Web Analytics Made Easy - Statcounter

 مجلس یازدهم کمتر از دو ماه دیگر آغاز به کار خواهد کرد، اما در این بین انتخاب رئیس مجلس بعدی و بررسی شانس گزینه‌های مطرح، موضوعی بحث‌برانگیز بوده که حتی پیش از انتخابات گمانه‌زنی‌های زیادی درباره آن از سوی گروه‌های مختلف سیاسی مطرح شد و کماکان ادامه دارد.

مینا افرازه/

 مجلس یازدهم کمتر از دو ماه دیگر آغاز به کار خواهد کرد، اما در این بین انتخاب رئیس مجلس بعدی و بررسی شانس گزینه‌های مطرح، موضوعی بحث‌برانگیز بوده که حتی پیش از انتخابات گمانه‌زنی‌های زیادی درباره آن از سوی گروه‌های مختلف سیاسی مطرح شد و کماکان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، در گفت‌وگو با عباس سلیمی نمین تحلیلگر سیاسی، موضوعاتی همچون اختلاف‌های درون‌گروهی اصول‌گرایان، الزام‌ها و ویژگی‌های فرد شایسته ریاست و تأثیر دیدگاه‌های کلان یا خرد بر نحوه اداره امور مجلس را بررسی کردیم.

*به نظرتان در بین افراد وابسته به جریان‌های مختلف سیاسی کدام‌یک شانس بیشتری برای کسب کرسی ریاست مجلس دارد؟

‌بر اساس ائتلافی که صورت گرفت و همه نیروهای اصول‌گرا ذیل سر لیستی واحدی قرار گرفتند، این دارای معنای خاصی است، بدین معنی که سرلیستی به عنوان انسجام حول آن صورت بگیرد؛ بنابراین من فکر نمی‌کنم که سرلیستی تنها در ارتباط اخذ آرا صورت گرفته باشد، بلکه این موضوع برای اداره مجلس هم به‌عنوان یک گزینه محسوب می‌شود. بدین ترتیب همه جریان‌های اصول‌گرا درنهایت پذیرای این امر شدند، گرچه جبهه پایداری برخی کارشکنی‌هایی را در این زمینه داشت و ظاهراً در آخرین دقایق به وحدت اصول‌گرایان تن داد، وحدتی که فقط لیست واحد نبود، بلکه بحث و اختلاف بین آنان بر سر موضوع سرلیستی هم بود.

در غیر این صورت، اگر مسئله سرلیستی مطرح نبود، جبهه پایداری قطعاً مقاومتی در این زمینه نداشت. اگر جبهه پایداری درنهایت به وحدت تن داد، به این معنی است که باید این موضوع  را در ارتباط با ریاست مجلس هم مدنظر قرار بدهد.

بنابراین کسی که در انتخابات منشأ بوده،   باید در درون مجلس هم به دنبال وحدت باشد. البته تصور می‌کنم وضعیت مجلس به همین سمت‌وسو هم پیش خواهد رفت، منتها برخی افراد بنا به دلایلی که مشخص است شاید به این وحدت تن ندهند و درصدد تفرق بربیایند، آن‌گونه که در دوران انتخابات هم همین مقاومت‌ها را داشتند.

*‌جدای از این موضوع، ریاست مجلس چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

‌طبیعتاً پس از سال‌ها یک فرصتی برای اثبات این موضوع که اصول‌گرایان دغدغه تأمین منافع ملت را دارند و در این مسیر صادق هستند و بر اساس الهام گرفتن از خط امام(ره) به دنبال مصالح مردم هستند، ایجاد شده است. حالا که این فرصت ایجادشده، باید کسانی امور اداره قوه مجریه و مقننه را بر عهده بگیرند که در این زمینه توانمندی قابل‌توجهی از خودشان به ثبت رسانده‌اند. شاید خیلی از افراد مدعی این امر باشند، اما یا از کارنامه قابل قبولی در پست‌های اجرایی برخوردار نبودند یا اینکه اصلاً پست اجرایی نداشتند؛ یعنی یک کارنامه‌ای که نشان بدهد در مقام اجرا دارای توانمندی قابل‌قبول بوده باشند، ندارند.

بنابراین نباید خطر کرد و در این فرصت استثنایی که بدست‌آمده، باید از افرادی بیشترین بهره را برد که دارای کارنامه قابل قبولی هستند و همه جریان‌ها از جمله عموم جامعه به این قضیه اذعان دارند که در چنین افرادی توانمندی‌های خوبی وجود دارد و می‌توانند کارهای بزرگ و سختی را در جهت ایجاد تحول در اقتصاد به‌پیش ببرند.

*اینکه چه کسی رئیس مجلس شود، اهمیتی بر تحولات سیاسی کشور دارد؟ آیا شخص محوری در مجلس اهمیت دارد؟

‌مجلس آن‌گونه نیست که یک فرد بر کلیت آن حاکمیت داشته باشد، در مجلس زمینه تبادل آرا وجود دارد، منتها باید فردی برای ریاست انتخاب شود که بتواند امور مجلس و پیشبرد وظایف آن را به‌خوبی مدیریت کند و سهم لازم از حکومت‌داری را داشته باشد. برخی افراد در حال حاضر مدعی ریاست مجلس هستند و اشخاص دلسوزی هم به نظر می‌رسند، اما متأسفانه فهم لازم را از حکومت‌داری ندارند و نمی‌دانند الزامات آن چیست. این افراد اگر در حیطه اداره مجلس قرار بگیرند، سبب بروز مشکلاتی خواهد شد؛ چون در واقع قابلیت‌های لازم را برای فهم ریاست مجلس ندارند. به‌طور مثال، همین جریان جبهه پایداری که عموماً انسان‌های خوبی هستند، اما هیچ فهمی از حکومت‌داری ندارند و گاهی به اقدام‌هایی دست می‌زنند که موجب وهن حکومت می‌شود و این موضوع قطعاً شایسته نیست. متأسفانه علاوه بر این، جریان جبهه پایداری، افراد یا دیگر گروه‌ها را وادار به واکنش می‌کنند. ما در مجلس آتی باید بتوانیم علاوه بر مدارای لازم با دولت کنونی، قدرت هدایت آن را هم داشته باشیم و برای محقق شدن این امر نیاز به ریاست فردی است که این الزامات و مفاهیم را کاملاً درک کند و شناخت لازم را نسبت به مسائل کشور داشته باشد. این فرد باید دارای بینش خوبی نسبت به شرایط و تحولات جهانی باشد و بتواند موقعیت ایران را در عرصه‌ای بین‌المللی و منطقه‌ای بفهمد، بدین معنی که از یک نگاه کلان نگر برخوردار باشد. متأسفانه بسیاری از نمایندگان، نگاهی جزئی و گروهی به مسائل دارند و فاقد دیدگاه کلان حکومتی هستند. طبیعتاً باید در این زمینه دقت لازم صورت بگیرد تا فردی در جایگاه ریاست مجلس قرار بگیرد که بتواند بهره لازم را از این موقعیت برای پیشبرد امور ببرد.

 *‌درحالی‌که در درون اصول‌گرایان بحث و اختلاف‌هایی بر سر معرفی گزینه پیشنهادی ریاست مجلس شدت گرفته است، به نظرتان آیا این گروه‌ها تا پیش از آغاز مجلس یازدهم و انتخاب رئیس مجلس به وحدت خواهند رسید؟

‌اگر برخی جریان‌های درونی اصول‌گرایان از خودخواهی‌ها دور شوند و فریب‌بازی جریان‌های مقابل را نخورند و توسط دیگران تهییج نشوند، طبیعتاً به وحدت خواهند رسید؛ اما اگر فریب‌بازی جریان‌های رقیب را بخورند و دچار تصورات نادرستی درباره توان خودشان شوند، ممکن است عرصه نقش‌آفرینی را به جناح مقابل واگذار کنند. امیدواریم که برخی اصول‌گرایان با تعریف و تمجیدهای هدایت‌شده برخی افراد احساس نکنند که خودشان به‌تنهایی شایستگی و توانایی لازم را برای ریاست دارند و بدین ترتیب در وادی اختلاف قرار بگیرند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی دولت روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۶۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی‌پور در مجلس آینده | وعده‌ها عجیب واقعیت دارد؟

اخیرا کامران غضنفری که با لیست صبح امید(رائفی پور) جزو منتخبان تهران برای ورود به مجلس دوازدهم است در یادداشتی که منتشر کرده، مدعی دادن وعده هایی از جنس وام و خودرو و عضویت در کمیسیون مورد علاقه در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف شده است.

او در این یادداشت مدعی شده؛« یکی از اطرافیان جناب قالیباف، تلفنی از اینجانب برای دیداری در مجلس شورای اسلامی دعوت کرد. موضوع را که سوال کردم، گفتند که حضوری با هم صحبت خواهیم کرد. در زمان وعده کرده شده به طبقه دهم ساختمان شیخ فضل الله نوری رفتم. در آنجا به غیر از خود میزبان، دو نفر دیگر از نمایندگان منتخب شهرستان ها هم حضور داشتند. پس از احوالپرسی و بیان مقدماتی، متوجه شدم که موضوع اصلی، جلب نظر نمایندگان جدید برای ریاست آقای قالیباف می باشد. از بنده در مورد کمیسیونی که مایل به عضویت در آن هستم سوال کردند و هنگامی که گفتم کمیسیون مربوطه ظاهراً متقاضی زیاد دارد و احتمالاً نوبت به بنده نخواهد رسید، گفتند این چه حرفی است؟ چه کسی از شما شایسته تر! بعد هم لیست افرادی که اظهار تمایل برای عضویت در آن کمیسیون کرده بودند را یکی یکی می خواندند و می گفتند مثلاً آقای شماره یک را به کمیسیون الف می فرستیم، آقای شماره ۲ را به کمیسیون ب می فرستیم، آقای شماره ۳ را به کمیسیون ج می فرستیم و … یعنی که جای شما در این کمیسیون محفوظ است و دغدغه رفتن به آن کمیسیون را نداشته باشید و ما خودمان آن را حل خواهیم کرد!»

او سپس مدعی شده که بحث اعطای وام های چند صد میلیونی و خودرو نیز مطرح شد، و تاکید کرده؛« برداشت بنده از جلسه مذکور آن بود که با دادن وعده قرار گرفتن در کمیسیون مورد نظر، دادن وعده خودرو، وام و … قرار است نظر نمایندگان منتخب را نسبت به ریاست جناب قالیباف، جلب کنند. البته از یک ماه قبل نیز بنده از دوستان متعددی اخبار مشابهی را دریافت کرده بودم که با منتخبین شهرستان ها تماس گرفته می شود و آنها را به مجلس دعوت می کنند و با دادن وعده های مشابه، از آنان خواسته می شود که به ریاست ایشان رای بدهند.»

این ادعا اما آیا صحت دارد؟

حبیب‌زاده، منتخب مردم مرند در مجلس شورای اسلامی روایت کامران غضنفری از دیدار با یکی از مدیران مجلس را ناصحیح دانست و به تسنیم گفت: «من در آن جلسه مورد اشاره دکتر غضنفری بوده‌ام، به هیچ وجه بحثی درباره قول و وعده برای رأی دادن به ریاست مجلس نبوده و خلاف‌گویی است».

حبیب‌زاده که در این جلسه حاضر بوده، در ادامه به آنچه در این جلسه اتفاق افتاده اشاره کرد و گفت: « آنچه بوده توضیحات اینجانب درباره اعتقادم به مدیریت آقای قالیباف بوده که آقای غضنفری در این میان از آن مقام محترم اجرایی درخواست کرد که درباره عدم تصویب طرح صیانت و فضای مجازی از رئیس محترم مجلس سوال کند، من یک سرباز حضرت آقا و فردی بدون وابستگی به هیچ جریانی هستم و آقای غضنفری را هم فردی دلسوز دیدم اما روایت ایشان صحیح نیست».

این نماینده منتخب مجلس دوازدهم در پایان تصریح کرد: «در آن جلسه آن مسئول مربوطه از آقای غضنفری مدارکش را گرفت و کارهای کارت تردد ایشان به مجلس را برایش انجام داد و خیلی هم احترامش کرد و حرفهای وعده مالی و کمیسیون غیرواقعی هست، در آستانه آغاز کار مجلس دوازدهم بدون حاشیه ها باید دنبال خدمت بی منت به مردم و فداکاری برای انقلاب و مردم باشیم».

دیگر خبرها

  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • اعلام آمادگی قالیباف ، متکی ، ذوالنوری ، آقاتهرانی ، رسایی و حاجی‌بابایی برای ریاست مجلس
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی‌پور در مجلس آینده | وعده‌ها عجیب واقعیت دارد؟
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد