Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@21:12:53 GMT

نسخه «پایتخت» در دست سریال سازان تلویزیون!

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۸۲۷۶

نسخه «پایتخت» در دست سریال سازان تلویزیون!

مجتبی احمدی؛ دبیر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا

سریال "پایتخت" در شش فصل توانست به رکوردی دست نیافتنی در تلویزیون دست پیدا کند و جدا از حجم تولید به درصد بالایی از رضایتمندی مخاطب نیز برسد.

این سریال تلویزیونی که یکی از برندهای رسانه ملی محسوب می‌شود بی تردید سرمشقی شد برای ساخت سریال در رسانه ملی و باید گفت این فرمول اگرچه دست نیافتنی نیست اما طبیعتا رقیبی برای آن  هم  پیدا نشده است که تا به حال کار "پایتخت" به فصل ششم کشیده شده است و تماشاگران تلویزیون و از همه مهم‌تر مدیران و سیاست‌گذاران رسانه ملی نسبت به این مجموعه تلویزیونی اقبال دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دو آسیبی که این سریال پرمخاطب، خوش ساخت و پرطرفدار به تلویزیون و به خصوص سریال‌سازی وارد کرده است و ناخواسته برای برخی از سازندگان مجموعه‌های نمایشی و حتی مدیران شبکه‌های  مختلف سیما ایجاد دغدغه کرده است؛

1) مقایسه این مجموعه تلویزیونی با هر نوعی از تولیدات سیما

در بهترین حالت خواسته یا نا خواسته  تمام تولیدات سیما با سریال "پایتخت" مقایسه می‌شوند و در ژانرهای مختلف حتی این مقایسه با  نگاهی جزئی در بررسی جذب مخاطب، رضایت مخاطب و البته بازخورد اجتماعی مورد تحلیل خواهد بود. به خصوص اینکه امروز فضای مجازی هم به این  ماجرا دامن می‌زند و وایرال شدن (دیده شدن و پربازدید شدن) در صفحات مجازی آپشن یا ویژگی مدنظری است که حتی مدیران سیما نیز به آن استنداد می‌کنند.

بی‌تردید سریال "پایتخت" با تمام  کاستی‌ها  و نقاط ضعف موجود در فیلمنامه‌اش در حال حاضر بهترین است و نمی‌توان کارگردانی، شخصیت پردازی و چاشنی نزدیک شدن به مخاطب  در فصول مختلف را در این سریال نادیده گرفت.

2) سانسورهای فصل ششم و سکانس پر سر و صدای قسمت پایانی فصل ششم

فصل ششم سریال "پایتخت" پر از نقد و تحلیل‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... روز بود. طوری که در هر قسمت از سریال گروه نگارش به بهانه‌های مختلف نکاتی از آن چه به نظرشان نیاز است به  یادآوری شود را گاه منطقی و گاه با سلیقه شخصی ارائه کردند که البته در بسیاری مواقع مورد توجه  هم قرار گرفت و در شبکه‌های مجازی هم بازخورد داشت.

شوخی با شخصیت‌های مختلف سیاسی، سکانس حرکات موزون، شوخی با اسامی مختلف، شوخی با فوتبال، شوخی با خواننده‌های قبل و بعد از انقلاب و... تا سکانس ماه عسل شخصیت رحمت که خیلی پر حرف و حدیث از آب در آمد و اعتراض افراد متفاوتی را با خود به همراه داشت و حتی با واکنش مدیران تلویزیون نیز مواجه شد ؛ باعث شد حالا دیگر سریال‌های تلویزیون نیز از این قضیه مصون نمانند و توجه و تمرکز بازبینان پخش در شبکه‌های مختلف , تیز بین تر از گذشته هر سکانس بوداری را از دم تیغ بگذارنند.

بدیهی است مدیران تلویزیون به خصوص در بحث سریال‌های طنز و پرطرفدار بعد از سریال پایتخت با وسواس بیشتری به تک تک دیالوگ‌ها، اکت ها و رفتارهای شخصیت‌ها، در سریال توجه نشان دهند و این مسئله قطعا بخشی از رمق کار و ترمز تیم نگارش و تحقیق را می‌کشد تا دست به عصاتر از قبل بنویسند و بسازند و روی آنتن بفرستند.

با تمام این اوصاف نمی‌توان نادیده گرفت که سریال پایتخت در حال حاضر ؛

1) پرتماشاگرترین سریال تلویزیون در ادوار مختلف بوده است.

2) سریال "پایتخت" تنها مجموعه‌ای  است که اقشار مختلف را به خود  درگیر کرده است.

3) "پایتخت" حتی بدون قصه  هم پرکشش‌ترین مجموعه نمایش این سال‌های رسانه ملی بوده است و در هر شرایطی علاقه‌مندان این سریال تلویزیونی با شخصیت‌ها ارتباط لازم را برقرار می‌کنند.

4) فراموش نکنید این مجموعه تنها سریالی است که در طول سال تا این حد به خواست مردم در شبکه‌های مختلف بازپخش دارد و تجربه نشان داده است همزمان با پخش این مجموعه طنز میزان استفاده کاربران از شبکه‌های مختلف اینترنتی به کمترین حد ممکن‌ می‌رسد.

5) اگر آمار و ارقام و رکوردهای این سریال تلویزیونی را در جذب تماشاگر و درآمدزایی برای رسانه ملی کنار هم بگذاریم  متوجه خواهیم شد که منطقی است این مجموعه نمایشی کماکان روی آنتن بماند و در هر شرایطی مدیران سیما با این گروه برنامه‌ساز کنار بیایند تا "پایتخت" کماکان حجم وسیعی از تماشاگر تلویزیونی را به آمار تلویزیون اضافه کند.

6) تردیدی نیست که ساخت سریال در فرصت کم می‌‌تواند با گاف‌هایی  همراه باشد که به دلیل دیده شدن این مجموعه تلویزیونی ، بیش از دیگر آثار به چشم می‌آید.

7) سریال "پایتخت" به قصه ناب و فیلمنامه‌ای جذاب‌تر از آنچه در فصل ششم دیدیم نیازمند است هرچند که در روزهای پایانی،  قصه چند کاراکتر از جمله  بیماری بهبود، ازدواج رحمت و حتی داستان لژیونر شدن  بهتاش راه افتاد تا دو قسمت جذاب پایانی در عید فطر باز هم خاطرات خوشی را برای تماشاگران این سریال تلویزیون به همراه داشته باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انقلاب پایتخت تلویزیون فرهنگ و هنر سیروس مقدم سریال تلویزیونی محسن تنابنده پایتخت6 سریال تلویزیون رسانه ملی فصل ششم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۸۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است

آرش محبی‌نژاد اظهار کرد: از گذشته تا کنون تجارب قیمت‌گذاری دستوری در حوزه‌های مختلف نشان می‌دهد که این سیاست در هیچ دوره‌ای جواب نداده است. نه فقط برای خودرو بلکه برای شیر و ماست و لبنیات و لوازم خانگی نیز موضوع نرخ‌گذاری یک سیاست شکست خورده بوده و من تعجب می‌کنم چرا این سیاست درباره خودرو و دیگر کالاها که هزینه‌های ساخت مشخصی دارند ادامه پیدا می‌کند.
وی افزود: معتقدم تعیین قیمت ناشی از عدم تمرکز در سیاست‌گذاری صنعت خودرو است. صنعت خودرو متولی مشخصی ندارد که برای آن ریل‌گذاری کند، نقشه راه توسعه این صنعت را تدوین کند و در اجرا دخالت نداشته باشد. سیاست‌گذار فقط باید نظارت و هدایت کند و اجرا را به شرکت‌های خودروساز بسپارد.
محبی‌نژاد بیان کرد: قیمت کارخانه بعضا ۸۰ درصد پایین‌تر از قیمت بازار است اما بسیاری از افراد به دلایل مختلف مثل نداشتن گواهی‌نامه یا داشتن پلاک فعال از ثبت نام منع شده‌اند. در حالی که ممکن است فردی گواهی‌نامه نداشته باشد و بخواهد از راننده استفاده کند. با حذف این افراد حق مصرف‌کننده ضایع می شود. از آن طرف رانتی به عنوان یارانه سیاه در جامعه توزیع می‌کنیم که کم هم نیست.
وی تصریح کرد: تا زمانی که مساله قیمت‌گذاری دستوری حل نشود مشکلات صنعت خودرو حل نخواهد شد. فقط هر روز بر تعداد کسانی که از کیفیت و قیمت ناراضی هستند افزوده می‌شود.
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان، ضرر دیگر ناشی از قیمت‌گذاری را متوجه سهامداران بورس دانست و گفت: علاوه بر ضرر خودروسازان و مصرف کنندگان خودرو، مردمی هم که در بورس سرمایه‌گذاری تا در تولید مولد نقش داشته باشند ضرر می‌کتند؛ زیرا وقتی سهام خودروسازان می‌ریزد سهامداران بی‌تقصیر شرکتهای بورسی نیز متضرر می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه مطالبات معوق قطعه‌سازان سر به فلک کشیده است گفت: میانگین زمان مطالبات معوق قطعه‌سازان به بیش از 150 روز رسیده است. قطعه‌سازی که بتواند 120 روزه مطالباتش را بگیرد سراغ نداریم. خودروساز هم  پول ندارد و به شیوه‌های مختلف نقدینگی‌اش از دست می‌رود. در نهایت محصول این شیوه سیاست‌گذاری صنعت خودرو خسران است و بس.

دیگر خبرها

  • حواشی جدید و پرحاشیه سریال پایتخت
  • پیش‌تولید سریال پایتخت ۷ آغاز شد
  • پایتخت دوباره خبرساز شد؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون
  • پایتخت دوباره خبرساز شد ؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»
  • برگزاری گردهمایی استانی مجموعه‌های نخبه‌پرور یزد و اصفهان
  • پیش تولید «پایتخت ۷» آغاز شد
  • پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد؛ تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد