Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@18:47:18 GMT

کشف قدیمی‌ترین طناب دست ساز

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۵۹۹۴

کشف قدیمی‌ترین طناب دست ساز

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، براساس یک کشف جدید باستان شناسی، نئاندرتال‌ها مدتها قبل از اینکه انسان‌ها از روش اولیه استفاده کنند، رشته ها و تارها را از الیاف می ساختند.

محققان قطعه طناب فیبر 6.2 میلی متری (0.24 اینچ) را پیدا کردند که متعلق حدود 41 تا 52 هزار سال پیش است. پیش از این قدیمی ترین طناب یافت شده متعلق به 19 هزار سال قبل بود که در سرزمین های اشغالی یافت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طناب در غاری در فرانسه یافت شد که در آن زمان شهر نئاندرتال‌ها بوده است. این نشان می دهد که این گونه ها در صنایع دستی هوشمندتر و دارای مهارت بیش از تصور ما بودند.

محققان در مقاله منتشر شده خود می نویسند: درک و استفاده از الیاف پیچ خورده حاکی از استفاده فناوری پیچیده و همچنین درک ریاضی مجموعه‌ها و اعداد است. بنابراین ایده ای که نئاندرتال ها از لحاظ شناختی پایین تر از انسانهای مدرن بودند ممکن است دیگر قابل دفاع نباشد.

محققان بعد از کشف این قطعه، از تکنیک های طیف سنجی و میکروسکوپی برای تجزیه و تحلیل آن استفاده و تعیین کردند که الیاف در ابتدا از کجا آمده اند (احتمالاً پوست داخلی یک درخت بدون گل، مانند کاج، قبل از اینکه سخت شود.)

تیم محققان اعلام کردند که ما درک کمی از نئاندرتال ها داریم زیرا تمامی مواردی که می تواند نشانه ای از آن ها باشد از بین رفته‌اند و تنها ابزارها و استخوان‌ها باقیمانده است.

اگر این انسانیان باستانی واقعاً قادر به ایجاد طناب باشند، باید از رشد فصلی درختان که الیاف از آنها گرفته شده بود آگاهی داشتند و قادر به استفاده از برخی مهارتهای عددی برای پیچاندن و پیوند دادن الیاف به نخ بودند.

به عبارت دیگر، ساختن الیاف و رشته پیچیده تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. محققان فکر می‌کنند قطعه ای که آنها کشف کرده اند می‌تواند دسته ای برای ابزار سنگی باشد که به آن وصل شده، یا بخشی از یک توری یا کیف برای نگه داشتن ابزار بوده باشد.

این فراتر از یک رشته بافته شده است یعنی هنگامی که بتوانید طنابی مانند این را ایجاد کنید، جهشی بزرگ برای ساخت پارچه، سبد، تشک و حتی قایق است. نتیجه این است که نئاندرتال ها و جوامع آنها از آنچه ما فکر می کردیم پیشرفته تر بودند.

«بروس هاردی» انسان شناس گفت: «توانایی های شناختی برای ساخت رشته و طناب بسیار شبیه به مهارت های ساخت زبان است. بنابراین این یافته به توانایی های شناختی نئاندرتال ها باز می‌گردد.»

انسان نئاندِرتال (Homo neanderthalensis) گونه‌ای از سردهٔ انسان بود که در اروپا و قسمت‌هایی از غرب آسیا، آسیای مرکزی و شمال چین (آلتای) سکونت داشتند.اولین نشانه‌ها از نئاندرتال‌های اولیه به حدود ۱۳۰٫۰۰۰ تا ۲۳۰٫۰۰۰ سال پیش در اروپا برمی‌گردد. . ۱۳۰ هزار سال پیش، مشخصه‌های کامل نئاندرتال‌ها ظاهر شدند و در ۵۰ هزار سال قبل نئاندرتال‌ها دیگر در آسیا دیده نشدند، با این وجود نسل آن‌ها در اروپا در حدود چهل هزار سال پیش منقرض شد. با توجه به اینکه انسان امروزی در پنج هزار سال پیش از انقراض آن‌ها وارد اروپا شد، احتمالاً این دو گروه انسانی با هم تماس‌هایی داشته‌اند.

انتهای پیام/

178 / 336 طناب نخ نئاندرتال‌ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طناب نخ نئاندرتال ها نئاندرتال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۵۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • محله گردی به مقصد محله قدیمی صیقلان رشت
  • پرچمداران قدیمی ترین مسابقه خودروهای اسپرت جهان (فیلم)
  • (ویدئو) آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی قدیمی؛ ۱۷ روز دیگر
  • (عکس) محتویات عجیب یک صندوق قدیمی در کشتی غرق‌شده
  • نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج افتتاح شد
  • آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟
  • قدیمی ترین سد مدرن ایران هم سرریز شد (فیلم)
  • قدیمی ترین سد مدرن ایران هم سرریز شد | ویدئو
  • تعرفه شستشوی نما ساختمان ۱۴۰۳