Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد ادبیات دانشگاه گفت: کسی که صرفاً به زبان فارسی سخن می‌گوید یا با یک حکم مدیریت را بر عهده گرفته در حوزه زبان فارسی نمی‌تواند ابراز عقیده کند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اسماعیل آذر در ارتباط تلفنی با رادیو گفتگو با اشاره به موضع‌گیری گروه‌های مختلف ادبی در راستای اهداف زبان فارسی در ایران زمین گفت: امروز هر کس نمی تواند در اوضاع کنونی دست به مبارزه بزند؛ مگر اهالی طبابت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زبان فارسی نیز همینگونه است و اگر کسی اطلاع دقیقی نسبت به سست شدن و استحکام آن نداشته باشد، نخواهد توانست موضع گیری نماید.

وی با بیان اینکه زبان فارسی بعد از هزاران سال همچنان بر تارک خود نشسته و هیچ دخل و تصرفی در آن صورت نگرفته، تصریح کرد: امروز فضای مجازی بر زبان حاکم شده و این زبان دچار تغییراتی خواهد شد. شاید این تغییر یک قرن طول بکشد تا در نهایت شاهد تغییراتی در گفتار و نوشتار باشیم.

آذر ادامه داد: تغییر در زبان فارسی به معنای تغییر در فرهنگ است؛ اگر زبان فارسی گم شود، ایرانیان دیگر زبان سعدی، خاقانی، حافظ و مولانا را فهم نمی کنند.

وی گفت: زبان فارسی دچار دستخوش آنچنانی نشده و این مهم به خاطر جنس این زبان است. لذا امروز زبان سعدی قابل استفاده برای ما نیست و بایستی از زبان معیار امروزی بهره بگیریم.

آذر در عین حال تصریح کرد: اگر به زبان فارسی به‌درستی توجه نشود، زبان فارسی بسیار زودتر از آنچه می‌پنداریم دستخوش تغییر می‌گردد.

این استاد دانشگاه با اشاره به تاکیدات آیت‌الله خامنه‌ای مبنی بر توجه و حفظ زبان فارسی اظهار کرد: همه مدیران کل و معاونان برای ما عزیز هستند ولی این افراد تخصصی در حوزه گونه شناسی زبان فارسی ندارند.

آذر با بیان این مطلب افزود: کسی که صرفاً به زبان فارسی سخن می‌گوید یا با یک حکم مدیریت را بر عهده گرفته –که ان شاالله مبارک اش باشد- در حوزه زبان فارسی نمی تواند ابراز عقیده کند.

وی گفت: اگر فرصتی دست دهد و بنده بتوانم ساختار و معایب مدرنیته را برای مردم بازگو کنم، خواهند دید همین بیماری که امروز پدید آمده، ریشه در همین مدرنیته دارد.

آذر افزود: این بلایا بدلیل اینست که بشر از خدا دور شده و حتی از اندرون خود نیز فاصله گرفته و به همین دلیل مصیبت‌ها بر او نازل گشته.

وی در خصوص راه چاره نیز گفت: ما وقتی در فضای مجازی قرار می‌گیریم، اطلاعاتی بدست می‌آوریم. شاید سیاست امروز جهان است که انسان را از درون خود ببرد و به بیرون متوجه کند و این مصداق بارز کلام حضرت حافظ است که می‌فرماید: آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد.

آذر اضافه کرد: تمام مصیبت ما اینست که سراغ بیگانه رفتیم؛ البته این بیگانه صرفا به معنای خارج از کشور نیست بلکه هر آنچه بیرون از ماست برای ما بیگانه محسوب می‌شود.

این چهره نام آشنای ادبیات افزود: آدم‌ها لذت و آرامش را در بیرون خود جست وجو می‌کنند و این دلیل گرایش به فضای مجازی است.

آذر با بیان اینکه ادبیات ما همگان را به درون خود دعوت می‌کند، ادامه داد: بنده قطعاتی کوتاه را به زحمت از گوشه و کنار ادبیات پیدا کرده ام و در حال ضبط آن برای مردم و رادیوهای مختلف هستم؛ لذا باید زبان فارسی را در فضاهای مجازی بدوانیم.

وی گفت: این کار مستلزم هزینه است؛ کسی که شبانه روز دست به تحقیق می‌زند، قطعا باید زندگی خود را بگذراند و لذا امروز باید در تمام ریشه‌های فضای مجازی، خون پاک زبان فارسی را بدوانیم.

آذر افزود: باید در فضای مجازی به قدری از شیرینی‌های زبان فارسی بهره ببریم، که سخنان تلخ و سست به تدریج فراموش شود.

همچنین در برنامه از فارسی تا پارسی محمدرضا اکرامی‌فر، استاد دانشگاه با بیان اینکه شعرای امروز همچون گذشتگان به‌صورت حرفه‌ای عمل نمی‌کنند، گفت: این شعرا گاه پزشک، روزنامه‌نگار و معلم هستند و شعر زنگ تفریحی برای آن‌هاست.

