Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-04@21:21:07 GMT

باتری‌های برچسبی که قابلیت شارژ کردن دارند

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۸۷۸۳

باتری‌های برچسبی که قابلیت شارژ کردن دارند

ایتنا - گروهی از پژوهشگران کره جنوبی، فناوری جدیدی شبیه به برچسب ابداع کرده‌اند که می‌توانند جایگزین باتری‌های لیتیوم- یون در ابزار پوشیدنی باشند.

دکتر "هانا یون" (Hana Yoon)، پژوهشگر "موسسه پژوهش انرژی کره جنوبی" (KIER)، پروفسور "یانگ جین کیم" (Young-Jin Kim)، پژوهشگر حوزه مهندسی مکانیک "موسسه علم و فناوری پیشرفته کره جنوبی" (KAIST) و پروفسور "سئونگ چول کیم" (Seung-Chul Kim)، پژوهشگر حوزه نورشناسی و مهندسی مکاترونیک "دانشگاه ملی پوسان کره جنوبی" (PNU)، با همکاری یکدیگر، "میکرو ابرخازن‌هایی" (MSCs) ابداع کرده‌اند که در آنها از الکترودهای گرافینی استفاده می‌شود که نیروی خود را از لیزر به دست می‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا از ایسنا، میکرو ابرخازن‌ها، ابرخازن‌های فوق‌العاده باریکی هستند که به خاطر داشتن دوام و تراکم انرژی بیشتر در مقایسه با باتری‌های باریک لیتیوم- یون، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند.

با افزایش تقاضا برای ابزار پوشیدنی سبکتر و کوچکتری که عملکرد خوبی دارند، نیاز به فناوری‌های جدید برای جمع‌آوری، ذخیره و مدیریت قدرت نیز افزایش می‌یابد. ابزار پوشیدنی در حال حاضر در بخش‌های گوناگونی به کار می‌روند؛ در نتیجه پژوهشگران سعی دارند تا ابزار ذخیره انرژی با عملکرد بهتر ابداع کنند.

ابزار پوشیدنی ذخیره انرژی باید بتوانند همراه با تغییر شکل و حرکات بدن انسان، شکل خود را تغییر دهند و برای استفاده، ایمن و بادوام باشند. باتری‌های معمولی، انعطاف‌پذیری لازم را ندارند و تراکم انرژی آنها نیز محدود است؛ به همین دلیل کاربرد آنها با محدودیت‌هایی همراه است. پژوهشگران سعی دارند تا ابزار پوشیدنی بسیار کوچکی ارائه دهند که انعطاف‌پذیری و دوام بالایی دارند و می‌توانند انرژی قابل توجهی را نیز ذخیره کنند.

طول عمر میکروباتری‌های لیتیوم- یون که کاربرد تجاری گسترده‌ای دارند، بسیار کوتاه است و ایمنی لازم را نیز ندارند. میکرو ابرخازن‌ها به عنوان نسل آینده ابزار ذخیره انرژی که می‌توانند جایگزین باتری‌های باریک لیتیوم- یون باشند، توجه زیادی را به خود معطوف داشته‌اند. از سوی دیگر ابرخازن‌ها، ابزاری نیمه‌دائمی برای استفاده به شمار می‌روند و مزایای بسیاری از جمله تراکم بالای انرژی، ثبات، کارآیی و شارژ سریع را به همراه دارند.

این گروه پژوهشی موفق شدند میکرو ابرخازن‌هایی ابداع کنند که ساختاری انعطاف‌پذیر دارند و می‌توانند با کمک لیزرهای پالسی فوق کوتاه، به هر قسمتی از سطح اشیای مورد نظر متصل شوند.

لیزرهای پالسی فوق کوتاه می‌توانند تراکم بالایی از انرژی را تولید کنند. پژوهشگران توانستند پر کردن کامپوزیت‌های منسجم پلیمری در گرافین، میکرو ابرخازن‌هایی مانند برچسب بسازند که عملکرد و ثبات آنها بسیار عالی است. آنها با این کار توانستند ابزار ذخیره انرژی انعطاف‌پذیری ارائه دهند که به برچسب شباهت دارد و تراکم انرژی آن نیز مانند باتری‌های باریک لیتیوم- یون است.

دکتر یون، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: میکرو ابرخازن‌های برچسب مانند ما، به آسانی به ابزار پوشیدنی متصل می‌شوند و با محیط زیست نیز سازگار هستند. ما امیدواریم که این میکرو ابرخازن‌ها بتوانند بسیاری از موانع فناوری‌های ذخیره انرژی را که مبتنی بر لیتیوم هستند، برطرف کنند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: باتری ابزار پوشیدنی ذخیره انرژی کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۸۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلت جدید HTC باتری بزرگ و اندروید ۱۴ دارد

جولای ۲۰۲۲ (مرداد ۱۴۰۱)، HTC تبلت A101 را در بازارهای آفریقای جنوبی و روسیه معرفی کرد. دو سال از آن زمان می‌گذرد و اکنون تبلت HTC A101 Plus Edition در روسیه رونمایی شده است.

تبلت میان‌رده‌ی جدید اچ‌تی‌سی صفحه‌نمایش ۱۰٫۹۵ اینچی WUXGA از نوع IPS LCD با وضوح ۱٬۹۲۰ در ۱٬۲۰۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۱۰ دارد. قدرت دستگاه را تراشه‌ی Unisoc T606 با فرکانس ۱٫۶ گیگاهرتز تامین می‌کند. انتظار می‌رفت نسخه‌ی پلاس قدرتمندتر از نسخه‌ی سال ۲۰۲۲ باشد؛ اما نسخه‌ی A101 با تراشه‌ی Unisoc T618 عملکرد بهتری دارد.

فضای‌ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایتی با پشتیبانی از کارت حافظه‌‌ی میکرو SD تا ۲۵۶ گیگابایت، ۸ گیگابایت رم، باتری ۷٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی با پشتیبانی از شارژ ۱۰ وات و اندروید ۱۴ از دیگر مشخصات تبلت جدید اچ‌تی‌سی است.

تبلت A101 پلاس‌ ادیشن دارای دوربین اصلی دوگانه‌ی ۱۳ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی، اسپیکرهای چهارگانه، بازکردن قفل با چهره، Wi-Fi 802.11 با پشتیبانی از حالت دوبانده، بلوتوث ۵، اتصال USB Type-C و دو اسلات نانوسیم است. ابعاد آن ۲۵۶٫۶ در ۱۶۸٫۲ در ۷٫۵ میلی‌متر و وزنش ۵۰۱ گرم است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!
  • اطلاعات جدید از آیفون ۱۶ و چیدمان جدید دوربین‌ها
  • تصاویر ماکت آیفون ۱۶، آرایه جدید لنز‌ها را نشان می‌دهد
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی
  • ظاهر آیفون۱۶ لو رفت/ چیدمان جدید دوربین‌ها/ عکس
  • تبلت جدید HTC باتری بزرگ و اندروید ۱۴ دارد
  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف‌پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ساخته شد
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ابداع شد