Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@02:57:43 GMT

«بستر آرام هور» کتابی که با نخواندنش حسرت خواهید خورد

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۵۶۹۹

«بستر آرام هور» کتابی که با نخواندنش حسرت خواهید خورد

کتاب «بستر آرام هور» روایتی جذاب از یارگیری‌های سردار هور، سیدعلی هاشمی از بین نیرو‌های مجاهد عراقی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی انتشارات شهید کاظمی، کتاب «بستر آرام هور» روایتی است جذاب از یارگیری‌های سردار هور؛ سیدعلی هاشمی از بین نیرو‌های مجاهد عراقی، کتابی که با عملیات والفجر مقدماتی شروع و با اعلام رمز عملیات خیبر پایان میابد و روایت میکند از بستر آرامی که به آتش هور تبدیل میشود این اثر فاخر به تازگی توسط انتشارت شهید کاظمی روانه بازار کتاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هور همانقدر که برای فرماندهان دوران دفاع مقدس ناشناخته بود، برای نسل جوان امروز هم اسرارآمیز است. اروند، کارون، پنج ضلعی و کانال ماهی کربلای پنج، ساختمان‌های دوکوهه و جاده اهواز خرمشهر کلماتی هستند که چندان در میان صفحات کتاب‌ها و یا فریم‌های فیلم‌های دفاع مقدسی غریب نمانده اند، اما هور قضیه اش فرق می‌کند. درباره این جغرافیای خاص خیلی صحبت نشده است و همین باعث می‌شود خیلی از جوانان ندانند در انجا چه خبر بوده است.

شاید وقتی پیکر شهید علی هاشمی بعد از ۲۲ سال خودش را نشان داد و «سردار هور» نقل مجالس شد، تازه خیلی‌ها فهمیدند که هوری هم بوده است و سرداری داشته. حالا همه این‌ها را که بگذارید کنار هم می‌توانید بفهمید که چرا کتاب «بستر آرام هور» خواندن دارد.

«بستر آرام هور» نه آنقدر خاطره است که نتوان ردی از خیال را در آن پیدا کرد و نه آنقدر داستان است که نتوان به روایتهایش اعتماد داشت. پایبندی نویسنده به واقعیت‌های نظامی و جنگی رخ داده در هور و ماجراهایش او را مجبور نکرده که روایتی خشک و بدون احساس را رائه کند و از سویی او قلمش را آزاد نگذاشته تا ماجرایی خیالی را در جغرافیایی حقیقی جای دهد؛ و کسانی که دستی در کار داشته باشند می‌دانند که جمع کردن این دو چقدر سخت است. نویسنده برای اینکه کمیت داستانش در مواجهه با واقعیت لنگ نزند حتی منتظر می‌شود تا اسرای در چنگ عراق آزاد شوند و او نقاط مبهم را با شنیدن خاطرات آن‌ها روشن کند.

«نصرت الله محمودزاده» این سختی را به جان خریده است تا حالا مخاطب با خیال راحت بنشیند پای کتابش و با آن همراه شود. داستان وقتی شروع می‌شود که کلاف عملیات والفجر مقدماتی بدجور گره خورده است. عملیات در زمین‌های رملی کار را سخت کرده است و نیرو‌ها زمینگیر شده اند. فرماندهان جمع می‌شوند تا فکری به حال عملیات کنند و در همین جلسه است که فکر عملیات در هور از دهان شهید هاشمی بیرون می‌آید و بر دل و ذهن فرمانده سپاه می‌نشیند. علی هاشمی از اینجا مسئول شناسایی هور می‌شود و در این راه اتنفاقاتی می‌افتد که خواندنش هیبت هور را دو چندان میکند و البته این هیبت را در برابر عظمت اراده هاشمی و نیروهایش به حقارت می‌رساند.

یارگیری هاشمی از بین نیرو‌های مجاهد عراقی و سرک کشیدن او و نیروهایش به میان روستا‌های عراق کمک می‌کند تا خواننده تصویری هم از از آنسوی خاکریز‌ها بدست آورد. البته استفاده از عبارت سرک کشیدن در بعضی موارد خیلی مناسب نیست و نمی‌تواند حق مطلب را ادا کند، مثل وقتی که هاشمی دست کلی از فرماندهان را می‌گیرد و درلباس مبدل آن‌ها را به زیارت امام حسین (ع) در کربلا می‌برد! زیارت کربلا در زمان جنگ؟!

کتابی که با عملیات والفجر مقدماتی شروع شده بود با اعلام رمز عملیات خیبر پایان می‌یابد، وقتی که بستر آرام هور، می‌شود بستر آتش هور. داستان اگرچه حول و حوش هور و شناسایی آن می‌چرخد، اما شاید خیلی بیراه نباشد اگر بستر آرام هور را یکی از بهترین (و حتی شاید بهترین) منبع برای شناخت شهید علی هاشمی بدانیم. راستی در پایان این کتاب یادداشت آخری در دو صفحه وجود دارد که لطف خواندنش کمتر از خواندن خود کتاب نیست.

بستر آرام هور، داستانی است واقعی، با همة فراز و نشیب‌هایش، با همة شخصیت‌هایش. اگر چه بسیاری از آنان به شهادت رسیدند... و تعدادی هم هنوز زنده‌اند.
همة فراز‌های این داستان، واقعی است، از مأموریت به شهر‌های القرنه، العماره، بصره، بغداد و حتی کربلا، تا زیارت بارگاه امام حسین (ع) در دوران اختناق حزب بعث در پوشش قرارگاه سری نصرت.

از همه مهمتر، سند حضور شهید علی هاشمی، در قلب مردم هور است؛ تا جایی که پس از پایان جنگ، دریایی به وسعت بستر آرام هور، برای همیشه مزار روح بلند این شهید به حساب آمد.محمودزاده حتی صبر کرد تا اسرای در چنگ حزب بعث آزاد شوند و از آنان نیز یاری گیرد و حتی فرماندهان جنگ نیز به صبر، سفرة بستر آرام هور را رنگین از واقعیت کردند.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: نصرت الله محمودزاده انتشارات شهید کاظمی علی هاشمی نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۵۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر مطهر شهید «محمد رنجنوش» در گلزار شهدای همدان آرام گرفت

ایسنا/همدان مراسم تشییع پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده جنگ تحمیلی، شهید حاج «محمد رنجنوش» با حضور انبوه عزاداران مردم دارالمومنین همدان برگزار شد.

همزمان با فرا رسیدن سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) تشییع پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده جنگ تحمیلی، شهید حاج «محمد رنجنوش» با حضور انبوه عزاداران مردم دارالمومنین همدان و نیز با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه در استان و جمعی از مسئولان استانی در میدان امام خمینی(ره) همدان برگزار شد و پیکر این شهید والا مقام در گلزار شهدای این شهر آرام گرفت.

شهید حاج «محمد رنجنوش» در اول فروردین ۱۳۴۰ در روستای قورجینه شهرستان کبودراهنگ متولد شد. پدرش صفرعلی و مادرش گل بندی نام داشت. خواندن و نوشتن نمی‌دانست. کارگر بود. سال ۱۳۵۸ ازدواج کرد و صاحب دو پسر شد.

حاج محمد رنجوش از شهدای جاویدالاثر تیپ ۳۲ انصارالحسین همدان، ۱۲ اسفند ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی کربلای ۵ شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل شد.

والدین این شهید گرانقدر به دیار باقی شتافتند و همسر بزرگوار شهید دو فرزند پسر شهید رنجنوش را پرورش داد.

به گزارش ایسنا، در تفحص منطقه شلمچه بقایای پیکرش به دست آمد که پس از ۳۸ سال با آزمایش DNA هویتش مشخص و به خانواده وی اعلام شد.


به گزارش ایسنا، استان همدان ۴۰۰ شهید مفقودالاثر دارد که هویت ۳۰ نفر از آنها توسط آزمایش DNA مشخص شده‌ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • پیکر یک شهید گمنام در فاتب آرام گرفت
  • پیکر شهید جلال اعتماد در زادگاهش قروه آرام گرفت
  • ️پیکر شهید «غلامی» در گلزار شهدای گناوه آرام گرفت
  • شهید گمنام در رفسنجان آرام گرفت
  • پیکر شهید گمنام در حسینیه نخل رفسنجان آرام گرفت
  • پیکر مطهر شهید «محمد رنجنوش» در گلزار شهدای همدان آرام گرفت
  • شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر آرام گرفت
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • رونمایی پرشور کتاب «کیومی» هوتن هاشمی در فرشته شهرتاب