Web Analytics Made Easy - Statcounter

خالی شدن ورزشگاه‌ها، خاموشی هیاهوی هواداران، تعویق المپیک ۲۰۲۰ توکیو، نغلتیدن توپ‌ها در میادین، نلرزیدین تورهای دروازه، تعطیلی لیگ‌های همه رشته‌ها در همه کشورها و صدها نمونه‌های دیگر، فقط بخشی کوچک از مصائبی است که ویروس کرونا از زمستان سال قبل در جهان در بخش ورزش ایجاد کرده و تبعات دامنه‌دار آن همچنان ادامه دارد، مصائبی که میلیون‌ها ورزشکار در کشورهای مختلف را خانه‌نشین کرده و معضلات اقتصادی زیادی را برای آنان رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به آمار و ارقام کشورمان حاکیست که ایران دست‌کم چهار میلیون ورزشکار سازمان یافته دارد و بسیاری از آنان از راه ورزش ارتزاق می‌کنند که از زمان شیوع ویروس کرونا، تمام آنها بیکار و با مشکلات مالی و اقتصادی معتنابهی مواجه شده‌اند.

بر اساس تحقیقات دانشگاهی، یک درصد از درآمد ناخالص ملی در امر ورزش هزینه می‌شود و هزاران میلیارد تومان در طول یک سال در بخش خصوصی و دولتی ورزش تراکنش مالی وجود دارد، کسب درآمد بالغ بر پنج درصد جمعیت کشور و استان اصفهان از راه ورزش است و این تعداد به ۲۰ درصد از جامعه خدمات ورزشی ارائه می‌کنند.

در استان اصفهان که از قطب‌های ورزش ایران به شمار می‌رود، بیش از ۳۱۱ هزار ورزشکار سازمان یافته و افزون بر یکهزار و ۳۵۰ باشگاه ورزشی از زمان شیوع ویروس کرونا و با دستور ستاد ملی مقابله با کرونا به‌منظور جلوگیری از شیوع این بیماری بسته و فعالیتشان متوقف شده است.

 ۵۶۴ مکان ورزشی زیرمجموعه ورزش و جوانان در استان وجود دارد که بیشترین آنها سالن چندمنظوره با ۲۵۰، سالن رزمی با ۱۰۵ و کمترین آنها پیست اسکیت با یک و مانژ سوارکاری با ۲ مورد است که امرار معاش مربی، ورزشکار، داور، نیروهای خدماتی و دیگر عوامل این مجموعه‌ها به فعالیت آنها بستگی دارد و از آغاز شیوع کرونا و  بسته شدن مجموعه ورزشی، مشکلات اقتصادی آنها نیز آغاز شد.

بنا به نظر کارشناسان ورزشی و اقتصادی، در کنار همکاری چشمگیر جامعه ورزشی در امر ماندن در خانه و مشارکت در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی باید برای حل مشکلات آنان مانند سایر مشاغل و حرفه‌ها طرح‌هایی تدوین و اجرا کرد.

روحیه جوانمردی و همکاری ورزشکاران در مقابله با کرونا

در همین پیوند، مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان می‌گوید: آحاد جامعه ورزشی کشور و استان از جمله افرادی بودند که برغم مشکلات مالی، فیزیکی و کاهش آمادگی، اصلِ ماندن در خانه و تعطیلی اماکن ورزشی را که محل فعالیت و امرار معاش آنها بود، پذیرفتند.

محمد سلطان‌حسینی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تخلفات انگشت شمار قشر ورزشکار و باشگاه‌داران این خطه از زمان اعلام دستور تعطیلی مجموعه‌های ورزشی افزود: دلیل این امر روحیه جوانمردی و همکاری ورزشکاران است و البته در این زمینه نباید از آگاهی بالای جامعه ورزشی غافل شد، زیرا بدون‌شک مربیان و بازیکنان با وقوف به پرخطر بودن چنین ویروسی، سلامت خود و دیگر همنوعان را در معرض تهدید قرار ندادند.

وی بر ضرورت تعطیلی تمام مراکز ورزشی در استان تا زمان عادی شدن شرایط مطابق با دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره و تصریح کرد: با این حال بسیاری از افراد جامعه ورزشی از طریق همین مقوله امرار معاش می‌کنند و نیاز است که طرح‌های حمایتی برای آنان از سوی نهادهای متولی در نظر گرفته شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان اضافه کرد: بر همین اساس وزارت ورزش و جوانان از ادارات کل درخواست کرده تا پیشنهاداتی برای کاهش مشکلات ناشی از مضایق اقتصادی رُخ داده مطرح کنند که بر اساس با آن بتوان راهکارهایی را در سطح کلان تدوین و پیاده کرد.

سلطان‌حسینی ادامه داد: از جمله پیشنهادهایی که این اداره کل مطرح کرده، بخشودگی اجاره بهای اماکن ورزشی، تخفیف در هزینه‌های حامل‌های انرژی و اعطای وام کم بهره است.

وی با بیان‌اینکه اجاره بهای اماکن ورزشی این اداره در طول یک ماه بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال است، اظهار داشت: محیط‌های ورزشی متعدد دیگر نیز از سوی نهادهایی مانند آموزش و پرورش، دانشگاه، ارتش و سپاه در قالب اجاره در اختیار مربیان و باشگاه‌داران است که این نهادها هم می‌توانند با طرح‌های بخشودگی و تخفیف برای بهبود اوضاع ورزش و کمک به جامعه ورزشی سهیم شوند و در نهایت بطور محسوس ده‌ها میلیارد ریال بطور مستقیم و غیرمستقیم به قشر ورزشی کمک کنند.

اعتقاد یک استاد دانشگاه مبنی بر  ضرورت بازگشایی تدریجی اماکن ورزشی

در همین ارتباط دانشیار مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان معتقد است که همه‌گیری جهانی کرونا، در سطح ملی سیاست‌های واحد دولتی را می‌طلبد و با اصطلاح یک بام و دو هوا نمی‌توان بر این موضوع چیره شد، لذا فعالیت مجدد بسیاری مشاغل در کنار بسته بودن اماکن ورزشی تا حدودی غیرمنطقی است.

رسول نظری در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با نگاهی به فضای شهری اصفهان و حتی دیگر شهرها مشاهده می‌کنیم که از روز شنبه مردم به جریان زندگی عادی بازگشته‌اند و افزایش آلودگی هوا و ترافیک بیشتر، اثباتی بر این مدعاست.

وی افزود: اگرچه برخی مسوولان بر ضرورت فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند تاکید می‌کنند اما در عمل می‌بینیم که شهروندان به این موضوع کمتر اهمیت می‌دهند و تعاملات اجتماعی و بیشتر مشاغل همچون گذشته به روند عادی خود بازگشته، بنابراین معتقدم برخی از فعالیت‌های ورزشی که به‌صورت همگانی و در فضای باز و حتی بسته انجام می‌شود می‌توانند مجدداً فعالیت خود را آغاز کنند و البته باید برای فعالیت آن پروتکل‌های بهداشتی مد نظر قرار داد و ابلاغ کرد تا از ضرر بیشتر آنها جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه مقوله ورزش به همگانی و سلامت محور و همچنین ورزش قهرمانی و رقابتی تقسیم‌بندی می‌شود، گفت: بازگشایی برخی مجموعه‌های تفریحی ورزشی در اصفهان مانند کوه صُفه اصفهان نشان می‌دهد که در عمل فاصله‌گذاری اجتماعی روز به روز کمرنگتر از گذشته می‌شود.

این استاد دانشگاه همچنین تاکید کرد: مجموعه های ورزشی باید بصورت تدریجی کار خود را شروع کنند.

وجود کرونا نباید از یادها برود

پیشکسوت اصفهانی فوتبال ایران هم اعتقاد دارد که از روز شنبه تفکراتی که در باره این بیماری وجود داشت، تغییر ثافته و به دیگر سخن آنطور که می‌بینیم زندگی حالت عادی خود را پیدا کرده و بسیاری فراموش کرده‌اند که ویروسی به نام کرونا وجود داشته است و به موازین بهداشتی و مراقبت‌های فردی بی‌اعتنا شده‌اند که خود زنگ خطری برای آینده نزدیک خواهد بود.

رسول کربکندی این موضوع را زنگ خطری برای مردم و البته جامعه ورزشی می‌داند و در این پیوند تصریح می‌کند: باید اولویت را بر حفظ سلامت مردم قرار داد و باشگاه‌های ورزشی باید همچنان تعطیل باشند و پس از عادی شدن وضعیت، فعالیت‌ خود را دوباره از سر بگیرند.

وی حمایت از جامعه ورزشی از سوی متولیان امر را لازم دانست و خاطرنشان می‌کند: بویژه آنانی که بصورت روزانه یا ماهیانه از طریق ورزش ارتزاق می‌کردند بیشک اکنون گرفتار مشکلات اقتصادی شده و باید به آنان در قالب بسته‌های حمایتی توجه شود.

این کارشناس فوتبال در عین حال تاکید کرد: در کنار تمام همکاری‌ها، از جامعه ورزشی برای کمک‌های انساندوستانه بیشتر انتظار داریم، به دیگر سخن با بررسی بحران‌های گذشته، جامعه هنری کشور بهتر وارد عمل شده اما ورزشکاران و مربیان در بحران‌های  بیشتر از آینده خود بیم دارند و کمتر به کمک مالی و غیرنقدی به دیگران مبادرت می‌کنند.

ایده "نسیه معکوس" قابل اجرا در ورزش

نایب رییس فدراسیون انجمن‌های ورزشی به لزوم حمایت‌های اقتصادی از قشر ورزشی کشور اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم"منصفانه به واقعیت بیماری کووید ۱۹ نگاه کنیم، ورزشکاران از همان ابتدا مشارکت خوبی در امر ماندن در خانه و چشم‌پوشی از ورزش داشتند و آنانی که از این طریق کسب درآمد می‌کردند هم اینک نیازمند حمایت متولیان هستند.

حمیدرضا غزنوی با اشاره به ایده اقتصادی و نوین "نسیه معکوس" گفت: این موضوع می‌تواند در ایام کرونایی به عدم ورشکستگی مشاغل و بیکار نشدن بسیاری از اقشار مانند مربیان و فعالان ورزش کمک کند.

به گفته وی ایده نسیه معکوس راه حلی برد - برد برای مردم و مشاغل است، زیرا بر اساس آن، شهروندان هزینه خدمات یا کالاهای مورد نظر خود را با تخفیف قابل توجهی، در زمان کنونی پرداخت یا به عبارتی پیش خرید می‌کنند و خدمات مدنظر خود را در آینده نزدیک که وضعیت کشور و مشاغل به حالت عادی بازگشت، دریافت می‌کنند.

رییس هیات انجمن‌های ورزشی استان اصفهان اضافه کرد: در قالب این طرح، شهروندان با پرداخت هزینه، خدمات ورزشی مدنظر خود البته با قیمتی کم‌تر از حالت عادی را دریافت می‌کنند که ضمن برخورداری از خدمات، کمکی حائز اهمیت هم به جامعه ورزشی خواهد بود.

غزنوی با بیان‌اینکه این طرح در بسیاری از حوزه‌ها مانند گردشگری، امور فرهنگی و هنری و صد البته ورزش قابل اجراست، ادامه داد:  صاحبان مجموعه‌های ورزشی و باشگاه‌داران می‌توانند شهریه و یا بلیت استفاده از خدمات خود را با قیمتی پایین‌تر به‌صورت آنلاین به متقاضیان عرضه و زمان استفاده از خدمات را به دوران پس از کرونا موکول کنند، اگرچه سود کمتری عایدشان می‌شود اما مشتریان جدید هم جذب کرده که در درازمدت به سودشان خواهد بود.

حمایت‌های بیمه نیازی برای امروز و آینده ورزش

پیشکسوت ورزش و رییس هیات والیبال استان اصفهان هم با تاکید براینکه جامعه ورزش از آغاز طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و تعطیلی بسیاری از مراکز بخوبی مشارکت کردند و این نشان از جوانمردی و همچنین ایثار این بخش از جامعه دارد، گفت: والیبالیست‌ها در کنار سایر ورزشکاران در کنار مردم بودند.

تیمور باجول در گفت و گو با ایرنا در باره راهکارهای جبران خسارت جامعه ورزشی معتقد است که حمایت‌های بیمه‌ای از الان به بعد می‌تواند برای وقوع شرایط مشابهی که این جامعه می‌تواند بازهم در آینده با آن مواجه شود، مفید باشد، به این معنا که مقوله‌ای مانند بیمه بیکاری برای ورزشکاران و مربیان لحاظ شود تا در صورت وقوع هر اتفاقی که تعطیلی فعالیت آنان را در پی دارد بتوان از آن بهره برد.

وی با بیان‌اینکه در زمان بیکاری ورزشکاران به طور معمول کسی از آنان حمایت نمی‌کند و این موضوع در تمام رشته‌های ورزشی مشاهده می‌شود، گفت: بنابراین باید راهکاری اساسی برای آنها ترتیب داد تا در هر زمان و به هر دلیلی نتوانستند فعالیت داشته باشند از  بسته‌های حمایتی طراحی شده شامل خدمات بیمه‌ای و دیگر خدمات اجتماعی بهره‌مند شوند.

در استان اصفهان افزون ۳۱۱ هزار ورزشکار سازماندهی شده و یک هزار و ۳۵۰ باشگاه ورزشی فعالیت دارد.

برچسب‌ها اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان ویروس کرونا اصفهان پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان ویروس کرونا اصفهان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان ویروس کرونا اصفهان ورزش و جوانان استان اصفهان اماکن ورزشی جامعه ورزشی فاصله گذاری ویروس کرونا جامعه ورزش مجموعه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۸۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: باید به ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه پرداخته شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در مراسم تجلیل از پیشکسوتان ورزش باستانی استان یزد با بیان اینکه از کودکی با ورزش باستانی آشنا بودم، اظهار کرد: در آن زمان زورخانه‌ها جایگاه ویژه‌ای داشت و علما، بازاریان متدین و افراد معتقد در این فضا حضور می یافتند و فضا به قدری معنوی و روحانی بود که مردم خود را مکلف به احترام به این مکان می‌دانستند.

وی با اشاره به اینکه سر در ورودی زورخانه ها و سر در حجره طلاب کوتاه گرفته می‌شد تا کسی که می‌خواست وارد شود، متواضعانه وارد شود، افزود: این معماری نشانگر این است که انسان در مرکز علم و ورزش باید اخلاق‌مدار و دارای تواضع و خشوع باشد.

آیت‌الله ناصری ادامه داد: تواضع در برابر خداود متعال، ادب، گذشت، جوانمردی و … از جمله خصلت‌هایی بود که در ورزش زورخانه‌ای وجود داشت و جای خرسندی است که این روحیات هنوز هم در زورخانه‌ها مورد توجه است.

نماینده ولی فقیه در استان یزد تاکید کرد: دل سپردن به ائمه اطهار (ع)، معنویتی است که در زورخانه‌ها به شکل پررنگی وجود دارد و این روحیه قابل تقدیر، هر روز در ورزش زورخانه‌ای در حال تقویت است.

وی ادامه داد: گذشت و جوانمردی که در اثر ورزش باستانی در انسان به وجود می‌آید، ایستادگی در مقابل فساد را افزایش می‌دهد و افرادی غیرتمند در این ورزش تربیت می‌شوند.

آیت‌الله ناصری عنوان کرد: فرهنگ دینی، غیرت، جوانمردی و ایثار ورزشکاران باستانی مثال زدنی و قابل تقدیر است و داستان‌ها و حکایات بسیاری در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این افراد در مبارزات انقلاب نیز از پیشتازان مبارزات بودند، تصریح کرد: ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی‌رود و خدمتگزاری به مردم نیز شاخصه اصلی آن‌هاست.

آیت الله ناصری تاکید کرد: اگر این روحیات به محله های ما بیاید و مجدداً در برخی محلات احیا شود، شاهد اتفاقات خوبی در محلات و در میان مردم خواهیم بود.

نماینده ولی فقیه در استان یزد خطاب به ورزشکاران عنوان کرد: روحیات و درس‌های خود را به نسل جوان انتقال دهید و در نظر داشته باشید که هر کدام از شما می‌تواند معلمی برای یک نوجوان باشد و روحیه غیرت، دین مداری و … را در نوجوانان تقویت کنید.

در این مراسم از پیشکسوتان و ورزشکاران موفق در زمینه ورزش باستانی تجلیل شد.

کد خبر 749179

دیگر خبرها

  • به پرورش ورزشکار المپیکی بی‌توجهی کرده‌اند/ روال برگزاری مجامع انتخاباتی قطع شدنی نیست
  • نقش‌آفرینی ورزشکاران بسیجی گوشه‌ای از افتخارات بسیج است
  • مس رفسنجان - گل گهر سیرجان؛ در انتظار دربی ال کرمانو | پیش بازی
  • کسب یک هزار و ۳۰۰ مدال کشوری و ۴۰ مدال برون مرزی توسط ورزشکاران قمی
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود
  • اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد