Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم شکوری سرپرست برکنارشده دبیرکلی فدراسیون فوتبال دوباره در حوالی ساختمان این فدراسیون رویت شد و گفته می شود جلساتی برای بازگشت به این نهاد با برخی افراد برگزار کرده است!

به گزارش تابناک ورزشی، در حالی که مدت زمان زیادی از کنارگذاشتن یک مدیر کم تجربه و غیرقانونی از پست مهم دبیرکلی فدراسیون نمی گذرد، تلاش هایی در جهت باز گرداندن او به سطوح مدیریتی انجام شده است که نمونه آن زمزمه حضور شکوری به عنوان عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس بود که در واقع برای پر کردن جای خالی مهدی محمدنبی پیشنهاد شد اما حالا شنیده می شود که وی طی دو روز اخیر به فدراسیون رفت و آمد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رفت و آمد عجیب و غیرمنتظره؛ با افشای اسناد مالی و اداری داخلی فدراسیون در روزنامه ورزشی دولت همزمان شده است. اسنادی که نشان می دهد فدراسیون فوتبال همه مطالبات هشت میلیون دلاری اش از فیفا را به انحاء مختلف دریافت و هزینه کرده است و دیگر پولی از فدراسیون جهانی بابت پاداش جام جهانی روسیه طلبکار نیست. واقعیتی که به رغم تایید فیفا ، هنوز از سوی شکوری مورد قبول نیست و او هنوز اینطور وانمود می کند که در جریان تمام شدن پول ایران در صندوق فیفا نبوده است.

در سری دوم افشاگری های این روزنامه دولتی، امروز متن نامه ای از مکاتبه فدراسیون فوتبال با فیفا منتشر شده که در آن فدراسیون فوتبال ایران از نهاد جهانی بالادستی خود درخواست کرده است که سه میلیون دلار از مطالبات وصول نشده اش نزد فیفا را به حساب قطری ها واریز کند! حالا گفته می شود داستان سریالی این روشنگری ها که بیش از همه علیه تیم قبلی حاکم بر فوتبال تمام می شود، ادامه خواهد داشت مگر اینکه جلوی مرجع نشر آن گرفته شود. 

منبع انتشار اسناد داخلی فدراسیون ؛ کیست؟

فارغ از انگیزه انتشار این نامه توسط فاش کنندگان آن و راه افتادن مباحثی درباره عدم صداقت مدیران قبلی فدراسیون فوتبال که مدعی رایگان بودن اردوهای تیم ملی در کمپ اسپایر دوحه شده بودند، باید بررسی کرد که چه افرادی به این اسناد و نامه ها دسترسی داشته اند. 

از آنجا که ایمیل رسمی هر فدراسیونی در اختیار دبیر آن است و کلیه مکاتبات رسمی با فدراسیون جهانی با نظارت و امضای این مقام انجام می شود؛ کاملا مشخص است که این نامه ها باید در اختیار دبیر سابق یا فعلی فدراسیون ایران باشد. تات امروز هم هیچ اطلاعیه ای مبنی بر هک شدن ایمیل مذکور منتشر نشده و گزینه سرقت اطلاعات کاملا منتفی است. بنابراین در این باره می توان سه احتمال مطرح کرد؛ اول اینکه شخصی غیر از دبیرکل فعلی یا قبلی فدراسیون به نحوی به ایمیل فدراسیون دسترسی پیدا کرده است و یا نسخه ای از این نامه را از طریق اتوماسیون یا هر فرد دیگری از جمع مسوولان ارشد به دست آورده و سپس با انگیزه های شخصی و گروهی، در جهت رسانه ای کردن آن کوشیده است تا دروغ مدیران سابق را فاش سازد.

احتمال دوم که امکان آن بسیار ضعیف و نزدیک به محال است افشای این اسناد توسط مهدی محمدنبی دبیرکل جدید فدراسیون با هدف اطلاع افکارعمومی از اوج بهم ریختگی و پریشانی اوضاع این نهاد قبل از حضور خودش است. نبی با شخصیت درونگرا و فراری از جنجال و حاشیه ، نمی تواند افشاکننده این نامه و اسناد جنجالی اینچنینی باشد و طی بیش از سه دهه گذشته نشان داده است که به جای جنگ رودررو و درگیری رسانه ای، با سلاح سکوت و اقدامات پشت پرده، هدفش را پیش می برد. نبی در بدو بازگشت به فوتبال تمایلی به ایجاد جبهه مقابل خود از سوی اطرافیان باند قبلی فدراسیون ندارد و ترجیح می دهد حرفش را در مجمع فدراسیون و در روز انتخابات به کرسی بنشاند.

احتمال سوم؛ انتقال این مدارک از سوی دبیرکل قبلی فدراسیون است اما دلیل احتمالی چنین اقدامی باید خیلی پیچیده و دور از ذهن باشد هرچند این اسناد به بازگشت او به یکی از صندلی های مسوولیت در فدراسیون فوتبال بینجامد. ابراهیم شکوری که امروز پس از افشای این نامه ، به دفاع از صدور آن پرداخته است و ارسال آن را در راستای مناسبات خوبش با مقامات عربی فدراسیون قطر دانست، چرا باید ادعاها و تصمیمات مدیران سابق فدراسیون فوتبال به ویژه مهدی تاج را با انتشار این نامه زیر سوال ببرد؟! پاسخ به این پرسش، در گرو روشن شدن ابهام هایی زیادی درباره روابط فی مابین اعضای ارشد فدراسیون فوتبال بعد از استعفای پرسروصدای مهدی تاج است.

چرا باید شکوری به فوتبال برگردد؟

مدیر جوانی که در عین گمنامی و بی تجربگی در فعالیت های مدیریتی، ناگهان در پاییز سال 97 و بعد از کنار رفتن ساکت بازنشسته ، توسط تاج برای دبیرکلی فدراسیون رو شد و نزدیک به یکسال به طور غیرقانونی در پست موقت خود ادامه فعالیت داد، حالا بعد از کناررفتن با حکم سرپرست فدراسیون؛ چرا باید به این نهاد بازگردد.

واقعیت این است که ابراهیم شکوری با حرف هایی که در برنامه زنده تلویزیونی زد و خود را نمونه ای از محصولات سال تولید ملی نامید که باید در سال جهش تولید، جهش یابد(!) ، برای خود این حق را قایل است که در سطحی از قدرت در فوتبال ایران بماند و به طور کامل کنار نرود. او سعید دقیقی و نیما نکیسا را هم مثال می زند که از قضا کسی دلیل و فلسفه ورود آنها به لایه های مدیریتی فدراسیون فوتبال و آورده آنها برای فوتبال ایران را هم متوجه نشد. همانطور که هنوز کسی نمی داند چرا امیرمهدی علوی همراه همیشگی رییس اصفهانی و دیلماج او در اغلب سفرهای خارجی، بعد از خروج پرهزینه تاج از راس فدراسیون فوتبال، همچنان سخنگوی فدراسیون است و جایگاهش را تحویل نمی دهد؟ چرا باید نفرات نزدیک به مدیری که میلیون ها دلار برای فوتبال بدهی به ارث گذاشته، همچنان افسار فوتبال را در دست داشته باشند و چه زمانی قرار است فوتبال ایران از وجود آنها خلاص شود؟

در چنین فضایی شکوری که در 16 ماه پرخبر فدراسیون فوتبال، عنوان دبیرکل را یدک می کشیده و در جریان پشت پرده بسیاری از اتفاقات قرار دارد، آنقدرها راز مگو از فوتبال پرفساد ایران در سینه ضبط کرده که اگر لب باز کند، شاید بسیاری در جایگاه فعلی خود نمانند.

پست احتمالی برای دبیرکل سابق فوتبال

حالا سوال این است که اگر قرار به حفظ شکوری باشد، از او در کدام جایگاه استفاده خواهد شد؟ پاسخ چندان دشوار نیست؛ چرا که اگر برنامه قبلی برای ماندن وی در فدراسیون وجود داشت بلافاصله بعد از عزل او از سرپرستی دبیرکلی، حکم جابجایی اش هم امضا می شد. بنابراین هر چه هست به مذاکرات و فشارهای بعدی برمی گردد که شاید سرپرست موقت فوتبال را مجبور به فراخواندن مجدد او به ساختمان فدراسیون کرده باشد. اقدامی که خود نمایی کامل از بازی های پیچیده و روابط خاص در تشکیلات فوتبال ایران است.

معمولا طی سالهای اخیر ، برای این گونه چهره ها در فوتبال ایران مسوولیتی در کمیته فوتسال یا سازمان لیگ در نظر گرفته شده است. آیا مهدی محمدنبی و وزارت ورزش زیر بار چنین حکمی برای مهره معزول خواهند رفت؟

نویسنده: امید صبوری

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا جهش تولید شبکه اجتماعی شاد فیلم خروج سیامک شایقی وام یک میلیونی ایمیل فیفا فدراسیون فوتبال تابناک ورزشی ابراهیم شکوری دبیرکل فدراسیون افشاگری کمیته فوتسال ویروس کرونا جهش تولید شبکه اجتماعی شاد فیلم خروج سیامک شایقی وام یک میلیونی فدراسیون فوتبال قبلی فدراسیون فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۶۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مورد عجیب عبدالله

فولاد خوزستان، یکی از سه تیم انتهایی جدول لیگ برتر فوتبال ایران که حال و روز خوشی را تجربه نمی‌کند و خطر سقوط به دسته پایین‌تر این تیم را تهدید می‌کند، در شرایط عجیبی گیر کرده است. این شرایط متوجه عبدالله ویسی، سرمربی این باشگاه است که به تازگی در اقدامی بی‌سابقه که از آن به‌عنوان سنگین‌ترین جریمه تاریخ فوتبال ایران یاد شده است، مبلغ دو میلیارد تومان جریمه شده ست.

این موردی است که روز گذشته کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در اطلاعیه‌ای کوتاه از آن پرده برداشت و نوشت: «عبدالله ویسی، سرمربی تیم فولاد خوزستان، به دلیل مصاحبه غیرفنی و خارج از حوزه مسئولیت خود و اظهارنظر غیرمسئولانه و غیرحرفه‌ای علیه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ مبلغ دو میلیارد تومان جریمه نقدی شد. مبلغ جریمه نقدی باید در مدت یک هفته پرداخت شود. ادامه فعالیت این مربی در لیگ برتر منوط به پرداخت جریمه است».

پیش از این بار‌ها سابقه داشته که جریمه‌های مالی برای بازیکنان و سرمربیان در نظر گرفته شود؛ ولی رقم دو میلیارد تومان جریمه از آن دست اتفاقات شوکه‌کننده‌ای است که تا به الان نظیرش دیده نشده است. ازاین‌رو بسیاری بر آن شده‌اند تا دلیل این جریمه سنگین را بیابند. به عبارت ساده‌تر، این سؤال مطرح می‌شود که کدام مصاحبه غیرفنی از سوی ویسی مطرح شده که استحقاق چنین جریمه سنگینی را داشته است؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش باید سری به هفته گذشته زد که فولاد در اراک در دیداری دشوار مقابل آلومینیوم یک – یک مساوی شد. پس از آن بازی، عبدالله ویسی در کنفرانس خبری در شرایطی که به‌وضوح ناراحت به نظر می‌رسید، از ناتوانی کمیته اخلاق و انضباطی فدراسیون و سازمان لیگ گله کرده و خواستار ورود شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات شده بود.

او گفته بود: «حرص می‌خوریم که می‌گوییم ورزش سالم و سلامت و پاک است. اگر کمیته اخلاق و کمیته انضباطی و فدراسیون و سازمان لیگ نمی‌توانند دخالت کنند و نمی‌توانند ببینند که چه بازی‌هایی دارد رقم می‌خورد و اگر عرضه ندارد، شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات بیایند وسط و بازی‌ها را رصد کنند و نگذارند حقی ضایع شود. ما جلوی دوربین یک جور حرف می‌زنیم و بازی‌های ما یک جور دیگر درمی‌آید. این حق‌خوری و ظلم به فوتبال است. انتظار داریم فدراسیون بازی‌ها را رصد کند. خودمان را می‌زنیم به آن راه که هر اتفاقی می‌افتد، آن سر قضیه است که هم شما می‌دانید و هم من و هم تمام فوتبالیست‌ها، جلوی دوربین حرف دیگر می‌زنیم و پشت قضیه کار‌های دیگر می‌کنیم. جمع کنید لطفا و نگذارید حق کسی چه در قهرمانی و چه در سقوط ضایع شود».

این بخش از صحبت‌های ویسی در کنفرانس خبری حالا مشخصا برایش گران تمام شده است؛ هرچند او در همان کنفرانس کذایی مجبور شد درباره یکی دیگر از بازیکنان خبرساز تیمش صحبت کند: ابراهیم سلجوقی. ماجرای این بازیکن هم از آن دست اتفاقات عجیب‌وغریبی است که در فوتبال ایران و باشگاه فولاد رقم خورده است.

این یکی مربوط به خبری است که خبرگزاری تسنیم هفته گذشته به آن پرداخت و نوشت که «ابراهیم سلجوقی از سال ۱۳۹۵ و در دوره مربیگری سیروس پورموسوی به فولاد خوزستان پیوست؛ بازیکنی ۳۱ ساله که هفت فصل متوالی در فهرست باشگاه خوزستانی بوده است؛ اما آمار بازی بسیار کمی دارد. با اینکه معمولا بازیکنان فولاد شناخته‌شده هستند، این بازیکن گمنام است. در سایت باشگاه فولاد آمار بازی این بازیکن ۱۶ دقیقه عنوان شده و در لیگ برتر فصل ۱۴۰۰-۱۳۹۹ یک دقیقه و در جام حذفی فصل ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به مدت ۱۵ دقیقه برای این بازیکن آمار بازی به ثبت رسیده است. درحالی‌که سایت باشگاه فولاد پست این بازیکن را مهاجم عنوان کرده؛ ولی او در یکی از مصاحبه‌هایش پست خود را مدافع اعلام کرده است. این موارد در حالی رخ می‌دهد که در فصل اخیر به دلیل محدودبودن فهرست فولاد به‌ناچار چند بازیکن خود را در فهرست مازاد قرار داد. در فصول گذشته بار‌ها دیده شده است که بازیکنان بزرگ باشگاه خوزستانی به دلیل پر بودن فهرست و جایگزینی بازیکنان جدید با قلم قرمز مربیان خود روبه‌رو شده‌اند؛ اما درباره سلجوقی اوضاع متفاوت است. هنوز مشخص نیست چرا و چطور این بازیکن گمنام توانسته است در دوره حضور مربیان متوالی هفت فصل پی‌درپی در این تیم حضور داشته باشد».

مطرح‌شدن اسم ابراهیم سلجوقی هم بدون حاشیه نشد؛ چند ساعت بعد از گزارش تسنیم، عنوان شد که او پسر یکی از سرداران سپاه است که در فولاد با وجود چنین کارنامه‌ای مشغول به کار است. این یکی هم از دیگر مواردی شد که ویسی را بر آن داشت تا درباره ابراهیم سلجوقی در کنفرانس خبری صحبت کند. او در دفاع از این بازیکن گفت: «نجاست فوتبال را رها کردیم و برای تیمی که نماد فوتبال ایران است، حاشیه درست می‌کنیم و ظلم است. بچه علی پروین و ناصر حجازی فوتبالیست شد نابودش کردند، می‌گویند فرزند فلان سردار در تیم فولاد است، من آدم سیاسی نیستم. این بازیکن از پنج‌سالگی در تیم‌های پایه فولاد بوده و از کجا می‌دانست آن موقع پدرش سردار می‌شود؟ تیم را به حاشیه نبرید. چرا این حرف‌ها را می‌زنید؟ اگر می‌رفت دکتر و رئیس دانشگاه می‌شد، هم می‌گفتند پدرش سردار است، این ظلم است».

به هر روی عبدالله ویسی و فولاد خوزستان حالا در شرایط بحرانی‌تر از قبل گرفتار شده‌اند. آن‌ها باید امروز در شرایطی روبه‌روی تیم تراکتور قرار بگیرند که با حاشیه جدیدی روبه‌رو شده‌اند. ویسی روز گذشته هم در مقام دفاع از صحبت‌هایش برآمد. او در کنفرانس خبری و در شرایطی که مشخصا تصور می‌کرد دو میلیارد ریال جریمه شده و نه دو میلیارد تومان، گفت: «من هفته گذشته صحبتی داشتم که به برخی از دوستان که برای من قابل احترام هستند، برخورد و شنیدم فدراسیون دو میلیارد ریال من را جریمه کرده است؛ زیرا خواسته بودم که بازی‌ها را رصد کنند. خب رصد نکنید و صد میلیون تومان دیگر هم من را جریمه کنید. مگر من چه گفتم، فقط خواستم بازی‌ها را رصد کنند. گواردیولا و مورینیو هم این را می‌گویند؛ اما هنوز به کمیته انضباطی نرفته‌ام، برای من حکم بسته‌اند».

دیگر خبرها

  • نامه تاج به وزیر ورزش درباره فصل آینده لیگ برتر فوتبال
  • نامه مهم مهدی تاج به وزیر ورزش درباره فصل آینده لیگ برتر
  • نامه تاج به وزیر: لیگ بعدی را شروع نمی‌کنیم!
  • مورد عجیب عبدالله
  • تکذیب یک شایعه تبلیغاتی؛ باشگاه هوادار به فروش نرفته است
  • خرید باشگاه هوادار یک شایعه تبلیغاتی بود!
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب شناسی فرهنگی ورزشگاهها
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش؛ برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها
  • احضار دو مسئول پرسپولیس وسپاهان به کمیته انضباطی