وی افزود: گاه در بخش اداری، حوزه هنری حمایت‌هایی صورت می‌داد ولی سالی یک توپ در کرده و همه کارها رو به تعطیلی می‌گذارد.

اکرامی‌فر ادامه داد: فرهنگسراها نیز بیشتر به تفنن قضیه می‌پردازند و درپی جمع شدن افراد دور یکدیگر می‌باشند. بنده این نکات را به تحقیق می‌گویم.

وی گفت: وزارت ارشاد نیز رفتاری مشابه دارد و هر ساله یک جشنواره شعر فجر برپا می‌کند و به سال بعد می‌رسد.

اکرامی‌فر تاکید کرد: زمانیکه آقای جنتی وزیر ارشاد بود به ایشان گفتم در حوزه ادبیات پول کمک به یک فیلم سینمایی را صرف کنید تا تمام ادبیات ایران سیراب شود.

این کارشناس ادبی کشور افزود: در حوزه توزیع و تولید داستان و شعر و متن ادبی نیازمند مجرا و رسانه هستیم که یا باید کتاب باشد یا نشریات. زمانی در روزنامه‌ها صفحات شعر برقرار بود و خوانندگان بسیاری داشت ولی امروز در هیچ روزنامه ای صفحه شعر و ادبیات نداریم.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: زبان فارسی شعر ادبیات فارسی اسماعیل آذر شاعر زبان فارسی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۶۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون

یک درگذشت، کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران، گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون، جایگاه زبان فارسی در تاریخ عثمانی، مشخص شدن سهمیه ارز مسافران حج، معرفی داوران جشنواره کن و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه با هیچ‌کس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم، گفت: خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و ان‌شاءالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.

کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران

باستان‌شناسان به همراه دانشجویان دانشگاه زابل در کاوش آموزشی تپه «پیرزال سیستان»، علاوه بر اشیاء ۴۳۰۰ ساله، بقایای معماری به قدمت حدودی ۴۵۰۰ سال را کشف کردند.

سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد

شورای برنامه‌ریزی بعثه و سازمان حج و زیارت، سهمیه ارز سفر حج ۱۴۰۳ را برای هر زائر ۵۰۰ یورو اعلام کرد.

برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند!

گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش

سه سریال «رخنه»، «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» و «بدل» در ژانرهای امنیتی، اجتماعی و کمدی از شبکه‌های یک، دو و سه سیما روی آنتن می‌روند.

کسانی که می‌خواهند دعاهایشان زود مستجاب شود بخوانند

یک استاد حوزه علمیه درباره دعا و مستجاب شدنش تاکید کرد که پدر و مادر رکن مهمی در استجابت دعا هستند. حتی برای کسانی که پدر و مادر خود را از دست دادند نگران نباشند و به قبور آنها سر زده و از آنها بخواند برایشان دعا کنند.

درگذشت یک موسیقیدان قدیمی

نصرالله شیرین‌آبادی نوارنده پیشکسوت ویلن در ۸۰ سالگی درگذشت.

تازه‌ترین آلبوم‌های موسیقی بازار کدام‌اند؟

در چند ماه اخیر، آلبوم‌های موسیقی متعددی از جمله آلبوم موسیقی «قاوال مکتبی»، آلبوم موسیقی «دنیای من»، آلبوم موسیقی «نئوتنالیتی» و ... در ژانرهای پاپ، نواحی، ایرانی و ... منتشر شده‌اند.

«شد خزان گلشن آشنایی» یادگار کیست؟

«رهی» نامی است که امیری فیروزکوهی بر دیگر تخلص‌های معیری ترجیج داده و معیری هم از ۱۳۱۳ «رهی» را برای تخلصش شعری‌اش انتخاب کرده است.

جایگاه زبان فارسی در تاریخ عثمانی

یک متخصص تاریخ عثمانی با بیان اینکه زبان فارسی در پی‌ریزی و سیر تاریخی دولت عثمانی نیز زبانی مهم به شمار می‌رفته است از علاقه پادشاهان عثمانی به زبان فارسی می‌گوید.

داوران جشنواره کن معرفی شدند

فهرست داوران بخش مسابقه اصلی هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن اعلام شد.

ساخت فیلم «عشق‌آباد» با محوریت امام رضا(ع) و فرهنگ رضوی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) از آغاز فعالیت نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان خبر داد و گفت: در این جشنواره سعی شده با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم.

ناصر ممدوح در شب «جادوی شهرزاد» چه گفت؟

با حضور ناصر ممدوح دوبلور، مدیر دوبلاژ و بازیگر سینما و تلویزیون، آیین شب چراغ نمایش «جادوی شهرزاد» برگزار شد.

پیشنهادهایی برای خواندن:

امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!

روایت خلیج فارس از ایرانیان

پای «ایران» همیشه در میان است!

ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک