Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:31:58 GMT

باید و نبایدهایی درباره فاصله گذاریِ اجتماعیِ ضدکرونایی

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۲۰۹۶۳

باید و نبایدهایی درباره فاصله گذاریِ اجتماعیِ ضدکرونایی

فاصله گذاری اجتماعی شامل اقداماتی است که برای کاهش تعاملات اجتماعی بین مردم انجام می‌گیرد. این اقدامات جهت متوقف کردن یا کاهش سرعت شیوع بیماری‌های عفونی قابل انتقال هنگام اپیدمی بیماری‌های واگیر انجام می‌شوند.

به گزارش ایسنا، هدف از فاصله گذاری اجتماعی، کاهش احتمال تماس بین افراد دارای عفونت و سایر افراد سالم است تا انتقال بیماری، عوارض و مرگ و میر را به حداقل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحال حاضر انتشار بیماری کروناویروس در بیشتر کشورها رشد بالا و تصاعدی دارد. حفظ فاصله اجتماعی باعث می‌شود موقعیت‌های آلوده کننده کمتری پدید بیاید و امکان سرایت بیماری به حداقل برسد.

بنابر اعلام انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران، اصول کلی فاصله گذاری اجتماعی عبارتند از: 

- حداقل ۱.۵ متر فاصله را در هر شرایط در محیط بیرون رعایت کنید.

- صحبت رو درو را تا حد امکان کاهش دهید.

- در حین صحبت رودررو با رعایت فاصله، رو به پایین صحبت کنید تا ریزقطره‌ها مستقیما به سمت فرد مقابل پرتاب نشود.

- تا حد امکان از وسایل مشترک استفاده نکنید.

- در راهروها و پیاده روها حداکثر فاصله را با دیگران داشته باشید.

- از حضور در مکان های پر ازدحام خودداری کنید.

- کارهای مربوط به خرید، بانکی و اداری را در ساعات شلوغ انجام ندهید.

- تا آنجا که ممکن است از خانه بیرون نروید.

در مکان های عمومی هم: 

- دفعات خروج خود از خانه را تا حد امکان محدود کنید و در خانه بمانید.

- اقلام مورد نیاز خود را تا حد امکان، از طریق تلفن سفارش دهید.

- در صورت اقدام به خرید از فروشگاه‌ها، مغازه‌ها و نانوایی‌ها سعی کنید این کار را در غیر از ساعات پرازدحام انجام دهید و حتی الامکان فاصله ۱.۵ تا  ۲ متری خود را با دیگر مشتریان و صاحب مغازه همیشه حفظ کنید.

- اگر مدرسه فرزندانتان تعطیل شده است آن‌ها را به پارک یا مکان‌های تجمع نبرید.

- نگذارید احساس اینکه «من که سالم هستم» شما را فریب دهد.

- از دست دادن، در آغوش کشیدن و روبوسی خودداری کنید.

 - فاصله فیزیکی ۱.۵ تا ۲ متر با افراد را هنگام صحبت کردن با آن‌ها رعایت کنید.

- در زمان های خلوت بیرون بروید و از مکان های شلوغ دوری کنید.

- رعایت فاصله در مورد سالمندان و افراد دارای بیماری های مزمن چه در داخل منزل چه بیرون از منزل، الزامی است.

- اگر بیماری در بیمارستان دارید از رفتن به ملاقات پرهیز کنید.

- از شرکت در هرگونه مراسم و شرایط حضور تعداد زیاد مردم امتناع کنید.

- هرگونه مراسم ضروری باید با حداقل تعداد افراد و با رعایت فاصله حداقل ۱.۵ متر انجام گیرد.

 - در خانه ورزش های مناسب کششی و هوازی انجام دهید و یا از کلاس های ورزشی آنلاین استفاده کنید.

 - در صورتی که تمایل به ورزش کردن در خارج از منزل داشته باشید از مکان های پر ازدحام هنگام ورزش کردن و پیاده روی بپرهیزید و همواره فاصله ۱.۵ تا ۲ متری را با دیگران رعایت کنید.

- ترجیحا از غذاهای آماده استفاده نکنید. اگر مجبور هستید غذای آماده مصرف کنید سفارش دهید و در درب منزل تحویل بگیرید. از فردی که غذا را آورده بخواهید همان پشت در غذا را بگذارد تا خطر ابتلا برای هردوی شما کاهش یابد.

- تعداد افرادی که در آسانسور سوار می شوند باید محدود باشد. فاصله را در داخل آسانسورحفظ کنید. رو در روی هم قرار نگیرید بلکه پشت به هم قرار بگیرید و صحبت نکنید.

-  اگر از قبل، نوبت ویزیت پزشک یا دندانپزشک دارید از ایشان بخواهید که در صورت امکان قرار ویزیت به تعویق بیفتد.

- برای پرهیز از تماس نزدیک و طولانی مدت با دیگران، در زمان های خلوت از اتوبوس استفاده کنید.

- در داخل اتوبوس سعی کنید حتی الامکان فاصله مناسب را با دیگر مسافران حفظ کنید.

- زمانی که می خواهید سوار تاکسی شوید سعی کنید سوار تاکسی بدون مسافر شوید. عقب بشینید و پنجره را باز کنید.

- تا حد امکان از مسافرت های غیر ضروری بپرهیزید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس فاصله گذاری تا حد امکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۰۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت

مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان با بیان اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است و مسؤولان باید به این امر مهم توجه کنند، اظهار کرد: بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر آن است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید.

دکتر اعظم کوه‌کن در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی تقلیل یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این امر مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. قدم اول برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد.  

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم جهت پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام اول، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین قدم، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد.  

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزیش می‌یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جانمایی محل جدید آراد کوه در جاده تهران-قم در دست مطالعه است
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • خط و نشان فدراسیون برای باشگاه‌ها/ الزامات حرفه‌ای رعایت نشود لیگ آینده به تعویق می‌افتد+ فیلم
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • امیدواری ستاره آرسنال به قهرمانی: هر چیزی امکان دارد