Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام سید هدایت‌الله امامی سمیرمی عالمی خدمتگزار، متواضع و خوش خلق بود و در حل و فصل مشکلات مردم اهتمام بسیار داشت. ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مجموعه بزرگ تاریخی، مذهبی و فرهنگی تخت فولاد مدفن دانشمندان بزرگی است که در عالم اسلام، انقلاب و جامعه ایرانی بسیار اثر گذار بوده‌اند؛ برخی از این دانشمندان با وجود معروفیت و محبوبیت در عصر خود در زمان ما چندان شناخته شده نیستند و یا آن طور که باید معرفی نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری تسنیم در ادامه سلسله گزارش‌های «ستارگان مدفون در تخت فولاد» در این گزارش به معرفی سید هدایت الله امامی سمیرمی عالم و فاضل می‌پردازد.

عالم فاضل حجت‌الاسلام سید هدایت‌الله امامی در سال 1292 شمسی در سمیرم، در خانواده‌ای اهل علم به دنیا آمد. پدرش، آقا سید علی، معروف به « آقا امام »، از افراد پرهیزگار و مورد اعتقاد مردم سمیرم و بخش عمده‌ای از فارس و اصفهان بود. سیدعلی از لحاظ مذهبی و سیاسی هدایت مردم نواحی سمیرم و بلوکات آباده و اقلید و به طور کلی شمال ایالت فارس را به عهده داشت. از لحاظ سیاسی در نقش یک روحانی مبارز با حکومت قاجار و خوانین قدرتمند فارس برخورد داشت و در این راه متحمل آزار، اذیت، حبس و تبعید گردید. در زمان حکومت رضا خان نیز با آیت‌الله شهید سید حسن مدرس دوستی داشت و در محدوده شمال فارس به مخالفت با حکومت پهلوی و هدایت مردم پرداخت.

فراگیری علوم دینی از 10 سالگی

سید هدایت‌الله از سن 10 سالگی به فراگیری علوم دینی پرداخت و در حوزه علمیه اصفهان مدرسه جده از محضر اساتید بزرگ آن زمان، از جمله علمای اعلام آقا سید محمد باقر درچه‌ای، شیخ محمدرضا جرقویه‌ای حسین آبادی، آقا شیخ علی مدرس یزدی، میرزا احمد مدرس و حاج شیخ محمدحسن نجف آبادی کسب علم نمود. سال‌های اخیر اقامت در حوزه از محضر حاج آقا رحیم ارباب کسب فیض کرد.

این عالم فرزانه از حضرات آیات: تقوی شیرازی، سید عبدالحسین سیدالعراقین، حاج آقا رحیم ارباب و آقا شیخ محمد رضا نجفی اجازه داشت. آیت‌الله العظمی آقا سید ابوالحسن اصفهانی نیز اجازه اخذ وجوهات به او داده بود.

وی به همراه پدرش در دوره پهلوی اول و دوم فعالیت‌های سیاسی داشتند؛ چنانکه در سال 1313 شمسی که قضیه دستگیری و تبعید شهید مدرس توسط حکومت رضا خان صورت گرفت، سید هدایت‌الله به همراه پدرش به مرکز احضار شدند و تا شروع جنگ جهانی دوم در تهران اقامت اجباری داشتند.

در ابتدای حکومت پهلوی دوم به جهت ضعف حکومت مرکزی، خوانین قشقایی و بختیاری به ظلم و تعدی به مردم پرداختند. به همین علت، وی به همراه پدرش به ادامه مبارزه با این تعدیات پرداختند.

مسئولیت رهبری سیاسی و مذهبی مردم

پس از فروردین 1330 شمسی با فوت پدرش (که ابتدا در سمیرم دفن گردید و سپس با اجازه مجتهدان قم به شهر مشهد انتقال یافت و در بهشت رضا دفن گردید) مسئولیت رهبری سیاسی و مذهبی مردم را عهده دار شد و بعد از کودتای 28 مرداد 1332 شمسی، همچنان به حل و فصل دعاوی و مشکلات مردم و اجرای احکام شرعی برای مردم ساکن و عشایر در حال کوچ می‌پرداخت.          

از فعالیت‌های سیاسی برجسته وی در این برهه زمانی، پیروی از آیت‌الله العظمی امام خمینی (ره) در مخالفت با مواد ششگانه انقلاب شاه و مردم حکومت پهلوی دوم بود که این امر، باعث شد وی را دستگیر و در زندان شهربانی شهرضا حبس نمایند، اما با تحصن‌های مکرر مردم، سرانجام رژیم وی را پس از پنج ماه حبس با نظارت شدید آزاد نمود.

ستارگان مدفون در تخت فولاد| تالیف کتاب با ارزش «خدا هست» توسط شیخ محمد حسین امام نجفیستارگان مدفون در تخت فولاد| روایت گریه‌های آیت‌الله عالم نجف آبادی در اثنای درسستارگان مدفون در تخت فولاد آیت‌الله درچه‌ای عالمی مهذب بود؛ آیت‌الله رحیم ارباب تحت تاثیر آیت‌الله درچه‌ای هیچ‌گاه عمامه بر سر نگذاشت

عالمی خدمتگزار و متواضع

وی عالمی خدمتگزار، متواضع و خوش خلق بود و در حل و فصل مشکلات مردم اهتمام بسیار داشت.

او پس از کمر درد شدیدی که به سرطان مغز استخوان منجر شده بود، پس از گذشت دو سال و نیم که گرفتار این بیماری بود، سرانجام در 28 خرداد 1351 شمسی درگذشت.

مردم قدرشناس سمیرم وی را با تشییع جنازه‌ای با شکوه و بی نظیر، به تخت فولاد اصفهان منتقل کردند و در تکیه سید العراقین به خاک سپردند. سپس آنها، ضمن برگزاری مجالس متعدد عزاداری در محلات مختلف، تا پایان سالگرد ایشان از انجام هر گونه مراسم شادی و عروسی خودداری کرده، بدین وسیله مراتب قدرشناسی خود را از یک عمر خدمت صادقانه یک روحانی والامقام ابراز کردند.

انتهای پیام/164/ ت

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدفون در تخت فولاد سید هدایت الله مشکلات مردم آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۲۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!

نماینده بسیج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در دیدار معلمان نمونه کشور با رئیس جمهور گفت: تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا این تصمیم چالش‌های اساسی دانشگاه فرهنگیان را حل می‌کند یا خود منبع تولید مشکلات عدیده خواهد شد؟

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عباسی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در دیدار  معلمان نمونه کشور با ریاست جمهوری به مناسبت هفته معلم، بیانیه این دانشجویان را قرائت کرد.

متن بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم.  
عرض خوشامد خدمت ریاست محترم جمهور آیت الله رئیسی و تبریک سالروز گرامیداشت مقام معلم به همکاران محترم 

به نمایندگی از بسیجیان دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان به طرح مسائلی چند از مرکز ثقل نظام تعلیم و تربیت میپردازیم که البته بررسی دقیق‌تر آن‌ها حضور مجدد ریاست محترم هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان را در خود این دانشگاه می‌طلبد.  

مدتی است که دولت سیزدهم با رویکرد تحول در مسیر جذب دانشگاه فرهنگیان به ایجاد راه‌های جدید روی آورده است که شایسته تقدیر و تشکر بوده و در قیاس با رویکرد سابق قدمی نو می‌باشد. مسئله تنوع بخشی در مسیر ورود به معلمی آنقدر جدی شده که حتی در نسخه پیشنهادی پیش نویس ترمیم سند تحول صراحتا از آن تحت عنوان یک راهکار یاد شده است. برخی از راهکار‌های موقتی جبران کمبود معلم نظیر طرح ۲ + ۲ که هم اکنون در حال اجرا هستند با جداسازی آموزش علمی و حرفه‌ای از یکدیگر منجر به ناکامی در تحقق اهداف تربیت معلم تمام ساحتی شده و در تضاد با سیاست دائمی توسعه دانشگاه فرهنگیان می‌باشند.  

وعده یکی از مهمترین ارکان توسعه دانشگاه تقویت زیر ساخت آن میباشد اگرچه لازم است از تغییر رویکرد دولت فعلی از تأمین معلم به تربیت معلم تشکر شایسته شود، اما زیرساختی که افزایش آن را در سال‌های گذشته از جنابعالی شنیده ایم به دلیل نگاه جزیره‌ای در وزارتخانه‌های ذیل شما این امر آن طور که باید و شاید محقق نشده است تا آنجا که یکی از وزرای دولت در پاسخ به این مطالبهی دانشجویان اظهار نموده دانشگاه فرهنگیان به ما ارتباطی نداشته و برای وزارت آموزش و پرورش است و وزیر آن برود مشکلاتش را خودش حل کند.

جناب آقای رئیس جمهور مسئله بی توجهی و کم لطفی به دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش محدود به زیرساخت نبوده و در مسائلی همچون بودجه و امور مالی نیز مشهود است؛ به گونه‌ای که سهم دانشگاه از بودجه عمومی در طی سالیان رو به ضعف نهاده است و تأمین منابع دانشگاه عمدتا از کسر از حقوق دانشجو معلمان می‌باشد و متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز این امر مشهود است و سرانه دانشجو معلم به کمتر از یک سوم متوسط وزارت علوم رسیده است و وابستگی ۶۰ درصدی منابع دانشگاه به حقوق دانشجو معلمان مانع از اجرای حکم دیوان عدالت اداری گردیده است.  

با وجود مشکلات مذکور خصوصا مسائل بودجه شاهد اتخاذ تصمیمی مبنی بر تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا هستیم که در وهله اول این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا این تصمیم چالش‌های اساسی دانشگاه از قبیل ضعف سطح علمی بخشی از اساتید و معماری فرسوده و ناکارآمد برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان را حل میکند یا خود منبع تولید مشکلات عدیده در زمینه تامین منابع، انسانی هزینه‌ها توسعه حجم دولت و دیوان سالاری و سایر مسائل خواهد شد؟ کدام مطالعات، پشتیبان این موضوع را حمایت نموده است؟ بنظر میرسد باید جوانب این طرح قبل از اجرا دقیق‌تر سنجیده شود.  

آقای رئیسی یکی دیگر از مشکلات دانشگاه فرهنگیان مثله کردن آن به مثابه گوشت قربانی سیاسی معامله با نمایندگان مجلس میباشد هر از گاهی نمایندگان با فشار سیاسی و متاسفانه با همراهی و پذیرش مسئولین ذی ربط مراکز دانشگاه فرهنگیان بدون مجوز در شهرستان‌های حوزه انتخابیه ایشان بدون داشتن حداقل‌های، استاندارد حتی در یک مدرسه کوچک، راه اندازی می‌شود که لازم است به طور جد برای آن تدبیری شود و از چنین اقداماتی که هجو مسئله تربیت معلم می‌باشد جلوگیری گردد.

سخن بسیار است و فرصت، کم عرایض خود را با فرازی از وصیت نامه دانشجو معلم شهید حفیظ الله رفیعی به پایان می‌برم.

با شما هستم‌ای برادران فرهنگی چرا بعضی از شما اینقدر بی تفاوت هستید؟ امام خمینی می‌فرماید معلمی شغل انبیاست از این شغل محافظت کنید و مواظب باشید که خیانت نکنید.  

و، اما نکته‌ای از باب هویت دانشجویی خویش عرض خواهیم کرد 
امروز که ما در این برنامه گردهم آمده ایم؛ دانشجویان و اساتیدی در سراسر دنیا نسبت به مسئله اول جهان اسلام یعنی فلسطین به پا خواسته اند.  

شکر میکنیم خدارا که با عملیات وعده صادق باردیگر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بر همگان اثبات شد و جهان را وارد مرحل‌های جدید از نظم خویش نمود و، اما تاسف میخوریم برای آن اساتید امور تربیتی و روشنفکرانی که سال گذشته ندای ظلم ستیزی سر میدادند و امروز در برابر این مسائل در خفقان فرو رفته اند.  
بس است به خود بیاید و به این خیزش همگانی لبیک حیدری بگویید.

والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته 

دیگر خبرها

  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • رسالت معلمان، هدایت و ارشاد دانش آموزان است
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • معمای کف و سقف مجاز حجاب
  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • آئین تکریم آیت الله موسوی جزایری برگزار می‌شود
  • مناظره‌ای در مورد حجاب
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • دستگاه قضایی پیگیر حقوق مالباختگان شرکت‌های خودرویی در قزوین