Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@03:26:20 GMT

جهان چگونه از قرنطینه خارج می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۹۷۵۴

جهان چگونه از قرنطینه خارج می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، اسپانیا و ایتالیا، بدترین شرایط را در میان کشورهای سراسر جهان داشته‌اند و عملا همچنان در قرنطینه هستند اما ضروریات اقتصادی، دولت‌های این 2 کشور را وادار کرده است که ضمن حفظ سفت و سخت مقررات بهداشتی، برخی فعالیت‌ها را آزاد کنند.

میلیاردها انسان در سراسر دنیا با این پرسش‌ اساسی مواجه هستند که چه زمانی می‌توانند به زندگی عادی بازگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت‌ها، با یک تصمیم‌گیری بزرگ مواجه هستند و احتمالا روش‌های متفاوتی از سوی کشورهای مختلف در پیش گرفته خواهد شد. اما چیزی که قطعی است این است که برداشتن شرایط قرنطینه و بازگشت به زندگی عادی، روندی طولانی و چند مرحله‌ای خواهد داشت.

آدام کوچارسکی، پزشک و استاد دانشگاه در لندن در این‌باره گفته است: «ما گزینه‌های زیادی داریم که البته هیچ کدام خیلی خوب نیستند اما چیزی که می‌دانیم این است که قرار نیست شرایط به یکباره در یک روز مشخص عادی شود. با این حال می‌توانیم شاهد برخی گشایش‌ها باشیم.»

در اسپانیا، از 2 هفته پیش اعلام شده بود که فعالیت‌های عمرانی و تولیدی بعد از عید پاک (یکشنبه) از سر گرفته خواهد شد. دیروز هم دولت اعلام کرد مشاغلی که دورکاری در آنها ممکن نیست می‌توانند از سر گرفته شوند. همزمان با این تصمیم‌ها، دولت تصمیم گرفته است که 10میلیون ماسک در سیستم حمل‌ونقل عمومی بین شهروندان توزیع کند.

اسپانیا بعد از آمریکا، بدترین شرایط را دارد و 17هزار و 500 نفر در این کشور جان خود را به‌خاطر آلودگی به کرونا از دست داده‌اند. رویکرد اسپانیا برای لغو مرحله‌ای محدودیت‌ها، روشی است که دانشمندان برای عبور از قرنطینه توصیه کرده‌اند. با وجود کاهش آمار مبتلایان جدید در بسیاری از کشورها، مسئله مهم تعداد افراد آسیب‌پذیر در جامعه است. برای نمونه، در انگلیس تعداد افراد مبتلا شده (که احتمالا در برابر ویروس کرونا ایمن شده‌اند) تنها 4درصد جمعیت است. این یعنی 63میلیون نفر همچنان در برابر آلودگی آسیب‌پذیر هستند.

مسئله دیگر این است که با وجود دستاوردها در کشورهای مختلف دنیا برای مهار کرونا، رفتارهای بنیادی این ویروس تغییر نکرده و همچنان اگر یک نفر آلوده باشد و آزادانه در جامعه فعالیت و تردد کند، می‌تواند به‌صورت میانگین 3 نفر دیگر را هم آلوده کند.

به همین‌خاطر است که برداشتن یکباره قرنطینه، می‌تواند آنطور که کارشناسان هشدار داده‌اند، به یک یک شیوع انفجاری دیگر ختم شود.

دکتر کوچارسکی معتقد است که می‌توان فعالیت‌ها و مشاغل را از منظر احتمال خطرآفرین بودن آنها دسته‌بندی کرد و بر این اساس، به‌صورت مرحله‌ای هر کدام از آنها را بازگشایی کرد. از نظر او، می‌توان این موارد را در 3 دسته کم‌خطر، متوسط و پرخطر قرار داد و با توجه به شرایط، برای رفع محدودیت آنها تصمیم گرفت.

این دقیقا کاری است که اسپانیا و ایتالیا انجام داده‌اند. ایتالیا هم که  چون اسپانیا یکی از کانون‌های بحران انتشار کرونا در اروپا به شمار می‌رود، از امروز و همزمان با بهبود نسبی شرایط، برخی محدودیت‌ها را لغو می‌کند. ایتالیا یکشنبه 431مرگ به‌خاطر ابتلا به کرونا را گزارش کرد که کمترین میزان در 3 هفته گذشته بوده است. با این حال دیروز تعداد کشته‌شدگان کرونا در این کشور همچون آمریکا از 20هزار مورد عبور کرد.

جوزپه کونته، نخست‌وزیر ایتالیا هفته گذشته اعلام کرده است که قرنطینه کامل در این کشور تا سوم‌می (14اردیبهشت) ادامه خواهد داشت اما برخی مشاغل کم‌خطر، از امروز فعالیت‌شان را از سر خواهند گرفت. برخی از این کسب و کارها کتاب‌فروشی‌ها، نوشت‌افزارفروشی‌ها و فروشگاه‌های لباس کودکان هستند. کونته گفته است که فعلا کارخانه‌ها بازگشایی نخواهند شد اما همه‌‌چیز به شرایط بستگی دارد و تصمیم‌ها، با توجه به میزان موفقیت در مهار کرونا گرفته خواهد شد.

در آلمان، یکی دیگر از کانون‌های بحران در اروپا و جایی که بیش از 3هزار نفر به‌خاطر آلودگی با ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند، دولت فعلا تصمیمی برای کاهش محدودیت‌ها ندارد اما کسب و کارها فشار زیادی به دولت وارد کرده‌اند تا برنامه خروج از قرنطینه را به‌صورت رسمی ارائه دهد. قرار است آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور فردا با رهبران منطقه‌ای آلمان ملاقات کند و درباره استراتژی خروج رایزنی کنند.

کاهش محدودیت‌ها، در آمریکا هم به یک چالش اساسی تبدیل شده است و موافقان و مخالفان جدی زیای دارد. بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا، بدترین بحران کرونا در سراسر دنیا را هم تجربه می‌کند و بیشترین مبتلایان و قربانیان را داشته است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تلاش زیادی می‌کرد تا شرایط بعد از همین عید پاک (دو روز پیش) عادی اعلام شود اما پیشنهاد او با مخالفت‌های زیادی مواجه شد. حالا اما به‌نظر می‌رسد دولت برای کاهش تدریجی محدودیت‌ها از‌ماه می‌(دو هفته دیگر) آماده می‌شود.

آنتونی فاوچی ازکارشناسان ارشد بیماری‌های عفونی دولت ترامپ و رئیس مؤسسه آلرژی و بیماری‌های عفونی که مورد احترام زیادی در آمریکا قرار دارد، در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان گفته است که برخی فعالیت‌ها، احتمالا از2 هفته دیگر در بخش‌هایی از آمریکا از سر گرفته خواهد شد؛ «فکر می‌کنم احتمالا می‌توانیم‌ ماه بعد در بخش‌هایی شروع به‌کار کنیم. امیدواریم که در انتهای ماه، وقتی به شرایط نگاه می‌کنیم عناصری را ببینیم که به ما می‌گویند می‌توان محتاطانه و ایمن (فعالیت‌ها را دوباره) شروع کرد. اگر شرایط مناسب باشد، همین کار را می‌کنیم اما اگر اینطور نباشد، باید صبر کنیم.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مشاغل کرونا کرونا در ایران قرنطینه خانگی اخبار کرونا کرونا در جهان خواهد شد محدودیت ها فعالیت ها داده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۹۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی

بعد از گذشت یک سال نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر عایدی سرمایه را برطرف کردند. حالا با نگاهی به ارقام مصوب در مجلس می توان به این مالیات لقب کمیسیون دولت از سفته بازی را نسبت داد.

با وجود اینکه دولت می گوید که فقدان این پایه مالیاتی که در ۱۰۰ سال گذشته در بیش از ۱۴۳ کشور در حال پیاده‌سازی بوده، موجب بروز مشکلات متعددی به‌خصوص در حوزه تولید شده است؛ اما طرح مالیات بر سفته‌بازی و سوداگری به‌گونه‌ای طراحی شده است که به‌دلیل معافیت‌های گسترده در طرح، حداکثر دو درصد از افراد جامعه مشمول آن می‌شوند.

هم اکنون بازدهی بالای خرید وفروش‌ها در بازارهای غیرمولد موازی تولید مانند بازار ملک، خودرو، طلا و ارز انگیزه سرمایه‌گذاری و کار در حوزه تولید را به‌شدت کاهش داده است، چرا که افراد به جای فعالیت مولد، سرمایه خود را وارد یکی از این بازارها می‌کنند و در سایه نبود قوانین بازدارنده، سودهای هنگفت به جیب می‌زنند.

اما این تمام ماجرای سوداگری نیست؛ چراکه ورود پول‌های کلان به بازارهایی مثل مسکن و خودرو باعث افزایش تقاضای سرمایه‌ای می‌شود و در نتیجه نیاز مصرفی مردم را با چالش مواجه می‌کند. چنانچه در حال حاضر بخش زیادی از تقاضا در بازار مسکن مربوط به تقاضای سرمایه‌ای است و مردم عادی توان خرید مسکن متناسب با نیاز خود را ندارند. 

انتظار می رفت قانون با تعیین ارقام بازدارنده تا جایی که قدرت دارد از گسترش بساط  دلالی در کشور بکاهد  و به حرکت جریان سرمایه به سمت فعالیت‌های مولد کمک کند، ولی با نگاهی به ارقام مصوب در مجلس می توان گفت این مالیات بر عایدی سرمایه بازدارنده نیست؛ بلکه صرفا حق السهم  و کمیسیون دولت از سفته بازی است.

مالیات ۳۰ درصد از سود فروش خودرو، طلا و ارز این پیام را به واسطه ها مخابره می کند که اگر هر یک از اقلام مشمول مالیات را دوبرابر قیمت بدون هیچ زحمتی به فروش رساندید و به اقتصاد کشور ضربه زدید و تورم ایجاد کردید و ارزش پول ملی را کاهش دادید، فقط کافی است حق کمیسیون خود را پرداخت کنید تا به راحتی به این کاسبی ادامه دهید.

این اعداد هیچ بازدارندگی ندارند و اتفاقا باعث افزایش قیمت‌ها شده و دلالان صرفا با پرداخت سهم دولت از سفته بازی به راحتی می‌توانند به فعالیت مخرب و غیرمولد خود ادامه دهند و آنچه از سودشان کاسته شده را نیز به لطایف‌الحیلی دوباره از جیب مردم برداشت کنند.

آقایان نرخ مالیات با این ارقام فقط رسمی‌سازی سفته‌بازی است.ریشه این آفت پیش رونده را باید با برخورد قاطعانه خشکاند. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • رکوردی که نتانیاهو ثبت کرد
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی