Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@13:03:45 GMT

مافی: ویروس کرونا تیر خلاصی بر شقیقه عصر روشنگری است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۶۰۴۲

مافی: ویروس کرونا تیر خلاصی بر شقیقه عصر روشنگری است

یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: انسان جدیدی که در دنیای پساکرونا شکل می گیرد به ناخدایی تبدیل می شود که می تواند قوانین جهان را از نو نوشته و جامعه بشری را را ارتقا دهد.

پروانه مافی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آثار ویروس کرونا بر ابعاد مختلف زندگی بشر، بیان کرد: نگاه جامعه شناسان همانند نگاه پزشکان در حوزه پزشکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان طوری که یک پزشک با شناختی که از بدن انسان دارد بیماری های او را درمان می کند، دانشمندان علوم سیاسی و اجتماعی نیز با شناختی که از پیکر جامعه و نهادهای عمومی دارند باید بیماری ها و مسائل حوزه سیاسی و اجتماعی را درمان کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: کرونا امروز به یک بحران مشروعیت سیاسی برای تمام حکومت ها در کل جهان تبدیل شده و کارآمدی سیاسی دولت ها را به چالش کشیده است. بحث دموکراسی که یک نماد عالی برای حکومت ها بود این روزها به صورت انفعال سیاسی شهروندان خود را نشان می دهد. به دنبال فشارهای این ویروس ما شاهد بودیم که برخی از کشورها دچار بحران خودباختگی ملی شدند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: این روزها شاهد هستیم که زمینه های جنگ داخلی و نبرد قومی در کشورهایی که درگیر بحران کرونا شده اند در حال شکل گیری است. در حوزه اداری شاهد هستیم که دورکاری بخش های مختلف در حال ایجاد تمرکز زدایی اداری یا به عبارت دیگر آموزش توزین قدرت است. این آموزش ها در دوران پساکرونا حتما خودش را نشان خواهد داد.

این عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه با بیان اینکه سیاستمداران و اندیشمندان باید بر روی این مسائل متمرکز شده و برای آینده کشور تصمیم گیری کنند، خاطرنشان کرد: کرونا بر روی سیاست داخلی دولت ها بسیار تاثیرگذار بوده و حتی ممکن است منجر به تضعیف دولت ها در برخی از کشورها شود که هرج و مرج سیاسی را به دنبال خواهد داشت. این مباحث در حوزه سیاست داخلی در آینده ای نه چندان دور گریبانگیر کشورها خواهد شد و باید برای آن برنامه داشته باشند.

رئیس فراکسیون خانواده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تضعیف نهاد خانواده و دور کردن افراد از یکدیگر مسائلی است که از قبل وجود داشت و ما شاهد فردگرایی منفی بودیم اما بنظر می رسد این روند در دوران پساکرونا تغییر خواهد کرد و فردگرایی منفی تا اندازه زیادی جای خود را به تثبیت نهاد خانواده خواهد داد.

وی در ادامه افزود: زمانی که انسان ها محدود شده و همه چیزهایی که به آن ها دل بسته بودند را به یکباره از دست دادند، این خانه و خانواده بود که برای آنان باقی ماند و مامن و پناهگایی برای افراد در سراسر دنیا شد. زمانی که تمام سنت های ملی و دینی به یکباره محدود شد، این بنیان خانواده بود که محکم تر از قبل ایستاد و آغوش خود را گشود.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه با اشاره به تاثیر کرونا بر روی کسب و کار های کوچک، تصریح کرد: قطعا با تداوم کرونا و ادامه یافتن قرنطینه در کشورهای مختلف، کسب و کارهای خصوصی و کوچک از بین خواهند رفت و چشم مردم به دست دولت ها خواهد بود. کار آفرینان و کارگران هر دو به یک اندازه ضعیف خواهند شد اما کارمندان که حقوقی ثابت دریافت می کنند عزت اجتماعی بیشتری نسبت به گذشته پیدا خواهند کرد چراکه آن ها به بودجه عمومی وصل بوده و می توانند زندگی خود را بهتر اداره کنند در نتیجه از رفاه اجتماعی بیشتری برخوردار خواهند شد. حتی اگر دولت ها بودجه ای را برای حمایت از بخش خصوصی و رونق کسب و کارها در نظر بگیرند با مشکلاتی نظیر نظام رانتی و فربه تر شدن دولت روبرو خواهند شد.

مافی در ادامه با اشاره به اینکه در دنیای بعد از کرونا تغییرات زیادی رخ خواهد داد، بیان کرد: این ویروس از یک حوزه شروع شد اما این روزها تمام حوزه ها و ابعاد زندگی بشری را تحت تاثیر قرار داده است. این ویروس توانسته فناوری های هوایی را نیز تحت تاثیر قرار داده و تمامی پروازها را متوقف کند. ما شاهد بودیم این ویروس در سریع ترین زمان از چین تا آمریکا منتشر شد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه آینده متفاوتی در انتظار بشر در دنیای بعد از کرونا است، گفت: این روزها صداهایی از سیاستمداران مختلف در اقصا نقاط دنیا به گوش می رسد. به عنوان مثال نخست وزیر سابق انگلیس خواستار تاسیس حکومت جهانی شده است. این نکات بسیار ظریف بوده و جای تامل دارد که نشان می دهد آینده متفاوتی در انتظار بشر است. ما شاهد هستیم مباحثی که در حوزه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول مطرح بود و بعضا با اعطای وام ملت ها را مدیون خود می دانستند و سلطه گری می کردند، عملا کنار رفته و ابهت آنان در سایه عجز در شرایط بحران از هم پاشیده است.

این عضو هیئت رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در ادامه خاطرنشان کرد: ویروس کرونا تیر خلاصی بود که به شقیقه فرهنگ روشنگری اصابت کرد. عصر روشنگری از زمان اختراع ماشین چاپ آغاز شد و بنظر می رسد که امروز پایان این عصر فرا رسیده و پدیده کرونا آغازگر عصری جدید برای بشریت است.

نماینده مردم تهران در ادامه با تاکید بر اینکه پدیده کرونا فراتر از یک بیماری است، افزود: قطعا در این حوزه اندیشمندان زیادی ظهور خواهند کرد و کتاب ها، شعرها، فیلم ها و آثار جدیدی در این عصر خلق خواهد شد. پدیده کرونا مسئله ای جدی و فراتر از یک بیماری است. در ظاهر این ویروس یک مشکل برخاسته از حوزه بهداشتی و درمانی است اما در حقیقت تاثیرات عمیقی در تمام ابعاد زندگی بشری ایجاد خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر حوزه آموزش، افزود: قطعا نهاد آموزش در دنیای بعد از کرونا دچار تغییر خواهد شد زمانی که چندین ماه کل دنیا از طریق شبکه های مجازی آموزش می بینند، بشریت این آمادگی را پیدا می کند که دیگر بر سرکلاس های حضوری حاضر نشده و نیازهای آموزشی خود را از طریق فضای مجازی برطرف کند.

این عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه بیان کرد: حتی کرونا در حوزه الهیات، دنیای بعد از مرگ و ترس از مرگ نیز اثر گذاشته و تغییراتی در مردم دنیا ایجاد کرده است. شاهد هستیم که مردم دنیا این روزها از مسائل مادی و تظلم کنار کشیده اند. اینکه جهان چند میلیاردی ظرف دوماه به این سرعت در حوزه های مختلف دچار تحول و دگرگونی شود، جای تامل دارد.

وی در ادامه با اشاره به درس هایی که بشریت باید از پدیده کرونا بگیرد، بیان کرد: انسان متجدد فکر می کرد که هیچ بیماری وجود ندارد که علم انسان نتواند آن را درمان کند. کرونائیسم یا همان مکتب کرونا این درس را برای بشریت داشت که اگر بیش از اندازه در خلقت ورود کرده و هر چیزی را به آزمایشگاه ببرد، اصل بشریت به سمت نابودی خواهد رفت. کشف علوم جدید به بشر احساس خودبرتر بینی داده بود و فکر می کرد می تواند پادزهر هر زهری را در آزمایشگاه بسازد. کرونا انسان را به ضعف ها و ناتوانی هایش مجددا آگاه کرد. انسان به جای تصدیق به دنبال تغییر جهان بود و می توان گفت که کرونا پاسخی به بی رحمی ها و ظلمی است که انسان ها و حکومت ها در حق هم کرده اند.

مافی در پایان خاطرنشان کرد: انسان جدیدی که در دنیا پساکرونا شکل می گیرد به ناخدایی تبدیل می شود که می تواند قوانین جهان را از نو بنویسد. کرونا با تمام مشکلاتی که به همراه دارد می تواند منجر به رشد جامعه بشری شود. کرونا امروز از قالب یک بیماری خارج شده و می توان به عنوان یک ایدئولوژی در دنیای پساکرونا به آن نگریست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس ادامه با اشاره دنیای بعد ویروس کرونا پدیده کرونا شاهد هستیم ما شاهد دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۶۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی

استاندار مرکزی از توسعه فعالیت های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در استان مرکزی خبر داد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص الائمه ظهر امروز در آیین تجلیل از فعالان طرح نور (عفاف و حجاب) استان مرکزی گفت: ویژگی متمایز انسان با سایر موجودات قوه تفکر و تعقل است، انسان موجودی متفکر و اندیشمند است که باقی موجودات زنده از این قدت برخوردار نیستند بنابراین اجبار و الزام در دین‌داری و قدرت انتخاب انسان نیز ناظر بر قوه تخیل است، بنابراین اسلام آمده است که قوه تفکر انسان را تقویت کند و طلای ناب را از آهن زنگار گرفته تشخیص دهد.

وی افزود: به فرموده شهید مطهری در اسلام مفمومی عمیق به عنوان آزادی عمل وجود ندارد بلکه به آنچه اعتقاد داریم آزادی تفکر و اندیشه است. بنابراین عقیده مبتنی بر تفکر مورد احترام است در غیر اینصورت پذیرفته نیست. اسلام و دین با عقیده‌ای که مبتنی بر احساسات بی پایه و تقلید باشد مقابله و مبارزه می‌کند.

استاندار مرکزی بیان کرد: ویژگی متمایز دیگر انسان در حیات فرهنگی است. انسان بر خلاف حیوان سلوک فرهنگی دارد و بخشی از زندگی انسان بر اساس فرهنگ است و این موضوع باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. دشمن نیز ویژگی فرهنگی را مورد هدف قرار داده که حیات فرهنگی را منهدم کنند و قدرت تفکر انسان را سلب کند، هدف دیگر دشمن از دنبال کردن برابری حق زنان و مردان نیز منفعت اقتصادی و استفاده از افراد در جهت استفاده از منافع اقتصادی است.

مخلص‌الائمه تصریح کرد: حیات فرهنگی ویژگی ممیزه انسان با حیوان است، حیات فرهنگی مولفه‌های متعددی دارد؛ یکی از آن پوشش و عفاف و حجاب است که موجب تمایز بین انسان و حیوان می‌شود. بی‌حجابی در یک نگاه، مقوله اعتقادی است و مردم باید برای مقوله عفاف و حجاب نگاه اعتقادی قائل شوند. لازمه آن برنامه و کار ویژه صحیح است چراکه این موضوع سال‌ها مورد غفلت واقع شد و یک دوره طولانی با حجاب مبارزه شد و چادر و حجاب از سر زنان کشیدند اما الان شرایط کشور متفاوت است و با بی حجابی قطعا مقابله خواهد شد.

وی ادامه داد: سلطه رسانه غرب در لایه نخست سبک زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده  که یکی از تأثیرات آن در موضوع عفاف و حجاب است، ما هر عقید‌ه‌ای را آزاد نمی‌دانیم، دین در نگاه اعتقادی به عنوان عقیده اجباربردار نیست و هیچ عقدیه‌ای را نمی‌توان به فردی تحمیل کرد مگر اینکه خود فرد به آن دست پیدا کند اما برای تغییر عقیده باید کار ویژه صورت گیرد. یکی از مسائل مهم و مورد هدف، این است که استحکام بنیان خانوده با بحث بی‌حجابی به شدت مورد تهدید است چراکه بی حجابی و برهنگی حد و مرز ندارد بنابراین برای استحکام بنیان موثر در پیشرفت اجتماعی باید تلاش مظاعف انجام شود.
 
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: بسیاری از بی‌حجابان دشمن نظام و انقلاب نیستند بلکه غفلت عمیقی آنها را برگرفته و اگر از غفلت خارج شوند مسیر درست را پیش خواهند گرفت. پلیس مطلقا باید از ایجاد هرگونه دو قطبی بی‌حجابی و باحجابی در جامعه پرهیز کنند و اجازه ندهیم این دو قطبی شکل گیرد و ترویج پیدا کند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • قرارگاه جهاد تبیین به روشنگری و بصیرت‌افزایی کمک می‌کند
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای
  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • آخرین تغییرات درباره یارانه‌ها و زمان واریز آن
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند