Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به ساخت ماشین‌آلات تولید ماسک N ۹۵ و همچنین دستگاه تنفس مصنوعی هوشمند دست پیدا کردند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، اسماعیل قادری‌فر رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برنامه رادیویی «روزنه» در خصوص نقش مؤسسات دانش‌بنیان در شناخت و تدابیر سلامتی گفت: خوشبختانه علی‌رغم نغمت و بلایی که ناشی از ویروس همه‌گیر کرونا این روز‌ها کل دنیا را مبتلا کرده است جامعه علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان ما همپا با جهادگران عرصه سلامت خوش درخشیدند و حضور جدی برای مقابله با این اپیدمی دارند که شعار «ما به یاری خداوند متعال کرونا را شکست می‌دهیم» را همه با هم محقق کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قادری‌فر با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان در سه حوزه ورود بسیار خوبی داشتند، توضیح داد: حوزه اول پیشگیری است. اکنون کشور‌های بزرگ اروپایی و مدعی در حوزه تامین اقلام اولیه مثل مواد ضدعفونی‌کننده، انواع ماسک و لباس‌های محافظتی برای کادر پزشکی دچار مشکلات جدی هستند. ما شاید در روز‌های اول اسفند که این اپیدمی رو به گسترش بود مشکل داشتیم، اما با ورود جدی شرکت‌های دانش‌بنیان و تقریبا فعالیت شبانه روزی و سه شیفت کار کردن آن‌ها امروز شاهدیم که خوشبختانه در حوزه اقلام پیشگیری مشکلی نداریم. انواع ماسک‌ها، لباس‌های محافظتی و مواد ضدعفونی‌کننده بر پایه استاندارد‌های روز به وفور توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولید و عرضه می‌شود.

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در حوزه تولید ماسک N۹۵ نیز به تولید ماشین‌آلات و خط تولید این محصول دست پیدا کردیم. یک شرکت دانش بنیانی در اردبیل در یک منطقه محروم‌تر و دور افتاده‌تری از مرکز ماشین‌آلات و خط تولید ماسک N۹۵ را تولید می‌کند. در همین هفته سه دستگاه را که حدود چهار هزار عدد ماسک را در ساعت تولید می‌کنند به نهاد‌های مختلف و شرکت‌های خصوصی داده تا بتوانند تولید را چند برابر کنند.

وی بیان کرد: در حوزه تشخیص نیز اقدام خیلی خوب و بزرگی برای جامعه پزشکی کشور توسط فناوران ما در عرصه سلامت اتفاق افتاده است که موضوع تولید انواع کیت‌های تشخیصی بوده است. امروز ظرفیت تولید کیت‌های تشخیصی بر مبنای تکنولوژی PCR به بیش از ۲۰۰ هزار عدد در روز رسیده و ما اکنون از واردات کیت تشخیصی بی‌نیاز شدیم.

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عنوان کرد: یکی از دلایلی که شاید در بین خبر‌ها خیلی برجسته نشده باشد و مردم کمتر به آن توجه کرده باشند این است که روند تشخیص بیماری در روز‌های اول عید نوروز تا امروز یک روند منظم و دقیقی بوده است و آمار‌ها بر اساس کیت‌های تشخیصی که شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی تولید می‌کنند این روند تشخیصی نیز به خوبی در حال انجام است.

وی به تولید انواع دوربین‌های تب‌سنج حرارتی نیز اشاره کرد و گفت: پنجم فروردین یک شرکت دانش‌بنیان توانسته به دانش فنی انواع دوربین‌های حرارتی تب‌سنج که یکی از ابزار‌های لازم برای حوزه تشخیص است دست پیدا کند. اولین دستگاه را به عنوان هدیه به یک مجموعه گرم‌خانه در شهرداری تهران اهدا کردیم که حدودا از هشت هزار نفر در آنجا پذیرایی می‌کنند.

قادری‌فر یادآور شد: همچنین جلسه‌ای با وزارت کشور داشتیم که این دوربین‌های حرارتی تب سنج را برای مکان‌های عمومی مثل ایستگاه‌های مترو، اتوبوس، فرودگاه‌ها و مکان‌های پرتردد بیشتر نصب کنیم تا روند تشخیصی را بیشتر دنبال کنیم، چون به دنبال بحث فاصله‌گذاری هوشمند هستیم.

وی تصریح کرد: موضوع مهم‌تر و پایه‌ای‌تر بخش درمان است. مثلا ساخت دستگاه تنفس مصنوعی هوشمند یکی از ابزار‌های بسیار مهم امروز برای تخت‌های آی‌سی‌یو است. خوشبختانه ما در روزگاری که می‌بینیم آمریکا مدعی ساخت این دستگاه است و اکنون نمی‌تواند این دستگاه را تولید کند یک شرکت دانش بنیان ایرانی در شهری مثل مشهد روزی ۳۰ دستگاه را با استاندارد روز اروپایی تولید می‌کند.

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی ریاست جمهوری ادامه داد: درصد ساخت این دستگاه در ماه به ۹۰۰ عدد رسیده است و همه تخت‌های بیمارستانی ما در بخش‌های آی‌سی‌یو مجهز به این دستگاه هستند. در حوزه دارو و واکسن نیز این نوید را می‌دهیم که خوشبختانه محققان و فناوران ما همراه با محققان برجسته دنیا مشغول کار و تلاش هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری شرکت های دانش بنیان تولید ماسک کرونا شرکت های دانش بنیان ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۹۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان

یکی از فعالان حوزه کارآفرینی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور می‌داند که می‌توان در قالب پایان نامه‌های دانشگاهی اقدام به کارآفرینی در قشر دانشجویان کرد.

مهیار رفیعی فعال کارآفرینی کشور در حوزه‌های کشاورزی و زیست فناوری و دارو در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: موضوع کارآفرینی و دانش بنیان از مهمترین رویکردهای حال حاضر کشور است که با در نظر گرفتن راهبردی بودن این حوزه، نیاز است تا چنین موضوعاتی مورد توجه سازمان‌های ذیربط و مراکز علمی قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر دانشجویان آن طور که باید از بحث کارآفرینی و دانش بنیان اطلاعی ندارند و بیشتر آنها از مراحل و روال صحیح ارائه ایده تا دانش بنیان شدن، ناآگاه هستند.

رفیعی یکی از راه حل‌های پیش رو برای گسترش و پیشرفت دانش بنیانی و توسعه کارآفرینی در بین دانشجویان را تشویق آنها به سمت نوآوری و ایده‌های نوآورانه در راستای برطرف کردن نیازهای اساسی کشور دانست و یادآور شد: این امر باید از سوی دانشگاه‌ها و در قالب حمایت از پایان نامه‌ها صورت گیرد.

این فعال حوزه کارآفرینی تاکید کرد: از سوی دیگر برای ترویج کارآفرینی در کشور نیاز است تا ایجاد هسته‌های فناور خلاق و روال صحیح شکل گیری آنها به عنوان یکی از سنجه‌های مهم برای پایش وضعیت دانش بنیانی کشور مورد نظر قرار گیرد. عدم توجه به شکل گیری هسته‌های فناور و عدم حمایت آنها موجب خواهد شد که کسب و کارهای نوپا و استارت‌آپی با موفقیت همراه نباشد.

وی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه‌های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور عنوان کرد و یادآور شد: در همین راستا باید تعاملات بین سازمانی بیشتر شود ضمن آنکه به دانشگاه‌ها به عنوان نیروی محرکه تولیدملی و دانش بنیان باید نگاه ویژه صورت گیرد تا شاهد رونق کارآفرینی و دانش بنیان در سطح کشور باشیم ضمن آنکه فعالیت هم راستا و همگام دستگاه‌های ذی‌ربط نیز می‌تواند نقش چشمگیری در اعتلا دانش بنیانی و رونق تولید ملی داشته باشد.

رفیعی تاکید کرد: بطور حتم حمایت از موضوع کارآفرینی و دانش بنیان موجب پیشرفت کشور در اکثر زمینه‌ها، رونق اقتصاد ملی و خودکفایی در تولید محصولات راهبردی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی