Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@09:33:09 GMT

ویروس کرونا؛ توضیحاتی موجه درباره منشأ کووید ۱۹

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۴۷۹۶

ویروس کرونا؛ توضیحاتی موجه درباره منشأ کووید ۱۹

تاکنون درخصوص منشأ کووید ۱۹ مطالعات متعددی انجام شده است، اما به تازگی گروهی از دانشمندان مدعی شده‌اند که برای شیوع کرونا ویروس جدید توضیح موجهی دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ویروس کرونا حالا دیگر سراسر اروپا جارو را کرده و کشور‌هایی مانند ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و آلمان را در حالت تعطیلی قرار داده است، اما گروهی از دانشمندان مدعی شده‌اند که برای "شیوع" توضیح موجهی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر یک میلیون مورد ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر جهان رخ داده است، تعداد تلفات در ایتالیا در حال حاضر از چین فراتر رفته که اقدامات سختگیرانه‌ای برای جلوگیری از اثرات زود هنگام آن انجام شده است. دانشمندان در سراسر جهان به امید یافتن واکسنی که قبل از سال آینده آماده شود، به صورت شبانه روز تلاش می‌کنند.

در همین راستا یک مطالعه بین‌المللی منتشر شده که در ویرولوژی با نقشه برداری از منشاء احتمالی کووید ۱۹ می‌تواند مانع از تلفات بیشتر در آینده شود. در این مقاله محققان به مطالعه توالی ژنومی ویروس در مقایسه با سایر رشته‌های SARS برای درک جهش آن پرداخته‌اند.

بر اساس این مقاله امکان پیدایش کووید ۱۹ از طریق دستکاری آزمایشگاهی یک کرونا ویروس مربوط به سارس کاملا رد شده است.
دانشمندان بر این باورند که با بررسی موارد قبلی کروناویروس بهتر می‌توانند درک کنند که چگونه این گونه جدید جهش یافته است. آن‌ها دو سناریو درباره منشأ کووید ۱۹ ارائه می‌دهند؛ نخست، انتخاب طبیعی در یک میزبان غیرانسانی قبل از انتقال از طریق حیوان به انسان و دوم، انتخاب طبیعی در انسان به دنبال انتقال از حیوان به انسان. از آنجا که بسیاری از موارد اولیه کووید ۱۹ به غذا‌های دریایی و حیوانات وحشی در ووهان مرتبط بودند، این امکان وجود دارد که یک منبع حیوانی در این مکان وجود داشته باشد.

با توجه به شباهت کووید ۱۹ به خفاش‌ها، بسیار قابل قبول است که آن‌ها میزبان این ویروس باشند. با این حال، این تئوری برای محققان این نگرانی را ایجاد می‌کند که احتمال وجود ویروس‌های دیگر در حیوانات، ممکن است وجود داشته باشد. با این وجود توجه داشته باشید که شیوع قبلی کرونا ویروس در انسان در معرض مستقیم حیوانات غیر از خفاش‌ها از جمله مخمر‌ها (SARS) و شتر‌ها (MERS) بوده است که دارای ویروس‌هایی هستند که از نظر ژنتیکی بسیار شبیه به SARS یا MERS هستند؛ بنابراین ویروس‌های نزدیک به کووید ۱۹ ممکن است در یک یا چند گونه از حیوانات در گردش باشند.

تحلیل‌های اولیه نشان می‌دهد که پانگولین‌های مالایی که به طور غیرقانونی به استان گوانگدونگ وارد می‌شوند حاوی کروناویروس مشابه با کووید ۱۹ هستند، با این حال هیچگونه کروناویروس پانگوولین هنوز مشخص نشده است که به اندازه کافی مشابه COVID-۱۹ در کل ژنوم خود برای حمایت از عفونت مستقیم انسان باشد.

در بخش دیگری از این مقاله به بحث درباره تئوری دوم پرداخته شده است که ویروس پس از تماس حیوان و انسان جهش یافته است. به گفته محققان ممکن است کووید ۱۹ با ویژگی‌های ژنومی که در بالا گفته شد از طریق سازگاری در طی انتقال بعدی انسان به انسان ایجاد شده باشد؛ به محض دستیابی به این سازگاری‌ها، شیوع امکان پذیر می‌شود و یک خوشه به اندازه کافی بزرگ و غیرمعمول از موارد ذات‌الریه را ایجاد می‌کند تا سیستم نظارت را تحریک کند.

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا کرونا ویروس کووید 19 کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۴۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • منشأ گرد‌و‌غبار امروز خوزستان مشخص شد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!