Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@19:39:28 GMT

حکایت آشتی با یار مهربان در خانه‌های مهاباد

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۶۴۹۵

حکایت آشتی با یار مهربان در خانه‌های مهاباد

این روزها بهترین زمان برای انجام دادن فعالیت‌های عقب‌افتاده‌ای است که آنها را در سال‌های قبل به دلیل کمبود وقت یا کم‌حوصلگی انجام نداده‌ایم و از این رو می‌توان مطالعه و خواندن کتاب‌های مورد علاقه را بهترین و کم‌هزینه‌ترین سرگرمی‌ در این ایام دانست؛ به ویژه وقتی که کتاب را در درب منزل تحویل دهند.

کتابخانه «کامیاب» روستای سیدآباد مهاباد در ابتکاری جالب و برای پربارکردن اوقات فراغت مردم به ویژه روستاییان در این عرصه وارد گود شده و با دریافت سفارش کتاب از علاقه‌مندان، آن را به صورت رایگان به درب منازل می‌برد تا با این روش ضمن سرگرم کردن مردم با مطالعه به پویش «در خانه بمانیم» کمک کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این کتابخانه با ارایه لیست کتاب‌های موجود در کتابخانه خود به صورت مجازی و تحویل دادن آن در درب منازل پس از ثبت سفارش توانسته است سهم خود را برای کمک به پویش «در خانه بمانیم» به خوبی ایفا کند.

«خالق مام اسماعیل» کتابدار کتابخانه کامیاب روستای سیدآباد می‌گوید: پویش «با کتاب در خانە بمانیم» توسط اعضای فعال این کتابخانه با توجه به شیوع بیماری کرونا و با هدف پرکردن اوقات فراغت مطرح شد؛ هر روز لیستی از کتاب‌های موجود در کتابخانه را در کانال تگرامی قرار می‌دهیم و علاقه‌مندان بر اساس سلیقه خود کتاب‌های خود را انتخاب و به صورت رایگان دریافت کنند.

وی اظهار داشت: شهروندان با عضویت در این کانال و پیدا کردن موضوع و کتاب مورد علاقه خود و با ارسال «کد کتاب و نام و نشانی خود» به صورت پیامک به شماره‌های درج شده در کانال، کتاب مورد نظر را در درب منزل به صورت کاملا ضدعفونی شده و بهداشتی دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: کتاب‌های تحویل داده شده پس از ۱۴ روز دوباره با مراجعه نماینده کتابخانه از درب منزل پس گرفته و در کتابخانه برای استفاده بقیه دوستان نگهداری می‌شود.

وی با بیان اینکه هفت نفر از اعضای کتابخانه در اجرای این پویش همکاری می‌کنند، گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ کتاب با استفاده از این روش برای مطالعه و پر کردن مدت زمان بیکاری تحویل شهروندان و روستاییان «سیدآباد» شده است.

«سالار رحمانی» از اعضای فعال این کتابخانه گفت: کتاب‌های معرفی شده در کانال بر اساس رده‌های سنی مختلف شامل نوجوان، جوانان و بزرگسالان طبقه‌بندی شده و هر نفر می‌تواند بسته به سطح و علایق خود عنوان مورد نظر را انتخاب و سفارش دهد.

وی اضافه کرد: در این پویش کتاب‌هایی با محتوای آموزشی، فلسفی، رمان، اشعار کردی و داستان‌های کودک و نوجوان برای استفاده عموم در نظر گرفته شده است. 

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد هم گفت: بدون‌شک مطالعه‎ کتاب‎های مفید و امیدبخش یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با اضطراب‌ ناشی از کرونا و پشت سر گذاشتن این دوره حضور اجباری در خانه بوده و به همت کتابخانه روستا «سیدآباد» شرایط دسترسی آسان به کتاب در این شهرستان فراهم شده است.

سیامند جوابخت اضافه کرد: نکته مثبت این حرکت توجه به کتاب و کتابخوانی در سال جدید است تا علاوه بر افزایش سرانه مطالعه و رشد فرهنگی جامعه، باعث ماندگاری بیشتر مردم در خانه شده و مانع از گسترش کرونا شود.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون فعالیت کتابخانه‌های عمومی تعطیل شده و دسترسی به کتاب سخت شده است، تاکید کرد: بهترین کار در شرایط موجود و بحران مقابله با شیوع کرونا در خانه ماندن و شیرین‌ترین کار هم کتاب خواندن است.

وی افزود: کتابخانه «کامیاب» روستای «سیدآباد» در نهم آذر سال گذشته به همت انجمن حامی و گروه توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی مکریان مهاباد تاسیس شده و مدیریت آن توسط هیات امنا و کتابداری جوان فعال و خوش ذوق به نام «خالق مام‌اسماعیلی» و همکاری «زکریا فیض‌الله» و «سالار رحمانی» انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این کتابخانه دارای ٢٦٦ عضو فعال بوده و به یک مرکز فرهنگی علمی در این روستا تبدیل شده، گفت: این کتابخانه به ۲ هزار جلد کتاب، اتاق کودک، ۵ قفسه کتاب، دستگاه کامپیوتر و میز و صندلی مجهز است.

در شهرستان مهاباد هم‌اکنون ۱۱ کتابخانه روستایی فعال وجود دارد؛ علاوه بر این هفت کتابخانه فعال در مهاباد با زیربنای یک‌هزار و ۹۷۵ متر مربع وجود دارد که از این تعداد سه کتابخانه عمومی و چهار کتابخانه به طور مشارکتی است؛ بیش از ۵۴ هزار جلد کتاب در قالب ۵۹ هزار نسخه در این کتابخانه‌ها نگهداری می‌شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا اداره فرهنگ و ارشاد بیکاری جامعه کتابخانه های عمومی کودک و نوجوان بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۶۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • افتتاح چهارمین پایگاه موتورلانس آذربایجان‌غربی در مهاباد
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتابِ «حکایت زخم‌ها» به چاپ دوم رسید
  • کتابِ «حکایت زخم ها» به چاپ دوم رسید
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه