Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: سیاست های دولت مبتی بر نگاه های سرمایه داری است و اقبال کمی به بخش های تولیدی می شود. واگذاری اختیارات بازرگانی به وزارت صمت در جهت کنترل قیمت ها صورت گرفت که متاسفانه کارگشا نبود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یک سال است که از واگذاری بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به وزات صمت می گذرد اما گزارش ها حاکی از آن است که روند افزایشی قیمت ها همچنان ادامه دارد؛  این در حالی است که این واگذاری با بهانه نظارت بیشتر در مورد قیمت ها و جلوگیری از احتکار کالاهای اساسی صورت یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی در سال گذشته مقدار زیادی از میزان تولیدات کشاورزان که می توانست راهی بازارهای کشورهای همسایه شود به خاطر ممنوعیت صادرات روی دست آنان ماند و در نهایت بخش زیادی از دسترنج کشاورزان خوراک دام و یا در حاشیه جاده ها رها شد؛ اکنون بعد از گذشت حدود یک سال از الحاق معاونت بازرگانی به وزارت صنعت، معدن و تجارت این سوال مطرح است که آیا این جا به جایی توانسته است تأثیری بر جلوگیری از احتکار کالاها داشته باشد و آیا در این زمان مشخص مدیریت بازار بهتر شده است یا خیر؟

در همین راستا علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا در خصوص جابه جایی بخش بازرگانی از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت عنوان کرد: از ابتدای طرح واگذاری این بخش از وزارت جهاد کشاورزی، اعضای کمیسیون کشاورزی با آن مخالفت کردند چراکه تغییری ایجاد نمی کرد اما با این وجود این جابه جایی صورت گرفت و ما بعد از 8 ماه همچنان شاهد سرکشی قیمت ها در بازار هستیم.

وی با اشاره به سیاست گذاری های دولت در بخش صادرات و واردات که با عدم تعادل در این بخش، به تولید آسیب های زیادی رسیده عنوان کرد: سیاست های دولت مبتنی بر نگاه های سرمایه داری است و اقبال کمی به بخش های تولیدی می شود. در همین راستا پیشنهادی برای واگذاری بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد تا به واسطه آن قیمت ها و میزان واردات صورت گرفته به کشور کنترل شود. گزارش ها حاکی از آن است که بازار قیمت ها دچار نوسانات بسیار شد اما این واگذاری در جهت کنترل قیمت ها صورت گرفت که متاسفانه کارگشا نبود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطر نشان کرد: بالا رفتن قیمت مرغ، میوه و یا محصولاتی که روی دست کشاورزان پس از مرحله برداشت ماند همگی ناموفق بودن واگذاری بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت را ثابت می کند.

اکبری در پایان تصریح کرد: در شرایطی که منابع مالی و آبی زیادی صرف تولید محصولات کشاورزی شد، اما یک تصمیم غیر کارشناسانه باعث شد هم محصولات کشاورزان روی دست آنها بماند و هم بخش زیادی از بودجه بیت المال که برای تولید این محصولات هزینه شده بود به هدر برود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کمیسیون کشاورزی بخش بازرگانی وزارت صمت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۷۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران افزود:  شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی افزود: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام کرد، گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی گفت: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است،افزود: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • ۲۰۰ میلیون یورو ارز حاصل از فعالیت کارت‌های بازرگانی در کردستان بازگردانده شد
  • اختیارات درویش محدود شد؛ سایه ناظر مالی روی امضاهای مدیرعامل پرسپولیس
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند