Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@03:47:04 GMT

عجز در هدایت جغرافیای پیرامون و مدیریت سرمایه اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۶۸۱۹

عجز در هدایت جغرافیای پیرامون و مدیریت سرمایه اجتماعی

گستردگی کرونا ویروس در جوامع مختلف، فرصت‌هایی را در اختیار بنگاه‌های فرهنگی گذاشت که استفاده نادرست از آن، ظرفیت بسیاری را برای تهییج و تشویق سرمایه‌های اجتماعی از بین برد.

علی دایلی – کرونا ویروس، گرچه واژه‌ایست که به واسطه حضورش جهان روال عادی خود را از دست داد و اسیر شرایطی شد که شاید ساکنان قرن حاضر، در بدبینانه‌ترین حالت ممکن و حتی در بروز جنگ‌های مخرب جهانی، تصور ایجاد آن را نیز نمی‌کردند، اما پتانسیل‌هایی را به جوامع بین‌الملل تزریق کرد که به واسطه آن، بسیاری از استعدادها بروز پیدا کرد و تعداد زیادی از تفکرات و اندیشه‌ها را برای آموزش و استفاده عموم نمایان ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزش اما؛ به‌عنوان ظرفیتی شگرف که می‌توانست از فرصت‌های اجتماعی به فضاهای فرهنگی بسیاری در سایۀ تعامل با جامعه دست یابد، از روزهای ابتدایی اعلام حضور این ویروس، به واسطه خلاقیت‌های فردی و گروهی، همچنین در خروجی اتاق‌های فکر در واحدهای روابط عمومی باشگاه‌ها و نهادهای متولی همچون فدراسیون‌های کشوری و بین‎المللی، دست به اقداماتی زد که نگاه کاربران اینترنتی بسیاری را در سراسر جهان به خود معطوف کرد.

جملاتی ساده همراه با حرکاتی ساده‌تر که کافی بود فقط دقایقی به چگونگی عرضه آن برای گذر از دید مخاطبان فکر کرد، حرکاتی که با بازنشرهای میلیونی و تأثیرهای میلیاردی همراه بود.

در ایران اما، این حرکات با مبدأ بازیکنان و ورزشکاران بزرگ آغاز شد و رفته رفته باشگاه‌های ورزشی نیز در زمینه تشویق کانون‌های هواداری و تشویق علاقه‌مندان خود به رعایت اصول بهداشتی دست به‌کار شده و اقدامات تأثیرگذاری را صورت دادند.

اما این اقدامات که ابتدا با بازنشر حرکاتی از سوی بازیکن یک باشگاه پایتختت‌نشین آغاز و به سرعت تبدیل به یک روال در ورزش ایران شد، برخی باشگاه‌ها را بر آن داشت تا با حرارت خاصی اقدام به دنبال کردن این برنامه‌ها برای تهییج و تشویق هواداران و مردم ورزشدوست کردند، اما از جایی این حرکات جدیت ابتدایی خود را از دست داد که یکی از بازیکنان سرخابی پایتخت اقدام به انتشار تصویری از ویروس کرونا با رنگ تیم حریف کرد که این حرکت از سوی تیم رقیب بی پاسخ نماند.

رفته رفته اقداماتی که می‌توانست ارزش‌های همدلی و همبستگی را در جامعه نمایان کند، به تقابل میان ورزشکاران تبدیل شد.

در این بین، باشگاه‌های ورزشی کشور کمترین نقش را در اجرای این اقدام فرهنگی ایفا کردند و با واگذار کردن چنین عملکردهایی به اختیار ورزشکاران، باعث شدند تا روالی که می‌توانست رفتار جامعه را در تقابل با این بحران در دست گیرد، عقیم بماند.

در این بین نباید فراموش کرد که اجتماع الگو پذیر است و در شرایط فعلی، نمادهای فرهنگی جامعه می‌توانستند نبض رفتاری اجتماع را هدایت و به سوی رعایت اصولی که شاید متولیان، سیاسیون و نهادهای کشوری و جهانی در امر بهداشت، قدرت دیکته آن را به شهروندان نداشتند، توسط ورزشکاران و هنرمندان به ایشان القاء و اجرایی کنند.

در این بین، واقعا چند باشگاه ورزشی ما در خصوص ایجاد برنامه‎هایی برای ساماندهی جغرافیای پیرامون و سرمایه اجتماعی حوالی خود، اقدام به تشکیل کارگروه‌هایی متشکل از افراد کاردان و دارای تجربه در امور فرهنگی کردند.

روابط‌عمومی‌های باشگاه‌های ما تا چه حد توان پایه‌گذاری چنین اقداماتی را داشتند و آیا افرادی که مسؤولیت واحد روابط عمومی باشگاه‌ها را در اختیار دارند، علم کافی برای مدیریت چنین شرایطی را در اختیار داشتند؟

شرایط فعلی، بهترین زمان ممکن برای سنجش توان فرهنگی باشگاه‌ها و متولیان امور فرهنگی در این مؤسسات بود که متأسفانه، کمتر مدیری اقدام به بررسی توان افراد تحت امر خود برای نفوذ به ذهن و مدیریت تفکر اجتماع محدود و یا حتی گسترده هواداری خود کرد.

اقدامی که شاید هزینه‌ای نیز برای هیچ دستگاه و یا ارگانی فرهنگی در بر نداشت و می‌شد با چند تفکر انسان‌دوستانه آن را به سرانجامی زیبا و قابل تقدیر و تثبیت در تاریخ بدل کرد، امروزه تبدیل به حرکتی شد که فاقد مرکزی  برای راهبری و هدایت اذهان است و شاید برای کنترل جامعه‌ای که در میان دغدغه‌هایی همچون آموزش فرزندان، معیشت کارگران و سکون و سکوت شهروندان خود را احاطه می‌بیند، کمی دیر شده باشد.

انتهای پیام/72013/

منبع: فارس

کلیدواژه: سرمایه اجتماعی ویروس آموزش ورزشی باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۶۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»

به گزارش خبرنگار مهر، داریوش بارانی بیرانوند امروز دوشنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه اولویت مهم حوزه فرهنگی در مدیریت شهری، اظهار داشت: با راهبرد اصلی شهر «فرهنگ مبنا» به حوزه مدیریت شهری، خرم‌آباد ورود پیدا کرده‌ایم و معتقد بودیم که شهرها در مقایسه با مراکز استان‌ها و کلان‌شهرها، در طراز و حوزه فرهنگی ارزیابی می‌شوند.

وی با اشاره به گستره حوزه فعالیت شهرداری‌ها، عنوان کرد: دراین‌بین به حوزه عمرانی و اجتماعی هم علاوه بر حوزه فرهنگی باید توجه شود، هرم بلوغ در مدیریت شهری به این است که در حوزه خدمات شهری، تنظیف، عمرانی، اجتماعی و فرهنگی… اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.

متعالی‌ترین فعالیت مدیریت شهری، حوزه فرهنگ است

شهردار خرم‌آباد در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه متعالی‌ترین فعالیت و اقدام شهرداری‌ها، حوزه فرهنگ است، افزود: شهرهای بزرگ دنیا را با اقدامات فرهنگی می‌شناسیم، شهرهای پیشتاز در دنیا به رویدادهای فرهنگی شناخته می‌شوند، شهرهایی که در بین ۱۰ شهر برتر دنیا قرار دارند، هر ساله میزبان بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی هستند.

بارانی بیرانوند با بیان اینکه در این راستا شهرداری‌ها باید رسالت و نقش آموزشی، فرهنگی و… را برای تقویت غرور شهروندان در دستور کار داشته باشند، گفت: شهرداری خرم‌آباد مرکز استان محسوب می‌شود و حتماً از بازی‌گردان‌های حوزه اصلی فرهنگ در منطقه و کشور باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های شهر خرم‌آباد در حوزه تاریخی، فرهنگی و طبیعی، بیان داشت: این ظرفیت‌ها شرایطی را ایجاب می‌کند که سکوت فرهنگی ما اصلاً جایز نباشد، شهر خرم‌آباد، مهد تاریخ، تمدن، زیست بشر بوده و در حوزه طبیعت هم دارای ظرفیت‌های فراوانی است.

شهردار خرم‌آباد با تأکید بر اینکه هر گونه کوتاهی در حوزه فرهنگی، قصوری نابخشودنی است، در این راستا ما با شعار «شهر فرهنگ مبنا» و «شهر رویدادمحور» وارد عرصه مدیریت شهری خرم‌آباد شده‌ایم، گفت: شرکای فرهنگی ما در مدیریت شهر و استان مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث‌فرهنگی، استانداری و شورای شهر در این راستا همکاری خوبی برای تعریف و اجرای رویدادهای فرهنگی با شهرداری دارند.

«دره خرم‌آباد» و «فلک‌الافلاک» نامزد ثبت جهانی در یونسکو

بارانی بیرانوند با بیان اینکه به مردم قول دادیم که در راستای ارتقای نام خرم‌آباد و همچنین شهرت ملی و جهانی شهر خرم‌آباد اقداماتی را انجام دهیم، گفت: در بحث ایجاد دلبستگی و وابستگی برای توسعه شهر خرم‌آباد در بین شهروندان نیازمند غرور و تعصب شهروندی و همچنین ارتقای اعتماد عمومی هستیم.

وی با بیان اینکه امسال دره خرم‌آباد و قلعه «فلک‌الافلاک» به‌عنوان نماینده ایران در یونسکو برای ثبت جهانی نامزد شده است، گفت: در این راستا همه ارکان مدیریت شهری باید تمام توان خود را به کار بگیرند تا این رویداد مهم عملیاتی شود.

شهردار خرم‌آباد با تأکید بر اینکه این امر نیازمند پیوست‌های فرهنگی است، گفت: همه باید تلاش کنیم تا دره خرم‌آباد و قلعه «فلک‌الافلاک» ثبت جهانی شود.

نورپردازی برج آزادی تهران در «روز خرم‌آباد»

بارانی بیرانوند در ادامه سخنان خود با اشاره به نام‌گذاری یک خرداد به‌عنوان «روز لرستان»، تصریح کرد: از طرف دیگر ۲۰ اردیبهشت هم به‌عنوان «روز خرم‌آباد» نام‌گذاری شده، در این راستا از ۲۰ اردیبهشت تا یک خرداد، یک سری رویدادهای فرهنگی را برگزار خواهیم کرد.

وی با اشاره به رویداد نورپردازی سه‌ساعته برج آزادی با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعی، اجتماعی و معنوی لرستان و به‌ویژه شهر خرم‌آباد به‌عنوان یکی از این رویدادها، عنوان کرد: در تاریخ ۲۰ اردیبهشت‌ماه این امر انجام خواهد شد.

شهردار خرم‌آباد، بیان داشت: این رویداد از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ۱۲ بامداد اجرا خواهد شد.

«روز خرم‌آباد» در محوطه قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک»

بارانی بیرانوند در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ۲۳ اردیبهشت‌ماه، مراسم اصلی «روز خرم‌آباد» را در محوطه قلعه تاریخی «فلک الا افلاک» را با حضور عموم مردم برگزار خواهیم کرد، گفت: در این مراسم از چهره‌های فرهنگی، ورزشی، علمی و… خرم‌آباد تجلیل به عمل خواهد آمد.

وی با اشاره به پیش‌بینی برنامه‌های شاد و مفرح در این روز برای شهروندان، گفت: همچنین در روز ۲۶ اردیبهشت‌ماه، رویدادی با مضمون طنز با عنوان «سی قافیه» برگزار خواهیم کرد.

شهردار خرم‌آباد همچنین با اشاره به رویداد حضور ارکستر سمفونی تهران در قلعه «فلک الا افلاک» برای اجرای سمفونی «فلک الا افلاک»، گفت: این برنامه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

بارانی بیرانوند همچنین بیان داشت: در تاریخ ۱۸، ۱۹ و ۲۰ خردادماه رالی خانوادگی از بام تهران تا بام لرستان را برگزار خواهیم کرد.

کد خبر 6098785

دیگر خبرها

  • پدر جغرافیای ایران کیست؟
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • ادعای هدایت روان آب‌ها به قنات‌های متروکه یزد صحت ندارد
  • اهمیت وجود پیش‌بینی مالی برای استارت‌آپ‌های کوچک چیست؟
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • در صد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • رد شایعه برای مدیریت پرسپولیس توسط شهرداری
  • شهر و حیات مدنی