Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرسره‌ای را تصور کنید که صدها پله آن را با سختی طی کردید تا به بالا برسید، حالا بر لبه نشسته‌اید و ناگهان یک نفر شما را به پایین هل می‌دهد، با بالاترین سرعت و به خطرناک‌ترین شکل به پایین می‌رسید و خراش های زیادی برداشته‌اید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، این تصور ساده، دقیقا مصداق بلایی است که بر سر صنعت گردشگری نازل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعتی که آهسته آهسته پیشرفت و توسعه یافت و تبدیل به بزرگترین صنعت دنیا شد، اما ناگهان پدیده‌ای به نام ویروس کرونا آن را از لبه سرسره به پایین پرت کرد. این صنعت بی اختیار وارد یک رکود سنگین شد و آنچنان ضربه‌ای خورد که میلیون‌ها نفر در معرض خطر از دست دادن شغل خود و بسیاری از شرکت‌ها در آستانه ورشکستگی در صنعت گردشگری قرار گرفتند.

به گواه بسیاری از گزارش‌ها و اظهار نظرهای متخصصین، گردشگری شدیدترین ضربات را از شیوع ویروس کرونا متحمل شد. همچنین به دلیل قدرت فراگیری این ویروس و پخش سریع آن در اقصی نقاط جهان، ترس از سفر در مردم ایجاد شده است. این ترس برای گردشگری بین المللی در آینده نزدیک بسیار گران تمام می‌شود و کمتر کسانی هستند که به کشورهای کانون کرونا سفر کنند.

بنابراین گردشگری در دو بخش، اول در بحران کرونا و دوم در پساکرونا آسیب می‌بیند. در صف اول آسیب دیدگان گردشگری دفاتر خدمات سفر قرار دارند، آژانس‌هایی که پکیج‌های تور ارائه می‌دهند. فعالیت این دفاتر ماه‌ها است که در ایران و دیگر نقاط جهان متوقف شده است. خبر وجود ویروس کرونا در ایران درست یک ماه پیش از تعطیلات نوروزی که مهم‌ترین زمان برای گردشگری محسوب می‌شود، اعلام و باعث شد که دولت بخشنامه‌ای مبنی بر لغو بدون هزینه تورهای گردشگری را ابلاغ کند و از آن تاریخ آژانس‌های مسافرتی رسما تعطیل باشند.

از آبان ماه سودی نصیب ذی‌نفعان گردشگری نشده

برای مشخص شدن کم و کیف‌ فعالیت دفاتر خدمات سفر خبرنگار ایمنا با مدیرعامل یکی از آژانس‌های مسافرتی تماس گرفت و پس از پرسش اینکه پس از بحران کرونا چقدر ضرر دادید، با این پاسخ مواجه می‌شود: "ضرر که برای یک دقیقه است، ما از آبان‌ماه سال گذشته تا کنون سودی نکردیم! از آن تاریخ تا کنون اتفاقات مختلفی در کشور و جهان رخ داد که در درجه اول به صنف گردشگری آسیب زد."

مصطفی سعیدی‌پور، مدیرعامل آژانس هواپیمایی هرمس گشت آریانا ادامه می‌دهد: "هزینه‌های صنف ما ثابت است و ضررهای زیادی در ماه‌های اخیر متحمل شدیم. از سوی دولت هم فقط بخشنامه و حرف در رسانه‌ها شنیدیم و هیچ دستور یا راهکار اجرایی ندیدیم. در کنار اینکه سودی نداشتیم، مجبور شدیم بسیاری از هزینه‌ها را از جیب پرداخت کنیم."

وی در ادامه به راهکار دولت یعنی وام با بهره ۱۲ درصد تازه آن هم برای تاسیسات گردشگری که تعدیل نیرو نداشته‌اند، اشاره می‌کند و می‌گوید: "انتظار ما بسیار بیشتر از این‌ها بود، اصلا وام نباید برای چنین شرایطی در نظر گرفته شود تازه آن هم وام با چنین بهره‌ای. چنین وامی برای تقویت یک صنعت در زمان غیربحرانی می‌تواند کارساز باشد. اما شرایط بحرانی است، از طرفی آژانس‌های مسافرتی هم ارائه کننده خدمات هستند و جنسی برای انبار و فروش گران‌تر آن در پساکرونا ندارند. واقعا نمی‌دانم با چه فکری وام ۱۲ درصدی برای عبور از بحران پیشنهاد شده است."

سعیدی‌پور ناکارآمدی این وام را اینگونه شرح می‌دهد:" در حال حاضر درآمدی نداریم و اگر این وام را بگیریم علاوه بر هزینه‌های خود مبلغی را به بانک بدهکار خواهیم شد. زمان پایان وضعیت بحرانی ناشی از کرونا هم مشخص نیست و در نهایت این وام مبلغی به بدهی‌های ما اضافه می‌کند. در تصمیمات شاهد اشتباه پشت اشتباه هستیم، به عنوان مثال یکی از راهکارهای خیلی خوب برای عبور از این بحران، پرداخت بیمه بیکاری سه ماهه بود که هنوز تکلیف آن مشخص نیست‌."

ادامه رکود حداقل تا پایان تابستان

این فعال گردشگری درباره وضعیت تورهای گردشگری در تابستان و پاییز ، اظهار می‌کند: "وضعیت حال حاضر کشور و مبارزه با ویروس کرونا حداقل تا پایان خرداد ادامه خواهد داشت. تازه پس از پشت سر گذاشتن بحران چند سناریو وجود دارد. بسیاری از افراد در این چند ماه درآمدی نداشتند و تازه می‌خواهند کمی کاسبی کنند، از سمتی دیگر پایان سال تحصیلی مشخص نیست ضمن اینکه محرم و صفر هم در تابستان قرار گرفته و بعید است در این فصل شاهد رونق سفر باشیم."

وی در پایان با ابراز گلایه از مسئولان مرتبط با حوزه گردشگری تصریح می‌کند: "متاسفانه‌ مدیران در دولت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هیچ تعاملی با آژانس‌های مسافرتی ندارند. اگر تنها به چند آژانس‌ متمول و بزرگ نگاه نمی‌شد و همه را می‌دیدند و دغدغه داشتند مشکلات حداقل در گستره استان اصفهان به راحتی قابل حل بود."

اکنون دقیقا صنعت گردشگری از بالای آن سرسره رها شده و محکم بر زمین خورده، در حال حاضر اینکه چه تصمیماتی برای بهبود و تیمار این صنعت گرفته شود مساله اساسی و مهم است. صنعت گردشگری و بخش های مختلف آن نیازمند کمک‌های کارآمد و آنی هستند تا از این بحران سخت عبور کنند.

کد خبر 418503

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گردشگری وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سفر مسافران شرکت مسافرتی کرونا در ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آژانس های مسافرتی صنعت گردشگری ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۵۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط شهرداری بم به لیگ ۳

تیم فوتبال شهرداری بم در هفته ۲۴ گروه اول لیگ دسته دوم فوتبال کشور و در دیداری سرنوشت‌ساز، میهمان آینده سازان اردبیل بود.

این تیم در پایان با یک گل مغلوب شد و بدین ترتیب با توجه به شکست شهرداری بم و پیروزی رقیبان، سقوط نماینده شرق استان کرمان به لیگ پایین‌تر قطعی شد.

شهرداری بم فصل را با مهدی جزینی آغاز کرد؛ اما وی خیلی زود جای خود را به علیرضا آلبوغبیش سرمربی فصل قبل این تیم داد. با این حال حضور آلبوغبیش نیز نتوانست تاثیری در روند شهرداری ایجاد کند و جهانبخش جعفری که یک بار موفق به نجات شهرداری از سقوط شده بود، بار دیگر این ماموریت را به عهده گرفت؛ اما در انجام آن موفقیتی کسب نکرد تا شهرداری بم به عنوان تنها نماینده کرمان در لیگ دو، سقوط تلخی دیگر را به فوتبال کرمان تحمیل کند.

بر این اساس، تیم‌های شهرداری بم و شهدای ساری دو هفته مانده به پایان رقابت‌های مرحله گروهی به لیگ دسته سوم سقوط کردند.

جدول رده‌بندی گروه اول لیگ دسته دوم فوتبال کشور در پایان هفته بیست و چهارم

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • فرار نساجی از منطقه سقوط/ دربی کرمان برنده نداشت
  • اولین تیم سقوط کننده از لیگ برتر به لیگ یک
  • هوادار، صنعت نفت را به سقوط نزدیک کرد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • شجاعی در برابر شهری که او را بزرگ کرد!
  • سقوط شهرداری بم به لیگ ۳
  • ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان
  • در سال ۱۸۱۶ جهان شاهد سالی بدون تابستان بود
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست