Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@09:27:33 GMT

زمان های طولانی در فضا مغز فضانوردان را تغییر می دهد

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۸۰۳۶

زمان های طولانی در فضا مغز فضانوردان را تغییر می دهد

به گزارش خبرنگار مهر، مطالعات قبلی نشان داده است که دوره‌های طولانی مدت در فضا موجب بروز مشکلات بینایی در فضانوردان می‌شود. و بیش از نیمی از اعضای پایگاه فضایی بین المللی دارای تغییراتی در بینایی هستند.

دانشمندان معتقدند افزایش فشار درون سر در بروز مشکلات بینایی نقش دارد.

بدین منظور محققان از مغز ۱۱ فضانورد قبل و بعد از انجام مأموریت فضایی شأن اسکن مغزی ام‌آرآی گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج ام‌آرآی نشان داد مدت زمان بودن فضانوردان در فضا منجر به افزایش حجم ترکیبی از مغز و مایعات مغزی آنها می‌شود. این مایعی است که در داخل و اطراف فضاهای خالی مغز و نخاع جریان می‌یابد.

حجم ترکیب شده همچنان تا یک سال بعد از بازگشت فضانورد به زمین بالا است که بیانگر وجود تغییرات دائمی است.

دکتر «لاری کرامر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تکزاس، در این باره می‌گوید: «در واقع افزایش ماده سفید مغز مسئول بیشترین افزایش در حجم ترکیبی مغز و مایع نخاعی پس از پرتاب به فضا است.»

اسکن MRI همچنین تغییرات غده هیپوفیز در فضانوردان را نشان داد که نشان می‌دهد در هنگام حضور در فضا فشار زیاد در داخل سر وجود دارد. غده هیپوفیز در پایه جمجمه قرار دارد و عملکرد بسیاری از غدد دیگر بدن را کنترل می‌کند.

به گفته محققان، یکی از دلایل تغییرات مشاهده شده در چشم و مغز، ناشی از حرکت مایع به سمت سر است.

محققان درحال مطالعه شیوه‌های مقابله با تأثیرات در فضا هستند.

کد خبر 4901850

منبع: مهر

کلیدواژه: فضانوردان مغز چشم ویروس کرونا وزارت بهداشت کیانوش جهانپور فاصله گذاری اجتماعی علیرضا زالی کووید 19 سعید نمکی سازمان بیمه سلامت سازمان غذا و دارو سازمان نظام پزشکی سرطان طرح فاصله گذاری هوشمند دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۸۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش مدیسن نت، یک مطالعه تازه نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آن ها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جست و جو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اولین تغییر بزرگ مالک جدید: استقلالِ خلیج فارس!
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • آخرین تغییرات درباره یارانه‌ها و زمان واریز آن
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)