Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@05:54:57 GMT

نظارت و رسیدگی به وضعیت ۱۸۰۰ اثر تاریخی در سال ۱۳۹۸

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۹۵۳۳

اصغر خدایی کارشناس میراث فرهنگی درباره وضعیت فعلی محوطه ها و بناهای تاریخی کشور گفت: در حالی به روز محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی نزدیک می‌شویم که مقدار و نوع اعتبارات، تغییرات آب و هوا، ارزش افزوده زمین در بیشتر نقاط کشور و ارجحیت و نگاه اقتصادی به جمعیت ساکن در بافت‌های تاریخی وضعیت بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی کشور را تحت تأثیر قرار داده‌ و تبعات آن نیز یقیناً گریبانگیر آثار تاریخی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: شهرداری‌ها و در بیشتر مواقع شورای اسلامی شهر‌ها، از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تمکین نمی‌کنند و در شهر‌هایی که بافت تاریخی دارند با اعطای امتیازاتی نظیر تجمیع و تراکم بیشتر و ...، باعث تخریب بافت‌های تاریخی می‌شوند.

این کارشناس میراث فرهنگی اظهار کرد: با وجود همه کاستی ها خبر خوش این است که وزارت میراث فرهنگی در سال ۱۳۹۸ در امر نظارت و رصد وضعیت بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی بهتر از سال‌های اخیر خود عمل کرده است. به گونه‌ای که در این سال با تمهیداتی چون مرمت و احیای بنا‌های تاریخی با استفاده از اعتبارات مشارکتی با بخش‌های خصوصی و عمومی، به وضعیت ۱۸۰۰ بنا، محوطه و بافت تاریخی رسیدگی شد.

خدایی گفت: مشکل میراث فرهنگی به غیر از اعتبارات اندک آن همکاری نکردن دستگاه‌های دخیل دیگر، اعمال نفوذ برخی از افراد و مقامات اداری ذی نفع، ذی‌نفوذ و ذی‌مدخل و بعضاً ناآگاهی مردم است. مثال‌های عینی چنین مواردی تخریب آثار، اقدام برای خروج بنا‌ها از فهرست آثار ملی، جلوگیری از ابلاغ ضوابط اختصاصی بافت تاریخی و ... است.

او ادامه داد: وزارت میراث فرهنگی سال گذشته تفاهمنامه‌هایی را با وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، نهاد‌ها و شهرداری‌های گوناگون منعقد کرده که امید است منجر به حفاظت از آثار تاریخی شود.

این کارشناس میراث فرهنگی بیان کرد: در سال‌های اخیر بازدید از بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی توسط مردم افزایش یافته و در سبد خرید خانوار برای خود جای ثابتی پیدا کرده که نشان دهنده ارتقای آگاهی عمومی است. نمونه‌های این امر را می‌توان در موزه‌ها (کاخ موزه گلستان و ...)، بنا‌ها (آثار ثبت جهانی ایران و ...)، بافت‌های تاریخی (شهر یزد و ...) و محوطه‌های تاریخی (تخت جمشید و ...) مشاهده کرد. افزایش هدفمند آگاهی جامعه تأثیر بسزایی در حفاظت از آثار تاریخی خواهد داشت. امروزه برابر بررسی‌های انجام شده و در حال انجام در برخی از بافت‌های تاریخی کشور شاهد بازیابی هویت جمعی و ملی هستیم که یکی از این موارد مهاجرت معکوس است.

خدایی اقدام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص ایجاد امکان بازدید مجازی از بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی از طریق حمایت از نهاد‌های غیردولتی مردم نهاد میراث فرهنگی را کاری مفید و مؤثر در برهه زمانی فعلی دانست و خاطرنشان کرد: شیوع گسترده ویروس کرونا سبک زندگی بشر را تغییر داده و روی آب و هوا نیز تأثیر داشته است. این اتفاق همه مسائل و اتفاقات دیگر را در سایه خود قرار داده است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: زمین آثار تاریخی شورای اسلامی گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی موزه ایران یزد جامعه مهاجرت گردشگری صنایع دستی ویروس سبک زندگی آب و هوا آب و هوا شورای اسلامی شهر گردشگری و صنایع دستی مهاجرت ویروس وزارت میراث فرهنگی بافت های تاریخی محوطه ها بافت ها بنا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۹۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، با موافقت سید عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اماکن فرهنگی‌تاریخی در روز ۱۲ اردیبهشت برای معلمان و استادان دانشگاه، رایگان است.

بر اساس این خبر، روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌ماه، معلمان، آموزگاران و استادان دانشگاه با ارائه کارت شناسایی مرتبط می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن فرهنگی‌تاریخی در سراسر کشور، به صورت رایگان بازدید کنند.

ساعت کاری اماکن فرهنگی‌تاریخی در شش‌ماهه نخست سال جاری در طول ایام هفته از ۹ تا ۱۸ است و در روزهای پنجشنبه و جمعه، تا ساعت ۲۰ افزایش می‌یابد.

علاقه‌مندان به بازدید از هر موزه، پایگاه میراثی یا محوطه تاریخی، با مراجعه به تارنما یا صفحه آن در فضای مجازی، از ساعات دقیق فعالیت آن اطلاع حاصل کنند.

کد خبر 6090588 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان