Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، جامعه روستایی و عشایری با ۲۱ میلیون نفر جمعیت  ۲۶ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده که در ۶۲ هزار مکان و منطقه زندگی می‌کنند. با وجود اینکه این جمعیت بخش مهمی از تامین امنیت غذایی را برعهده دارد، به گفته معاون برنامه ریزی معاونت توسعه روستاهای ریاست جمهوری، درآمد روستاییان نصف شهرنشینان و نرخ تورم آنان بیش از ۳ درصد شهری‌ها است و این نشانگر آسیب پذیر بودن جامعه روستایی و تاب آوری پایین آنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعیت روستایی و عشایری هم مانند دیگر بخش‌های کشور در دو ماه اخیر درگیر کرونا بوده است و زندگی آنان هم در این مدت تحت تاثیر قرار گرفته است.

نهادها و وزارت خانه‌های مختلف طی این دو ماه به کمک روستاییان رفتند تا هم میزان مبتلایان و فوتی های آنان را کاهش دهند و هم تبعات اقتصادی کرونا را به نحوی مدیریت کنند. جامعه بهورزان کشور به مثابه سلول‌های نظام بهداشت و درمان کشور در مناطق روستایی نقش اصلی را در این زمینه بر عهده داشتند و بار اصلی مقابله با کرونا در این مناطق روی دوش بهورزان است.

وزارت بهداشت از همان روزهای اول شیوع کرونا در قالب بسیج ملی از طریق مشاوره تلفنی، راه اندازی مراکز منتخب کرونا، غربالگری تلفنی اعضای خانواده، پویش کرونا را شکست می‌دهیم اقدامات خود برای مقابله با کرونا را اجرا کرد. این برنامه در مناطق روستایی هم پیگیری شد و در بخش روستایی و عشایری اطلاع رسانی گسترده ای برای مشاوره تلفنی انجام شد.

بهورزان‌ با شماره‌های ۱۹۰ و ۴۰۳۰ با روستاییان تماس گرفته و مسایل مربوط به پیشگیری فردی را به آنان آموزش دادند. حدود یک هزار مرکز  برای مقابله با این بیماری راه اندازی شده که از این تعداد ۲۰۰ مرکز در روستاها فعالیت می کنند با توجه به شناخت بهورز روستا از روستاییان، کل روستاها و عشایر در ۱۰ روز نخست غربالگری شدند اما این فرایند در شهرها یک ماه طول کشید.

بخش دیگری از مقابله با کرونا در مناطق روستایی بر عهده دهیاری‌ها بوده است. دهیاران با همکاری بسیج و وزارت بهداشت و با  استفاده از تجهیزات لازم اقدامات گسترده ای در این خصوص انجام داده‌اند.

اگرچه تاکنون موارد مبتلا و فوتی کرونا در روستاها و عشایر پایین بوده است، با این حال و با توجه به اینکه از اواسط اردیبهشت بیشترین مهاجرت فصلی از شهرها به روستاها رخ می‌دهد و جمعیت تا سه برابر اضافه خواهد شد، ‌بیم آن می‌رود این بیماری در روستاها گسترش یابد.

علاوه بر این روستاها از نظر اقتصادی هم‌ آسیب‌های گسترده ای از بابت شیوع کرونا متحمل شده اند.   اشتغال روستاییان از جمله صنایع دستی و امور گردشگری هم با بحران مواجه شد با توجه به طرح فاصله گذاری اجتماعی زنجیره تولید در روستا به ویژه در بخش صنایع دستی متزلزل شد. با توجه به کاهش تقاضا در این بخش، به نظر می‌رسدتحریک تقاضا می‌تواند به این ترمیم اقتصاد این قشر کمک کند. صنعت نوپای بومگردی هم امسال بسیار متضرر شده و برای سرپا ماندن به حمایت همه جانبه نیاز دارد.  

 صندوق توسعه کارآفرینی امید از جمله دستگاه‌هایی است که می تواند نقش قابل توجهی در جبران خسارت‌های وارده به روستاییان و عشایر داشته باشد. این صندوق فروش اعتباری محصول و اختصاص خط اعتباری برای خرید محصولات صنایع دستی از محل اشتغال پایدار روستایی را دو پیشنهاد خوب برای تحریک تقاضا می‌داند و اعلام آمادگی کرده تا از اعتبار محل تبصره ۱۸ در زمینه صنایع دستی روستاییان دو برابر آورده به آنان اختصاص دهد.
کشاورزان همانند سایر اقشار و رسته‌های شغلی باید از تله اقتصادی در روزهای کرونایی بیرون بیایند. واقعیت این است که کشاورزی از جمله ظرفیتهای غیر قابل انکار کشور در ایام تحریم است و شاید همین شرایط باعث شود که توجه بیشتری به این بخش شود.  نباید فراموش کرد که گستردگی جغرافیایی ایران باعث شده  فصل کار در کشاورزی در مناطق مختلف متفاوت باشد برای مثال در حالی که در مناطق جنوبی کشاورزان در حال برداشت محصول هستند در مناطق شمالی هنوز مرحله آغاز فعالیت‌های کشاورزی مانند نشاکاری است در این بین جابجایی کارگران غیر بومی ممکن است با محدودیت‌هایی مواجه باشد که آن هم هزینه هایی را برای کشاورزان به همراه دارد.

اهمیت اصل سلامت را نمی توان منکر شد اما از آنجا که بیشتر روستاییان شغل ثابت ندارند و تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار ندارند، چه بسا بسیاری از آنان مجبور به کار و فعالیت باشند. در عین حال این را هم نباید فراموش کرد که بخشی از تسهیلات و وام‌هاییکه دولت قرار است به شهروندان بدهد به روستاییان و رسته‌های شغلی روستایی پرداخت می‌شود.

اگرچه نهادهای مختلف اعم از ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بنیاد مستضعفان و کمیته امداد، هلال احمر، وزارت رفاه، وزارت کشور، وزارت بهداشت، برای کمک به روستاییان وارد عمل شده اند با این حال به نظر می‌رسد این بخش کماکان نیاز به توجه بیشتری دارد و از آنجا که روستاییان امنیت غذایی کشور را تامین می‌کنند حمایت از آنان حمایت از امنیت غذایی کشور هم خواهد بود.

برچسب‌ها ویروس کرونا وزارت کشور دهیاران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا وزارت کشور دهیاران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا وزارت کشور دهیاران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت امنیت غذایی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۰۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست

وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جریان این بازدید ضمن تشکر از مجاهدت‌های خاموش متخصصین و تلاشگران وزارت دفاع و خداقوت به نیرو‌های مسلح به جهت پاسخ دندان شکن به رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق گفت: در بازدیدی که امروز توسط اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از بخش‌های فضایی و موشکی وزارت دفاع صورت گرفت پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی بارز و نمایان بود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: طی جلسه‌ای که با مسئولان وزارت دفاع در حوزه اینده و نیاز‌های صنعت دفاعی برگزار شد، تصمیماتی اتخاذ شد که برای تقویت نیرو‌های مسلح و حمایت مجلس از صنعت دفاعی اجرایی خواهد شد.

اعضای کمیسیون امنیت ملی بر لزوم حمایت از برنامه فضایی و موشکی وزارت دفاع و ارزش افزوده قابل توجه این فناوری‌ها هم در بعد علمی و فناورانه و هم در بعد بازدارندگی و اقتدار دفاعی تاکید نمودند.

سردار طلایی نیک معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی راهبردی و امور مجلس وزارت دفاع در جریان این بازدید با اشاره به تعامل بسیار نزدیک و حمایت‌های بسیار موثر نمایندگان مجلس به خصوص اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از نیرو‌های مسلح و وزارت دفاع گفت: این حمایت‌ها در جدیدترین مصوبه مجلس که قانون تشکیل سازمان پژوهش، علوم و نوآوری‌های دفاعی است مشخص است که یک ظرفیت جدید برای توسعه علوم دفاعی و پشتیبانی‌های دانش پایه و مرز شکنی دانش در حوزه فناوری‌های دفاعی را بیش از گذشته برای کشور فراهم می‌کند.

سازمان سپند از سال ۱۳۸۹ به پیشنهاد شهید فخری زاده تشکیل شده و در حال حاضر هم فعالیت دارد، اما زیرساخت قانونی برای فعالیت آن امر لازمی است که به تازگی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • ضرورت تکمیل جاده شلمزار، ناغان به کارون۴
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور