Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارگران مهاجر آفریقایی و آسیایی در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس علاوه بر ابتلا به کرونا از مرگ بر اثر گرسنگی نیز در هراس هستند. تاریخ انتشار: 17:32 - 26 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۱۲۶۵۲ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ میلیون‌ها کارگر وحشت زده و فقیر مهاجر به کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس، خود را در بن بست شیوع «کرونا» می‌بینند و جایی برای کمک خواستن نمی‌یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش نیویورک تایمز، بحران شیوع کرونا در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس در پی سیاست‌های دولت‌های مذکور، بحرانی جدی را برای کارگران مهاجر در این کشور‌ها رقم زده است.
نحوه مواجهه و برخورد دولت‌های میزبان این کارگران مهاجر فقیر با آنها در پی بحران کرونا به صورت محبوس کردن آنان در محله‌های شلوغ، توقف پرداخت دستمزد، اظهارات نژادپرستانه و ...، سبب شده تا آنها در بن بستی مرگبار گرفتار شوند.
پادشاهی‌ های نفت خیز عربی حاشیه خلیج فارس از سال‌ها پیش برای انجام کار‌ها و پروژه‌های سنگین خود متکی به ارتش کارگران مهاجر با دستمزد پایین از کشور‌های آسیایی و آفریقایی هستند که انتقادات گسترده سازمان‌های حقوق بشری را به دلیل نقض حقوق کارگران و برخورد نامناسب با آن‌ها به دنبال داشته است.
شیوع کرونا، وضعیت کارگران مهاجر را به مراتب وخیم‌تر کرده و آن‌ها را علاوه بر قطع دستمزدشان در خوابگاه‌های تنگ و غیربهداشتی محبوس کرده است.   آنها که بازگشت به کشور مبدا به دلیل محدودیت‌های مسافرتی برایشان ممکن نیست علاوه بر ابتلا به کرونا به دلیل بی توجهی دولت‌های میزبان به وضعیت سلامتیشان، از مرگ بر اثر گرسنگی نیز هراس دارند.
اگرچه بن بست و رکود اقتصادی ناشی از کرونا همه کشور‌های جهان را متاثر کرده، اما تعداد و تنوع زیاد کارگران مهاجر در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس معنای دیگری دارد.   آسیب گسترده اقتصادی این کشور‌ها از کرونا می‌تواند بر شمار زیادی از کشور‌ها و مردم آنها تاثیر بگذارد.
براساس آمارها، بیش از یک سوم جمعیت ۳۴ میلیون نفری عربستان، تقریبا نیمی از جمعیت بحرین و نیمی از جمعیت عمان را خارجی‌ ها تشکیل می‌دهند؛ در کویت از هر دو نفر یک نفر و در امارات از هر ۹ نفر یک نفر خارجی هستند.   بیشتر بخوانید:  محمد بن سلمان قرنطینه شد
کارگران مهاجر در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس که به دلیل فقر برای کار به این کشور‌ها می‌ روند، حتی پیش از شروع کار به دلیل پرداخت مبالغ سنگین به واسطه ها، بدهکار هستند؛ از این رو قطع دستمزد این افراد نه تنها بر زندگی شخصیشان بلکه بر افراد تحت تکفل آن‌ها در کشور‌های مبدا نیز تاثیر می‌ گذارد.
شمار زیادی از این کارگران مهاجر تاکنون به کرونا مبتلا شده اند.   وزارت بهداشت عربستان در ۵ آوریل (۱۵ اردیبهشت) اعلام کرد که بیش از نیمی از ۴ هزار مورد ابتلا به کرونا در این کشور از اتباع خارجی بوده اند.   کمک به این افراد و توجه به وضعیت سلامت آنها در میانه این بحران، به ژستی بشردوستانه محدود شده است. د   ر حالی که «ملک سلمان»، پادشاه عربستان، از تحت پوشش قرار گرفتن همه افراد مبتلا به کرونا حتی خارجی‌ها در این کشور خبر داد، بسته کمک ۲.۴ میلیارد دلاری که برای تامین حقوق کارگران بخش خصوصی در نظر گرفته شده، تنها حقوق بخشی از کارگران سعودی را تامین می‌کند.   در امارات نیز در حالی که آیین نامه جدید در مورد اعطای مرخصی با دستمزد تصویب شده، کارگران عملا اهرمی برای چنین درخواستی در برابر کارفرمایان ندارند.
حضور این کارگران در بخش‌های تعطیل ناپذیری مانند صنعت نفت و گاز، آنان را به شکل ویژه‌ای در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار داده است.   وضعیت برای کارگران مهاجر زن که عمدتا در خانه‌های افراد ثروتمند به عنوان خدمتکار فعالیت می‌کنند و غالبا جایی جز همان خانه برای زندگی ندارند، به مراتب وخیم‌تر است.
کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس، داشتن اتحادیه و سایر فعالیت‌های صنفی با هدف بهبود شرایط کارگران را ممنوع کرده اند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حوادث بین الملل کرونا کشور های عربی حاشیه خلیج فارس ابتلا به کرونا کارگران مهاجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۲۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند یک امام جمعه از واگذاری تیم استقلال به هلدینگ خلیج فارس /چرا سرمایه این هلدینگ خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود /این خیانت است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،ائمه جمعه شهرستان‌های دشتستان و سنندج در خطبه‌های امروز نماز جمعه به نکاتی در مورد اقتصاد و وضعیت معیشت مردم و به ویژه کارگران پرداختند.

به گزارش مهر، حجت‌الاسلام حسن مصلح در خطبه‌های نماز جمعه دشتستان اظهار کرد: مهم‌ترین ظرفیت امیدبخش کشور، نیروی انسانی مستعد و کارآمد است که باید به خوبی مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه چشم‌انداز، باید پیشرفت کشور در بخش تولید و اقتصاد ملی ارتقا یابد افزود: تاکید بر تقویت اقتصاد مستقل کشور که مبتنی بر تولید انبوه و با کیفیت و … است و به خاطر تأثیر شگرفی است که اقتصاد می‌تواند بر زندگی امروز و فردای جامعه بگذارد.

امام جمعه دشتستان با گرامیداشت سالروز شهادت شهید مطهری تاکید کرد: اگر این دو اصل را بپذیریم که بالاترین خدمت به بشریت، نشر معارف دین است و بالاترین خیانت محروم کردن انسان‌ها از حقایق دینی است، آن‌گاه، خواهیم توانست موقعیت علامه شهید مرتضی مطهری را ارزیابی کنیم.در شرایطی که حق و باطل در جامعه، دارای چهره‌هایی همسان‌اند و تشخیص حقایق برای مردم دشوار است، افزون بر وظایفی که بر عهده عموم طبقات است، نیاز به جهاد فکری و معنوی وجود دارد؛ جهاد در برابر تحریف، الحاد، انحراف و التقاط.

وی با گرامیداشت روز ملی خلیج فارس خاطرنشان کرد: ۱۰ اردیبهشت، سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج فارس بعد از ۱۱۷ سال اشغال، توسط شاه عباس صفوی، روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده است. قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به کتاب‌های باقیمانده از یونان باستان و ۴۵۰ سال پیش از میلاد حضرت مسیح بر می‌گردد و تا ابد به این نام خواهد ماند.

وی ادامه داد: با وجود محرومیت‌ها و مشکلات متعدد زیرساختی در مناطق غیربرخوردار واگذاری تیم استقلال تهران به هلدینگ خلیج فارس خیانت و ظلم در حق مردم مناطق جنوب است.

امام جمعه دشتستان افزود: در شرایطی که شهرستان‌های جنوب و روستاهای توابع آن با مشکلات و محرومیت‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند واگذاری تیم استقلال تهران به هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی‌های منطقه به هیچ عنوان منطقی نیست و نباید پول پتروشیمی‌ها صرف باشگاه‌داری تیمی شود که هیچ ربطی به این مناطق ندارد.

وی با حمایت از موضع گیری بحق دکتر رضایی نماینده دشتستان دشتستان افزود: در شرایطی که برخی مدارس و مراکز آموزشی درمانی استان بوشهر در گرمای تابستان کولر ندارند و تیم‌های ورزشی ما از امکانات حداقلی محرومند بخواهند سرمایه هلدینگ خلیج فارس خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود.

حجت‌الاسلام مصلح خاطرنشان کرد: از مسؤولان مربوطه درخواست می‌شود جلوی این ظلم و تبعیض را بگیرند.

امام جمعه سنندج: پیامبر فرموده قبل از خشک شدن عرق کارگران حقوقشان را پرداخت کنید

همچنین ماموستا فایق رستمی ظهر جمعه در خطبه‌های این هفته مسجد جامع سنندج اظهار کرد: امروزه چند مؤلفه در توسعه جامعه و پیشبرد اهداف مؤثر است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: امنیت کشور، امنیت زندگی مردم، اجرای عدالت در همه عرصه‌ها، رسیدگی به مسکن محرومان و ایجاد اشتغال برای جوانان منجر به توسعه جامعه می‌شود و باید مسؤولان این موارد را مورد توجه قرار دهند.

وی با بیان اینکه امروز مردم در سرنوشت جامعه اثرگذارند، افزود: شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» نیاز به همراهی مردم دارد و مردم باید در این زمینه همراه مسؤولان باشند.

امام جمعه سنندج همچنین به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و مردم غزه اشاره کرد و گفت: تمامی اقدامات رژیم غاصب با به شهادت رساندن ۳۴ هزار و ۱۸۳ نفر در زمان ۲۰۰ روز شهید و زخمی کردن تعداد زیادی مردم، زن و کودک، کادر درمانی خوی وحشیگری و حیوانی آنها را نشان می‌دهد.

ماموستا رستمی همچنین ویران شدن مساجد، بیمارستان، بهداشت و مسکن در غزه را از دیگر اقدامات وحشیانه رژیم جنایتکار صهیونیست برشمرد و بیان کرد: تمامی اقدامات این رژیم علیه مردم فلسطین و غزه محکوم است و سازمان ملل نیز باید سکوت خود را بشکند و به حمایت از این مردم مظلوم بپردازد.

وی از دین مبین اسلام به عنوان کامل‌ترین دین نام برد و گفت: خداوند حافظ دین اسلام بوده و هیچ دشمنی نمی‌تواند آن را از بین ببرد و روزی ریشه‌های ظلم خشک می‌شود.

امام جمعه سنندج با تبریک هفته کار و کارگر، تصریح کرد: کارگران تلاشگران به حرکت درآوردن چرخ‌های تولید هستند.

ماموستا رستمی اضافه کرد: پیامبر مکرم اسلام در مورد کارگران می‌فرمایند، قبل از خشک شدن عرق کارگران حق و حقوق‌شان را پرداخت کنید، و این توجه پیامبر مکرم اسلام به افرادی که نقش مهمی در به حرکت درآوردن چرخ‌های توسعه و تولید دارند نشان از جایگاه ویژه است.

27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899817

دیگر خبرها

  • یک‌روز برای خلیج همیشه فارس
  • پسوند آبی ها عوض می شود؛ استقلالِ خلیج فارس برابر تیم های عربی!
  • پسوند آبی‌ها عوض می‌شود؛ استقلالِ خلیج فارس برابر تیم‌های عربی!
  • فرسودگی روکش آسفالت آزادراه فیروزکوه - تهران رانندگان را به دردسر انداخت + فیلم
  • انتقاد یک امام جمعه از واگذاری استقلال تهران | این بی عدالتی و جفا به مردم است
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس جفا به مردم محروم منطقه است
  • انتقاد تند یک امام جمعه از واگذاری تیم استقلال به هلدینگ خلیج فارس /چرا سرمایه این هلدینگ خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود /این خیانت است
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند