Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-27@20:12:50 GMT

شنیدن «آواز نی» به یاد حسن کسایی

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۰۲۵۷

دو آلبوم «آوازنی» با تک نوازی مسعود اربابیان به یاد حسن کسایی و «مطرب درد» به آهنگسازی سیامک جهانگیری و خوانندگی فرشید بزرگی فروردین اردیبهشت ماه سال جاری منتشر شد.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آلبوم «آواز نی» با تک نوازی مسعود اربابیان و نوازندگی تمبک حسین قربانی و شاهین شیخ‌بهایی به یاد حسن کسایی استاد فقید نی نوازی و آلبوم «مطرب درد» به آهنگسازی سیامک جهانگیری و خوانندگی فرشید بزرگی توسط انتشارات «ماهور» به مدیریت سید محمد موسوی در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مسعود اربابیان که تک نوازی آلبوم «آواز نی» را به عهده دارد از جمله هنرمندانی است که در اصفهان به دنیا آمده است. این هنرمند نواختن نی را از پانزده سالگی شروع کرد و در هجده سالگی موفق شد به همراه دایی خود د حسین عمومی، ردیف‌شناس، نوازنده نی و استاد رشته موسیقی دانشگاه با حسن کسایی دیدار کند.

به گفته وی محضر استاد باعث شیفتگی او به موسیقی و به‌ویژه نوازندگی نی به شیوه اصفهان شد. اربابیان سال‌ها با آموزه‌های دریافت شده از کسایی کوشید با صدایی مطلوب با ظرایف و جمله‌بندی‌های مکتب اصفهان آشنا شود. اربابیان بزرگ‌ترین افتخار زندگی هنری خویش را پذیرفته‌شدن در محضر استاد حسن کسایی و کسب فیض از نفسِ گرمِ ایشان می‌داند و همواره خود را مدیون استاد و خانواده‌اش می‌داند.

سیدحسن کسایی از جمله هنرمندان تأثیرگذار و شناخته موسیقی ایرانی است. علاقه و پشتوانه این هنرمند در شیوه نواختن نی در سنین نوجوانی و جوانی باعث شد که به موفقیت‌های شگرفی دست یافت. این استاد موسیقی بیش از پنجاه سال از زندگی‌اش را با بهترین خوانندگان گذرانیده و با استادان این راه، چون ادیب خوانساری و تاج اصفهانی به اجرای برنامه پرداخت.

به اعتقاد زنده‌یاد محمدرضا لطفی «استاد کسایی برای نی و نواختن آن سر فصل نوینی در ایران گشود که آن را نمی‌توان از مکتب آوازی اصفهان جدا دانست. بخش عمده کشش‌های ساز استاد به دلیل تسلط او به مکتب اصفهان است و در واقع با نی بیشتر می‌خواند تا بنوازد.»

آلبوم دیگری که به تازگی در اختیار مخاطبان موسیقی ایرانی قرار گرفته است «مطرب درد» نام دارد که سیامک جهانگیری نوازنده و مدرس شناخته شده موسیقی ایرانی در آن به‌عنوان آهنگساز و فرشید بزرگی خوانندگی اثر را به عهده داشته است.

در این آلبوم علی اصغرعربشاهی نوازنده تار و بم تار، سیامک جهانگیری نوازنده نی، حمید خوانساری نوازنده عود و بم تار، حسین زمانی نوازنده تمبک، سامر حبیبی نوازنده کمانچه و کمانچه آلتو و پویان عطایی نوازنده سنتور به عنوان گروه اجرایی حضور دارند.

درباره این اثر به قلم سیامک جهانگیری آمده است: «مطرب درد احتمالاً می‌تواند بازتاب‌دهنده تأثیر کلام در لحظات حسیِ خاصی در صاحب اثر باشد. از این‌رو مجموعه حاضر در سال‌های متفاوتی تصنیف شده و سرانجام در یک‌جا به صورت اثری که خواهید شنید، گرد هم آمده است و اگر چه در مقاطع مختلفی شکل گرفته، اما در مجموع متأثر از یک نگاه است.

تمام قطعات، به‌جز مقدمه، در قالب «تصنیف» هستند و کوشیده‌ام ساز و آواز‌های بین تصنیف‌ها، از لحاظ محتوای کلامی و موسیقایی، با تصنیف‌ها هم‌خوانی داشته باشند تا ارتباط میان قطعات، در نگاه کلّی، حفظ شود.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسن کسایی آواز نی موسیقی ایرانی موسیقی نواحی سیامک جهانگیری حسن کسایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۰۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی

ایسنا/کردستان شهردار سنندج از تدوین و برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص در هفته سنه در سنندج خبر داد و گفت: همزمان با این ایام از سردیس استاد عباس کمندی هنرمند مطرح و نام آوازه استان رونمایی می شود.

سیدانور رشیدی در آئین افتتاحیه برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی هفته سنه که در پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، اظهار کرد: سنندج، سرزمین طبیعت، تاریخ و فرهنگ و خاستگاه مشاهیر، مفاخر و هنرمندان بزرگی است که نام و نشان‌شان شهره جهانی دارد.

وی افزود: به عنوان خادم مردم هنرپرور و فرهنگی شهر سنندج، روز و هفته فرهنگی سنه را به همه مردم کردستان به ویژه مردم شهر سنندج، شهر دارالاحسان، شهر خلاق موسیقی جهان، شهر فرهنگ و هنر تبریک عرض می کنم.

وی تصریح کرد: سنندج در طول تاریخ همواره مامن و خاستگاه مردان و زنانی است که با شجاعت، جسارت، عشق و ایمان خشت بر خشت نهاده و میراثی اینچین گرانبها و گنجینه‌ای پر از هنر و دانایی و خرد از خویش به یادگار گذاشته‌اند.

شهردار سنندج با تقدیر از استقبال مسئولان ارشد استان و شورای تامین از تدوین برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص شهرداری سنندج به مناسبت هفته فرهنگی سنه، اظهار کرد: شهرداری سنندج در راستای رسالت اجتماعی و فرهنگی خود در طول سال اقدام به برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های مختلف به ویژه در هفته سنه می کند که این برنامه‌ها خوشبختانه همواره با استقبال خوبی از سوی شهروندان مواجه است.

وی با تاکید براینکه در برنامه‌ریزی برای اجرای ویژه برنامه‌های هفته سنه به هنرهای گوناگون و اقشار و طیف‌های مختلف سنی توجه شده است، گفت: در رویدادها و محتواهایی که در این هفته طراحی شده است هنرهای مختلف از جمله موسیقی، هنرهای تجسمی، عکاسی و غیره را مورد توجه قرار داده‌ایم.

شهردار سنندج اضافه کرد: نمایشگاه کتاب با همکاری اداره‌کل کتابخانه‌های استان کردستان، دومین جشنواره ورزش پهلوانی، اکران فیلم کارگردان‌های سنندجی به مدت یک هفته اجرای تئاتر خیابانی، برپایی کارگاه و نمایشگاه نقاشی و برپایی ایستگاه نقاشی دیواری کودکان، نمایشگاه صنایع‌دستی، مشاغل خانگی و صنعت‌کاران، نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج، رونمایی از کتاب و پنل تخصصی موسیقی، کارگاه حکایت‌گویی، قصه‌گویی، موسیقی کودک و نقاشی کودک، همایش مستوره اردلان، مراسم مولودی‌خوانی سنتی و تجلیل از خاندان قرآنی، دومین جشنواره عکاسی و برپایی نمایشگاه به صورت ملی و بین‌المللی با موضوع هفته فرهنگی (سنه) و...از شاخص‌ترین برنامه‌های هفته سنه در شهر فرهنگی سنندج خواهد بود.

وی به ظرفیت‌های شهر سنندج در حوزه ورزش به ویژه ورزش‌های پهلوانی هم گریزی زد و گفت: با توجه به اینکه سنندج همواره زادگاه ورزشکاران و قهرمانان ورزشی است در ویژه برنامه‌های هفته سنه به این مهم توجه خاصی صورت گرفته و در همین راستا دومین جشنواره ورزش‌های پهلوانی و زورخانه ای طراحی و برگزار می‌شود.

شهردار سنندج تصریح کرد: نقش موسیقی خانقاهی در ثبت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی بی بدیل بوده در همین راستا جشنواره مولودی‌خوانی سنتی و تجلیل از خاندان قرآنی در این ایام برگزار خواهد شد.

رشیدی، رونمایی از سردیس استاد نام آشنای کردستان استاد عباس کمندی را از دیگر برنامه‌های شاخص هفته سنه بیان کرد و گفت: طی روزهای اخیر شاهد ایثار جان یکی از شهروندان به نام آرمان بنفشی که برای نجات ۴ شهروند گرفتار در چاه بودیم با پیشنهاد استاندار مسیری به نام این جوان ایثارگر در این مراسم فرهنگی خواهیم بود.

وی در ادامه از همراهی تمام دستگاه‌ها و اعضای شورای شهر در اجرای برنامه های شهرداری و از تلاش و همراهی اصحاب رسانه و عکاسان به ویژه رسانه ملی برای پوشش این رویداد فرهنگی تقدیر کرد.

شهردار سنندج در پایان گفت: بدون شک هفته فرهنگی سنه ظرفیتی کم نظیر برای احیای آداب و رسوم اصیل گذشتگان، آشنا کردن نسل امروز با آثار هنرمندان، مفاخر و مشاهیر کرد و خواهد بود و امیدواریم بتوانیم بهترین بهره را از این ظرفیت ببریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید/ پرتره‌ای از استاد علی جهاندار 
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت