Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-30@19:50:51 GMT

زالی: در حال بررسی روش پلاسما درمانی هستیم

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۲۰۱۶۱

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: استفاده از پلاسمای افراد بهبود یافته روشی کاملا علمی و تایید شده در مجامع جهانی است و ما هم این روش را در کنار سایر روش‌های درمانی اجرا می‌کنیم که در حال بررسی نتایج آن هستیم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر علیرضا زالی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ابتلای جدید افراد بهبود یافته در کره جنوبی برخی اظهارنظر‌ها را مبنی بر این که احتمال ابتلای مجدد به این بیماری نادر است، زیر سوال نمی‌برد؟ افزود: در خصوص بحث مصونیت کامل یا ناقص، بازه زمانی مصونیت و استمرار آن در مقابل ویروس کرونا از مباحث مهمی است که در جهان در حال بررسی است، اما، چون جهان حدود ۱۰۰ روز است که با این ویروس درگیر شده است هنوز آثاری برای این که بتوانیم براساس مقالات معتبر، میزان مصونیت را در بازه‌های زمانی طولانی‌تر ارزیابی کنیم، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: اخیرا مباحث پرمناقشه‌ای مطرح شده است مبنی بر این که افرادی که سیستم دفاعی کاملی دارند مصونیت و ایمنی شان هم کامل است، ولی در افراد مسن این گونه بررسی شده است که اگر فرد بالای ۷۵ سال باشد ممکن است مصونیتی ناقص داشته باشد و مجدد بیماری در او برگشت پیدا کند و افرادی هم که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و قلبی و عروقی دارند، ممکن است پس از ابتلا به کرونا، به مصونیت کامل نرسند.

دکتر زالی گفت: در این میان برخی معتقدند که افراد بهبود یافته اگر مجدد آزمایش شوند، احتمال دارد همچنان ساختار کامل ژنتیکی ویروس در بدن شان باقی مانده باشد یا این که پارتیکل‌هایی از جثه باقی مانده از ویروس همچنان داشته باشند که این دو بحث هم اکنون مورد مناقشه است.

وی گفت: بحث دیگری هم مطرح شده که آن چیزی که به عنوان ابتلای جدید می‌بینیم واقعا بازگشت واقعی بیماری است یعنی فرد مصونیت کامل پیدا کرده و بعد دوباره مبتلا شده است یا این‌ها ذخیره ویروس موجود در بافت‌های بدن فرد است که مجدد بیدار شده اند و ذخایر خفته با بیدار شدن شان آزمایش‌های سرولوژیک را مثبت کرده است.

دکتر زالی گفت ​: قدر مسلم این است که در زمینه تشکیل آنتی بادی علیه ویروس کرونا، ابتدا یک آنتی بادی با عنوان IGM (ایمونوگلوبولین ام) تشکیل می‌شود که طبیعی است این آنتی بادی سریع شکل می‌گیرد، اما میزان مصونیت آن قلیل‌تر است و پس از این که این آنتی بادی تشکیل شد سیستم دفاعی بدن انسان به سمتی حرکت می‌کند که آنتی بادی جدیدتری در بدن تشکیل دهد که آثار مصونیت آن کامل‌تر است و این آنتی بادی IGG (ایمونوگلوبولین جی) نام دارد.

رئیس ستاد مقابله با ویروس کرونای استان تهران افزود: براین اساس شاید زمانی که هنوز در بدن فرد IGG تشکیل نشده و به مصونیت کامل نرسیده، IGM به تنهایی نمی‌تواند مصونیت کامل ایجاد کند.

وی گفت: این افراد ممکن است تا زمانی که IGM دارند در فاز زمانی گذرایی باشند و طبیعی است که اگر IGG شکل بگیرد مصونیت، ​ کامل می‌شود.

دکتر زالی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پلاسما درمانی چقدر در درمان این بیماری موثر است؟ افزود: استفاده از پلاسمای افراد بهبود یافته روشی کاملا علمی است که فقط در زمینه کووید ۱۹ مطرح نیست بلکه درباره ابولا، HIV , H۱N۱ و آنفلوآنزا هم وجود داشته و اثربخشی خاص خود را داشته است.

وی گفت: البته طبیعی است که برای موثر بودن این روش حتما فردی که پلاسما را اهدا می‌کند باید به میزان کافی آنتی بادی‌های لازم را داشته باشد و این تزریق هم در زمان مناسب صورت گیرد و بیمارانی که خیلی بدحال هستند و در مراحل پیشرفته بیماری قرار دارند و در بخش‌های ویژه بستری شده اند، ممکن است پاسخ لازم را ندهند و مطالعات در بخش‌های مختلف نشان می‌دهد که بخشی از این درمان به عنوان پروتکل تکمیلی در کنار سایر روش‌های مراقبتی و درمانی جامع می‌تواند اثربخش باشد.

دکتر زالی افزود: ما این کار را در بیمارستان مسیح دانشوری آغاز کرده ایم و گزارش‌های اولیه حاکی از نتایج رضایت بخش آن است، اما باید در بیماران بیشتری آزمایش شود تا نتایج متقن آن به دست آید.

وی گفت: ما در زمینه درمان کووید ۱۹ مجموعه‌ای از روش‌ها و پروتکل‌ها را انجام می‌دهیم که بخشی از این پروتکل درمانی می‌تواند استفاده از پلاسمای افراد بهبودیافته باشد.

دکتر زالی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پلاسمای خون بهبود یافتگان دقیقا چه زمانی باید به بیماران تزریق شود؟ گفت: براساس اعلام نظر کارشناسان سازمان انتقال خون باید حداقل یک ماه از بیماری گذشته و فرد در سلامت کامل باشد و بیماری زمینه‌ای هم نداشته باشد و آن زمان که آنتی بادی‌های کافی در بدن فرد شکل گرفته باشد؛ بهترین زمان برای اهداست.

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که کشف ۶ کرونا ویروس جدید از بدن خفاش حامل چه پیام‌هایی است؟ افزود: بدن خفاش‌ها به صورت سنتی و تاریخی میزبان بسیاری از انواع ویروس‌های گروه کرونا و دیگر ویروس‌ها بوده است و سال‌های متمادی از تاریخ پیدایش و میزبانی این ویروس‌ها در خفاش‌ها می‌گذرد و در برخی مقاطع تاریخی ویروس‌ها توانستند از خفاش میزبان واسطی را پیدا و پس از آن انسان را آلوده کنند که نمونه روشن آن درباره مرس بود که در واقع با آلوده کردن شتر این بیماری منتقل شد.

وی با اشاره به این که این ویروس‌ها متنوع و تعداد آن قابل توجه است گفت: ساختار ژنتیکی این ویروس‌ها بسیار به هم شباهت دارد، اما هیچ کدام به اندازه ویروس کووید ۱۹ به لحاظ انتقال و رسیدن به نمونه‌های میزبان انسانی سرعت عمل ندارند.

سامانه تلفنی ۸۹۵۱۱ آماده خدمات رسانی به تهرانی‌ها
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: شهروندان تهرانی می‌توانند در تماس با سامانه تلفنی ۸۹۵۱۱ آموزش‌های لازم در بحث کرونا را فرا بگیرند و از نزدیکترین مراکز مراقبتی سلامت و بهداشتی - درمانی مطلع شوند.

دکتر علی رضا زالی افزود: یکی از مباحث ستاد مقابله با کرونا در تهران این بود که دریچه‌ای برای ارتباط با مردم داشته باشیم تا هم بتوانیم نظرات آن‌ها را دریافت کنیم و هم بتوانیم از سامانه جامعی بهره‌مند شویم، تا از طریق تماس‌های تلفنی با مرکز جامع سلامت این ستاد بتوانیم به مردم اطلاع رسانی کنیم.

وی گفت: بر همین اساس سامانه تلفنی ۸۹۵۱۱ راه اندازی شد که افراد می‌توانند با این سامانه تماس بگیرند و بسیاری از هشدارها، مسایل مراقبتی و آموزش‌های لازم را دریافت کنند که از طریق همین تماس تلفنی نزدیک‌ترین مراکز مراقبتی سلامت و بهداشتی - درمانی هم قابل جستجو است.

دکتر زالی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این سامانه با سامانه ۴۰۳۰ چه تفاوتی دارد؟ افزود: سامانه تلفنی ۸۹۵۱۱ بیشتر جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد، اما سامانه ۴۰۳۰ در بحث غربالگری ورود می‌کند.

وی در پاسخ سوالی دیگر مبنی بر اینکه بیشتر فوت شدگان ناشی از بیماری کرونا در استان تهران جزو چه اقشاری از جامعه بوده اند؟ گفت: در بررسی که در تهران انجام شد، عمده فوتی‌های ما مربوط به افراد ضعیف‌تر جامعه به لحاظ اجتماعی و اقتصادی است، اما بیشترین عامل علاوه بر این بحث، بیماری‌های زمینه‌ای و بحث سن بوده است.

دکتر زالی همچنین گفت: در پژوهش‌ها به این نتیجه رسیدیم که مهمترین عامل مرگ و میر به ترتیب سن و بیماری‌های زمینه‌ای (​دیابت، بیماری تنفسی و قلبی - عروقی) بوده است.

وی درباره جنسیت فوت شدگان هم گفت:​ ۶۰ درصد فوت شدگان مرد هستند.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: کرونا ویروس بیماری پلاسما درمانی ستاد مقابله با کرونا رئیس ستاد مقابله کرونای استان تهران افراد بهبود یافته مصونیت کامل دکتر زالی آنتی بادی زمینه ای ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۰۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بشر قرن بیست و یکم بیش از هر زمان دیگری در تاریخ به دنبال ارتقاء سطح کیفیت زیست فردی و اجتماعی‌ست. سطح رفاه ارتقاء یافته و همین امر علی‌رغم تمامی مواهبش دارای مشکلاتی جدی نیز هست. امروزه دخالت بیمار در نوع انتخاب روش درمان و مصرف دارو به معضلی تبدیل شده که خسارات جبران‌ناپذیری به همراه دارد. از عمل‌های زیبایی گرفته تا درمان‌های متنوع و مختلف سنتی و طب گیاهی آنقدر در این روزها شایع شده که لزوم شناخت و آگاهی از شرایط درمانی یا برعکس، آسیب‌رسان بسیاری از این روش‌ها بیش از پیش نمود یافته است. از اینرو در شماره‌هایی سریالی به اطلاع‌رسانی در خصوص پرکاربردترین روش‌های درمانی از این دست خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: عرضه زالوی تاییدشده در داروخانه‌ها

تقریبا همه با «زالو درمانی» آشنا هستیم و بسیار در این مورد شنیده‌ایم یا خود نیز این روش درمانی را امتحان کرده‌ایم. اصولا آیا زالو درمانی، درمان است؟ آیا مورد تایید علم روز پزشکی است؟ عوارض دارد یا خیر؟

این روزها خبرهایی مبنی بر انتقال بیماری‌هایی نظیر هپاتیت و ایدز از طریق زالو درمانی شایع شده است. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا در این خصوص با دکتر مریم مقیمی متخصص طب سنتی گفت‌وگو کنیم که در ادامه می‌خوانید:

در آغاز گفت‌وگو درباره مبنای علمی زالودرمانی و این که در علم پزشکی چه قدر مورد تایید است، بفرمایید؟

اکثر کشورهای دنیا از زالودرمانی استفاده می‌کنند. اگر کسی بخواهد مطمئن شود، کلمه leech therapy را سایت‌های معتبر پزشکی مثل google scholar و pubmed جستجو کند، می‌بیند که چه قدر مقالات در طب رایج در زمینه زالو درمانی در بسیاری از کشورهای دنیا نوشته شده است.

تاثیرات زالو درمانی در مکانیسم بدن چگونه است؟

زالو مواد زائد در خون را می‌مکد. همچنین در بزاق‌ زالو موادی وجود دارد که تا مدتی در بدن می‌ماند و مانع از لخته شدن خون می‌شود. در کشورهای دیگر بیشتر در پیوندهای پوستی و جراحی‌ها از زالودرمانی استفاده می‌شود تا مانع لخته شدن خون شود و عمل پیوند به درستی صورت بگیرد. در طب سنتی ایرانی علاوه بر موارد بالا، در موارد دیگری هم از زالودرمانی استفاده می‌شود. یکی از این موارد خارج کردن مواد زائد از یک موضع است. برای مثال کسی که جوش صورت دارد بعد از پاکسازی کلی بدن و استفاده از داروهای خوراکی ممکن است در موضع‌هایی از صورت هنوز جوش باقی مانده باشد، روی آن مواضع زالو می‌گذاریم، تا زالو آن موضع را از مواد زائد پاک کند. البته مریض باید شرایط لازم مانند نداشتن کم‌خونی و توانایی انجام آن را داشته باشد.

در بسیاری از موارد مریض با علامت سردرد به ما مراجعه می‌کند در اینجا درمان ما فقط زالو درمانی نیست. یعنی اول پاکسازی کلی بدن انجام می‌دهیم تا مواد زائد به طور کامل از بدن پاک شود. سپس برای فردی که سردرد دارد پشت گوش‌اش زالو می‌گذاریم تا زالو مواد زائدی که در پاکسازی کلی از بدن خارج نشده است از موضع سر خارج کند. زالو معمولا تا شعاع ۲۰ سانتی خود را پاکسازی می‌کند. بنابراین برای پاکسازی موضع‌ای از زالو استفاده می‌کنیم. خیلی‌ها فکر می‌کنند بسیاری از بیماری‌ها فقط با زالو درمانی، درمان می‌شود. اما این گونه نیست قبل از زالو درمانی یک پاکسازی قوی به طور معمول لازم است بعد زالو را روی آن موضع قرار می‌دهیم تا اگر ماده‌ای باقی مانده باشد آن موضع پاکسازی شود.

درباره بیماری‌های دیگری که می‌توان از زالو درمانی برای آن‌ها استفاده کرد توضیح دهید؟

برای انواع مختلف بیماری‌های پوستی، سردردها، مشکلات چشمی، دیابت یا کسانی که مشکل عروقی دارند معمولا بعد از پاکسازی کلی، از زالو درمانی استفاده می‌کنیم. برای مثال فردی که در اثر دیابت چشم‌اش دچار مشکل شده بعد از پاکسازی کلی و کنترل دیابت، زالودرمانی هم می‌توانیم در ناحیه چشم‌اش انجام دهیم.

زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است.

کسانی که در قسمت‌های مختلف بدن‌شان مشکل عروقی دارند. برای مثال کسانی که زخم پای دیابتی دارند. برای این افراد در ابتدا قند را کنترل می‌کنیم، پاکسازی کامل را انجام می‌دهیم زخم را اگر بافت مرده داشته باشد حتما بافت مرده باید خارج شود. یک زخم تمیز را علاو بر این که درمان‌های موضعی انجام می‌دهیم برای خون رسانی بهتر زالو درمانی هم انجام می‌دهیم. چرا که یکی از مشکلاتی که در دیابت داریم عدم خون رسانی خوب است. همان‌طور که قبلا هم گفتم زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است. خیلی وقت‌ها در گرفتگی‌های عروق قلبی و بیمارهای قلبی مریض اول باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کند تا موارد اورژانسی رد شود. اگر دکتر قلب داروهاش را داد بیمار داروهای پزشک قلب‌اش را مصرف می‌کند. افرادی که گرفتگی عروق دارند می‌توانیم در کنار طب رایج، زالو درمانی هم روی قفسه سینه برای آن‌ها انجام دهیم تا کمک کند خون رسانی عروق بیشتر شود و مشکل گرفتگی عروق حل شود.

چه کسانی نمی‌توانند از زالو درمانی استفاده کنند؟

بستگی به شرایط بیمار دارد. برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد. ما قوَت را با توجه به شرایط مزاج و نبض مریض می‌سنجیم کسی که نیرو و توانایی خوبی داشته باشد و کم‌خونی نداشته باشد معمولا می‌تواند از زالو درمانی استفاده کند.

اهمیت سن افراد در زالودرمانی چیست؟

سن افراد مهم است. برای مثال برای نوزادان معمولا زالو درمانی انجام نمی‌دهیم یا در افرادی که خیلی پیر هستند و در اثر کهولت سن بسیار کم توان باشند ممکن است نتوانیم از زالو درمانی استفاده کنیم. بنابراین در این افراد، معمولا از راه‌های درمانی دیگر استفاده می‌کنیم بنابراین اگر لازم باشد و فرد توانایی انجام آن را داشته باشد زالو درمانی را انجام می‌دهیم .در بچه‌های ۲سال به بالا اگر ضرورت داشته باشد انجام می‌دهیم.

برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد.

افراد مسنی که مشکلات واریس دارند زالو درمانی مفید است؟

زالو درمانی یکی از راههای درمان‌ واریس است. منتها در قدم اول پاکسازی کلی انجام می‌دهیم. بعد مریض ۱۰ یا ۲۰ روز داروهاش را که استفاده کرد زالو درمانی را شروع می‌کنیم. در سنین بالا بستگی به قوت مریض و تشخیص پزشک دارد. اگر مریض کم خونی دارد یا قوت لازم را ندارد. معمولا برای این افراد زالو درمانی انجام نمی‌دهیم سعی می‌کنیم ازدرمان‌های دیگری استفاده کنیم.

شایعاتی وجود دارد که بیماری‌های ایدز و هپاتیت از طریق زالودرمانی انتقال می‌یابد؟

زالو درمانی اگر در مراکز پزشکی معتبر انجام شود، هر زالو برای یک نفر استفاده می‌شود. بعد از این‌که زالو خون را مکید و کارش تمام شد جلوی چشم بیمار از بین می رود. این گونه نیست که زالو نگهداری شود و برای کس دیگری استفاده شود. در صورتی باعث انتقال بیماری‌های خونی می‌شود که یک زالو برای چند نفر استفاده شود. این موضوع ممکن است در مراکزی که معتبر نیستند و افرادی که تحصیلات لازم را ندارند یا اطلاعات نداشته باشند یا صرف مسائل مالی بیایند یک زالو را برای چند نفر استفاده کنند، باعث انتقال بیماری شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229007 برچسب‌ها طب سنتی

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • زالو درمان می‌کند؟
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان