Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@13:33:31 GMT

آیا باید منتظر موج دوم پاندمی کووید ۱۹ باشیم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۷۷۵۹

آیا باید منتظر موج دوم پاندمی کووید ۱۹ باشیم؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در مقاله‌ای با عنوان «هشدار موج دوم کووید-۱۹» که توسط کمیته دانشجویی مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ترجمه شده، آمده است: گسترش ناگهانی بیماری کووید-۱۹ که در اواخر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین آغاز شد، تا تاریخ ۳۰ مارس ۲۰۲۰ (معادل ۱۱ فروردین ۹۹) به ۲۰۳ کشور انتشار یافت و رسماً یک پاندمی جهانی نامگذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با مداخلاتی بی‌سابقه در سلامت عمومی، به‌نظر می‌رسد سرایت محلی ویروس (SARS-CoV-۲) هم‌اکنون در چین مهار شده باشد. بسیاری از کشورها در حال حاضر درگیر موج اول اپیدمی کووید-۱۹ هستند؛ بنابراین بررسی و فهم چگونگی تأثیرگذاری این مداخلات در جلوگیری از سرایت SARS-CoV-۲ در چین، مبرم و ضروری است.

در مجلۀ لنست (The Lancet)، کتی لونگ و همکاران، ارزیابی خود از قابلیت سرایت و شدت کووید-۱۹ در موج اول بیماری را در ۴ شهر و ۱۰ استان چین خارج از هوبئی گزارش کردند. در این مطالعه تخمین زده شد که عدد تکثیر لحظه‌ای در مناطق انتخاب‌شده، پس از اقداماتِ کنترلِ غیردارویی در تاریخ ۲۳ژانویه۲۰۲۰، کاهش اساسی یافت و از آن موقع تابه‌کنون این عدد کمتر از ۱ باقی مانده است.

سرایت SARS-CoV-۲ در این مناطق تا اواخر ژانویه بیشتر ناشی از موارد واردشده از هوبئی بود، که تا حدی مشابه سرایت بیماری در ماه ژانویه در چندین کشور دیگر است. باور بر این بوده است که اپیدمی‌ها در استان‌های چینی خارج از هوبئی بعد از ۳۱ ژانویه، از فرایند سرایت محلی ناشی شده‌اند؛ بنابراین یافته‌های مطالعۀ لونگ و همکاران اهمیت این موضوع را که مجموعۀ اقدامات غیردارویی در چین توانایی مهار سرایت را دارد بیش از پیش روشن ساخت (نه فقط سرایت ناشی از موارد وارد شده به استان، بلکه حتی سرایت محلی).

اپیدمی در بسیاری از کشورها در حال شتاب‌گرفتن است که این مساله نشان‌دهندۀ کمبود آمادگی است. با توجه به اینکه چندین کشور محدودیت‌های سفر در برابر چین وضع کرده بودند، ضروری است تا مدلی تهیه شود که نشان دهد آیا برقراری زودهنگام‌ترِ مداخلاتی از قبیل فاصله‌گذاری اجتماعی، تغییر رفتار جمعیت و ردیابی ارتباط‌ها، می‌تواند به کاهش یا محدودکردن شدت اپیدمی منجر شود.

لونگ و همکاران همچنین مدل عواقب نامساعد بالقوه ناشی از کاهش زود و نابهنگام مداخلات را تهیه کردند و متوجه شدند که چنین تصمیمی ممکن است نرخ سرایت را دومرتبه به بالای ۱ برگرداند - که به معنای موج دومی بیماری خواهد بود. این یافته در سطح جهانی برای دولت‌ها حیاتی است؛ چراکه علیهِ کاهش زود و نابهنگام مداخلاتِ سرسختانه هشدار می‌دهد.

 با این حال، میزان تأثیر هر مداخله، یا اینکه کدام یک در جلوگیری از شیوع ویروس مؤثرتر بود، در این مطالعه ذکر نشده است در حالی که مداخلات در راستای کنترل شیوع SARS-CoV-۲ در حال اجراست، لازم است کشورها جهت بازگشت به وضعیت عادی تلاش کنند؛ بنابراین، شناخت سریعتر اثر هر یک از مداخلات لازم است.

داده‌های سفرهای هوایی جهت مدل‌سازی تأثیر محدودیت‌های سفر در به تأخیر انداختن پیشروی کلی اپیدمی استفاده  و معلوم شد که در سطح بین‌المللی اثر بارزی داشت، امّا در داخل چین تنها ۳-۵ روز تأخیر ایجاد کرد.

همچنین مطالعه‌ای متمرکز بر اثرات گسترش یا کاهش اقدامات کنترل مربوط به فاصله‌گذاری فیزیکی در ووهان، این مسئله را مطرح می‌کند که اگر این اقدامات در ماه مارس به‌تدریج کاهش یابند، ممکن است موج دومی از موارد بیماری در نیمکرۀ شمالی در میانۀ تابستان رخ دهد. هم‌اکنون مدل‌هایی مخصوص هر کشور در رابطه با میزان مؤثر واقع‌شدن محدودیت‌های سفر و فاصله‌گذاری اجتماعی و نیز استراتژی‌های جایگزین پس از کاهش این اقدامات، از قبیل استفاده از ماسک، دماسنج و ردیابی ارتباط‌ها، مورد نیاز است.

نرخ مرگ‌ومیر موارد (case fatality rate; CFR) یکی از ناشناخته‌های مهم کووید-۱۹ است. لونگ و همکاران، CFR تأیید شده (confirmed CFR; cCFR) خارج از هوبئی را ۰.۹۸درصد (۹۵% CI ۰.۸۲-۱.۱۶) تخمین زدند، که با گزارش مرکز پیشگیری و درمان بیماری چین مطابقت داشت.

با توجه به اینکه در مناطق بررسی‌شده، شدت اپیدمی‌ها از حد ظرفیت‌های بهداشتی-درمانی عبور نکرد، باور بر این است که داده‌های مرتبط با تعداد موارد تأییدشده قابل‌اعتماد باشند. لونگ و همکاران همچنین متوجه این شدند که cCFR با سرانه تولید ناخالص داخلی استانی و در دسترس بودن تخت‌های بیمارستانی به‌ازای هر ۱۰۰۰۰ نفر مرتبط بود. CFR در ووهان تا ۲۸مارس۲۰۲۰ به ۵.۰۸ درصد رسیده بود. تفاوت بارز CFRa بین این مناطق با ووهان ممکن است مرتبط با تفاوت مقدار ظرفیت بهداشتی-درمانی باشد. بنابراین موقع اجرای مداخلات باید به تفاوت‌های موجود در ظرفیت بهداشتی-درمانی توجه کرد.

تا زمانی که اپیدمی به‌صورت تصاعدی در حال رشد باشد، سیستم بهداشتی-درمانی با تنش‌های شدیدی روبه‌رو خواهد بود، بنابراین دولت‌ها باید پا به میدان عمل بگذارند و بلافاصله آماده شوند و از تامین سیستم بهداشتی-درمانی از نظر نیروی درمانی، منابع و امکانات اطمینان حاصل کنند تا ریسک مرگ‌ومیر ناشی از کووید-۱۹ به حداقل برسد.

کد خبر 501677 برچسب‌ها كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس بهداشتی درمانی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۷۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر پاسخ هستیم و در عین حال دستمان روی ماشه است

به گزارش همشهری‌آنلاین، «یوسف حمدان» نماینده حماس در الجزایر و از رهبران این جنبش به عربی ۲۱ گفت: دیدگاه‌های حماس روشن است و این به اطلاع میانجی گران رسیده است و آنها نیز آن را به اشغالگران منتقل کرده‌اند تا موضع خود را اعلام کند.

وی افزود: اشغالگران به برخی از شروط مقاومت پس از هفت ماه جنگ علیه غزه تن داده‌اند. توپ در حال حاضر در زمین اشغالگران است و اگر خواهان انجام توافق و آزادی نظامیان اسیر و اسیرانش از دست مقاومت هستند راهی جز موافقت با شروط ما ندارد. اشغالگران به هر اندازه وقت کشی کنند فرصت بازگرداندن اسیران خود به شکل زنده را از دست می دهند و تلفات بیشتر در ارتش خود را شاهد خواهند بود که در شن های غزه بدون دستاورد نظامی یا سیاسی گرفتار شده است.

حمدان بیان کرد: از مواردی که اشغالگران با آن موافقت کرده اند می توان به برقراری آتش بس و عقب نشینی از «نتساریم» که شمال غزه را از جنوب آن جدا می کند، و نیز بازگشت آوارگان به شمال غزه نام برد؛ اما ما باید مطمئن شویم که آتش بس دائمی خواهد بود همچنین اشغالگران از تمام غزه قبل از شروع توافق مبادله نظامیان عقب بنشینند.

وی افزود: حماس پس از اینکه اشغالگران جواب ملاحظات ما را دادند، پاسخ خود را به میانجی گران خواهد داد و این طی روزهای آتی انجام خواهد شد. فضای حاکم بر مذاکرات کاملا و به شکل ملموس متفاوت از مذاکرات قبلی است که به علت لجاجت اسرائیلی راه به جایی نبرد. ما همچنان منتظر پاسخ اشغالگران هستیم. اشغالگران باید بدانند که نمی توانند نیات خود را عملی کنند. ما زیر بار اقدامات ظالمانه ای که توافق مبادله با تهی کند نخواهیم رفت. ما منتظر پاسخ اشغالگران هستیم و در عین حال دستانمان روی ماشه است.

حمدان تاکید کرد: به هر اندازه که زمان بگذرد تاوانش را همه و نه فقط ملت ما که جانفشانی زیادی در راه آزادی و دفاع از مقدساتش کرده، خواهند داد. اشغالگران رو به زوال هستند و هر اندازه زمان بگذرد از عمر اشغالگران کم خواهد شد.

وی به شدت از مواضع «بایدن و بلینکن» رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا علیه حماس و مسئول قلمداد کردن آن در زمینه شکست مذاکرات کنونی انتقاد و اعلام کرد: این مواضع ما را تحت تاثیر قرار نخواهد داد. ما برگه ارائه شده از سوی اشغالگران را با مسئولیت و جدیت بررسی کرده و برخی موارد آنرا مطابق خواسته ها و برخی دیگر را به مثابه مین های سیاسی می دانیم.

حمدان تاکید کرد که اشغالگران قبل از عقب نشینی از غزه به نظامیانش نخواهید رسید و آنچه از طریق قتل و ویرانگری نتوانسته به دست آورد از طریق مذاکرات هم به دست نخواهد آورد.

وی گفت: واشنگتن به جای مسئول قلمداد کردن حماس، باید از حمایت تسلیحاتی اشغالگران که مرتکب جنایات و کشتار می شوند، دست بردارد.

کد خبر 848891 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه فلسطین - حماس

دیگر خبرها

  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • بلینکن: منتظر موافقت حماس با آتش‌بس هستیم
  • فعالیت در حوزه مهدویت به بدنه دانشگاه سرایت کند
  • منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • منتظر پاسخ هستیم و در عین حال دستمان روی ماشه است
  • حماس: منتظر پاسخ اشغالگران هستیم/ دستانمان روی ماشه است
  • آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد
  • مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز