Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@02:44:05 GMT

قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد نباید یک‌طرفه باشد

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۸۷۳۶

قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد نباید یک‌طرفه باشد

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه واحدهای گندله‌سازی، واحدهای احیاء مستقیم و فولادسازان، همه حلقه‌های یک زنجیره تولید هستند و باید سود عادلانه‌ای داشته باشند، گفت: اما نکته اینجاست که چه سودی عادلانه است؟ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۰ اقتصادی صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد درباره جلسه امروز وزارت صمت که در خصوص تعدیل قیمتگذاری کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی بود، اظهارداشت:  انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران قبول دارد که همه زنجیره فولاد از بالادست تا پایین دست، باید از «سود عادلانه به نسبت سرمایه گذاری» برخوردار باشند اما وزارت صنعت، معدن و تجارت، سال گذشته نیز بدون مشورت با صنایع پایین دستی(فولادسازان)، ضریب 12 درصد کنسانتره را به 16 درصد افزایش داد و یک توافق چندساله رو برهم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه مشاجره قیمتگذاری در زنجیره فولاد دوباره احیا نشود

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد، در مورد اجزای مختلف زنجیره فولاد گفت: در صنعت فولاد که سنگ آهن به‌عنوان مواد اولیه وارد کارخانجاتی می‌شود و در طول زنجیره، طی فرآیندهای مختلف به محصول نهایی که شمش است، تبدیل می‌شود، هر کدام از واحدها در زنجیره ترجیح می‌دهند که مواد اولیه را از واحد بالادستی خود ارزان‌تر بخرند و محصول خود را به واحد پایین‌دستی خود گران‌تر بفروشند. این طبیعی است که هر شرکتی و سهامداران آن انتظار دارند که بیشترین سود را ببرند.

وی در مورد سابقه اختلافات بین شرکت‌های معدنی و فولادسازان تصریح کرد: پیش از ابتکاری که انجمن تولیدکنندگان فولاد در زمان وزارت آقای نعمت‌زاده به خرج داد، هرساله در ابتدای سال یک دعوا و مشاجره سنگین و طولانی بین واحدهای فولادسازی به‌عنوان مصرف‌کننده سنگ آهن و معادن بر سر قیمت سنگ آهن وجود داشت.

سود عادلانه به نسبت سرمایه گذاری

سبحانی اضافه کرد: همه می‌دانیم که از تولیدکنندگان سنگ آهن گرفته تا واحدهای گندله‌سازی، واحدهای احیاء مستقیم و فولادسازان، همه حلقه‌های یک زنجیره تولید هستند و نمی‌توان آن‌ها را از هم جدا کرد. همه این حلقه‌ها باید سود عادلانه‌ای به نسبت سرمایه‌گذاری که انجام داده‌اند، ببرند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان گفت: اما نکته اینجاست که چه سودی عادلانه است؟ اگر به‌عنوان مثال، یک کارخانه یک میلیون تنی‌ در زنجیره فولاد، برای فرآوری مواد اولیه دریافت‌شده از واحدهای بالادستی، 50 میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کند و کارخانه یکمیلیون تنی دیگری در بخش پایین‌دست‌تر زنجیره، 300 میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کند، آیا سود هر دوی این کارخانه‌ها به ازای هر تن باید برابر باشد؟ منطقاً جواب خیر است و این کارخانه‌ها باید بنا به سرمایه‌گذاری خود سود ببرند.

فرمول قیمتی انجمن تولیدکنندگان فولاد، گره‌گشا بود

سبحانی در مورد ابتکار انجمن تولیدکنندگان فولاد برای حل مشکل قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد گفت: برای حل این مشاجرات سنگین و طولانی، انجمن تولیدکنندگان فولاد در زمانی که آقای نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت بودند، فرمولی را برای قیمت اجزای مختلف زنجیره فولاد تعیین کرد؛ بدین ترتیب که هرکدام از اجزا بر اساس قیمت شمش فولادی، و با درنظر گرفتن ضریبی، قیمت‌گذاری شود و با تغییر قیمت شمش نیز قیمت محصولات مختلف در زنجیره تغییر کند.

وی افزود: انجمن تولیدکنندگان فولاد، به وزارت صمت پیشنهاد داد که قیمت کنسانتره 12 درصد قیمت شمش فولادی، قیمت گندله 21 تا 21.5 درصد شمش فولادی و قیمت گندله 50 درصد قیمت شمش باشد. وزارت صمت از ابتکار انجمن فولاد استقبال کرد و به یک شرکت حسابرسی مسئولیت داد تا این فرمول قیمتی را بر اساس صورت‌های مالی شرکت‌ها، سود و زیان اعلامی در کدال و غیره ارزیابی کند. در نهایت پس از حسابرسی، این فرمول با اصلاحات جزئی پذیرفته شد.

هر تغییری در فرمول موجود باعث اعتراض فولادسازان می‌شود

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در مورد تغییر این فرمول در سال گذشته توسط وزارت صمتگفت: فرمول پیشنهادی انجمن تا 5 سال نیز پیاده‌سازی شد و به خوبی نیز جواب داد. با این حال، در سال گذشته وزارت صمت بدون این‌که نظر فولادسازان را جویا شود و بدون مشورت با شرکت‌هایی که در پایین‌دست زنجیره فولاد قرار دارند، ضریب کنسانتره را از 12 درصد قیمت شمش به 16 درصد افزایش داد. این تغییر ضرایب بدون هماهنگی با مصرف‌کنندگان این مواد در پایین‌دست زنجیره فولاد صورت گرفت.

سبحانی تأکید کرد: برای سال جاری هر تغییری در فرمول موجود باعث اعتراض فولادسازان می‌شود. طبیعی است که در حال حاضر، قیمت محصولات سنگ آهن همبستگی مستقیم با قیمت شمش فولادی دارد و آن‌ها از افزایش قیمت شمش، مستقیماً منتفع می‌شوند. سال گذشته نیز که قیمت شمش افزایش یافت، قیمت اجزای بالادستی زنجیره افزایشیافت و دلیلی برای تغییر این فرمول نبود.

وی اضافه کرد: من نمی‌دانم چرا فرمولی که جاافتاده بود و سال‌ها هم درست عمل می‌کرد، چرا تغییر کرد؟ تغییر مجدد این فرمول باز هم مثل گذشته به دعوای هرساله بین معدنی‌ها و فولادسازان منجر می‌شود. توصیه می‌کنم سود بنگاه‌ها را مسئولان امر ببینند. آیا واقعاً جایی به حلقه‌های این زنجیره اجحاف شده است؟!

 قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد نبایدیک‌طرفه باشد

سبحانی در نهایت به وزارت صمت توصیه کرد: بهتر است اگر وزارت صمت می‌خواهد کاری کند نظر فولادسازان را هم بگیرد. بالاخره فولادسازان به‌عنوان مصرف‌کننده محصولات سنگ آهن، ذی‌نفع هستند و نمی‌توان در مورد قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد، یک‌طرفه قضاوت کرد.

 انتهای پیام/

R1012125/P/S7,78/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد انجمن تولیدکنندگان فولاد قیمت گذاری در زنجیره فولاد سرمایه گذاری سود عادلانه شمش فولادی پایین دست سال گذشته وزارت صمت قیمت شمش حلقه ها سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۸۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه انگلیسی

بازدید 18 شبکه عربی-انگلیسی اسکای نیوز عربی در گزارشی به جاده دو طرف رابطه ایران و روسیه پرداخت که در چارچوب دوگانه جنگ روسیه و اوکراین و جنگ ایران و اسرائیل در حال پیشروی است. این گزارش جالب را با زیرنویس فارسی می‌بینید.

دیگر خبرها

  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • جاده کندوان یک طرفه شد
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه عربی
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه انگلیسی
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی