Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-27@09:19:46 GMT

فراخوان از سرگیری اعتراض های خیابانی در عراق

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۷۳۱۲

خرداد: شبکه های اجتماعی در عراق طی روزهای گذشته شاهد انتشار فراخوان های گسترده‌ای برای از سرگیری اعتراض های خیابانی پس از پایان مقررات ممنوعیت رفت و آمد ناشی از انتشار کرونا بوده است.
به گزارش خرداد به نقل از مهر،عوامل مرتبط با اعتراضات و تحصن های خیابانی در شبکه های اجتماعی همانند اعتراضات خیابانی که از اول اکتبر ۲۰۱۹ (نهم مهرماه ۹۸) از طریق شبکه های اجتماعی آغاز شد و به مدت بیش از پنج ماه تا ۱۷ مارس (۲۷ اسفند ۹۸) ادامه یافت، این بار نیز از طریق همین شبکه ها، فراخوان از سرگیری اعتراضات به محض پایان تدابیر امنیتی پیشگیری از شیوع کرونا را اعلام کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این عده با هشتگ های «#میلیونیه_بعد_الحظر» (تظاهرات میلیونی بعد از پایان مقررات منع تردد)، «#وعد_ترجع_الثوره» (وعده بازگشت انقلاب)، «#دماء_قادتنا_لن_ننساها»(خون رهبرانمان را فراموش نمی کنیم) و «#میلیونیه_الخلاص» (تظاهرات میلیونی نجات و رهایی) این فراخوان ها را در شبکه های اجتماعی در روزهای گذشته آغاز کرده اند.بخشی از این فراخوان ها، انتخاب «مصطفی الکاظمی» به عنوان نخست وزیر جدید را هدف قرار داده و وعده داده اند که از طریق اعتراض های خیابانی او را برکنار کنند.دور نخست اعتراضات خیابانی پنج ماهه که از اول اکتبر (نهم مهرماه ۹۸) آغاز شد منجر به استعفای داوطلبانه «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر منتخب عراق شد.اعتراضات و تحصن های خیابانی در عراق در نتیجه مقررات منع ترددی که اتاق بحران مبارزه با کرونا در عراق در ۱۷ مارس گذشته (۲۷ اسفند ۹۸) اعلام کرد، در سراسر شهرهای جنوب و مرکز عراق از جمله بغداد برچیده شدند.این مقررات منع تردد قرار است تا ۱۸ آوریل آینده (۳۰ فروردین ماه ۹۹) ادامه یابد و بعد از آن دولت عراق اعلام کرده است که به صورت جزیی از شدت این مقررات و تدابیر امنیتی می کاهد.عوامل مرتبط با اعتراضات خیابانی هنوز تاریخ مشخصی را برای از سرگیری اعتراضات اعلام نکرده اند و  انتظار می رود با برچیده شدن کامل یا کاهش تدابیر امنیتی، به تدریج تاریخ مشخصی برای این اعتراضات اعلام شود.پیش از این برخی شبکه های اجتماعی تاریخ ۱۱ آوریل (۲۳ فروردین ماه) را به عنوان شروع اعتراضات و تحصن ها اعلام کرده بودند اما به دلیل تمدید مقررات منع تردد تا ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین ماه) این اعتراضات و تحصن ها برگزار نشد.تجربه اعتراضات خیابانی پنج ماه گذشته که منجر به هرج و مرج عمومی در استان های جنوب و مرکز عراق شد، سبب شده است که در عراق به فراخوان های شبکه های اجتماعی به از سرگیری اعتراضات به دیده شک و تردید نگاه شود.پاره ای پژوهش ها در دور نخست اعتراضات خیابانی نشان داد که بسیاری از فراخوان های شبکه های اجتماعی از خارج عراق خصوصا کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، رژیم صهیونیستی و آمریکا مدیریت می شود.اغلب فعالان عراقی نیز که به عنوان سردمداران جریان شناخته شده اعتراضات گزارش شده اند بیشتر در کشورهای اروپایی، کانادا و آمریکا زندگی می کنند و از خارج عراق به این اعتراضات خط می دهند.    تمرکز اعتراضات خیابانی در استان های جنوب و مرکز عراق که استان های شیعه نشین هستند و تمرکز این اعتراضات بر نخست وزیر به عنوان مهمترین پست سیاسی سهمیه شیعیان در عراق، بیش از پیش بر تردیدها در خصوص نیات و اهداف سوء این اعتراضات افزوده است.با وجود همه این تردیدها، همچنان بخش قابل توجهی از افکار عمومی شیعه در عراق با این اعتراضات همراهی کرده و معتقد است که جناح های سیاسی شیعه در قدرت نتوانسته اند در طول ۱۷ سال گذشته خدمات قابل دفاعی به استان های جنوب و مرکز عراق از جمله بغداد ارائه کنند. برچسب ها: اعتراض های خیابانی ، عراق

منبع: خرداد

کلیدواژه: اعتراض های خیابانی عراق جنوب و مرکز عراق اعتراض های خیابانی اعتراضات و تحصن ها اعتراضات خیابانی شبکه های اجتماعی سرگیری اعتراض مقررات منع فراخوان ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۷۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی به جنگ علیه غزه از آمریکا به اروپا کشیده شد

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، تظاهرات دانشجویان جهان در اعتراض به کشتار غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه از دانشگاه های آمریکا به دانشگاه های فرانسه کشیده شد.

ده ها دانشجوی حامی مساله فلسطین در مقابل دانشگاه «سوروبن»در پاریس تجمع کردند، جایی که قرار است امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه درباره آینده اروپا سخنرانی کند.

تجمع دانشجویان در برابر دانشگاه سوروبن خواستار پایان دادن به فشارها بر حامیان غزه و محکومیت موضع گیری فرانسه صورت می گیرد که دانشجویان بر این باورند که پاریس با اسرائیل تبانی کرده و در درخواستش برای آتش بس جدی نیست.

این در حالی است که پیش از این دانشگاه«لیل» فرانسه کنفرانسی درباره فلسطین را به درخواست رهبران راستگرا در این کشور لغو کرده بود. قرار بود در این کنفرانس«ژان لوک میلانشون»رهبر چپ رادیکال و «ریما حسن» فعال فرانسوی فلسطینی سخنرانی کنند.

در همین حال، اعتراض های دانشجویی در آمریکا در حمایت از مردم غزه و توقف جنگ رژیم صهیونیستی و حملات مستمر به زنان و کودکان فلسطینی با گسترش به دانشگاه های مختلف این کشور منجر به درگیری با پلیس شده است.

تحصن و تظاهرات دانشجویان در دانشگاه های آمریکا در اعتراض به استمرار حمله رژیم اسرائیل به باریکه غزه و کشتار گسترده غیرنظامیان، زنان و کودکان فلسطینی آغاز شده است.

بنابر این گزارش، اعتراضات به دانشگاههای هاروارد، تگزاس، براون و کالیفرنیای جنوبی گسترش یافته در این بین دیروز (چهارشنبه به وقت محلی) دانشگاههای تگزاس و کالیفرنیا صحنه درگیری پلیس با دانشجویان بوده است.

بازداشت حدود 100 دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا

حساب ایکس اداره پلیس لس آنجلس به نقل از کلی مونیز سخنگوی این اداره نوشت که در جریان اعتراض‌های دانشجویی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ۹۳ نفر دستگیر شدند.

سخنگوی پلیس لس آنجلس خاطرنشان کرد، در جریان یورش پلیس برای دستگیری دانشجویان هیچکس زخمی نشده و گشت زنی پلیس تا صبح پنجشنبه به وقت محلی ادامه خواهد داشت.

دانشجویان دانشگاه براون در رود آیلند و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) به سایر دانشگاه‌ها از جمله کلمبیا پیوستند تا خواستار آتش‌بس در غزه شوند.

در دانشگاه تگزاس در آستین، ده ها پلیس محلی و نیروهای ایالتی برای جلوگیری از راهپیمایی دانشجویان در محوطه دانشگاه به صف شدند و در نهایت با معترضان درگیر شدند و چندین نفر را بازداشت کردند. هنوز آمار رسمی از میزان بازداشت ها منتشر نشده است.

شبکه ای بی سی اعلام کرد که نیروهای امنیتی دست کم 10 نفر از دانشجویان این دانشگاه را بازداشت کردند.

پلیس ایالت تگزاس تظاهرات همبستگی با غزه و فلسطین را در محوطه دانشگاه تگزاس متفرق کرد.

دانشگاه هاروارد در ماساچوست نیز دسترسی به حیاط این دانشگاه را محدود کرد و برپایی چادر را منوط به کسب مجوز اعلام کرد اما معترضان روز چهارشنبه ۱۴ چادر برپا کردند.

صدها نفر از دانشجویان دانشگاه هاروارد وارد محوطه اصلی دانشگاه شده و چادرهایی را برای تحصن در این محوطه برای همبستگی با مردم غزه همسو با دیگر دانشگاه‌های آمریکا نصب کردند.

در همین حال حامیان همبستگی با غزه در براون از دانشگاه خواسته اند که ارتباط خود را با همه شرکت‌هایی که نسل‌کشی در غزه و اشغال گسترده‌تر اسرائیل در سرزمین فلسطین را ممکن می‌سازد و از آن سود می‌برد، قطع کند.

دانشجویان دانشگاه براون در آمریکا با پیوستن به جمع معترضان علیه رژیم صهیونیستی با سردادن شعارهایی در محوطه دانشگاه، تاکید کردند که پشت غزه را خالی نخواهند کرد.

بنابر این گزارش، حدود ۱۰۰ دانشجوی طرفدار فلسطین در دانشگاه تگزاس نیز در دالاس در امتداد راهروی که به دفتر رئیس مدرسه منتهی می شود، تحصن کرده اند.

دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا در ایالت نیویورک نیز با نیروهای پلیس درگیر شدند. در پی بروز درگیری، مدیریت دانشگاه کلمبیا درهای ورودی را بسته و دانشگاه را تعطیل اعلام کرد.

فرماندار پنسیلوانیا به شبکه سی ان ان آمریکا گفت: آنچه در برخی از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه کلمبیا می‌بینیم، وضعیتی است که کاملاً خارج از کنترل است.

او در عین حال گفت که دانشجویان حق دارند طبق سیاست دانشگاه و قوانین شهر و ایالت به صورت مسالمت آمیز اعتراض کنند.

گفته می شود که مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، برای دیدار با دانشجویان یهودی و محکوم کردن اعتراضات، از کلمبیا بازدید خواهد کرد.

جانسون در حساب کاربری خود در ایکس نوشت:"آنچه ما در دانشگاه های سراسر کشور می بینیم منزجر کننده و غیرقابل قبول است. من معتقدم که همه رهبران در آمریکا باید این خشونت را محکوم کند. این چیزی نیست که ما در آمریکا از آن حمایت می کنیم. مسئولان دانشگاه باید اوضاع را تحت کنترل داشته باشند."

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

به دنبال افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه جنایات رژیم صهیونیستی در باریکه غزه ، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم طرفداران فلسطینی در دانشگاه‌های آمریکا را «یهودستیز» دانست و با «وحشتناک» خواندن این اعتراضات گفت که تظاهرات «باید متوقف شود.»

 

دیگر خبرها

  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟
  • گوگل ۲۰ کارمند دیگر را به علت حمایت از مظلومان غزه اخراج کرد
  • دانشجویان فرانسه به دنبال گسترش تظاهرات ضد صهیونیست
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد
  • اعتراضات دانشجویی به جنگ علیه غزه از آمریکا به اروپا کشیده شد
  • اعتراضات سراسری دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه
  • فراخوان ارسال آثار «عملیات تنبیهی وعده صادق» به جشنواره پژواک اعلام شد
  • ببینید | فراخوان ارسال آثار عملیات تنبیهی وعده صادق به جشنواره پژواک اعلام شد
  • گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا (فیلم)