Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@14:34:37 GMT

واکنش دانشگاه‌های جهان به بحران کروناویروس

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۶۲۴۴

واکنش موسسات آموزش عالی دنیا به بحران جهانی کروناویروس نشان می دهد که دانشگاه ها باید برنامه های مدیریت بحران خود را مجدد ارزیابی کنند.

به گزارش مهر، نظام بین المللی آموزش عالی «کیواس» در جدیدترین مطالعه خود درباره تأثیر کرونا ویروس بر آموزش عالی جهان، از دانشگاهیان درباره این بحران نظرسنجی کرده و نظرات بیش از ۴۰۰ نفر از متخصصان آموزش عالی که در دانشگاه‌های سراسر جهان مخاطب این نظرسنجی بودند، را جمع بندی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مؤسسات آموزش عالی پرسیده شد تأثیر کرونا ویروس بر آموزش عالی دنیا چه بوده، این بحران چه تأثیری در برنامه‌های درسی داشته، مؤسسات آموزش عالی چگونه به این وضعیت اضطراری جهانی واکنش نشان داده‌اند؟ با چه چالش‌هایی در طی این بحران رو به رو هستند؟ دانشگاه‌ها در پی شیوع بیماری چه تاکتیکی را اتخاذ کرده‌اند؟ چگونه یادگیری آنلاین را پذیرفته‌اند؟ سرانجام جذب دانشجویان بین المللی دانشگاه‌ها چه می‌شود؟ و در نهایت چگونه دانشگاه‌ها دوباره در برنامه‌های مدیریت بحران خود تجدید نظر می‌کنند.

چشم‌انداز آموزش عالی جهانی در چند ماه گذشته به علت گسترش کروناویروس (که با نام COVID ۱۹ شناخته می‌شود) به شدت تغییر کرده‌است.

واکنش مؤسسات آموزش عالی دنیا به بحران جهانی کروناویروس

مؤسسات آموزش عالی دنیا در واکنش به این وضعیت اضطراری جهانی مجبور شده‌اند پردیس‌های دانشگاه‌ها را در پی وقوع کروناویروس تعطیل کنند و به یادگیری آنلاین و ابزارهای دیجیتال روی بیاورند.

در نتیجه شیوع کروناویروس، دانشگاه‌ها با چالش‌های بی سابقه‌ای روبرو هستند. بسیاری در تلاشند ضمن حفظ دوره تحصیلی فعلی، جذب دانشجویان قوی را تضمین کنند و ارتباط روشنی با کارکنان و دانشجویان فراهم کنند تا بتوانند از این بحران عبور کنند.

تاکتیک‌های جدید دانشگاه‌ها در پی شیوع کروناویروس

کیواس در بخشی از این نظرسنجی از نمایندگان دانشگاه‌ها خواست تا بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی مؤسسه خود را به اشتراک بگذارند. در مواجهه با این چالش، دانشگاه‌ها مجموعه‌ای از اقدامات را برای انطباق با این شرایط جدید اجرا کرده‌اند.

۵۰ درصد دانشگاه‌ها دوره‌های برنامه ریزی شده خود را به آنلاین تغییر دادند. ۱۹ درصد تاریخ شروع برخی از دوره‌ها را تا ترم بعدی به تعویق انداختند. ۱۷ درصد محدودیت‌های زمانی برای شروع دوره بعدی تحصیلی را تغییر دادند. ۱۶ درصد مهلت پذیرش پیشنهاد دانشگاه‌ها برای جذب دانشجو را تغییر دادند. ۱۳ درصد زمان پیشنهادات دانشگاهی خود را به ۲۰۲۱ موکول کردند. ۸ درصد آزمون‌های زبان انگلیسی را آغاز کردند و ۲ درصد فرآیند دوره‌های زبان را تغییر دادند.

واکنش دانشگاه‌ها به یادگیری آنلاین

در حالی که ۵۰ درصد از پاسخ دهندگان برخی از دوره‌های برنامه‌ریزی‌شده خود را به صورت آنلاین تغییر داده‌اند اما این میزان با توجه به ادامه بحران افزایش می‌یابد. ضمن اینکه برای کمک به دانشگاه‌های سراسر جهان، شرکت‌های مختلفی ابزارهای تدریس از راه دور و سیستم عامل‌های آنلاین را به صورت رایگان عرضه می‌کنند.

ژان پیر گیتارد ، مدیرعامل و بنیانگذار یکی از این شرکت‌ها با عنوان iTeach.world خاطرنشان می‌کند: «بزرگترین چالشی که من برای بعضی از دانشجویان میبینم، پهنای باند اینترنت است. زیرا همه آنلاین هستند. اما در برخی کشورها و برخی مناطق اینترنت تنها ابزار آموزش نیست و تجربه برخی از دانشجویان و اساتید موید این مطلب است.»

وی گفت: «من فکر می‌کنم آنچه در اینجا تغییر خواهد کرد این است که دانشگاه‌ها مجبور می‌شوند تغییراتی را ایجاد کنند زیرا در پس زمینه این تغییر، بازار بزرگی بوده است که مردم متوجه شده‌اند که ما این ابزارهای ارتباطی را داریم. این موضوع مردم را بیدار کرده و آنها را مدرن کرده تا رویکرد خود را به آموزش، مدرن کنند.»

وضعیت جذب دانشجو در بحران کرونا

بسیاری از چالش‌های ذکر شده نگرانی‌های جدی متخصصان دانشگاهی را در مورد اهداف جذب دانشجو در دانشگاه‌ها به همراه داشته است.

دانشجویان بین المللی هر سال درآمد زیادی برای بسیاری از دانشگاه‌ها به همراه داشته اند. با محدودیت‌های مسافرتی و مرزهای بسته، دانشگاه‌ها با این واقعیت کنار می آیند که این درآمد ممکن است در سال تحصیلی آینده کاهش یابد.

بررسی‌های کیواس نشان می‌دهد که ۵۰ درصد از پاسخگویان معتقد بودند که کروناویروس تأثیر مخربی بر تعداد برنامه‌های جذب دانشجو در مؤسسه آنها خواهد گذاشت.

در مقابل ۲۶ درصد تصور می‌کنند که برنامه‌های جذب دانشجو همانند گذشته خواهد بود .۶ درصد گفتند که برنامه‌ها افزایش خواهند یافت و ۱۸ درصد نمی‌دانستند که این تأثیر چه خواهد بود. با این حال، ۳۰ درصد از پاسخ دهندگان هنوز در حال بررسی این تغییر بودند، ۲۰ درصد به دنبال تنوع نبودند، و ۱۶ درصد نمی‌دانستند.

وقتی از مؤسسات سوال شد که فعالیت‌های جذب دانشجو در نتیجه بحران کروناویروس به چه شکل تغییر یافته است، تعجبی ندارد که ۷۵ درصد دانشگاه‌ها اعلام کردند که سعی دارند با روش‌های دیجیتالی و آنلاین نسبت به جذب دانشجویان اقدام کنند و برای ملاقات و برقراری ارتباط با دانشجویان از ابزارهای دیجیتال استفاده کنند.

با توجه به اینکه ارتباط و حرکت دانشجویان بین المللی دچار تغییر شده و به طور واضح تحت تأثیر شیوع کروناویروس قرار گرفته است. در این میان چشم انداز متفاوتی در انتظار آموزش عالی است.

براساس اظهارات تحلیلگران کیواس، ۵۲ درصد پاسخ دهندگان گفتند که مشارکت بیشتری از دانشجویان دریافت کرده‌اند. ۳۷ درصد گفته‌اند که هیچ تغییری وجود نداشته و ۱۱ درصد گفته‌اند که مشارکت کمتری دریافت کرده‌اند.

۲۸ درصد مؤسسات اعلام کرده‌اند که پیدا کردن و ارتباط با دانشجویان با تلفن همراه بسیار آسان است، ۴۲ درصد می‌گویند که این کار نسبتاً آسان است، و تنها ۸ درصد تأیید می‌کنند که این کار به طور متوسط قابل‌قبول است.

چگونگی ارتباط دانشگاه‌ها با دانشجویان بین المللی

با توجه به عدم اطمینان بسیاری از دانشجویان بین المللی که در حال حاضر با آن روبرو هستند، بررسی کیواس درمورد ارتباط مؤسسات آموزش عالی با دانشجویان خارجی درباره بحران کروناویروس و اطلاعات مورد نیاز دانشجویان نشان می‌دهد که ۳۹ درصد چند بار در هفته، ۲۵ درصد روزانه یا بیشتر، ۱۷ درصد یکبار در هفته، ۴ درصد دو هفته یا کمتر تماس می‌گیرند، ۴ درصد عدم تماس با دانشجویان درباره کروناویروس و ۱۰ درصد هم عدم اطلاع داشتند.

به نظر می‌رسد در حالی که اکثریت در بیشتر اوقات با بروزرسانی های مربوط به کروناویروس به دانشجویان بین المللی می‌پردازند برخی از آنها فرصت‌های کلیدی برای اطلاع رسانی و اطمینان از سلامت دانشجویان بین المللی خود را از دست نمی‌دهند.

اکثر مؤسسات از طریق ایمیل برای ارتباط در زمینه کروناویروس (۸۷ درصد) استفاده می‌کنند. تقریباً نیمی از آنها از رسانه‌های اجتماعی (۴۴ درصد) استفاده می‌کنند. برخی از آنها از تماس تلفنی استفاده می‌کنند (۲۴ درصد) و برخی از آنها (۱۷ درصد) برای ارتباط با دانشجویان چینی از نرم افزار WeChat استفاده می‌کنند.

تجدیدنظر دانشگاه‌ها در برنامه‌های مدیریت بحران

نظرسنجی کیواس به این مسئله پرداخته است که دانشگاه‌ها باید برنامه‌های مدیریت بحران خود را مجدد ارزیابی کنند.

وقتی از ۳۰۰ متخصص دانشگاهی درباره رویکرد آنها در مدیریت بحران سوال شد ۷۳ درصد اعلام کردند برنامه مدیریت بحران دارند، ۲۵ درصد نمی‌دانستند و ۲ درصد هم نمی‌دانستند که آیا مؤسسه آنها طرحی برای مدیریت بحران دارد یا نه.

وقتی از نظرات آنها درمورد اثربخشی برنامه مدیریت بحران نهادشان سوال شد، پاسخ‌ها متفاوت بودند: چند دانشگاه در حال بازنگری برنامه‌های مدیریت بحران خود هستند.

۱۳ درصد اعلام کردند که برنامه‌های مدیریت بحران بسیار مؤثر است، ۴۵ درصد اعلام کردند که بسیار مؤثر است، ۳۲ درصد آن را نسبتاً مؤثر دانستند و سایر افراد نیز به اندکی تأثیر تا بدون تأثیر معتقد بودند.

در حال حاضر، ۸۵ درصد از مؤسسات مورد بررسی استراتژی‌های مدیریت بحران یا برنامه‌هایی برای مقابله با گسترش کروناویروس را اجرا کرده‌اند. این نشان می‌دهد که اکثر نهادها اهمیت مدیریت بحران را درک می‌کنند، یک برنامه مدیریت بحران را پیاده سازی کرده‌اند و آن را عملی می‌دانند (البته برای برخی از آنها فقط آن را «عملکردی متوسط» می‌دانند). این موضوع با ادامه وضعیت اضطراری بهداشت جهانی اهمیت بیشتری خواهد یافت.

وقتی از آنها خواسته شد تا نظرات خود را در مورد رویکرد بخش آموزش عالی به مدیریت بحران و کروناویروس اعلام کنند، بسیاری از پاسخ دهندگان تأکید کردند: آموزش آنلاین، هماهنگی و همکاری بین المللی، اقدامات پیشگیرانه، رهبری قوی دانشگاه، انعطاف پذیری در مهلت‌های ارزیابی و امتحانات، ابتکارات بهداشتی بیشتر و برقراری ارتباط شفاف بین مدیران و مدیران دانشگاه‌ها.

یک استاد مهندسی در ایالات متحده اظهار داشت: «آموزش عالی باید با یک رویکرد آرام و سنجیده و مدیریت بحران، راه خود را طی کند و با به حداقل رساندن یا حذف خطر، قاطع و کارآمد باقی بماند.»

یک مدیر و مدیر عامل در چین گفته است: «مؤسسات آموزش عالی در مواجهه با چنین بحرانی مانند کرونا ویروس کاملاً آسیب پذیر هستند، زیرا اکثر دانشگاه‌ها گروه‌های بزرگی از جامعه را در خود مستقر می‌کنند و امکان شیوع بیماری در آنجا بیشتر می‌شود. بنابراین باید بتوانند با پشتیبانی از اینترنت و فناوری‌های مرتبط کار کنند و در استفاده از فناوری برای توسعه دوره‌های خود از طریق روش‌های آنلاین تجدیدنظر کنند.»

سرانجام، یک متخصص تحقیقاتی استرالیا می‌گوید: «نهادها همیشه در کار کردن سناریوهای محتمل ضعیف هستند و به جای آماده سازی، بیشتر واکنشی نشان می‌دهند. بسیاری از مؤسسات استرالیایی با قرار دادن دوره‌های آنلاین نسبت به همه‌گیر شدن کروناویروس واکنش نشان دادند.»

از آنجا که بحران کروناویروس ادامه دارد، به مؤسسات بستگی دارد که به طور مستمر به بررسی و بهبود استراتژی‌های مدیریت بحران خود بپردازند. مهم این است که انعطاف‌پذیری و توانایی سازگاری سریع با شرایط بحران در ماه‌های آینده به مؤسسات آموزش عالی کمک خواهد کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا حسن انوشه جهش تولید شبکه اجتماعی شاد فیلم خروج اوپک پلاس واکنش دانشگاه های جهان بحران ویروس کرونا ویروس کرونا حسن انوشه جهش تولید شبکه اجتماعی شاد فیلم خروج اوپک پلاس برنامه های مدیریت بحران خود دانشجویان بین المللی مؤسسات آموزش عالی بحران کروناویروس آموزش عالی دنیا استفاده می کنند نشان می دهد جذب دانشجو دانشگاه ها پاسخ دهندگان برخی از آنها تغییر دادند بحران کرونا اعلام کردند برنامه ها دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۶۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان اخراج شده آمریکا و اروپا را بورسیه می‌کنیم

به گزارش همشهری آنلاین، تجمع دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های سطح شیراز با عنوان «وجدان بیدار» در حمایت از خیزش ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا و اروپا عصر امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در مقابل درب ورودی دانشگاه شیراز برگزار شد.

رئیس دانشگاه شیراز در این مراسم با بیان اینکه برخی رخدادهای سال ۲٠۲۴ یک سری واقعیت‌ها را علنی کرده است، گفت: اولین واقعیتی که علنی شده، ذات تمدن غربی است که عصاره آن را در اتفاقات غزه مشاهده می‌کنیم و واقعیت دیگر، حقانیت پیام انقلاب اسلامی است.

محمد مؤذنی افزود: قیام حضرت امام(ره) از ابتدا یکی از اهداف و آرمان‌های بزرگش، آرمان حمایت فلسطین بود و جلوه‌های بارز فرمایش بزرگ ایشان که «اسراییل غده سرطانی جهان اسلام است» را امروز داریم در قلب جهان اسلام مشاهده می‌کنیم.

وی با تاکید بر اثبات حقانیت پیام امام راحل مبنی بر اینکه «آمریکا شیطان بزرگ است»، به پیام مقام معظم رهبری در سال ۲٠۱۵ میلادی اشاره کرد و گفت: در آن سال رهبر انقلاب یک پیام را برای جوانان اروپا و امریکای شمالی فرستادند و آن‌ها را به شناخت اسلام اصیل دعوت کردند. تاکید مقام معظم رهبری این بود که تبلیغاتی که برای اسلام هراسی در اروپا و آمریکا انجام می‌شود، با چه اهدافی است.

رئیس دانشگاه شیراز اضافه کرد: دلیلی که مقام معظم رهبری جوانان را هدف حرفشان قرار دادند، روحیات پاک و ذات حقیقت‌جوی آن‌ها بود که دولتمردان آن‌ها در این سال‌ها به این روحیات پاک، خدشه وارد کرده بودند، اما امروز می‌بینیم که جوانان آمریکا و اروپا به پیام ایشان لبیک گفته‌اند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۹۴۸ میلادی مسلمانان ۱۶ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دادند و حالا این رقم به ۲۴ درصد رسیده است، گفت: در سوی مقابل، جمعیت مسیحیان جهان در همین بازه زمانی از ۳۸ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته است و به این معنی است که وجدان بیدار مردم دنیا در حال گراییدن به دین مبین اسلام است.

موذنی همچنین به انتقاد از برخورد خشن پلیس با دانشجویان معترض در اروپا و آمریکا پرداخت و گفت: آن‌ها برای اینکه این حرکت توفنده را مهار کنند، از خشونت زیادی استفاده می‌کنند و حتی دانشجویان را تهدید به اخراج از دانشگاه و جلوگیری از اشتغال در آینده کرده‌اند که این روش‌های مستبدانه نشان‌دهنده اضمحلال استکبار جهانی است.

رئیس دانشگاه شیراز در پایان از مصوبه مدیریت این دانشگاه برای بورسیه کردن دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های اروپا و آمریکا خبر داد و گفت: دانشجویان و حتی اساتیدی که اخراج یا تهدید به اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه شیراز به ادامه تحصیل بپردازند و گمان می‌کنم سایر دانشگاه‌های شیراز و استان فارس هم این آمادگی را داشته باشند.

خواهر شهید سید عباس موسوی، دبیر کل سابق حزب الله لبنان نیز که مهمان ویژه تجمع امروز بود با تبریک به جوانان متمدن و بیدار ایرانی به‌خاطر برداشتن این گام مبارک، گفت: این که شما مردم فلسطین را همراهی می‌کنید، آزادی‌خواهی شما را نشان می‌دهد و این نشان افتخاری برای شماست.

هدی الموسوی افزود: نباید به ظالمان و دشمنان توجه کنیم. بر هر انسان مسلمان و غیرمسلمان واجب است که این کشتار ظالمانه‌ای که علیه مردم و خانواده های ما در فلسطین صورت میگیرید را محکوم کنیم و هرکلمه‌ای در برابر ظلم، نصرتی است برای مظلوم.

وی با اشاره به سخن امام حسین (ع) که فرمودند حتی اگر دین ندارید و از معاد نمی‌ترسید، آزاده باشید، گفت: امروز هر انسان شریف و آزادهای در جبهه حق علیه امریکا، شیطان اکبر، ایستادگی می‌کند و اتفاقی که امروز در فلسطین افتاده است را هیچ عقل بشری و وجدان بیداری نمی‌تواند بپذیرد.

الموسوی ادامه داد: آمریکا دم از تمدن و فرهنگ می‌زند اما تمدن و فرهنگش یعنی کشتن بچه‌ها و زندانی کردن دانشجویان. آمریکا امروز غذا و آب و حتی دارو را برای مردم فلسطین قطع می‌کند و هر کس کنار آمریکا بایستد، خائن است.

وی در پایان با اشاره به جمله برادر شهیدش که گفته بود «اگر دیدید روزی پیر و جوان به میدان مبارزه آمده‌اند، بدانید پیروزی نزدیک است» گفت: جوانانی که آینده در دستانشان است، از آمریکا توقع خیر نداشته باشند و ما به آنها ایمان داریم که انصار امام مهدی (عج) هستند.

بنا بر این گزارش، فاطمه قناعتی، دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه شیراز نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایسنا گفت:‌ امروز به این دلیل در این مراسم شرکت کردیم تا نشان دهیم نسبت به سرنوشت دیگر کشورها بی‌تفاوت نیستیم و این خصلت دانشجویان است.

بیداری جهانی در حمایت از مظلومان رخ داده است

امیر حقدل، دانشجوی رشته تخصص گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم گفت:‌ پیام حضور ما در این مراسم بیداری جهانی در حمایت از مظلومان است.

وی اظهار کرد: یکسری افراد ظالم در کره زمین هستند که به دنیا زورگویی می‌کنند اما امروز وجدان‌های بیدار آگاه شده و علیه اینها قیام می‌کنند.

حقدل حمایت از مظلومان را وظیفه هر سنخی دانست و تأکید کرد:‌ دانشجو یک نماد است و در حقیقت این قیام علیه ظالمان وظیفه همه انسان‌هاست.

این دانشجوی رشته گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان تأکید کرد: پیام امروز حضور دانشجویان حمایت قاطع از مردم مظلوم جهان به خصوص غزه است.

فرشته برازجانی، دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان شیراز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: وقتی امروز ظلم به این واضحی را در غزه مشاهده می‌کنیم، باید فریاد دادخواهی را سردهیم و این وظیفه هر انسانی است نه تنها دانشجویان گرچه دانشجویان مؤذن جامعه هستند.

شبنم سلطانی‌راد، دانشجو معلم پردیس باهنر شیراز گفت: ظلمی که امروز در غزه و حامیان فلسطینی‌ها در نقاط مختلف دنیا از جمله دانشجویان اروپا و آمریکا رخ می‌دهد، کاملاً واضح است و هرکسی آن را نبیند، واقعا نابیناست و امروز ما بنا به وظیفه انسانی خود در این تجمع حضور یافتیم.

محمدحسن پیروی‌نژاد، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی شیراز هم گفت: امروز برای حمایت از دانشجویان مجاهد آمریکایی که از جان و منافع خود برای حمایت از مظلومان عالم گذشته‌اند، حضور یافتیم چرا که اقدام آنان بسیار ارزشمند است. در صورتی مشاهده می‌کنیم در برخی کشورهای اسلامی افرادی هستند که حتی حاضر نیستند در زبان از مسلمانان مظلوم غزه حمایت کنند.

وی تأکید کرد: بهترین کاری که دانشجویان می‌توانند در حمایت از غزه انجام دهند، حمایت گسترده در فضای مجازی مثل پیام‌رسان ایکس و اینستاگرام و حضور در چنین تجمعاتی است.

قطعنامه پایانی

پایان‌بخش این مراسم قرائت قطعنامه پایانی تجمع بود که در آن آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم.

به یاد آن کس که قلب‌ها در دست اوست.

الحمدلله که زنده هستیم و شکست‌های پیاپی رژیم صهیونسیتی را به چشم می‌بینیم.

پس از اختلافات پیاپی در بدنه اجتماع غاصبان فلسطین، مقاومت مردمی فلسطین در پانزدهم مهر، چنان ضربه‌ای به هیمنه رژیم غاصب زد که پس از هفت ماه، رژیم موقت اسرائیل همچنان گیج و منگ از حادثه، برآیند کارهایش تاکنون حفر گوری عمیق برای خود بوده است. پس از جنایت‌های فراوان و حضور سربازان این رژیم در خاک غزه، این‌بار مقاومت، بزدلی سربازان رژیم صهیونستی را فریاد زده و کشتن و تحقیر آن‌ها را به خبر عادی روزانه‌ای در سطح جهان تبدیل کرده است.

در جبهه شمالی، قهرمانان حزب‌الله، از فردای حادثه، مردانه جنگیدند و بدون یک قدم ورود به خاک غصب شده‌ فلسطین، عملاً ۶ ماه است که نوار ۱۰ کیلومتری شمال سرزمین اشغالی را از کنترل این غده منحوس خارج کردند و رژیم صهیونیستی، چه در سطح سیاسی و چه در سطح نظامی فلج و ناتوان مانده است. ترس و وحشت، در دل وطن‌خواران نهادینه شده و اعتماد به نفس رژیم، هیچگاه در مقابل حزب‌الله برنخواهد گشت.

انصار الله در یمن، یکی از شاهراه‌های مهم اقتصادی این رژیم را مختل و حامیان او را در سطوح جهانی مورد تمسخر قرار داده است. در عراق و سوریه، به کرات درس‌های خوبی به زائده استعماری غرب و مستکبر اصلی عالم داده شده است؛ نهضت انقلاب اسلامی در ایران نیز، به وعده نابودی اسرائیل صداقت بخشیده و بزرگترین عملیات نظامی تاریخ جمهوری اسلامی ایران پس از سال‌های دفاع مقدس را بر سر غاصبان، مستقیماً فرود آورده است.

اینها البته گوشه‌هایی از رشادت‌های دلاورمردان جبهه مقاومت بوده؛ در خارج از جبهه اما یک روز آفریقای جنوبی با طرح دعوای حقوقی دست منتقدان در سراسر جهان را باز کرده و حقیقت نسل‌کشی حاضر را به جهانیان نشان داده و روز دیگر روسیه با دفاع‌های سیاسی در شورای امنیت، سیلی به زائده تمدن غرب در آسیای غربی می‌زند، یک روز برزیل تحقیرشان می‌کند و روزهای زیادی هم توسط وجدان‌های بیدار مردمی در اسکاتلند، اسپانیا، ایرلند، مصر، اردن، اندونزی، شیلی، ونزوئلا و پایتخت‌های استعمارگران قدیمی از لندن گرفته تا پاریس و واشنگتن، تحقیر می‌شوند.

اما چند روز اخیر، روزهای تحقیر رژیم توسط دانشجویان بیدار غربی در دل این تمدن ظالم و مستکبر است. بعد از ماه‌ها تظاهرات مختصر دانشجویی، برخورد خشن پلیس در دانشگاه کلمبیا این جرقه را به آتشی عظیم تبدیل کرده به‌طوری که ایالات مختلف، غصب کنندگان قدیمی سرزمین سرخ‌پوستان را سوزانده‌اند. بعد از شدت برخورد پلیس، نه تنها دروغ‌های حقوق بشری تمدن غرب برای بار هزارم بر ملا شده، بلکه آتش از دانشگاه‌های آمریکا به کانادا، فرانسه، استرالیا، نیوزیلند و انگلیس هم رسیده است. حرکت دانشجویی ضد اسرائیلی، جهانی شده و صدالبته، دهان مزدوران غرب برای دفاع از ارزش های مدینه فاضله‌شان و حق آزادی بیان در آمریکا تا مدتها بسته خواهد ماند؛ چراکه شرم‌آورانه‌ترین برخوردها با اساتید دانشگاه در حال رخ دادن است و طی یورش مداوم به دانشگاه‌ها و گذاشتن تک تیرانداز بالای ساختمان‌های اطراف دانشگاه، آبروی نداشته مزدوران فارسی و غیر فارسی زبان غرب را برده و چهره کریه این وحوش غربی را نمایان ساخته است.

اکنون نوبت ماست. ما دانشگاهیان ایرانی که در این مرحله از تحقیر رژیم موقت اسرائیل، آمده‌ایم و از هم‌قطاران خود در آمریکا دفاع کنیم. آمده‌ایم تا نشان دهیم دانشجوی آزاده ساکن غرب، تنها نیست. می‌آییم تا به دنیا بگوییم اگر شما به انواع و اقسام مختلف دانشجویان آزاده را تهدید می‌کنید، ما حداقل وظیفه‌مان را انجام می‌دهیم و حمایت خود از آن عزیزان را فریاد می‌زنیم. بیاییم و استانداردهای دوگانه غرب را به رخ غرب و معدود مدافعین هوچی‌گر در داخل و خارج بکشانیم و به سهم خود، سکوت کر کننده معدود استادها و جریانات دانشجویی فتنه‌ساز پاییز ۱۴۰۱ را مثل پتک بر سرشان فرود آوریم.

رژیم اسرائیل، نابودیش نزدیک است. خیلی نزدیک. این ماییم که انتخاب می‌کنیم در این جریان در سمت درست تاریخ ایستاده‌ایم یا خیر. ماییم که انتخاب می‌کنیم به عهد الهی خود برای دفاع از مظلوم عمل می‌کنیم و ثواب خود را از این جریان می‌بریم یا خیر. انتخاب ما جامعه بزرگ دانشگاهیان دانشگاه های شهر شیراز همراهی با مظلومان جهان، چه در غزه و چه در نیویورک است و این را با صدای بلند اعلام می‌کنیم.

و اما دنیای بعد از رژیم اسراییل. بشارت داده‌اند، بشارت به شمارش معکوس، بعد از نابودی قطعی این رژیم. مهیا شویم، متحد شویم که ندای ناجی عالم، ندای ألا یا أهل العالم أنا الإمام القائم در راه است. قاتِلوهُم یُعَذِّبهُمُ اللَّهُ بِأَیدیکُم وَیُخزِهِم وَیَنصُرکُم عَلَیهِم وَیَشفِ صُدورَ قَومٍ مُؤمِنینَ؛ با آنان بجنگید تا الله، آن‌ها را به دست شما عذاب نماید و رسوایشان گرداند و شما را بر آنان پیروز کند و سینه‌های مؤمنان را بهبود بخشد.

کد خبر 848201 منبع: ایسنا برچسب‌ها دانشگاه‌های ایران ایران و اسرائیل اسرائیل ایران و آمریکا خبر ویژه آمریکا و اسرائیل

دیگر خبرها

  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند
  • حمایت دانشگاهیان علوم پزشکی ایران از دانشجویان جهان
  • واکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویان
  • ادامه حمایت دانشجویان ایرانی از خیزش دانشجویان در جهان/ دانشجویان شریف تجمع کردند+ فیلم
  • واکنش کنعانی به دستگیری دانشجویان آمریکایی توسط پلیس
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • واکنش دانشگاه کلمبیا به «مقاومت» دانشجویان/ معترضان تعلیق شدند!
  • دانشجویان اخراج شده آمریکا و اروپا را بورسیه می‌کنیم
  • چرا صدای جنبش‌های دانشجویی عربی در حمایت از فلسطین بلند نمی‌شود؟
  • تظاهرات حامیان غزه در دانشگاه سوربن پاریس