Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی جلسه وزارت صمت در رابطه با درباره تعدیل قیمت گذاری کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی، رییس انجمن فولاد ایران با بیان اینکه تغییر ضرایب کنسانتره مورد قبول فولادسازان نیست، معتقد است که نباید کاری کرد تا تجربه مشاجره قیمت گذاری در زنجیره فولاد دوباره احیا شود. بهتر است که قیمت‌گذاری زنجیره فولاد یکطرفه نباشد و نظر فولادسازان هم بپرسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهرام سبحانی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با جلسه وزارت صنعت، معدن وتجارت که امروز (سه شنبه) در محل این وزارت صمت درباره تعدیل قیمت گذاری کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی برگزار شد، با اشاره به اجزای مختلف زنجیره فولاد، اظهار کرد: در صنعت فولاد سنگ آهن به‌عنوان مواد اولیه وارد کارخانه شده و در طول زنجیره، طی فرآیندهای مختلف به محصول نهایی که شمش است، تبدیل می‌شود. هر کدام از واحدها در زنجیره ترجیح می‌دهند که مواد اولیه را از واحد بالادستی خود ارزان‌تر خریده و محصول خود را به واحد پایین‌دستی خود گران‌تر بفروشند. این طبیعی است که هر شرکتی و سهامداران آن انتظار دارند که بیشترین سود را ببرند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، ضمن تاکید براینکه، انجمن قبول دارد که همه زنجیره فولاد از بالادست تا پایین دست، باید از سود عادلانه به نسبت سرمایه‌گذاری، برخوردار باشند؛ گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، سال قبل نیز بدون مشورت با صنایع پایین دستی (فولادسازان)، ضریب ۱۲ درصد کنسانتره را به ۱۶ درصد افزایش داد و یک توافق چندساله رو برهم زد. از تولیدکنندگان سنگ آهن گرفته تا واحدهای گندله‌سازی، واحدهای احیاء مستقیم و فولادسازان، همه حلقه‌های یک زنجیره تولید هستند و نمی‌توان آن‌ها را از هم جدا کرد. همه این حلقه‌ها باید سود عادلانه‌ای به نسبت سرمایه‌گذاری که انجام داده‌اند، ببرند. اما نکته اینجاست که چه سودی عادلانه است؟ اگر به‌عنوان مثال، یک کارخانه یک میلیون تنی‌ در زنجیره فولاد، برای فرآوری مواد اولیه دریافت‌شده از واحدهای بالادستی، ۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کند و کارخانه یک میلیون تنی دیگری در بخش پایین‌دست‌تر زنجیره، ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کند، آیا سود هر دوی این کارخانه‌ها به ازای هر تن باید برابر باشد؟ منطقاً جواب خیر است و این کارخانه‌ها باید بنا به سرمایه‌گذاری خود سود ببرند.

فرمول قیمتی انجمن تولیدکنندگان فولاد، گره‌گشا بود

وی در رابطه با سابقه اختلافات بین شرکت‌های معدنی و فولادسازان یادآور شد: پیش از ابتکاری که انجمن تولیدکنندگان فولاد در زمان وزارت وزرای پیشین به خرج داد، هرساله در ابتدای سال یک دعوا و مشاجره سنگین و طولانی بین واحدهای فولادسازی به‌عنوان مصرف‌کننده سنگ آهن و معادن بر سر قیمت سنگ آهن وجود داشت.

سبحانی ادامه داد: طبق ابتکار انجمن تولیدکنندگان فولاد برای حل مشکل قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد، برای حل این مشاجرات سنگین و طولانی، انجمن تولیدکنندگان فولاد، فرمولی را برای قیمت اجزای مختلف زنجیره فولاد تعیین کرد؛ بدین ترتیب که هرکدام از اجزا بر اساس قیمت شمش فولادی و با درنظر گرفتن ضریبی، قیمت‌گذاری شود و با تغییر قیمت شمش نیز قیمت محصولات مختلف در زنجیره تغییر کند. انجمن تولیدکنندگان فولاد، به وزارت صمت پیشنهاد داد که قیمت کنسانتره ۱۲ درصد قیمت شمش فولادی، قیمت گندله ۲۱ تا ۲۱.۵ درصد شمش فولادی و قیمت گندله ۵۰ درصد قیمت شمش باشد. وزارت صمت در زمان دو وزیر قبلی(نعمت زاده) از ابتکار انجمن فولاد استقبال کرد و به یک شرکت حسابرسی مسئولیت داد تا این فرمول قیمتی را بر اساس صورت‌های مالی شرکت‌ها، سود و زیان اعلامی در کدال و غیره ارزیابی کند. در نهایت پس از حسابرسی، این فرمول با اصلاحات جزئی پذیرفته شد.

هر تغییری در فرمول موجود باعث اعتراض فولادسازان می‌شود

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در مورد تغییر این فرمول در سال گذشته توسط وزارت صمت، اظهار کرد: فرمول پیشنهادی انجمن تا پنج سال نیز پیاده‌سازی شد و به خوبی نیز جواب داد. با این حال، در سال گذشته وزارت صمت بدون این‌که نظر فولادسازان را جویا شود و بدون مشورت با شرکت‌هایی که در پایین‌دست زنجیره فولاد قرار دارند، ضریب کنسانتره را از ۱۲ درصد قیمت شمش به ۱۶ درصد افزایش داد. این تغییر ضرایب بدون هماهنگی با مصرف‌کنندگان این مواد در پایین‌دست زنجیره فولاد صورت گرفت. برای سال جاری هر تغییری در فرمول موجود باعث اعتراض فولادسازان می‌شود. طبیعی است که در حال حاضر، قیمت محصولات سنگ آهن همبستگی مستقیم با قیمت شمش فولادی دارد و آن‌ها از افزایش قیمت شمش، مستقیماً منتفع می‌شوند.

 قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد نباید یک‌طرفه باشد

سبحانی در پایان با یادآوری اینکه در سال گذشته که قیمت شمش افزایش یافت، قیمت اجزای بالادستی زنجیره افزایش یافت و دلیلی برای تغییر این فرمول وجود نداشت. تصریح‌کرد: تغییر مجدد این فرمول باز هم مثل گذشته به دعوای هرساله بین معدنی‌ها و فولادسازان منجر می‌شود؛ لذا توصیه می‌کنم سود بنگاه‌ها را مسئولان امر ببینند. بهتر است اگر وزارت صمت می‌خواهد کاری کند و تصمیمی بگیرد، نظر فولادسازان را هم بپرسد. فولادسازان به‌عنوان مصرف‌کننده محصولات سنگ آهن، ذی‌نفع هستند و نمی‌توان در مورد قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد، یک‌طرفه قضاوت کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت گذاری در زنجیره فولاد انجمن تولیدکنندگان فولاد سرمایه گذاری شمش فولادی وزارت صمت پایین دست قیمت شمش سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۹۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ایده فروش محمد صلاح توسط لیورپول منطقی است؟

مایکل ادواردز بزرگ‌ترین حامی محمد صلاح در لیورپول است و قصد دارد او را برای بازی در تیم آرنه اسلوت حفظ کند. 

طرفداری | با فروپاشی عجیب رابطه یورگن کلوپ و محمد صلاح، آینده وینگر مصری تحت شعاع این درگیری قرار گرفته است. 

پس از اعلام خبر تمایل لیورپول به ادامه همکاری با محمد صلاح، پل جویس، خبرنگار نزدیک به قرمزها در تایمز از علت اصلی این موضوع پرده برداشت. در حقیقت، مایکل ادواردز به شدت به وینگر مصری علاقه‌‌مند است. مدیر ورزشی سابق لیورپول که اکنون به عنوان مدیر اجرایی بخش فوتبال گروه FSG قدرت‌مندترین فرد باشگاه است، شخصا صلاح را به خدمت گرفته بود. ریچارد هیوز، مدیر ورزشی فعلی به‌زودی مذاکرات تمدید قرارداد را آغاز خواهد کرد. با وجود علاقه تیم‌های سعودی به انتقال ستاره لیورپول، صلاح در این لحظه قصدی برای خروج ندارد. سران فوتبال عربستان تا زمانی که چراغ سبزی از سوی این بازیکن دریافت نکنند، برای خرید او وارد عمل نخواهند شد. 

دیوید اورنستین در اتلتیک دقایقی پیش از علاقه لیورپول به خرید یک وینگر برای تقویت خط حمله خبر داد. مدیران لیورپول با شناسایی نقاط ضعیف تیم فعلی یورگن کلوپ که در نیم‌فصل دوم موقعیت‌های بی‌شماری را از دست داد، قصد دارند پیش از ورود آرنه اسلوت، یک گزینه تهاجمی را برای خرید مشخص کنند. محمد صلاح به عنوان بخش مهمی از افت خط آتش کلوپ در نیم‌فصل دوم به شمار می‌رود. وینگر مصری پس از مصدومیت در اردوی تیم ملی کشورش از فرم ایده‌آلش فاصله گرفت. با این وجود، با توجه به 17 گل و 9 پاس گل در فصل جاری لیگ برتر، مدیران لیورپول از صلاح به عنوان یک ستاره نام می‌برند. به همین دلیل قطع همکاری طرفین در این لحظه ایده منطقی در نظر گرفته نمی‌شود.

با وجود افت محمد صلاح از اول ژانویه، او اعداد بزرگی در بخش تهاجمی به ثبت می‌رساند

 

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • آیا ایده فروش محمد صلاح توسط لیورپول منطقی است؟
  • زیدان حاضر است در خانه بماند ولی مربی بایرن نشود!
  • دستکاری بارشها فاقد مستندات علمی است
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