایّامی که کرونا به منطقه‌ ما وارد شد، هواپیماهای صدّام موادّ شیمیایی را در یک بخشهایی ریختند و هزاران نفر از مردمِ ما و مردمِ خودشان را  با گاز خردل و مانند اینها کشتند؛ این اتّفاق افتاد. البتّه همه‌ قدرت‌های دنیا هم آن روز از صدّام حمایت می‌کردند، به او کمک می‌کردند؛ بعضی از همین کشورهای متمدّن و مترقّی -[البتّه] در ادّعا- موادّ شیمیایی را به او دادند، سلاح شیمیایی را در اختیار او گذاشتند و تا امروز هم اَحدی از آن‌ها حساب پس نداده، جواب نداده که چرا این جنایت را اینها انجام دادند. و آن جنایت‌کار، [یعنی] صدّام، با مردمِ ما این جور عمل کرد، با مردمِ خودش در حلبچه هم همین جور عمل کرد؛ به خاطر اینکه احساس کرده بود که ممکن است مردم حلبچه با رزمندگان جمهوری اسلامی همکاری داشته باشند، آنجا هم [موادّ شیمیایی] ریخت و مردم را در کوچه و خیابان به کام مرگ کشاند؛ اینها هست.»

اشاره رهبر معظم انقلاب در مورد اتفاق 32 سال پیش به استفاده صدام از گاز شیمیایی در 25 اسفند ماه سال 1366 در بمباران حلبچه اشاره دارد. رئیس آزمایشگاه سم‌شناسی بیمارستان گان فلاندر بلژیک گفته بود که عراق از 3 نوع گاز مختلف علیه حلبچه استفاده کرده است. این گازها شامل گاز خردل(ایپریت)، گازهای اعصاب(تابون، سارین یا سومان)، VX و گاز سیانوژن است.

گازهای کشنده اعصاب برای اولین‌ بار در تاریخ توسط رژیم بعث عراق علیه ایران نیز در 27 اسفند سال 62 در جبهه جنوب (عملیات خیبر) اتفاق افتاد. براساس گزارش رسمی سازمان ملل(UNMOVIC)، رژیم صدام بیش از 1800 تن گاز خردل، 600 تن گاز سارین و 400 تن گاز تابون و بیش از 100 هزار گلوله و بمب شیمیایی بر علیه ایران استفاده کرد. در تمام طول مدت کاربرد سلاح‌های شیمیایی علیه ایران، عملاً هیچ اقدام جدی برای متوقف کردن این حملات و محکوم نمودن رژیم صدام توسط سازمان‌های مسئول بین المللی صورت نگرفت.

بنا به اعلام رسمی بنیاد شهید و امور ایثارگران مجموعا 548 هزار و 499 جانباز در سراسر کشور داریم که از این تعداد 517 نفر جانباز شیمیایی شدید، 16 هزار و 486 نفر شیمیایی متوسط و 42 هزار و 935 نفر شیمیایی خفیف هستند.

حسن جوانمرد، جانباز 70 درصد شیمیایی هشت سال دفاع مقدس و مداح اهل بیت علیه السلام در سخنانی به برخی از مشکلات طاقت فرسایی که جانبازان شیمیایی با آن سر و کار داشته اند اشاره کرده است. بخشی از متن این سخنان و صوت کامل آن در ادامه می آید.

حسن جوانمرد می‌گوید: «جانباز قطع نخاعی گاهی پشت جدول خیابان یک صبح تا ظهر می‌ماند و رویش نمی‌شود بگوید کسی او را از جدول رد کند. اینقدر این بچه‌ها محجوب هستند. جانبازان ما وضعیت سختی دارند. جانبازان شیمیایی در خانه‌هایشان نفس نفس می‌زنند و می‌گویند که من با نفس‌هایم مناجات می‌کنم و حسین حسین می‌گویم.

راکت شیمیایی که می‌ترکد ابتدا مواد به صورت مایع است. در جبهه این راکت وقتی روی سر ما ریخت هنوز مایع بود. جعفر نجاتی یک پا نداشت. وقتی راکت شیمیایی خورد و همه فرار کردند، من دیدم جعفر پای فرار کردن ندارد. ماسکم را به او دادم. من دویدم و رفتم پایین. وقتی ما را بردند عقب و به هوش آمدیم، دیگر چشم‌هایمان باز نمی‌شد. پشت پلک‌هایمان تاول زده بود و نمی‌گذاشت چشم درست باز شود. تمام بدنمان پر از تاول شده بود. ما را بردند اصفهان در یک حمام بیرون شهر. آن زمان درست نمی‌دانستند که باید با جانبازان شیمیایی چه کار کنند و چگونه آنان را درمان کنند.

ما را به یک حمام بردند و گفتند همه پوست بدن این مجروحین شیمیایی که آلوده شده باید کنده شود. با چوب‌های بستنی که در پزشکی استفاده می‌شود پوست‌های ما را می‌کندند. تصورش هم برای شما سخت است. فکر کنید یک گوشه ناخن که کنده می‌شود چقدر درد دارد؟ بچه‌ها از درد از دست پرستاران فرار می‌کردند. یک بار نگاه کردم دیدم جعفر که پای فرار کردن نداشت. چهار دست و پا مانده بود. ما را گوشه حمام می‌گذاشتند و با شلنگ آتش نشانی رویمان آب می‌گرفتند.

بعد ما را سوار آمبولانس کردند تا به تهران بیاورند. همه وجودمان مثل آتش می‌سوخت و این درد قابل توصیف نیست. جعفر در آمبولانس تا خود تهران می‌گفت: «یا زهرا». راننده آمبولانس گاهی می‌زد کنار جاده تا پیاده شده و تنفسی به خود بدهد. از بس که بدن ما بوی چرک و خون می‌داد، تحملش برای او سخت بود. ما را به بیمارستان لبافی نژاد آوردند. چهار پنج نفرمان آنجا شهید شدند. یادم هست آقای حق شناس در ایام ماه رمضان به عیادت جانبازان آمد و وقتی حال و روز ما را دید، بعدا در مسجد با تربت امام حسین(ع) برای ما حمد شفا خواند. وقتی تربت رسید، در دهان ما و سایر بچه‌ها گذاشتند و گفتند شفای شما در این است.

همان شب جعفر شهید شد. صبح فردایش تعداد گلبول‌های من بالا رفت و کمی بهتر شدم. پایین بودن گلبول‌های بدن باعث پایین آمدن ایمنی بدن می‌شود. گلبول‌های بدن بچه‌های شیمیایی خیلی پایین است و با یک سرماخوردگی گاهی راهی بیمارستان می‌شوند. ریه‌های بعضی بچه‌ها پیوندی است.

گزارش تاریخی| چرا صدام اعتراف به استفاده از سلاح‌های شیمیایی کرد؟

چند وقت بعد دوباره حال و روز بچه ها بد شد. میکروبی بدن جانبازان شیمیای را گرفت. پزشکی را از اتریش برای بررسی و معالجه آوردند. او گفت اگر این میکروب وارد خون این بیماران شیمیایی شود کارشان تمام است. تنها راه معالجه این است که بدنشان با اسید استیک شستشو داده شود. یادم هست یک وان اسید استیک آماده کردند و ما را داخل وان می‌گذاشتند. رفقا یا زهرا یا زهرا می‌گفتند و از درد سوختن غش می‌کردند. بچه‌های شیمیایی اینگونه سوختند. آن وقت حالا بعد از سال‌ها رویشان نمی‌شود داخل شهر قدم بزنند. چون با کپسول اکسیژن هستند و مردم با تعجب نگاهشان می‌کنند.  یکبار در هیأت من سرفه ام گرفت و اذیت شدم. یکی از هیئتی‌ها زد پشتم و گفت: آقا برو بیرون! حالمان را به هم زدی. بگذار عزاداریمان را بکنیم.

بچه‌های شیمیایی در خانه‌هایشان شب تا صبح به همراه زن و بچه‌هایشان با نفس نفس زدن و سرفه کردن با خدا مناجات می‌کنند. گاهی از ناراحتی ریه تا صبح نمی‌خوابند و مجبورند بنشینند تا نفسشان بالا بیاید. گاه همین جانبازان سعی می‌کنند آرام سرفه کنند تا خانواده بیدار نشوند. آن وقت بعضی‌ها با چند روز مسجد آمدن مدعی می شوند.»

انتهای پیام/

R1013186/P/S4,38/CT2 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا دفاع مقدس جانبازان دفاع مقدس جانبازان شیمیایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا دفاع مقدس جانبازان دفاع مقدس جانبازان شیمیایی ویروس کرونا دفاع مقدس جانبازان دفاع مقدس جانبازان شیمیایی جانبازان شیمیایی دفاع مقدس هشت سال تا صبح بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۴۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاحات دفترچه راهنمای آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید اعلام کرد: پیرو اطلاعیه انتشار دفترچه راهنمای ثبت نام برای شرکت در دومین آزمون خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر دومین اصلاحات و اضافات مربوط به آن در تارنمای مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی www.hrtc.ir با تغییرات اساسی بارگذاری شده است.

با توجه به اینکه برای شغل‌های مرتبط با وزارت نفت و برخی دیگر از دستگاه‌های مشارکت کننده تغییرات اساسی در این اصلاحات و اضافات دومین آزمون خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر انجام شده، مهلت ثبت نام و ویرایش شغل محل‌های انتخابی توسط داوطلبین تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تمدید شده است.

بنابراین آن دسته از متقاضیانی که تاکنون فرآیند ثبت نام خود را تکمیل ننموده‌اند می‌بایست نهایتاً قبل از پایان مهلت تعیین شده نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند و آن دسته از داوطلبینی که ثبت نام خود را تکمیل نموده اما حسب مندرجات در این اصلاحات و اضافات نیاز و یا قصد ویرایش شغل محل‌های خود را دارند می‌بایست با مراجعه به پروفایل خود نهایتاً تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تغییرات لازم در انتخاب خود را ثبت کنند.

شایان ذکر است با توجه به زمان‌های تمدید شده برای مهلت ثبت نام و ویرایش آن، تاریخ برگزاری این آزمون استخدامی به روز پنج شنبه مورخ ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۳ موکول گردید و داوطلبین شرکت در این آزمون استخدامی لازم است منابع آزمون را که در دفترچه راهنمای این آزمون استخدامی آمده مطالعه نمایند و با آمادگی کامل با سایر مشمولین رقابت کنند. همچنین کارت ورود به جلسه نیز از روز ۱۴ خرداد ماه ۱۴۰۳ بر روی سامانه مرکز آزمون جهاد دانشگاهی و از طریق پروفایل کاربری قابل دسترس خواهد بود.

خاطرنشان می‌شود اصلاحات و اضافات درج شده در این اطلاعیه، مربوط به وزارت نفت، بانک ملی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.

تاکید می‌شود متقاضیان مشمول بند ج ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه ضمن اینکه ضروری است شغل محل‌های خود را متناسب با وضعیت تحصیلی و جغرافیایی خود و شرایط احراز همان شغل انتخاب نمایند. از آنجا که مهلت تعیین شده برای ثبت نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر، آخرین فرصت جهت شرکت در این آزمون استخدامی می‌باشد، لازم است در اسرع وقت نسبت به ثبت نام و در صورت نیاز، ویرایش شغل‌های انتخابی خود در روزهای ابتدایی اقدام نموده و به روزهای پایانی مهلت تعیین شده نهایی موکول نکنند و در صورت بروز هرگونه مشکل موضوع را سریعاً به نزدیک‌ترین بنیاد محل سکونت خود اطلاع دهند.

کد خبر 6090537

دیگر خبرها

  • شهادت جانباز ۷۰ درصد سیلاوی در اهواز
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • اصلاحات دفترچه راهنمای آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد