Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روزگار # در _خانه_بمانیم دیگر آنقدر کش پیدا کرده که از روزمرگی خستگی در کردن و خوابیدن روی مبل و حتی فیلم دیدن‌های متوالی خارج شود. حالا هرکسی دنبال راهی است تا این روز‌های قرنطینگی را بهتر و راحت‌تر بگذراند و شاید هم چیز‌های تازه‌ای را یاد بگیرد.

در این بین به جز معاشرت کردن، برخی هم هستند که با روش‌های مبتذل و به هر قیمتی سعی می‌کنند دیده شوند، فالوئر جمع کنند و حتی کسب درآمد داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینستاگرام یکی از برنامه‌های پرکاربرد و جذاب است که در همین روز‌ها نشان داد را‌ه‌های سرگرم کردن مردم را خوب بلد است، اصلا اینستاگردی مثل تخمه‌خوردن است، آدم خودش آن را شروع می‌کند، اما تمام‌کردنش با خداست! این شبکه بیشتر از یک میلیارد کاربر فعال دارد، با این‌که آنجا تنها محلی برای انتشار تصاویر بود، اما قابلیت‌های مختلف آن باعث شد که بخش مهمی از زندگی افراد را تشکیل دهد تا جایی که حالا متخصصان خودش و راه‌های کسب درآمد مهمی دارد و اصلا نحوه مدیریت یک حساب کاربری خودش یک کلاس درس به حساب می‌آید.

رودررو با شما
یکی از قابلیت‌های جالب و مهم اینستاگرام که چندسالی است راه افتاده «لایو» است. با لایو هرکسی یک رسانه آنلاین دارد که می‌تواند با مخاطبان خودش به طور مستقیم صحبت کند و آن‌ها هم برایش کامنت بگذارند. درخواست چت دو طرفه هم از دیگر امکاناتی است که به لایو اضافه شده و همزمان دو نفر می‌توانند باهم حرف بزنند و در عین حال مخاطب‌های دیگری هم مکالمه آن‌ها را دنبال کنند؛ چیزی مثل تلویزیون با این تفاوت که مخاطب‌ها هم زنده حضور دارند و پای صحبت‌ها نظر می‌دهند.

شما ببینید، ما پول درمی‌آوریم!
در لایو هیچ نظارتی نیست، نه کسی می‌داند محتوای پیش رو قرار است شامل چه بحث‌هایی باشد، نه کسی می‌تواند در صورت امکان جلوی آن را بگیرد و در شرایطی ممکن است اصلا خانواده‌ها و بزرگتر‌ها متوجه چنین چیزی شوند.

یک لایو درباره مسائل جنسی است، در یک لایو برخی افراد بدون در نظر گرفتن آموزه‌های فرهنگی کشور بدون رعایت چارچوب‌های اخلافی از هرچیزی صحبت می‌کنند.

در لایو دیگری افراد شناخته شده بدون محدودیت به اعتراض یا اظهار‌نظر درباره مسائل مختلف می‌پردازند.

البته شاید فکر کنید که چه آدم‌های خوبی که تولید محتوا می‌کنند و به دنبال ایجاد سرگرمی هستند، در حالی‌که اصلا این‌طور نیست! اینستاگرام برای بیشتر این افراد محلی برای کسب درآمد است و هرچه افراد بیشتری آن را ببینند، درآمدشان هم بیشتر می‌شود. هرچه لایو‌های مبتذل‌تری داشته باشند، راه‌های بیشتری برای تبلیغ سایت‌های شرط‌بندی‌شان پیدا می‌کنند. خلاصه که از چشم‌های ما برای درآمد بیشتر بهره می‌برند!

ارتباطی بدون خط قرمز
طبق آمار اینستاگرام بیشتر کاربران این شبکه اجتماعی زیر ۳۵ سال سن دارند، کودکان و نوجوان‌ها استفاده‌کنندگان اصلی هستند و این روز‌ها هم وقت زیادی برای کار با قابلیت‌های آن دارند. اگر تا دیروز برخی بچه‌ها زمانی را که پیدا می‌کردند دور از چشم خانواده پای ماهواره می‌گذاشتند، حالا هرجایی که باشند با یک اینترنت ساده می‌توانند با هرکسی می‌خواهند ارتباط بگیرند یا پای هر مکالمه‌ای بنشینند، بدون آن‌که کسی حواسشان به آن‌ها باشد.

سلبریتی‌ها و اینستاگرامر‌ها در این روز‌ها با همین ارتباط مجازی حسابی سرشان شلوغ شده، آن‌ها با اعلام زمان‌هایی برای صحبت زنده، سعی می‌کنند در برنامه‌های همدیگر هم شرکت کنند و تعداد مخاطبان‌شان را بالا ببرند، اتفاقی که برای تتلو افتاد.

بچه‌ها را برای حضور در فضای مجازی حاضر کنید
علی سعیدی، روان‌شناس کودک و مسائل تربیتی می‌گوید: «بچه‌ها به واسطه شرایط این ویدئو‌ها یا لایو‌ها را می‌بینند، اما مهم این است که خانواده‌ها خودشان را کنار نکشند. نباید از ماجرا‌ها بی‌اطلاع باشند و بدانند ممکن است فرزندشان با چنین چیز‌هایی روبه‌رو شود. دیگر دوره‌ای نیست که با تحکم و گرفتن وسیله‌ها بتوانیم بچه‌ها را کنترل کنیم. تنها راه‌حل صحبت کردن است. بچه‌ها باید همان‌طور که برای حضور در اجتماع حاضر می‌شوند و یاد می‌گیرند که با غریبه‌ها حرف نزنند یا لباس نامتعارف نپوشند، برای حضور در فضای مجازی هم باید حاضر شوند که این کار تنها با حرف‌زدن و صحبت از چارچوب‌های خانواده به‌دست می‌آید.»

سعیدی در ادامه با اشاره به این‌که این‌روز‌ها میزان برخورد بچه‌ها با چنین موضوعاتی بیشتر شده، می‌گوید: «اگر خانواده‌ها با فرزندشان روبه‌رو شدند که در حال تماشای تصاویر خارج از عرفی در فضای مجازی بودند، در ابتدا نباید هیجان‌زده شوند و فکر کنند آخر دنیاست. با او صحبت کنند و بگویند که در فضای مجازی همه‌چیز هست،، اما چارچوب‌های ما چنین چیز‌هایی را قبول نمی‌کند. بعد هم توقعات خودشان را بگویند و براساس آن‌ها خط قرمز‌هایی را مشخص کنند که اگر رد شد، برخورد کنند. در حقیقت خانواده‌ها خیلی نباید شبه‌روشنفکر باشند و اجازه دهند بچه‌ها هرکاری انجام دهند، باید با خط قرمز‌های خانواده به واسطه صحبت کردن آشنا باشند.»

مدل‌های جنسی پای ثابت لایو‌ها
با این‌که لایو‌های اینستاگرام امکان این را دارند که آموزه‌های جدیدی هم به همراه داشته باشند، با این‌حال لایو‌های اخیر کمتر شامل چنین مباحثی بوده‌اند و آنقدر خط‌شکنی کرده‌اند که حتی نمی‌توان آن‌ها را نام برد!

برهنگی، استفاده از مدل‌های جنسی، به کار بردن الفاظ رکیک و شوخی‌های جنسی از مواردی است که به وفور در لایو‌های اینستاگرامی می‌توان پیدا کرد، لایو‌هایی که بدون نظارت و بررسی در اختیار همه سنین قرار دارند. مشخص نیست اگر روابط میان خانواده‌ها و بچه‌ها به سمتی نرود که این رفتار‌ها را بتوان کنترل کرد، چه فاجعه اجتماعی از این نسل به بار می‌آید.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: لایو اینستاگرام قرنطینه خانگی فضای مجازی خانواده ها روز ها لایو ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۰۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟

دانشمندان یک قدم به درک اینکه چرا بعضی چیز‌ها را به خاطر می‌سپاریم و برخی دیگر را فراموش می‌کنیم، نزدیک‌تر شده اند.

به گزارش روزیاتو، محققان دانشگاه رایس ِ آمریکا دست به پژوهشی زدند که نشان داد ما برخی جنبه‌های یک تجربه همچون شرایط کلی را به جای جزئیات کوچک‌تر به خاطر می‌سپاریم.

به همین دلیل است که احتمال فراموش کردن تجربه‌های جزئی‌تر و پیش پا افتاده تری مانند قفل کردن یا نکردن در ِ خانه، بیشتر است.

برای درک بهتر نحوه‌ی عملکرد حافظه‌ی انسان، محققان دانشگاه رایس تصاویری را به شرکت کنندگان پژوهش خود نشان دادند.

در این آزمایش حافظه، برخی از تصاویری که برای شرکت کنندگان به نمایش درمی آمدند، تکراری و برخی دیگر جدید بودند.

برخی تصاویر شباهت زیادی به یکدیگر داشتند، اما در برخی دیگر تشخیص تفاوت‌های آن‌ها از یکدیگر دشوارتر بود. هدف از نمایش تصاویر مشابه، مختل کردن حافظه با شبیه سازی تجربیات پیش پا افتاده‌ای بود که روزانه داریم، مانند قفل کردن در ِ خانه.

محققان پی بردند که به یاد ماندنی‌ترین تصاویر که احتمال به خاطر سپردن آن‌ها توسط شرکت کنندگان بیشتر بود، تصاویری رنگارنگ با حضور افرادی در عکس بودند. به عبارت دیگر، تصاویری که شلوغ و بی نظم نبودند، فراموش نشدنی‌تر بودند.

گرچه شرکت کنندگان به یادماندنی‌ترین تصاویر را به درستی به یاد آورده بودند، اما اثر آن بعد از ۲۴ ساعت از میان رفت. این به ویژه درمورد به یاد آوردن تجربیات مثبت صدق می‌کرد، امری که نشان داد این دست تجربیات در ابتدا به یاد می‌مانند، اما بیشتر مستعد فراموش شدن هستند.

گرچه معمولاً تصور این است که احساسات می‌توانند فرآیند پردازش حافظه را بهبود بخشند، اما انسان‌ها اغلب جنبه‌ی اصلی یک تجربه یا به عبارتی دیگر «مخلص کلام» را به یاد می‌آورند، نه جزئیات اضافی را. به گفته‌ی محققان، گذشت زمان اغلب این موضوع را تشدید می‌کند.

برای مثال، اگر سعی کنیم که به خاطر آوریم در سال گذشته چه کار‌هایی انجام دادیم، احتمالاً کار‌های زیاد و مختلفی را به خاطر می‌آوریم. با این حال، احتمالاً تنها برخی از این خاطرات را با جزئیات زیاد به خاطر می‌آوریم. ممکن است به یاد بیاوریم که به سفر رفته بودیم، اما احتمالاً یادمان نمی‌آید که در هر روز ِ سفر چه فعالیت‌هایی انجام داده بودیم.

نتایج این پژوهش نشان داد محتوای احساسی، مدت زمان گذشته یک تجربه و ویژگی‌های ادراکی حافظه، همگی در به خاطر آوردن یا نیاوردن جزئیات یک اتفاق تأثیرگذارند.

به گفته‌ی محققان دانشگاه رایس، این پژوهش نشان داد که تجربیاتی که برای یک شخص فراموش نشدنی هستند، مثل جشن تولد، مرگ عزیزان و غیره، به احتمال زیاد برای یک شخص دیگر هم فراموش نشدنی هستند. این‌ها اغلب تجربیات مثبت یا منفی هستند.

این محقان می‌گویند ما اغلب تصور می‌کنیم که خاطرات احساسی بهتر به خاطر سپرده می‌شوند، اما در حقیقت این ویژگی‌های اصلی یک خاطره است که به خاطر سپرده می‌شود، اما جزئیات آن ممکن است فراموش شوند.

یکی از دلایل اینکه ما نمی‌توانیم همه‌ی تجربیات مان را به خاطر آوریم این است که مغز ما ظرفیت محدودی دارد.

به گفته‌ی محققان، مغز ما احتمالاً نمی‌تواند هر چه که تجربه می‌کنیم را به خاطر بسپارد و به همین دلیل مجبور هستیم اندکی از اطلاعاتی که مهم نیستند را به شکل انتخابی فراموش کنیم.

دیگر خبرها

  • قتل سه نفر از اعضای یک خانواده با سلاح شکاری
  • جزئیات مسلمان شدن ژوزه مورایس سرمربی سپاهان اعلام شد
  • ماجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس چه بود؟
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرده است
  • اظهارات جنجالی دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد! / پرونده باز است
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • جرارد: به رقابت کردن با مسی و رونالدو افتخار می‌کنم
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • شروین و گوهری: تو ستاره‌ای نه من!