Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@02:26:32 GMT

انجام نخستین نشاء برنج در آستارا

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۲۸۷۸

انجام نخستین نشاء برنج در آستارا

نخستین نشاء برنج از نوع هاشمی در شالیزارهای روستای خشکه دهنه بخش مرکزی شهرستان آستارا در شمالی ترین نقطه استان گیلان انجام شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، نوید چالاک، شالیکار اهل روستای خشکه دهنه، شالیکار آستارایی  است که با کشت برنج هاشمی، برنجکاری را در سال ۹۹ آغاز کرده است.

 

این کشاورز آستارایی که در ۹ فروردین اقدام به خزانه‌گیری کرده بود امروز در بیست و هفتمین روز از فصل بهار به صورت دستی کاشت برنج را در سطح ۲ هکتار از شالیزارهای خود آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نشاء برنج در شالیزارهای گیلان به طور معمول از اوایل اردیبهشت آغاز می‌شود که امسال در شهرستان آستارا به‌دلیل شرایط مساعد آب و هوایی، عمل کشت برنج زودتر از موعد مقرر انجام گرفت.

 

به گزارش شبستان، شهرستان مرزی بندر آستارا، ۷ هزار و ۷۱۲ هکتار شالیزار دارد که سه هزار و ۲۰۰ هکتار آن به کاشت انواع برنج محلی و پر محصول اختصاص می‌یابد و از این اراضی سالانه بیش از ۱۵ هزار تن شلتوک و ۱۰ هزار تن برنج خالص به دست می‌آید.

 

بیشترین برنج از نوع هاشمی در شالیزارهای این شهرستان کشت می‌شود و متوسط عملکرد این گونه برنج، چهار و نیم تن شلتوک در هر هکتار است.

 

بندر مرزی آستارا ۶ هزار بهره بردار کشاورزی دارد و بیشتر آنها شالیکار هستند و سال گذشته از سه هزار و ۲۰۰ هکتار شالیزارهای این شهرستان ۱۴ هزار و ۹۰۰ تن شلتوک برداشت و هشت هزار و ۲۰۰ تن برنج سفید تولید شده بود.

 

گفتنی است است، دیلمان، طارم، حسن سرایی، هاشمی و ارقام پر محصول خزر و سپیدرود، بیشترین بذرهای استفاده شده توسط شالیکاران آستارایی جهت خزانه گیری و کاشت برنج را تشکیل می‌دهند.

استان گیلان دومین تولید کننده برنج در ایران است.

پایان پیام/163

منبع: شبستان

کلیدواژه: نشاء برنج شالیزار بندر آستارا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۲۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان

   

به گزارش خبر گزاری صداو سیمای مرکز کرمان، حسین زینلی در جشنواره گیاهان دارویی در جبال بارز جیرفت اظهار کرد: گیاه دارویی به ارزش یک دلار اگر وارد چرخه صنعت و تنوع شود به ۱۰۰ دلار تبدیل می‌شود؛ اگر یک بشکه اسانس به اروپا بفرستیم ۱۲ هزار میلیارد ریال به کشور ارز می‌آوریم.
وی با اشاره به مزیت نسبی کشاورزی در جنوب کرمان گفت: صنعت اسانس گیری و بسته بندی باید در جنوب کرمان و مناطقی از کشور که ظرفیت تولید گیاهان دارویی دارد، شکل گیرد.
زینلی اضافه کرد: تولید محصولاتی همچون گل محمدی، زیره سیاه و آویشن در جنوب کرمان باعث رونق گردشگری هم می‌شود ضمن اینکه وقتی صنعت وارد منطقه‌ای شد کشاورزی قراردادی رونق پیدا می‌کند.
وی با یادآوری اهمیت گیاهان دارویی در رونق حوزه‌های مختلف بیان کرد: کرمان در تولید حنا استان اول کشور است و در خاورمیانه هم حرف اول را می‌زند بنابراین باید تمرکز ویژه داشته باشیم که این محصول را صنعتی (و تجاری سازی) کنیم.
احمد پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت:۸۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی جنوب کرمان است که ۵۳ هزار تن گیاهان دارویی مثل حنا و گل محمدی در سطح منطقه برداشت می‌شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان هم گفت:۵۰۰هزار هکتار سطح رویشگاه گیاهان دارویی جنوب استان کرمان است که در قالب طرح بهره برداری ۲۰ فقره طرح در سطحی معادل ۱۲ هزار هکتار برداشت گیاهان دارویی را در سال گذشته با مشارکت مردم و بهره برداران داشتیم.

دیگر خبرها

  • کشف محموله قاچاق پارچه در شهرستان آستارا
  • فعالیت بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در آستارا
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود
  • رقص توپ در شالیزارهای مازندران
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • عکس/ نشاء برنج در گیلان