Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@20:11:04 GMT

مواجهه ایران با کرونا نسبت به کشورهای غربی منطقی‌تر است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۵۷۶۱

مواجهه ایران با کرونا نسبت به کشورهای غربی منطقی‌تر است

دکتر مهدی نجف‌زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایرانی‌ها در مواجهه با این بحران دستپاچه نشدند و از تجربه و اندوخته فرهنگی دراز مدت خود در رویارویی با بحران‌های مختلف استفاده کردند.
وی ادامه داد: جامعه ایرانی از تجربه‌های تاریخی خود آموخته است که برای کمتر ضربه خوردن در مقابل این گونه رخدادها باید به یاری دیگر همنوعان خود بشتابد و این بر خلاف رفتاری است که اکنون در جوامع غربی، شاهد آن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
این استاد دانشگاه گفت: البته با توجه به مشکلات اقتصادی موجود، گاهی رفتارهای خلاف انتظاری را نیز شاهد هستیم که بیشتر مربوط به افرادی است که از روی اجبار و مسائل اقتصادی به نکات بهداشتی توجه نمی‌کنند.
نجف زاده افزود: اتفاقی که اکنون در کشورهای غربی شاهد آن هستیم در حقیقت به نحو واقعی، خود بحران است زیرا آنها سالهاست که با این گونه موضوعات رو به رو نبوده اند و اکنون که این واقعه رخ داده است برای آنها یک بحران واقعی ایجاد کرده و مصادیق تئوری نظریه‌پرداز سیاسی انگلیس توماس هابز که در قالب جمله "انسان، گرگ انسان است"در آنجا دیده می شود  زیرا غرب دچار یک فرسایش هویتی شده است.
وی اضافه کرد: در مورد کرونا کمی اغراق شده است زیرا بشر بسیاری از این بیماری‌ها را به خود دیده و باز هم به راه خود ادامه داده است و این گونه نبوده که با شکل گیری بحران، کار جهان به سر آمده باشد.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در شرایط ایجاد بحرانی مانند شیوع کرونا یک فردگرایی مفرط ایجاد می شود اما نکته مهم این است که در کنار این فرد گرایی مفرط باید دگرخواهی نیز شکل بگیرد به عبارتی فرد با به رسمیت شناختن حق دیگران باعث می‌شود که حق خودش نیز حفظ گردد و ضربه‌ای از دیگران  به او وارد نشود.
نجف زاده افزود: فراگیری ویروس کرونا در کل دنیا باعث تخریب یکی از دستاوردهای بزرگ بشر در قرن بیستم به نام " حوزه عمومی " شده است. در حوزه عمومی مردم بدون هیچ سلطه‌ای با یکدیگر به گفت و گو می‌پردازند و تصمیم‌های سیاسی و اجتماعی خود را می گیرند که در حال حاضر حوزه عمومی به فضای مجازی و تلفن محدود شده است.  
وی ادامه داد: به دلیل محدود شدن این حوزه، دولت‌ها به شدّت قوی شده‌اند و هر تصمیمی که دوست داشته باشند در غیاب مردم در حوزه عمومی که به دلیل ترس از ابتلای به ویروس کرونا ایجاد شده می‌گیرند.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مساله این است که در این حال دولت‌ها همه کاره ‌شده و پاسخگوی مردم نیستند و به همین دلیل هیچ آمار و اطلاعات دقیقی از نوع برنامه‌ها و یا اقدامات در دست اجرای خود به مردم نمی‌دهند زیرا شیوه‌های اطلاع رسانی و حتی آموزشی نیز در اختیار دولت‌ها قرار دارد.
 نجف‌زاده افزود: اجرای طرح‌هایی همانند فاصله‌گذاری اجتماعی به صورت بلند مدّت در کشورها می‌تواند به روند دموکراسی، آسیب فراوانی وارد کند و به همین دلیل مردم به دنبال این هستند تا در بستر فضای مجازی حوزه عمومی را زنده نگاه دارند.
وی به شرایط کشورمان نیز اشاره کرد و ادامه داد: ایران از لحاظ بین المللی مانند کشورهای ذره‌ای و قبیله‌ای آفریقایی که منزوی هستند، نبوده است که در ابتلای به کرونا از جامعه جهانی متاثر نشود. این کشور حتی در شرایط تحریم با بعضی از کشورهای دنیا در ارتباط بوده و هم اکنون نیز مراوداتی دارد، همچنین مردم در سفرهای خارجی خود بیشتر به کشورهای غربی سفر می‌کنند.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به فرضیه‌های مطرح شده در خصوص شیوع ویروس کرونا و فاصله گیری افراد از مذهب در جامعه گفت: اگر شرایط غلبه بر این ویروس کوتاه مدت در نظر گرفته شود، می‌توان گفت هیچ تغییری در نوع نگاه مردم ایجاد نخواهد کرد زیرا همان قدر که دلتنگی مردم برای حضور در حوزه عمومی مانند سینما و پارک وجود دارد برای افراد مذهبی هم وجود دارد و به همین دلیل جامعه ایران غیرمذهبی‌تر از گذشته خود نخواهد شد.
نجف زاده افزود: وقتی یک بلای طبیعی رخ می‌دهد، اتفاقاً نقش مذهب پررنگ‌تر از گذشته خود می‌شود زیرا التیام دهنده دردهای ناشی از بحران است.
وی اضافه کرد: اگر شرایط مبارزه با ویروس کرونا طولانی مدت باشد و بتواند آسیب‌های زیادی به جان و مال مردم وارد کند امکان دارد همان اتفاقی که در گذشته اروپا شکل گرفت که بسیاری از مردم به سمت پروتستانیزم و سکولاریزیشن رفتند در ایران هم رخ دهد زیرا ممکن است این ذهنیت شکل بگیرد که کاری از دست مذهب هم برای جلوگیری از شیوع کرونا و سلامت افراد بر نیامده است.

برچسب‌ها کرونا مشهد دانشگاه فردوسی مشهد مناسک دینی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا مشهد دانشگاه فردوسی مشهد مناسک دینی کرونا مشهد دانشگاه فردوسی مشهد مناسک دینی دانشگاه فردوسی مشهد ویروس کرونا حوزه عمومی نجف زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۵۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه

روز جمعه بیش از ۱۰۰ تظاهرات در حمایت از فلسطینی‌های ساکن نوار غزه که از هفتم اکتبر با حملات ویرانگر رژیم صهیونیستی روبه‌رو هستند، در شهرهای مختلف کشور مراکش و دیگر کشورهای عربی و غربی برپا شد.

به گزارش ایسنا، انجمن مراکشی حمایت از مساله فلسطین، اعلام کرد ۱۰۴ راهپیمایی در ۵۶ شهر مراکش برپا شد و مردم مراکش برای بیست و نهمین جمعه پیاپی در حمایت از غزه و فلسطین به خیابان‌ها رفتند.

طبق بیانیه این انجمن غیردولتی، راهپیمایی‌ها به مناسبت گذشت بیش از ۲۰۰ روز از کشتارهای جمعی انجام شده در حق ساکنان نوار غزه برپا شدند.

به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، از جمله شهرهایی‌ که در مراکش شاهد راهپیمایی‌ها بودند، القنیطره، دار البیضاء، الجدیده، برشید، تطوان و برکان بودند.

شهرهای مختلف مراکش از جمله رباط پایتخت آن تقریبا هر روز شاهد تجمع‌های گسترده مراکشی‌ها برای اعلام همبستگی با ملت فلسطین و درخواست برای توقف حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه، لغو محاصره و کمک‌رسانی هستند.

موریتانی

همچنین صدها تن از شهروندان موریتانی در نواکشوت، پایتخت کشورشان برای اعلام همبستگی با غزه راهپیمایی کرده و از سکوت جامعه جهانی دربرابر جنگ نسل‌کشی در نوار غزه انتقاد کردند.

خبرنگار خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، تجمعی که انجمن ملی حامی ملت فلسطین برای آن فراخوان دادند، در خیابان‌های اصلی نواکشوت تا دفتر نمایندگی سازمان ملل در این شهر برپا شد.

تظاهرکنندگان علاوه بر پرچم‌های فلسطین و موریتانی، تصاویری از حجم ویرانی‌های برجای مانده از جنگ غزه را در دست داشتند.

یمن

در میدان «السبعین» شهر صنعاء نیز یمنی‌ها برای اعلام همبستگی خود با ساکنان نوار غزه و محکومیت این جنگ و محاصره نوار غزه تجمع کردند.

آنها با سر دادن شعارهایی در محکومیت این حملات و گرسنگی دادن به ساکنان نوار غزه و تقدیر از مقاومت قهرمانانه فلسطینی‌ها، اقدامی بین‌المللی برای کمک‌رسانی کامل به نوار غزه را خواستار شدند.

یمنی‌ها تداوم بسیج تمامی نیروها و امکانات را برای حمایت از غزه خواستار شده و بر لزوم تداوم تمامی این فعالیت‌ها تا زمان لغو محاصره غزه تاکید کردند.

در شهر تعز نیز راهپیمایی مشابهی برپا شده و یمنی‌ها با محکومیت جنایات مستمر رژیم صهیونیستی در نوار غزه، مقاومت فلسطینی‌ها را ستوده و حمایت از مقاومت آنها در برابر جنایات صهیونیستی، لغو محاصره نوار غزه و کمک‌رسانی‌ها به آنجا را خواستار شدند.

اردن

اردنی‌ها نیز در شهر امان با برپایی تجمعی، بازگشایی گذرگاه رفح و  افزایش کمک‌ها به نوار غزه را خواستار شده و در حمایت از مقاومت در غزه و کرانه باختری به ویژه دو اردوگاه جنین و نور شمس شعار سر دادند.

آنها همچنین توقف یورش‌های مستمر به مسجد الاقصی را خواستار شدند.

آلمان

در برلین پایتخت آلمان نیز راهپیمایی در اعتراض به این جنگ آغاز شد و ده‌ها معترض در یکی از میدان‌های این شهر تجمع کرده و همبستگی خود را با فلسطینی‌ها اعلام کردند.

پلیس آلمان که قصد داشت این تجمع را بر هم زده و چادرهای معترضان را جمع کند، تعدادی از تظاهرکنندگان را بازداشت کرد.

پلیس آلمان کمی بعد در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس مدعی شد که تظاهرکنندگان مقابل ساختمان پارلمان مرتکب نقض‌های مکرری از جمله خشونت علیه افسران پلیس شدند.

انگلیس
امروز شنبه قرار است در شهر لندن راهپیمایی در حمایت از فلسطینی‌ها با حضور صدها هزار تن از شهروندان انگلیسی برپا شود.

در مقابل پلیس انگلیس اعلام کرد که خطر شکل‌گیری درگیری‌ها و تنش‌هایی وجود دارد و این خطر چنان بزرگ که بخواهد مانع از برگزاری تظاهرات شود.

 قرار است این راهپیمایی در میدان پارلمان از ساعت ۱۲ ظهر آغاز شده و نیم ساعت ادامه یابد.

برخی رسانه‌های انگلیسی پیش‌بینی کردند که در راهپیمایی امروز صدها هزار تن برای اعتراض به حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه شرکت کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کشور : تقسیم استان تهران به ۲ استان شرقی و غربی
  • حمایت دانشجویان دانشگاه آزاد یاسوج از دانشجویان حامی فلسطین در کشورهای غربی+عکس
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد