Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسول کوهپایه‌زاده وکیل پایه یک دادگستری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به ابلاغ بخشنامه حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۹ عنوان کرد: همانطور که مستحضرید مصوبه تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۹ در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران برگزار شد مورد بحث قرار گرفت و متاسفانه بدون توجه به واقعیت‌های موجود و مقتضیات و شرایط بخش بزرگ جامعه کارگری و بی‌توجه به الزامات قانونی مقرر شد که تنها ۲۱ درصد افزایش در سال ۹۹ مدنظر قرار گیرد و این موضوع با عدم رضایت و عدم امضای نماینده کارگران مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علیرغم اینکه بر اساس پیش‌بینی قانون و روال سال‌های قبل نرخ دستمزد باید با اجماع هر سه گروه صورت گیرد، نماینده کارگران مصوبه مذکور را امضا نکرد و برخی از نمایندگان جامعه کارگری جهت انجام اقدام قانونی لازم به منظور ابطال مصوبه مذکور در روزهای گذشته با اینجانب در تماس بودند.

این وکیل دادگستری یادآور شد: امید داشتیم بخشنامه صادره از سوی وزارت کار با تعدیل و اصلاح مصوبه، نرخ واقعی حداقل دستمزد را اعلام کند اما متاسفانه بخشنامه مذکور بر خلاف ماده ۴۱ قانون کار که صراحتا اعلام می‌دارد نرخ حداقل مزد کارگران بر اساس میزان نرخ تورمی که از طرف بانک مرکزی اعلام می‌شود باید تعیین شود و با توجه به اینکه بر اساس گزارش بانک مرکزی میزان تورم در سال گذشته ۳۴.۸ درصد بوده است،  تعیین میزان ۲۱ درصد افزایش دستمزد برخلاف صراحت قانون مذکور است.

کوهپایه‌زاده افزود: بخشنامه صادره نه تنها با واقعیات اجتماعی نیازهای کارگران شرایط اقتصادی به خصوص در دوران شیوع بیماری کرونا هیچ انطباق و سازگاری ندارد بلکه در سال جهش تولید یکی از مهم‌ترین عوامل تحقق افزایش توان تولیدی کشور، نیروی کارگری است و بی‌توجهی به این مهم یقینا آثار منفی بر نظام تولیدی کشور تحمیل خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: اینجانب به نمایندگی از جامعه کارگری بر اساس قوانین و مقررات جهت ابطال بخشنامه مذکور در مرجع ذی صلاح قضایی که دیوان عدالت اداری است، اقدام مقتضی را در اسرع وقت انجام وقت انجام خواهم داد.

کوهپایه‌زاده با بیان اینکه حق الوکاله‌ای بابت این پرونده دریافت نمی‌کند، گفت: قرار است با جمعی از نمایندگان کارگران در روز ۵ شنبه دیداری داشته باشم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مزد 99 کوهپایه زاده حداقل دستمزد بر اساس سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۳۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ویژه رهبر انقلاب به فرهنگ کار

به گزارش همشهری آنلاین، مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با همشهری درباره اهمیت فرهنگ کار در سخنان رهبر معظم انقلاب اظهار داشت:همان طور که در فرهنگ دینی اسلام ، حرمت خاصی برای کار و کارگر قائل شده‌اند، قطعا در نگاه کشورمان و مخصوصا رهبر معظم انقلاب نیز این موضوع به صورت ویژه پیگیری می‌شود. حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با کارگران عزیز کشور، اهمیت کار و ارزش آن را به طور دقیق یادآور شدند. متاسفانه در برخی از بخش های کشور شاهد کمرنگ شدن فرهنگ کار هستیم. از سوی دیگر یکی از دلایلی که علاقه ی جوانان کشور به موضوع کار و کارگری را کاهش داده است، جا افتادن نگاه اشتباه و سطح پایین به کارگران کشور است. با ادامه داشتن چنین نگاهی، جوانان حق دارند وارد حوزه کار و کارگری نشوند و منتظر بمانند تا مسئولیت و جایگاهی در ادارات دولتی و خصوصی به دست آورند. لازمه نگاه جدید به فرهنگ کارگری در چند محور قابل تصور است؛اول، نگاه ویژه به معیشت کارگران و فراهم آوردن امنیت شغلی لازم برای کارگران است.یعنی همان موضوعی که رهبر معظم انقلاب به درستی هرچه تمام تر به آن اشاره فرمودند. بنابراین لازم است تا قوای سه گانه با همکاری های خود تلاش کنند تا در مقابل تورم سالیانه بایستند و مانع از تحت تاثیر قرار گرفتن معیشت مردم و به خصوص کارگران شوند. باید بپذیریم که در شرایط اقتصادی حال حاضر کشور، کارگران معیشت سختی دارند و این گونه، حل مشکلات کارگران در حد شعار باقی میماند و در عمل اتفاق خاصی نخواهد افتاد.

وی ادامه داد: بخش دوم، تجدیدنظر در فرهنگ نگاه به کارگر است. چرا که نشان دادن کارگر به عنوان طبقه ضعیف جامعه و کسانی که از نظر ظاهری و طبقه اجتماعی در سطح پایینی قرار دارند، امری اشتباه است و مانع از درک زحمات این قشر بزرگ می‌شود. برای موضوع سوم در حوزه قانون گذاری نیز باید تلاش کرد تا قوانینی مناسب و درخور برای معیشت و کسب و کار کارگران تهیه و اجرا شود. تا دیگر نگاه از بالا به پایین به جامعه کارگری و مولد وجود نداشته باشد. بنابراین هم مجلس شورای اسلامی وظیفه دارد تا برخی از قوانین را در حوزه کارگری اصلاح و به روزرسانی کند و در موضوع اجرا نیز دولت به خوبی همکاری های لازم را انجام دهد. البته حق کارفرمایان نیز نباید فراموشان شود. چهارم، نگاه ویژه به اموال کارگران و بازنشستگان؛ در مدیریت اموال کارگران بازنشسته متاسفانه در برخی از بخش های تابع صندوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی، شاهد مدیریت مسئولینی بی تجربه هستیم. همین موضوع باعث شده است در واگذاری برخی از اموال کارگران بازنشسته به نظرات کارگران و سهام داران توجه نشود.

یوسفی در پایان یادآور شد: مورد پنجم، اصلاح بخش واسطه گری در کشور است. متاسفانه سیستم بانکی در تامین منابع تولید به خوبی فعالیت نمیکند و رهبر انقلاب نیز به این موضوع اشاره کردند. بنابراین لازم است یک بازنگری جدی صورت بگیرد تا بانک ها از بنگاه داری به سوی تامین کننده منابع مالی برای شرکت های تولیدی قدم بردارند.این موارد از جمله موضوعاتی است که باید فارغ از شعار زدگی و در سطح عمل به آن پایبند بود تا نقش کارگر و اتحادیه های آنان را جدی تر ببینیم. در حقیقت اگر حق و حقوق کارگران به درستی و در زمانی که باید به آنان پرداخت شود، در این صورت فرمایشات دقیق رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگران محقق خواهد شد.

کد خبر 847032 برچسب‌ها کارگران رهبر معظم انقلاب مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی‌شود؟!
  • اختصاص ۶۰ میلیارد تومان به توسعه گردشگری شادگان
  • تلاش کارگران برای تولید در کشور «مجاهدانه» است
  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟
  • نگاه ویژه رهبر انقلاب به فرهنگ کار
  • حال کارگران خوب است!
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد